FACEBOOK

Benedek Tibor a négy horvát kétkapuról

Benedek Tibor a négy horvát kétkapuról
hozzászólás, 2016.06.22.

Befejezte az adriai túra első, dubrovniki szakaszát a riói olimpiára készülő magyar válogatott keret. Benedek Tibor szövetségi kapitány a vlv kérésére értékelte az eddigi tapasztalatokat.

Mint korábban többször megírtuk, a csaknem egy hetes adriai munka során előbb a horvát válogatottal készült együtt - négy edzőmérkőzéssel - majd Montenegróban nemzetközi tornán vesz részt a magyar válogatott. Benedek Tibor többször elmondta, hogy a 13 tagú riói csapat kijelölésekor nagyon jelentős mértékben fog számítani a keret 19 játékosának most mutatott teljesítménye.

A készülő keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Négy kétkapunk volt a horvátokkal, többször változó szabályokkal, volt, amikor öt negyedig tartott a meccs, két edzőmérkőzésen pedig az emberelőnyöket triplán játszhatták a csapatok, függetlenül attól, hogy sikerültek-e a próbálkozások.

A kedd esti volt talán a leggyengébb kétkapunk, azon kívül azt mondhatom, hogy nem volt rossz. Hozzáteszem: plusz nehezítést jelentett, hogy a csapat összetétele minden alkalommal más volt, egy kapus és három vagy négy mezőnyjátékos mindig külön munkát végzett az edzőmeccs alatt, természetesen mindig mások. Emiatt a csapat szerkezete mindig változott, egyelőre nehéz következtetést levonni, hogy emiatt volt-e jobb vagy rosszabb az adott meccsen a teljesítmény. Mindenképpen fontos volt azonban, hogy össze tudjam hasonlítani a különböző "változatokat", áttekintve, hogy mikor és mitől játszottunk jobban és kevésbé jól.

- Hogy alakult a teljesítmény? A kint lévőktől kapott információink szerint végig kiegyensúlyozott volt a két csapat közötti harc.

- Igen. Talán a tegnap estin jobbak voltak a horvátok. Azért most még elsősorban a csapatba kerülésért folyik a harc és ilyen szempontból a négy kétkapu mindenképpen jó erőpróbát jelentett az összes érintettnek. E mellett sok mindenben előre is tudtunk lépni.

A következő állomás a herceg novi torna lesz, ahol nem edzőmeccsek várnak a csapara, hanem ezeket a mérkőzéseket már "jegyzik" majd, az eredmény ott lesz a táblán. Ez még nagyobb nehézségi fokozatot jelent majd azoknak a játékosoknak, akiknek bizonyítaniuk kell.

- Van már döntés arról, hogy hányan játszhatnak majd egy-egy meccsen?

- Nincs, de nem fogok 14 embernél többet beírni, mert szeretném, ha nem hasonlítana a csapatszerkezet ahhoz, amit majd később választok.

- Mire számítasz a tornán? Még mindig a csapat kialakítása az elsődleges vagy azért itt már az eredmény is nagyon fontos?

- Nem mondom, hogy az eredmény a legfontosabb, de természetesen meg akarjuk nyerni ezeket a meccseket, a csapatnak szüksége van sikerélményekre. Ezzel együtt most azért a csapat összetételének kialakítása valóban a leginkább előtérben lévő feladat.

- A mostani négy kétkapu során jutottál előbbre valamennyire ezen a téren?

- Szerintem valamennyire igen, nem mondom, hogy száz százalékosan, de valamennyire, igen.

- Milyenek voltak a dubrovniki körülmények?

- Nagyon jók. A horvát szövetség vendégei voltunk és nagyon jó feltételek között tölthettük ezt a két napot.

- Köszönöm a tájékoztatást, jó munkát, jó meccseket kívánok a herceg novi tornán!


Kora este már Montenegróban együtt nézte a csapat a Magyarország-Portugália Eb-csoportmeccset, amely döntetlennel ért véget és ezzel csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé a magyar válogatott.

Köszönjük a fotót Katona Norbert videóelemzőnek és a videót Vogel Gábor játékvezetőnek.




A Jadran Herceg Novi klub fennállásának 90. évfordulója alkalmával  megrendezendő Jadran Kupán azok az erős európai csapatok vesznek részt, amelyek nem jutottak ki a Világliga ezekben a napokban zajló kínai szuperdöntőjébe.

A torna programja:

Június 23., csütörtök

19.15 Magyarország-Horvátország
21.00 Montenegró-Spanyolország

Június 24., péntek

19.15 Magyarország-Spanyolország
21.00 Montenegró-Horvátország

Június 25., szombat

19.15 Horvátország-Spanyolország
21.00 Montenegró-Magyarország