FACEBOOK

Magyar-görög Szentesen - riport a hétfői edzésről

Magyar-görög Szentesen - riport a hétfői edzésről
hozzászólás, 2016.05.09.

A magyar csapat hétfőn délelőtt Szentesre utazott és este már a keddi meccs helyszínén tartott edzést. Nem teljesen egyértelmű, hogy mennyivel kell nyernünk a továbbjutáshoz, de reméljük, mindenképpen megoldjuk. Riportunk.

A Szentesen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Ez a csapat utazott Csongrád megyébe:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor - kapusok,
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


A magyar-görög VL-meccs kedden 17 órakor kezdődik Szentesen, az M4 közvetíti, a vlv a szokásos szöveges élő tudósítással jelentkezik. Válogatottunknak legalább 4 góllal kell nyernie ahhoz, hogy csoportelső legyen és bejusson a Világliga szuperdöntőjébe.

Egészen pontosan csak gondoljuk, hogy négygólos siker elég a csoportelsőséghez, ezt sikerült kiókumulálni a szabályokból, de a csapatvezetés hivatalos formában is érdeklődött a FINA-nál - válasz még nem érkezett.

Ahogy mi gondoljuk: győzelmünk esetén befogjuk a görögöket, s ha néggyel nyerünk, vagyis annyival, amennyivel ott kikaptunk, mi vagyunk a jobbak, mert az összesített gólkülönbség következik, abban pedig négygólos siker esetén eggyel jobban állnánk.

Minenesetre olvasóink figyelmébe ajánljuk Varga Dániel csapatkapitány szavait: először a győzelem legyen meg, azért mégsem gyenge csapatról beszélünk...


vlv-képek az edzésről


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Szentesen vagyunk, egyszerű a kérdés: mit sikerült csinálni ez alatt az alig több, mint huszonnégy óra alatt? Mire jutottatok?

- A kvalifikációs torna meg az Eb mindenképpen hozott annyi tapasztalatot és tudást, közös edzést, hogy ez a két emlékeztető edzés elég arra, hogy a csapat szinte a legjobb tudása szerint tudjon játszani. Látszott a gyakorlásból, hogy kicsit helyre kell tenni a "számokat", hiszen két nappal ezelőtt még egymás ellen játszottak a játékosok, teljesen más számokkal, más taktikával. Picit ez rendeződött és készen állunk a holnapi mérkőzésre.

- Nem látsz fáradtságot a fiúkon? Egy nagyon húzós szezon vége felé járunk. Milyen állapotban vannak fizikailag?

- Fáradtak, azért is volt tegnap egy lazább edzés, kis játék, hogy kizökkenjenek ebből az egymás elleni küzdelemből, és újra egy kicsit lazább légkörben legyenek, hiszen azért a bajnoki döntő feszültsége most mindenképpen érezhető. Ma már azért jobban odafigyeltünk a munkára és holnap mindenkitől azt várom, hogy a legjobb tudása szerint játsszon. Akár bajnoki döntő, akár nem, ez most a Világliga, nekünk fontos mérkőzés, úgyhogy azt várom, hogy holnap meglegyen a négygólos győzelem.

- A négy gól az kevés...

- A négy gólos győzelem elvileg elég.

- Mikor elég?

- Ha a gólarány számít, mi úgy számoltuk, hogy igen, elég.

- Jó, hát akkor is, a négy gól is nehéz lesz.

- Nehéz, sok a négy gól, de mi most abból a szempontból előrébb vagyunk, hogy a kvalifikációs tornán együtt játszottunk. Igaz, hogy a görög csapat meg egyfolytában együtt játszik az Olympiakoszban, :-), de én úgy gondolom, hogy jók leszünk holnap.

- Milyen meccsre számítasz? Sok gól lesz?

- Hát kis pályán játszunk, ott általában azért több a gól, úgyhogy szerintem sok gól lesz, de a négygólo különbségnek kell meglenni a csoportgyőzelemhez.

