FACEBOOK

Az egyiknek sikerült... - Elődöntős a Szolnok

Az egyiknek sikerült... - Elődöntős a Szolnok
hozzászólás, 2016.06.02.

A fáradt és tartalékos egrieknek nehéz dió volt a Jug, a Szolnok viszont magabiztosan jutott a budapesti BL final six elődöntőjébe. Helyszíni riportunk folyamatosan bővül nyilatkozatokkal és fotókkal.

A BL final sixen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Bajnokok Ligája, final six, Budapest, első nap, negyeddöntők

Eger-Jug Dubrovnik 6:8 (2:2, 1:2, 2:1, 1:3)

G.: Cuckovics, Vapenszki 2-2, Biros, Milos Csuk, ill. Loncsar 4, X. Garcia, Markovics, Perrone, Benics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Úgy érzem, hogy három negyedig az működött, amit elterveztünk. Pontosan, fegyelmezetten játszottunk, apró hibákkal ugyan, de mindegy, mert abszolút meccsben voltunk. Volt egy kritikus pillanat, a harmadik negyed után, amikor ixsszel fordultunk. Ott mi nem kaptunk meg egy fórt, ők igen, ugyanarra a szitura, persze, be is lőtték. Utána elfáradtunk, sajnálom, nem volt bennünk annyi erő, hogy megfordítsuk a meccset és hát fór-hátrányban ők pontosabbak voltak a végén.

- Gondolom, most mindenki le van törve. Holnapra hogy tudod összeszedni őket? Mégis itthon vagyunk...

- Hát nézd..., kutya köteleségünk a szurkolóink miatt, akik elkísértek minket, meg hát sportemberek vagyunk... Igazából most, ebben a pillanatban nem látom, hogy mi lesz holnap. Nagyon gyors volt a Barceloneta, most nyilván ők is csalódottak, de jobb fizikai állapotban vannak, mint mi. Ezt kell megoldanunk holnap.


BIROS PÉTER (ZF-Eger) az M4-nek:

- Hiányzott a koncentráció, a végén voltak olyan lehetőségek, amikkel nem éltünk és ezeken ment el a meccs. Nyilván itt apró dolgokon múlik az, hogy mi most nem elődöntőt játszunk, hanem majd holnap az 5-6. helyért. Le a kalappal magunk előtt, de hát ezt a lépést megint nem tudtuk megtenni, nyilván a saját hibánkból. Hát..., elbaltáztuk, ezt így kell mondani. Nyilván nem lehet haragudni senkire, de csalódottak vagyunk. Főleg itt, ennyi ember előtt, "hazai pályán". Titkon reméltük vagyis hát nem reméltük, hanem kijelentettük saját magunknak, hogy egy meccsen bárkit megtudunk verni és ez most nem sikerült. Azt terveztük, hogy döntőt játszunk.

Lehet előre tekinteni, csak kicsit nehéz. Igazából sajnos van tapasztalatunk, hogy kell játszani azon a napon, a holnapin az ötödik helyért. Azért muszáj, a saját önbecsülésünkért és a közönségért muszáj nyerni, de nem lesz egyszerű. Ezért vagyunk sportolók, nem csak az aranyért kell megtanulni küzdeni, hanem az 5-6.ötödik hatodik helyért is. Sajnos ezt kell kijelenteni, hogy ezért, de azért nem feltartott kézzel fogunk jönni, úgyhogy bárki is lesz az ellenfél szeretnénk megverni.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BRANISZLAV MITROVICS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Szerintem a lehetőségeket, amiket megcsináltunk támadásban, amikor kellett, nem használtuk ki. Ha időben belőttük volna őket, akkor szerintem a harmadik negyedben, amikor vezettünk egy góllal, győzelemmel tudtuk volna végezni simán, több góllal is, de  ez sajnos nem sikerült. Nagyon szomorú vagyok, mert láttam, hogy ezen a meccsen nagyon közel voltunk ahhoz, hogy megverjük a Jugot és bejussunk az elődöntőbe, ahol ennek a csapatnak szerintem helye van.

Egy hónap alatt játszottunk hét nagyon komoly meccset, ötöt a Szolnokkal és nem volt idő felkészülni erre a meccsre, mint a Jugnak és szerintem ebben lehet keresni az okot, hogy mi történt, hogy nem nyertük meg a meccset. Pontosan a negyedik negyedben láttam, hogy jobb állapotban vannak, mint mi és ez szerintem éppen azért volt, mert mi nagyon sokat játszottunk az utóbbi időben és nem volt idő készülni és alapozni a final sixre.

Holnap van még egy meccs, bárkivel játszunk szeretnénk nyerni. Persze most szomorúak vagyunk, hogy nem játszunk az elődöntőben, amit nagyon akartunk, de megpróbálok valamit mondani, mert ez nem ugyanaz mint amikor játszunk a harmadik helyért és akkor van valami amiért játsszol, érem, hanem ez az ötödik hely. A múlt évben is ötödikek voltunk, kérdés, hogy most mennyire tudunk feljönni, de a szurkolók miatt és az emberek miatt akik támogatják az Egert, fontos lesz holnap is, hogy kimegyünk az uszodába és megnyerjük azt a meccset.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


 vlv-fotók


Szolnok-Barceloneta 7:5 (2:1, 1:0, 3:1, 1:3)
Varga Dénes, Kis Gábor, S. Mitrovics 2-2, Vámos, ill. Minguel, Munarriz, S. Rasovics, V. Rasovics, Famera

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-fotók


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Gratulálok a győzelemhez! Szerintem valami ilyesmire számíthattál, ezt abból is gondolom, hogy meglehetősen nyugodtan nézted végig a meccset a partról, nem láttam olyan nagy vehemens, külön akciókat...

- Érdekes, mert előtted kettővel egy tévéstáb pont azt mondta, hogy azt látták rajtam, hogy ideges vagyok, ezek szerint te jobban ismersz. Nyugodt voltam, mert igen, körülbelül ezt vártam, tudtuk, hogy megpróbálják a spanyolok nagyon megpörgetni az elejét, de szerencsére a lefordulásaikat ki tudtuk rakni egyes, kettes pozícióba, így ezekből nem lettek gólok. A második és a harmadik negyedben pedig én azt gondolom, hogy jól játszottunk, azt játszottuk, amit kellett. Nagy Viktor nagyon jól védett, de összességében azért jól is védekeztünk. A negyedik negyedben talán egy picit türelmetlenek lettünk és kicsit már ott volt, hogy ezt mindenképpen nyerjük meg, görcsösen elkezdtük tartani az eredményt. Azért, ha jól emlékszem, így is volt mindig közte három gól, az utolsó két percben jöttek fel két gólra. Összességében nagyon elégedett vagyok és nagyon örülök, hogy bejutottunk a négy közé.

- Jó, hát ezt várta mindenki, a játékosok is, ti is, a közönség is. Ez a holnapi meccs a görögök ellen milyen veszélyeket tartogat a számotokra?

- Szerintem a legnagyobb veszély a fáradtság. Nyilván egy elődöntőre nem szívesen készül, kabalából sem taktikailag, se stáb, se edző. Egy picikét azért előre dolgoztunk, de tényleg csak kicsit, nyilván majd éjszaka fogjuk ezt jobban megtenni. A játékosok pihennek egyet, holnap délelőtt tartunk egy megbeszélést. Nem nagyon szoktam használni ezt a kifejezést, hogy "nagy szívvel kell játszanunk", mert azt gondolom, a profi sportban teljesen normális, hogy valaki szívvel és hittel játszik, de én úgy érzem, hogy holnap ez lesz a kulcs. Hogyha akaratban és szívben fel tudjuk venni a versenyt, akkor van esélyünk.

- Hát miért ne tudnátok felvenni???

- Én abban reménykedem, hogy fel tudjuk venni, de nyilván nem nekem kell bemennem, és holnap birkóznom még a görögökkel is. Természetesen ezt akartuk, ezért küzdöttünk két évig, hogy bejussunk a legjobb négybe, mindent meg fogunk tenni.

- Megsérült ma valaki? Mindenki rendben van?

- Én nem vettem észre, hogy valaki megsérült volna.

- Hát akkor jó pihenést kívánok, holnap találkozunk, gratulálok!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VÁMOS MÁRTON (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Magabiztos győzelmet tudtunk véghezvinni, örülök, mert engem kicsit az Eb-hangulat fogott el meccs előtt. Szép számmal jöttek ki a nézők, bár esett az eső. Remélem, holnap nem fog és még többen lesznek.

