FACEBOOK

Märcz Tamás a Reggeli Startban

Märcz Tamás a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.05.17.

Ahogy jöttek az eredmények, lelkileg is egyre erősebbek lettek a játékosok, tavaszra erős, masszív csapattá vált a BVSC. Így összegezte a szezont Märcz Tamás vezetőedző a Reggeli Startban.

A szakember szerint nem ők voltak az esélyesek az 5. helyért vívott küzdelemben, hanem a Szeged, amely nagyon jó játékot mutatott idén. Ennek ellenére sikerült őket az első, idegenbeli meccsen meglepni, majd a visszavágón is győztek, így szerezték meg a nemzetközi kupaindulásra jogosító 5. helyet - a tavalyi 9. helyezés után.

Szombathy Pál megkérdezte, indul-e az Eurokupában a csapat.

Märcz Tamás szerint a társaság alkalmas erre, már most tudják, milyen keret játszik jövőre, de a költségvetésükbe nem volt belekalkulálva a nemzetközi kupaszereplés, márpedig az Eurokupában sok utazásra van szükség. Ő a maga részéről szeretné, ha sikerülne az indulás, a klubvezetés dolgozik ezen, nagy lehetőség lenne, növelné a BVSC presztízsét, ha hosszabb idő után újra a nemzetközi porondon játszhatna.

A klub tradícióihoz tartozik, hogy nagyon kemény játékot játszik, a vízilabdázói mindig óriási hittel szállnak vízbe, s különösen hazai pályán nem ismernek lehetetlent. Ezt sugallja Märcz Tamás is a játékosainak: a legnagyobb csapatok dolgát is igyekeznek megnehezíteni.

A teljes beszélgetés: