FACEBOOK

Cseh Sándor a Reggeli Startban

Cseh Sándor a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.06.06.

Óriási sokk volt az utolsó másodpercben kapott gól, amivel kikapott és nem jutott a BL final six döntőjébe a Szolnok pénteken Budapesten, az Olympiakosz elleni elődöntőben. Cseh Sándor vezetőedző a héttői Reggeli Startban, Szombathy Pál kérdései alapján értékelte a hétvégét és csapata idei szezonját.

A szakember elmondta, hogy azon a bizonyos, görögök elleni meccsen az utolsó negyedben három emberelőnyt hagyott ki csapata, s ha csak az egyik bemegy, szinte biztosan döntőt játszhattak volna Madarasék.

A szerencsétlen öngól minden játékost sokkolt, másnap reggel alig tudtak kikelni az ágyból, olyan lelki és fizikai állapotban voltak. Emiatt a vezetőedző külön nem is foglalkozott a meccs végén esett öngóllal, hagyta, hogy a játékosok maguk dolgozzák a történteket. Délután viszont két megbeszélést is tartottak, "befejezve az önsajnálatot".

Az a dopler-öngól egyébként sajnos szabályos volt, s Cseh Sándor nem az "elkövetőt", Varga Dénest hibáztatta, megemlítve, hogy pár másodperccel az eset előtt Alekszics emberelőnyben lőtt rosszul. A játékvezető egyébként még aznap este megkereste a vezetőedzőt (ami szokatlan), sajnálatát fejezte ki, de elmondta, ismeretei szerint nem volt ok arra, hogy érvénytelenítse a Szolnok kiesését jelentő gólt, ez akkor történhetett volna meg, ha nem mezőnyjátékos, hanem a kapus ér hozzá a labdához.

A bronzmeccsen a csapat nagyon kitett magáért, látszott a szemeken, hogy egymásért küzdenek a játékosok.

Cseh Sándor szerint a tornán mutatott játék a BL megnyeréséhez is elegendő lehetett volna, ő úgy látja, hogy a final six során a legszebb játékot a Jug és csapata produkálta, a védekezéssel pedig teljesen elégedett volt a vezetőedző.

A Szolnok ebben a formában, összetételben utoljára játszott együtt szombaton a Margitszigeten. Több nagy játékos eligazol, de jönnek újak is és Fülöp Bence előrelép: a következő BL-szezonra őt is nevezi a klub. Papíron gyengül a keret, talán nem lesz favorit, de a csapat azért erős marad, szép eredményeket érhet el a következő szezonban is, a vezetőedző a bajnoki címvédést és a BL-ben való előrelépést sem tartja lehetetlennek.

A teljes (vlv-fotókkal illusztrált) beszélgetés: