FACEBOOK

Kósz Zoltán a Reggeli Startban

Kósz Zoltán a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.06.01.

A bajnoki cím elmúlt hétvégi megnyerése után a Szolnok már csütörtökön a BL final six elődöntőjébe jutásért játszik. Kósz Zoltán kapusedző adott tájékoztatást a csapat helyzetéről a keddi Reggeli Startban.

Az egykori olimpiai bajnok kapus, Kósz Zoltán, Cseh Sándor vezetőedző segítője elmondta, hogy a bajnoki elsőséget megvédő szolnoki gárda tagjai szombat este közösen (a családtagokkal együtt) ünnepeltek egy vacsorán, de a csapat már vasárnap este edzett.

A szakember elárulta, van egyfajta munkamegosztás a vezetőedző és közte a mérkőzések alatti viselkedés terén. Amíg Cseh Sándor nem kapja meg a sárga lapot, addig ő reklamál, ha ez bekövetkezik, akkor a kispadon mellette ülő Kósz Zoltán veszi át ezt az "érdekérvényesítő" szerepet - bár hozzátette, ő "saját jogon" is elég sokat reklamál, így kapott piros lapot a döntő harmadik meccsén a játékvezetőtől, Molnár Tamástól, akivel együtt nyert olimpiát...

A csütörtökön kezdődő budapesti BL final six előtt a Szolnok nagyon együtt van. A bajnoki döntő után senki nem panaszkodott fájdalomra, fáradtságra, sérülésre. Egy komolyabb edzést is tartottak, ma délelőtt nincs gyakorlás, este már a holnapi meccs helyszínén, a Hajósban edzenek.

Cseh Sándor öt mérkőzést dolgozott fel, hogy feltérképezze a csütörtöki ellenfelet, a CNA Barcelonetát, s az anyagot már alaposan át is tanulmányozták a játékosokkal. Kósz Zoltán úgy látja, hogy a Barceloneta tavaly óta gyengült, elveszített jó játékosokat, a Szolnok pedig együtt maradt (Aaron Younger és Fülöp Bence erősíti új emberként a csapatot), s mivel tavaly szoros meccsen, ötméteresekkel kaptak ki a final six negyeddöntőjében, most nagy reményekkel várják a csütörtök este 20.30-kor kezdődő találkozót.

A teljes beszélgetés videófelvétele: