FACEBOOK

Magyarország-Görögország 13:10

 Magyarország-Görögország 13:10
hozzászólás, 2016.05.10.

Hárommal nyertünk és néggyel kellett volna, így Görögország lett a csoportelső és utazik a Világliga kínai szuperdöntőjébe.Helyszíni riportunk.

A Szentesen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Világliga, európai csoportselejtezők, utolsó forduló:

A csoport

Magyarország-Görögország 13:10 (2:4, 5:2, 2:2, 4:2)
Szentes, v.: Putnikovics (szerb), Naumov (orosz)
Magyarország: Nagy V., Erdélyi, Vámos 3, Decker Á., Varga Dániel 1, Varga Dénes 4, Hárai 2. Cs.: Szivós, Tóth M., Zalánki 1, Hosnyánszky 2, Manhercz K.. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Görögország: Flegkasz, Mylonakisz, Derviszisz, Funtulisz 5, K. Afrudakisz, Murikisz, Vlahopulosz 4. Cs.: Geniduniasz, Pontikeasz 1, Tigkasz, Kolomvosz, Gunas. Szövetségi kapitány: Teodoros Vlahosz
Gól - emberelőnyből: 7/13, ill. 5/10
Kipontozódott: Decker Á. (16. p.), Tigkasz (20. p.), Derviszisz (26.p.), Pontikeasz (32. p.)

Ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott nem vesz részt a Világliga nyári szuperdöntőjében.

Emlékezetes, hogy a görögországi, patraszi mérkőzésen 12:8-as vereséget szenvedtünk, így most ugyanilyen különbséggel kellett volna győzni, mert akkor az össz-gólkülönbségünk jobb lett volna.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Vlahopulosz elő gólja

1:1 - Varga Dénes elő gólja

1:2 - Vlahopulosz második gólja

1:3 - Pontikeasz gólja

2:3 - Zalánki gólja

2:4 - Funtulisz elő gólja

3:4 - Hárai elő gólja

3:5 - Funtulisz második gólja

4:5 - Varga Dénes második gólja

5:5 - Vámos elő gólja

5:6 - Vlahopulosz harmadik gólja

6:6 - Vámos második gólja

7:6 - Hárai második gólja

8:6 - Hosnyánszky első gólja

9:6 - Hosnyánszky második gólja

9:7 - Funtulisz harmadik gólja

9:8 - Funtulisz negyedik gólja

9:9 - Funtulisz ejtésgólja

10:9 - Varga Dénes harmadik gólja

11:9 - Varga Dénes negyedik gólja

12:9 - Varga Dániel gólja

12:10 - Funtulisz ötödik gólja

13:10 - Vámos harmadik gólja



Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Gratulálok a győzelemhez. Már eltelt egy kis idő, amióta lefújták a meccset, de gondolom, hogy ilyenkor még egy higgadt, elemző értékelésre nem vállalkozol.

- Nem szoktam ilyenkor higgadt, elemző értékelésbe bonyolódni... Azt kell mondjam, hogy meg vagyok elégedve a játékosokkal, küzdöttek végig, egy pillanatig se gondoltam, hogy ezt a meccset nem fogjuk megnyerni, akkor se, amikor az ellenfél vezetett két-három góllal. Magabiztosak voltunk és éreztem kétszer-háromszor, hogy elkapjuk a ritmust, és akár a négy gól is meglehetett volna, aztán az utolsó pillanatban mindig valahogy vissza tudtak zárkózni. Illetve hát a negyedik negyed végén pedig kifejezetten egy emberelőnyünk is volt, amivel meg is nyerhettük volna a meccset néggyel. Kicsit elkapkodtuk az utolsó emberelőnyt, de hát van ilyen. Ebből tanulnunk kell, hiszen mindig hangsúlyozom, hogy a negyedik negyed vége az egy mérkőzésen döntő. Az utolsó emberelőny-emberhátrány, úgyhogy van ilyen, de összességében elégedett vagyok a játékosokkal.

- Most ezzel már biztossá vált, hogy mi lesz a program, ez ad egy kis megnyugvást? Már a játékosoktól is kérdeztem, de azt mondták, hogy legfeljebb neked, hizen edig két variáció volt a fejedben. Neked például most letisztul minden?

