FACEBOOK

OSC-Szeged 15:8

OSC-Szeged 15:8
hozzászólás, 2016.04.20.

Voltak meccs közbeni furcsa részeredmények, de meglepőnek csak a BVSC győzelme mondható a Fradi ellen a felsőházi rájátszás utolsó előtti fordulójában. Mi a Kondorosin jártunk, nyilatkozatok, gólok jönnek onnan.

EoN oB1, Felsőház, középszakasz, 7. forduló

Szolnok-Honvéd 10:6 (3:1, 0:2, 3:2, 4:1)

G.: Gocsics, Mitrovics 2-2, Jansik D., Vámos, Hangay, Fülöp B., Kis G., Madaras, ill. Simon A. 2, Kiss B., Kiss G., Illés, Kovács G.

Vasas-Eger 9:15 (3:4, 2:1, 3:4, 1:6)
G.: Bóbis 3, Gyárfás 2, Burián, Steinmetz Á., Delgado, Szarics, ill. Erdélyi 5, Zalánki 3, Csuk 2, Hárai, Bedő, Szalai, Cuckovics, Vapenszki

BVSC-FTC 11:8 (0:1, 5:2, 3:1, 3:3)
G.: Kovács P., Szabó Bence 3-3, Pásztor 2, Szabó Bendegúz, Török, Létay, ill. Csuk 4, Marnitz G., Roach, Swift

OSC-Szeged 15:8 (3:4, 5:2, 4:0, 3:2)
G.: Bátori 5, Gór-Nagy 3, Decker Á. 2, Salamon 2, Juhász Zs., Nagy Á., Graham, ill. Kunac 3, Manhercz Á. 2, Sedlmayer, Sánta, Pellei

VLV-VIDEÓK:

Gór-Nagy első gólja

Nagy Ádám gólja

Sánta gólja

Manhecz Ádám első gólja

Decker Ádám első gólja

Kunac második gólja

Pellei gólja

Graham gólja

Juhász Zsolt gólja

Meixner ötméterest véd

Bátori első gólja

Bisztritsányi véd

Bátori második gólja

Sedlmayer gólja

Salamon első gólja

A kimaradt ötméteres

Salamon második gólja

Gór-Nagy második gólja

Bátori csavargólja

Bátori negyedik gólja

Gór-Nagy harmadik gólja

Kunac harmadik gólja

Manhercz Ádám második gólja

Decker Ádám második gólja

Bátori ötödik gólja



Varga Péter a vlv-nek

- Szia Pepe. Az első egy-két negyed alapján úgy tűnt, hogy több van ebben a meccsben.


- Igen, azt gondolom, hogy nagyon jól játszottunk az első két negyedben. A harmadik negyedben olyan döntő szituációkban hibáztunk, amikkel felzárkózhattunk volna egy gólra. 8:6-nál kimaradt egy ötméteresünk, amiből ők nem sokra rá gólt lőttek, 9:6 lett, aztán kaptunk még egy szerencsétlen gólt, így 10:6 lett és szétnyílt a mérkőzés. Úgy gondolom, hogy az első két negyed mindenféleképpen bízakodásra ad okot, a második két negyedből meg tanulni kell.


- A végére mintha egy kicsit elfáradtatok volna vagy lehet, hogy már a Honvéd elleni meccsre tartalékoltatok?


- Nyilván az OSC fizikálisan és csapatszinten is nagyon erős. Egy hónapja nem játszottunk tétmérkőzést. Az elején nagyon jól felvettük a meccs ritmusát és talán ez egy kicsit el is fárasztott minket fejben. A védekezésünkön még van mit javítani, van rá két napunk, bízom benne, hogy sikerülni fog.


- Köszönöm szépen!


(Lejegyezte: Enikő)



Vincze Balázs a vlv-nek


- Gratulálok Balázs, megvan ez a győzelem. Az eleje kicsit nehéz volt, hogy értékeled?