- Sok sikert kívánok, holnap találkozunk!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dániel a vlv-nek


- Szeretnék egy kis beszámolót kérni, mi történt eddig veletek?

- Szia Geyza! Hát, a tegnapi vlv-beszámolónál jobbat én sem tudok mondani, hiszen mindent leírtál. Tegnap volt egy átmozgató, kicsit játékos, kicsit taktikai emlékeztető edzésünk, ma lejöttünk Szentesre, illetve először Hódmezővásárhelyre, ott van a szállásunk. Most itt este vagyunk háromnegyed nyolckor, egy másfél órás edzésen vagyunk túl, egy kicsit mindent csináltunk. Volt egy kis pörgetés, taktika, zóna ellen, fór-hátrány. Itt tartunk jelenleg.

- Milyen állapotban van a csapat, hogy látod?

- Érezhető, hogy bajnoki döntő kellős közepén vagyunk. Vissza-vissza utalgatunk azért az első mérkőzésre, beszélgetünk a közeljövőről, de ugyanannyit foglalkozunk a holnapi mérkőzéssel is, hiszen az egy fontos meccs nekünk. Világliga-mérkőzés, ráadásul a görögök ellen, ráadásul itthon játszunk, így hát hiába vannak nagy események körülöttünk - előttünk és utánunk -, ezek a klubhoz köthetők, nekünk itt holnap nyerni kell, és szeretnénk is nyerni.

- Hát az még kevés, hogyha csak nyerünk. Mennyire lennél csalódott akkor, ha úgy nyernénk, hogy nem jutnánk ki Kínába?

- Az attól függ. Egy ilyen mérkőzéshez, ahol a gólarány is számít, szerintem úgy kell hozzáállni, hogy az a cél, hogy nyerjük meg. Utána, ha a játék képe, illetve az eredmény úgy alakul, hogy tudjuk növelni a különbséget, akkor természetesen ez lehet csakis a célunk. De azért a görög csapatról beszélünk, nem egy gyengébb csapattal játszunk. Tehát először nem az a kérdés, hogy mennyivel nyerünk, hanem, hogy verjük meg a görögöket. Ha jól alakul, az úgyis a harmadik negyed végén, vagy inkább a negyedik negyedben alakulhat ki, ami nekünk továbbjutást érhet. Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy a félidőben már héttel megyünk, ha így van, akkor örülünk neki, ha nem, akkor küzdünk azért, hogy vezessünk a végén is, és azt a különbséget tudjuk növelni.

- Köszönöm szépen Dani, holnap találkozunk!

(Lejegyezte: Kerbi)


A Világliga európai csoportselejtezői utolsó fordulójának programja (időpontok helyi idő szerint):

A csoport

A csoport állása:

1. Görögország 15,
2. Magyarország 12,
3. Románia 3,
4. Grúzia 0 pont

17.00 Magyarország-Görögország - Szentes, M4 Sport, vlv (szöveges élő)

18.00 Románia-Grúzia


B csoport:

20.30 Franciaország-Spanyolország

19.00 Szerbia-Montenegró
(az egyik játékvezető Marosvári Attila)

Érdekesség, hogy a találkozót Bosznia-Hercegovinában, Banja Lukán rendezi meg a szerb szövetség.

A B csoport állása:

1. Szerbia 15,
2. Montenegró 9,
3. Spanyolország 6,
4. Franciaország 0 pont


C csoport:

18.00 Törökország-Oroszország

Olaszország-Horvátország


A C csoport állása:

1. Olaszország 15,
2. Horvátország 12,
3. Oroszország 3,
4. Törökország 0 pont

Az olaszok Horvátországban egy góllal nyertek, így a horvátoknak győzniük kell a csoportelsőséghez.

Csak a csoportelsők jutnak ki a Világliga június 21-26-i kínai Szuperdöntőjébe.

Az interkontinentális selejtező is kedden kezdődik meg a Tokió melletti Yokohamában.