- Picit más a felkészülésünk. Ha összességében nézem, akkor ugyanolyan nehéz lez, mint a Világliga-döntő, de kicsit más típusú. Most nem szeretnék még ebbe belemenni, de szerintem mind a két felkészülési programunk nagyon jó volt, úgyhogy a felkészülés szempontjából egyik sem volt jobb, mint a másik, az, hogy most ez így alakult, hogy most a másik lesz..., ugyanolyan hasznosan tudunk készülni az olimpiára. Talán hiányozhatnak majd azok a meccsek - mondjuk egy elődöntő; döntő a Világligán, de úgy gondolom, hogy majd helyettesíteni fogjuk azokkal a programokkal, amikben részt veszünk.

- Köszönöm szépen Tibor, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Hárai Balázs a vlv-nek


- Szervusz, Pufi! Megint a hátadon vitted ott középen a csapatot és rengeteget harcoltál, eredményes is voltál. De nincs meg a továbbjutás, megvan  győzelem. Ilyenkor mit érzel?

- Hát nehéz, mert kicsi dolgokon múlik mindig egy mérkőzés, akár több góllal kell nyerni, akár eggyel esetleg. Azért ez egy nagyon erős görög válogatott. Ezt többször is bizonyították, akár a Világbajnokságon érmet szereztek, vagy akár ugye az Európa Bajnokságon velünk játszották a bronzmérkőzést. Mindenféleképpen úgy jöttek ide, hogy ők tovább akarnak jutni és nagyon nehéz őket megverni. Nemhogy három-négy góllal esetleg, hanem egy góllal is.

- Hát végül is sikerült megverni őket, csak az egész csoportgyőzelem nincs meg. Mennyire vagy csalódott?

- Mi mindenféleképpen minden mérkőzést meg akarunk nyerni. Az, hogy ez most egy ilyen speciális eset volt, hogy esetleg több góllal kellett volna nyerni..., mi mindent megtettünk, ez így sikerült. Én úgy gondolom, hogy ha négy vagy öt góllal nyertünk volna, akkor mi mentünk volna. Három góllal tudtunk nyerni, most nem mi megyünk. Nyilván egy kis csalódottság van bennem, de nagyon hosszú még a nyár. Gondolom, lesz rengeteg lehetőségünk játszani másokkal, valószínűleg a Tibi rendesen összerakta a programot.

- Köszönöm szépen, Pufi! Jó pihenést kívánok és gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Decker Ádám a vlv-nek


- Szervusz, Ádi!

- Szervusz, Geyza!

- Nem is tudom, mit mondjak. Milyen érzéseid vannak?

- Jó érzéseim vannak, mert nyertünk. Nem sikerült kijutnunk a Világligára, de nekünk minden jó, én úgy érzem. Így legalább többet tudunk készülni egymagunkban.

- Nagyon hektikus meccs volt. Volt, hogy úgy tűnt, vége van. Többször úgy tűnt, hogy mégis meglesz. Mi ennek az oka? A kis pálya?

- A kis pálya, a sok gól, a közepe táján azért eléggé sűrűn fújták a kiállításokat. Ott labda nélkül mi is kaptunk, ők is kaptak. Ott egy kicsit úgy éreztem, hogy olyan oda-vissza őrület van, aztán mi jöttünk ki belőle jobban. Nagyon jó átlövésgólokat lőttünk. És szerintem az adta meg a győzelem alapját, hogy távolról Hosi is, Dumi is, Vámos is, Manó talán, azt hiszem talán szinte mindenki betalált. Úgyhogy ez nagyon jó volt.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Tóth Márton a vlv-nek

- Szervusz, Marci! Nem végeztem igazi tudományos közvéleménykutatást, de ahogy az arcokat néztem, mintha te lennél a legcsalódottabb...

- Valóban, egy picit csalódott vagyok, mert hiszen volt egy célunk, az, hogy legalább négy góllal megverjük a görögöket. Ugyanakkor már így a mérkőzés után azt gondolom, büszkeséggel kell, eltöltsön minket, hogy a vb-bronzérmes görög csapatot három góllal meg tudtuk verni, szerintem ez egy jó előjel a nyarat, illetve az olimpiai felkészülést illetően.

- Bizakodsz...?

