FACEBOOK

Szolnok-Eger 9:6

Szolnok-Eger 9:6
hozzászólás, 2016.05.07.

Fizikailag nagyon kemény, de sok hibával tarkított meccsen megnyerte a bajnoki döntő első fordulóját a címvédő. Részletek, nyilatkozatok:

Bajnoki döntő, 1. mérkőzés

Szolnok-Eger 9:6 (2:1, 3:0, 2:2, 2:3)

G.: Vámos 2, Madaras, Gocics, Alekszics, Kis G., Varga Dániel, S. Mitrovics, Varga Dénes, ill. Hárai, Zalánki 2-2, Erdélyi, Hosnyánszky

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A meccskezdés előtti percek - egri szemszögből:



VLV-VIDEÓK:

0:1 - Hárai első gólja

1:1 - Vámos első gólja

2:1 - Madaras gólja

3:1 - Gocics gólja

4:1 - Alekszics gólja, ötméteres

5:1 - Kis Gábor gólja

5:2 - Erdélyi gólja

6:2 - Varga Dániel gólja

6:3 - Zalánki első gólja

7:3 - Mitrovics gólja, ötméteres

7:4 - Zalánki második gólja

7:5 - Hárai második gólja

8:5 - Varga Dénes gólja

8:6 - Hosnyánszky gólja

9:6 - Vámos második gólja


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) az M4-nek:

- Nagyon kemény mérkőzés volt, vezettünk két-három-négy góllal, de sokkal szorosabb volt, mint azt az eredmény mutatja. Nagyon jól játszottunk, nagyon jól védekeztünk, a harmadik negyedben volt egy megingásunk, megzavarodtunk. Mindig ki lehet hagyni ötméterest, de ha egy csapat jól halad és két ötméteres kimarad, ez egy picikét megzavarja, Szerencsére a védekezésünkkel ezt helyre tudtuk hozni - mondta a vezetőedző, aki hozzátette: elégedett, mert nehéz volt alkalmazkodniuk az Eger játékstílusához, de sikerült ezt megoldaniuk.


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) az M4-nek:

- Úgy gondolom, hogy megvolt a játékunk, meg a lehetőségünk, de nem éltünk vele jól, nem jól döntöttünk gólhelyzetekben, illetve Viktor nagyon jól védett. Ez ma nem rólunk szólt, hanem a Szolnokról, gratuálok nekik, mert nagyon jól játszottak.

Az egri vezetőedző elmondta, tudták, hogy ma bravúr lett volna a győzelem, ők úgy számolnak, akkor van esélyük, ha a hazai meccseiket megnyerik. Ma jobb volt a Szolnok, annak viszont ürül, hogy az országban nekik van a legjobb szurkolótáboruk.


MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- A legfontosabb az, hogy győztünk, 1:0 nekünk. A meccs nagy részében kézben tartottuk a játékot, vezetünk talán 5:1-re, 6:2-re is, volt egy kihagyás, amikor gólokat kaptunk, ere kell figyelni, hogy ezt kijavítsuk.

- Könnyebbre vagy nehezebbre számítottál?

- Hasonlóra, mint ami történt, fizikailag nehéz, sok úszásos mérkőzésre, de hát ez bajnoki döntő. Az elején 1:0-ra ők vezettek, de utána végig mi és azért így egy kicsit könnyebb, s amikor kellett, még össze is kaptuk magunkat.

- Az ellenfélen mit láttál? Mennyire voltak elszántak? Vagy esetleg elkönyvelték, hogy nem itt kell nekik nyerni?

- Nem, elszántak voltak nagyon. Nem adták fel akkor sem, amikor négy góllal vezettünk, volt utána 8:6 is, amikor kicsit kiengedtünk.

- Elégedett vagy?

- Persze. Akkor is elégedett lennék, ha 2:1-re nyertünk volna. 1:0 nekünk, egy hét múlva folytatás.


SZIVÓS MÁRTON (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Először is gratulálok a Szolnoknak, megérdemelten nyertek, természetesen.

A második negyedben dőlt el igazán a mérkőzés, ott sajnos voltak figyelmetlenségeink, amiből a Szolnok gólt ért el, de semmi nem történt, reményeim szerint ez egy hosszú sorozat lesz, s annak az első állomása volt ez. Készülünk a következő meccsre...

- ... ami nálatok lesz, ott már mindenképpen nyernetek kell...

- Én már játszottam olyan bajnoki döntőn, amin az ellenfél már 2:0-ra vezetett és mi nyertünk és olyat is, amin mi vezettünk 2:0-ra és a végén elveszítettük. Azt gondolom, hogy egy bajnoki döntő forgatókönyvét nen lehet előre elképzelni.

- Mi az, amiben mindenképpen javulnotok kell jövő vasárnapra?

- Mindenben!

Még annyit szeretnék mondani, hogy Szolnokon valaki szurkolóként évek óta segíteni próbálja a csapatát azzal, hogy egy síppal többször belesípol a játékba. Ez szerintem nem csak minket, hanem a Szolnok játékosait is borzasztóan zavarja. A játék megtörik, sok esetben élvezhetetlenné válik a többi szurkoló, sőt, mindenki számára. Én megértem, hogyha valaki segíteni próbálja a csapatát, de ezt tegye inkább szurkolással, ne egy síppal. Szeretném őt megkérni, hogy inkább szidjon minket, vagy hangos szóval buzdítsa a Szolnokot, mert ez senkinek sem jó!

Fotó: Bugány János/MTI