- A meccsről néhány mondatot?

- Uraltuk a mérkőzést, magabiztosan. A vége felé kicsit feljöttek, de akkor is volt még két gól előnyünk három perccel a vége előtt. Úgy gondolom, vagyunk olyan jó csapat, hogy ilyen helyzetben már nem engedjük ki a kezeink közül a győzelmet és nem is engedtük ki.

- Mennyit adtatok ki magatokból? Nekem kicsit úgy tűnt, hogy még maradt.

- Maradt. Én személy szerint még két negyedet le tudtam volna játszani, de szerintem a többiekben is maradt. Viktor nagyon jól védett, a többiek is nagyon jól játszottak, remélem, hogy a torna végéig folytatni tudjuk ezt.

- Olímpiakosz?

- Masszív csapat, nem véletlenül nyerte meg a másik csoportot ilyen magabiztosan. A titok az, hogy jól kell kezdeni és ha így megyünk bele a meccsbe, akkor jobbak leszünk náluk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm.


VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Szervusz Dumi! Gratulálok a továbbjutáshoz. Olyan könnyű volt ez, mint amilyennek tűnt nekem kintről?

- Nagyképű lenne, ha azt mondanám, hogy igen, de tényleg nem éreztem úgy, hogy nagyon kizsigereltük volna magunkat. Ez az idei Barceloneta nem olyan erős, mint a tavalyi, illetve a kezdő sebességünk, amivel beleestünk a meccsbe, elégnek bizonyult, hogy kialakítsunk egy jó különbséget.

- Ez így elmondva is az a simaság, amire céloztam. A görögök ellen ugyanez?

- Más meccsalakulással, más játékképpel, de én bízom abban, hogy meg tudjuk csinálni, igen.

- Az ötméterest mostanában gyakoroltad...?

- Három éve gyakorlom, körülbelül annyi ideje is lövöm elég hatékonyan. Most az utóbbi időben egy kicsit visszaesett a hatékonyság, de nem lehet mindig belőni. Egyébként vannak még a csapatban jó ötmétereslövők, nem vagyok elkeseredve, ha másnak kell odaállnia, illetve akkor sem, ha nekem, mert azért van önbizalmam ebben a témában.

- Általában eldöntöd, hogy hová lövöd?

- Erre a kérdésre sajnos nem tudok válaszolni neked, mert három évnyi munkám veszne oda. :-)

- Köszönöm szépen, Dumi, jó pihenést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek

- Szia Dani! Gratulálok!


- Nagyon örülök a győzelemnek, dehát ezt is vártam, vártuk. Nem azért, mert mi egyértelműen jobb csapat vagyunk, mint a Barceloneta, mert ezt mindig be kell bizonyítani, de én azt hiszem, hogy most már, a mérkőzés után kijelenhetjük, hogy sokkal jobbak vagyunk. Hiszen lehet, hogy a kétgólos különbség nem sok, de mégis azt mondom, hogy domináltunk a mérkőzésen, végig vezettünk, óriási izgalmak nem voltak, jól játszottunk és holnap legalább ilyen jól szeretnénk játszani.

- Mi a holnapi meccs veszélye? Mi a görögök várható teljesítménye?

- Annak ellenére, hogy mediterrán csapattal játszunk holnap is, teljesen más játékstílussal fogunk találkozni. Ez a görög válogatott, megspékelve azokkal a nagyszerű játékosokkal, akik a válogatottban nekik hiányposztot jelentenek. Nagyszerű kapusuk van, van balkezesük és bekkjük, nagyon komplett csapat. Nyilván nem véletlen, hogy a csoportot ilyen magabiztosan meg tudták nyerni. Amire fel kell készülni holnap, hogy náluk a harminc másodperces támadóidő általában harminchat másodpercig tart, a húsz másodperces kiállítás pedig huszonnyolcig...

- Számunkra hazai pályán is?

- Ez a játékstílusuk, ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyon jól járatják a labdát és az utolsó pillanatig kivárnak a megfelelő pillanattal a lövést vagy a passzt illetően.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


NAGY VIKTOR (zolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nagyon-nagyon örülök ennek a mai mérkőzésnek, pont így képzeltem és meg is valósítottuk. Mindenkiben láttam azt az elszántságot, azt az akarást, azt a győzni akarást, ami kell egy ilyen meccsen. Nagyon szép volt, de holnap ugyanígy kell.