- Bizakodom.

- Elősorban a saját sorsodra gondolok...

- Igen, tudom, hogy ezt kérdezed. Természetesen megteszek mindent azért, hogy ott legyek a csapatban. De még egyszer elmondom, hogy a csapat sikeressége az elsődleges.

- Köszönöm szépen!



Nagy Viktor a vlv-nek

- Szervusz, Viktor, gratulálok neked a győzelemhez! Hektikus meccs volt, benne vol ez i, benne volt az is, az utoló percben ugyanúgy, min az elsőben. Mit érzel?

- Ugyanezt, ahogy leírtad. Hektikus volt. Ők vezetek, mi vezettünk, megvolt az esély a négy-ötgólos különbségre is. Jól játszottunk, összességében én úgy értékelem, hogy nagyon jó meccset játszottunk, nagyon jó közönség előtt, fantasztikus hangulatban. Ezzel a meccsel is többek vagyunk, többek lettünk, fontos volt nekünk ez a meccs, és a győzelem. Örülök, hogy győzni tudtunk hazai pályán. Ha most így alakult, hogy nem utazunk Kínába, akkor így kellett lennie.

- Most letisztul a program, gondolom, ez megszüntet minden bizonytalanságot, mostantól tudni fogjátok az egyes állomásokat. Könnyebb lesz azért így a készülés?


- Bennem nem volt bizonytalanság, csak Tibiben lehetett, mert ő állítja össze a programot, mi még nem kaptunk semmilyen programot, úgyhogy bennünk nem volt ilyesfajta dolog, de nyilván, a tények azt mondják, hogy most már igen, letisztulnak a dolgok. Tibinek volt A és B programja, most ez szűkült és azt mondom: bárhogy is lesz, az úgy lesz nekünk a jó. Ez itt ma jó meccs volt, nagyon jó hangulatban, de most, hogy kimegyünk az uszodából, ennek vége. Holnaptól már készülünk a vasárnapi bajnoki döntő második mérkőzésére. Nincs idő ezen tovább gondolkodni.

- Köszönöm szépen, Viktor, jó pihenést!



Szivó Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci! Három góllal megvertétek a vb-bronzérmest itthon, de valahogy nem örülsz ennek.

- Nem, természetesen, mert néggyel szerettük volna, vagy többel. Sajnos nem sikerült ledolgoznunk a kint összeszedett hátrányt. Furcsa érzés, hogy elvered a görögöket hárommal és nem örülsz neki.

- Ha visszanézitek ezt a meccet, akkor ebből tudok valamit tanulni?

- Én azt gondolom, minden mérkőzésből lehet, minden mérkőzésnek megvannak a tanulságai. Nyilván azt is látni kell, hogy itt kisebb volt a pálya, azért nem ez lesz nyáron. Mi most játszottunk szerintem ebben az évben utoljára, vagyis az olimpiáig ekkora pályán. Le fogjuk vonni a tanulságokat.

- Igazából, gondolom van annak jó oldala, hogy nem kell elmenni Kínába.

- Mindenre fel volt készülve szerintem Tibor. Két lehetőség volt, mi szerettünk volna kijutni, mert azért jó csapatok vannak és mégiscsak egy Világliga, nem sikerült.

- Jó hát azért ne szomorkodj sokáig, köszönöm szépen a beszélgetést, Marci. Jó pihenést és sok sikert!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Manó! Kicsit szomorúnak tűnsz ma. Mi ennek az oka?

- Nyilván elsősorban az, hogy nem sikerült kijutnunk a Világliga szuperdöntőre. Annak ellenére, hogy három góllal nyertünk, ez nem jelentett továbbjutást. Azt gondolom, hogy jól játszott a csapat, de több olyan helyzetben hibáztunk, amikor rmeg lehetett volna a négygólos különbség, ez okozta, hogy végül csak három maradt.

- Nagyon csalódott vagy?