- Igen, nehezen lendültünk bele, leginkább abba, hogy megtaláljuk azt a néhány pontot, amivel a Szegedet helyzetbe hozzuk és azt a második negyed közepére már a vízben lévő játékosok is megértették, hogy mi az, amit játszani kellene ahhoz, hogy a kapott gólokat próbáljuk meg jóval alacsonyabb szinten tartani. Nagyjából onnan, ugye 5:3-ra vezettek, onnan tudtunk egy igazi fordulatot hozni a játékba, a támadásainkban volt átütő erő és a védekezéseink meg rendre (akár a hátrányok, akár a hat-hatos védekezések) sikerültek. Egy kicsit déja vu érzésben voltam, csak nem a saját csapatom csinálta ezt, mint ahogy tettük Reccóban, hanem most az ellenfelet tudtuk rákényszeríteni arra, hogy 8-10 méterről kényszerlövéseket küldjenek a kapura. Ezt a második negyed felére tudtuk megoldani.

- Elégedett vagy?

- Mindenképpen, azért ahogy a játékosokat megkérdeztem, jó néhányuknak az a reccói mérkőzés benne van a top 3-ban fáradtság és minden egyéb szempontból. Nyilván eredményesség és öröm szempontjából nem, de küzdelem, győzni akarás és fáradtság szempontjából mindenképpen. Volt egy utazásunk is, megpróbáltunk regenerálódni, mire fölvettük azt a ritmust, amit szerettem volna kérni akár fejben, akár a játékban, taktikában; addigra egy pici előnyhöz jutott a Szeged, de szerencsére ezt tudtuk utána kompenzálni és nagyon meggyőző középszakasszal eldöntöttük a mérkőzést.

- Köszönöm szépen Balázs, gratulálok!

- Én is köszönöm!



Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Szervusz Krisztián. Most nem tudok gratulálni, de sokáig jól tartottátok magatokat. Gondolom, nektek igazán nem itt kell jól szerepelni, hanem majd a hétvégén, otthon a Honvéd ellen. Hogyan értékeled ezt a meccset?


- Ahogy mondtad, nagyon jól kezdtünk, egy negyed után vezettünk és a félidőig nagyon jól tudtuk tartani magunkat. Az első félidőben nyolc gólt kaptunk, ami azért nagyon sok és az OSC-nek ez a támadójátéka a második félidőre sem romlott. Több olyan elméleti hibát vétettünk, amit nem lett volna szabad. Úgy vélem nem készültünk fel eléggé az OSC-ből és ez meg is bosszulta magát.


- A végére elfáradtatok?


- Igen, mondhatjuk. A végére Varga Zsolt hiánya érezhető volt, az OSC kispadja pedig hosszab.


- Mi lesz szombaton?


- Nyilván számunkra egy „élet-halál” meccs lesz, hiszen el szeretnénk érni az ötödik helyet, ami nemzetközi kupában való indulásra ad jogosultságot. Ehhez meg kell nyernünk a következő meccsünket.


- Megnyeritek?


- Igyekszünk.


- Köszönöm szépen, jó utat!


(Lejegyezte: Enikő)



Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz Bence. Mikor vetted észre, hogy Tibi itt ül a lelátón?


- Szia Geyza, köszöntöm az olvasókat. Ha már így érdeklődsz, akkor..., szerintem mindenki látta, ahogy a meccs előtt besétált.


- Nyilván tudod, mire célzok... Arra, hogy nagyon keményen harcolsz a helyedért. Sokat számít a bajnokság is, amellett, hogy Tibi elmondta, a válogatott az elsőszámú. Hogyan értékeled ezt a meccset?


- Az elején még beleragadtunk a nagy bajnoki szünetbe, ezt tudnám mondani, hiába játszottunk már Reccóban. Támadásban azt folytattuk, amit ott abbahagytunk, itt se ment az elején. Aztán én belüről éreztem, hogy sokkal jobbak vagyunk, csak kihagyjuk a helyzeteinket, de végül meg is indultunk és egy nagyon magabiztos, hétgólos győzelem lett a vége, aminek nagyon örülök.


- Ma sokat vállalkoztál…


- Így van de szerintem nem vállalkoztam többet, mint amennyit szoktam. Éreztem, hogy jól ment, nagyon jó passzokat kaptam, kiszolgáltak a csapattársak, úgyhogy ez egy ilyen meccs volt. Szombaton már egy Szolnok elleni meccs lesz, ami azért más.


- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!


(Lejegyezte: Enikő)


A felsőház állása a középszakasz utolsó fordulója előtt

1. Szolnok 63,
2. Eger 55,
3. OSC 48,
4. FTC 42,

5. Szeged 33,
6. BVSC 33,
7. Honvéd 32
8. Vasas 24 pont