- Jó formában érzed magad?

- Igen, úgy érzem, hogy a bajnoki döntők alatt is jó formában voltam. Meccsről-meccsre jobban érzem magam fizikálisan meg mentálisan. Nagyon szeretek jó meccseket játszani, hazai közönség előtt. Ezért érdemes vízilabdázni, egy ilyen csapat ellen és egy ilyen jó közönség előtt!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) az M4-nek:

- Nagyon fegyelmezettek voltunk, legfőképpen védekezésben. Emellett Viktor tényleg nagyon jól védett. Azért tudott ilyen jól védeni, mert a mérkőzés első felében ugyan voltak problémák néha-néha a védekezéssel, de jól védekeztünk, a mezőnyjátékosok jó helyre tették a kezüket, jól blokkoltak, ezért neki is könnyebb volt a dolga. Igazi csapatmunka volt, az hogy egy gólt kaptunk talán az első félidőben ez rendkívül nagy dolog, főleg a Barcelonetától, úgyhogy tényleg örülök, de ennek akkor lesz értelme, ha be tudunk jutni a döntőbe. A holnapi mérkőzés szerintem keményebb lesz. Ez is az volt, de arra készülünk, hogy még durvább harc lesz holnap.

A mai mérkőzés végén már kezdtem érezni, hogy komolyan kimerültem, de hát akkor vagyunk jók, ha ezt valahogy meg tudjuk oldani. Nem biztos, hogy jó, hogy mondjuk ők teljesen kipihenték magukat és nincsenek mérkőzésben, lehet hogy az a jobb, hogy mi ilyen pörgősebbek vagyunk. Most tényleg rengeteg meccsel a hátunk mögött, sok tapasztalattal, úgyhogy lehet hogy nekünk jobban fog kijönni, de ezt csak holnap fogjuk tudni megmondani. Remélem, hogy az utóbbi lesz.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


SZIRÁNYI BALÁZS (CNA Barceloneta) a vlv-nek:

- Nem sikerült most nektek a továbbjutás. Nagyon nagy a csalódottság a csapatban?

- Azt gondolom, hogy nem akkora. Nyilván csalódottak vagyunk, de a meccs képe alapján nagyon nagy csodát kellett volna tennünk az utolsó negyedben, hogy ezt a dinamikát megváltoztassuk. A Szolnok nagyon jól felkészült belőlünk, fantasztikusan, gyakorlatilag hibátlanul védekezve hozták ezt a meccset, szerintem abszolút megérdemelték. Annak ellenére emelt fővel távozhatunk, hogy azt kell mondjam, nem érdemeltük volna meg a győzelmet.

- A védekezéssel nyerte meg szerinted a Szolnok?

- Szerintem egyértelműen. Mi sem védekeztünk rosszul egyébként, de nagyon jól sem. Rajtuk volt a nyomás, de nagyon jól védekeztek, ez volt a kulcsa az egésznek. Azokat a gólokat, amiket tavaly lőttünk nekik lefordulásokból, betörésekből, most gyakorlatilag teljes egészében megfogták. Nem is tudom, talán néhány lefordulásunk volt, de azokat kihagytuk, innentől kezdve nem nagyon volt keresni valónk.

- Most a lehető legnehezebb mérkőzés következik, mert ez a holnapi gyakorlatilag semmit nem jelent, fel se írják sehova, mégis ki kell menni...

- Így van. Odarakjuk magunkat, hogy jó szájízzel menjünk el a tornáról, mert azért nekünk ez fontos. De hát ez teljesen más műfaj lesz, egyelőre még belegondolni is nehéz...

Várható: vlv-fotók.


A torna további programja (M4 és vlv szöveges élő a magyar meccsekről):

Június 3., péntek

17.30 Eger-Barceloneta (az 5-6. helyért)

Elődöntők

19.00 Szolnok-Olympiakosz

20.30 Jug Dubrovnik-Pro Recco

Június 4., szombat, döntők

19.30 Bronzmérkőzés

21.00 Döntő


Nagy Viktor - vlv-képekben