- Van bennem egy is csalódottság, de azt gondolom, hogy jól játszottunk, hiszen  ezen a nyáron nekünk elsősorban olimpia a legfontosabb.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Nincs szégyenkezni valónk, de hát azért kétszer ott volt a kezünkben a lehetőség, kétszer feljöttünk három gólra, itt a végén még volt egy emberelőny, amit elkapkodtunk egy zűrzavaros helyzetben, de azt gondolom, elfogadjuk, hogy ez a helyzet. Nekünk most a legfontosabb az olimpia és ez mindent felülír. Nagyon sajnálom, hogy nem vagyunk ott a Világliga-döntőn, de megtettünk mindent ezen a meccsen - mondta a szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy ez a Világliga-döntő nem ugyanolyan lesz, mint a tavalyi, vagy az előtti. Igaz, játszhattunk volna a szerbekkel, esetleg döntőt, de kis pályán.

- Én örülök a mai teljesítménynek, mert voltak nagyon jó egyéni teljesítmények. A közönség szerintem jó mérkőzést látott. Kár hogy nem sikerült. Ezekre az utolsó pillanatokra azért készülnünk kell, sokat. Sokkal jobban oda kell koncentrálni hiszen ezekkel az utolsó fórokkal dőlnek el a mérkőzések.

A kapitány elmondta, hogy a nyári felkészülés kezdetének időpontja attól függ, hogy ki mikor fejezi be a bajnokságot illetve a BL-final sixet.  A hivatalos felkészülés startja június 13.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


HÁRAI BALÁZS az M4-nek:

- Én úgy gondolom, hogy azért a mai mérkőzés mutatta, hogy ez egy nagyon erős görög válogatott. Nemhiába világversenyeken is érmeket szereznek mostanában. Nagyon nehéz egyébként is őket megverni, nemhogy négy, esetleg öt góllal. Mi megpróbáltunk mindent, ez a mai ennyire volt elég.

A játékos szerint nagyon nehéz volt úgy készülni erre a válogatott meccsre, hogy zajlik a bajnoki döntő, három napja még meccset játszottak. Ugyanakkor ezek a Viulágliga-mérkőzések azért jók, mert évközben is tud a csapat készülni egy kicsit. Nem marad meg a fejekben annyi dolog amennyi kellene, de legalább nem a nulláról kezdik a nyári felkészülést. Mindenféleképpen hasznos.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Várható: a videónyilatkozatok leírtg, változata.


A keddi eredmények:

A csoport

A csoport végeredménye:

1. Görögország 15,
2. Magyarország 15,
3. Románia 6,
4. Grúzia 0 pont

Románia-Grúzia 17:8 (5:1, 4.4, 5:2, 3:1)
G.: Radu 4, Negrean 3, Gheorghe, Goanta, Szabó 2-2,  Oanta, Busila, Teohari, Chioveanu, ill. Jelaca 4, Tsrepulia 2, Rurua, Gegelasvili

A csoportból Görögország jutott tovább.


B csoport:

Franciaország-Spanyolország 7:8 (3:4, 1.1, 2:2, 1:1)
G.: Simon 3, Crousillat 2, Rocchietta, Peisson, ill. Barroso 3, Munarriz, Gutierez 2-2, Alarcon

Szerbia-Montenegró 13:15 (3:3, 2:3, 3:0, 2:4 - 3:5) - ötméteresekkel (az egyik játékvezető Marosvári Attila volt)
G.: F. Filipovics 5, S. Rasovics, Pijetlovics, Prlainovics 2-2, Drasovics, Csuk, ill. Ivovics 5, Darko Brguljan 3, Gyurgyics, Vukcsevics 2-2, Drasko Brguljan, Paskovics, Vidovics

A B csoport végeredménye:

1. Szerbia 16,
2. Montenegró 12,
3. Spanyolország 9,
4. Franciaország 0 pont

A csoportból Szerbia jutott tovább.


C csoport:

Törökország-Oroszország 5:13 (2:5, 2:2, 0:3, 1:3)

Olaszország-Horvátország 14:12 (2:1, 1.3, 2:2, 4:3 - 5:3)
- öméteresekkel
G.: Di Fulvio, C. Presciutti 3-3, Nora, Bodega, Aicardi, ill. Petkovics 4, Setka 2, Loncsar, Jokovics, L. Fatovics

A C csoport végeredménye:

1. Olaszország 17,
2. Horvátország 13,
3. Oroszország 6,
4. Törökország 0 pont

A csoportból Olaszország jutott ki a Világliga június 21-26-i kínai Szuperdöntőjébe.