FACEBOOK

Kupaszombat a BL-főtáblán - a vlv előzetese

Kupaszombat a BL-főtáblán - a vlv előzetese
hozzászólás, 2016.04.15.

Három forduló van még a BL-főtáblán a befejezésig. Szombaton a Szolnok itthon játszik a Dubrovnikkal, az Eger Barcelonában, az OSC-nek pedig nyernie kellene a Recco ellen idegenben, hogy megmaradjon a final six-be jutás matematikai esélye. A vlv előzetese a teljes programmal, vezetőedzők és játékosok nyilatkozatával.

Bajnokok Ligája, főtábla, 8. forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport


A csoport állása hét forduló után:

1. Olympiakosz 15,
2. Eger 14,
3. CNA Barceloneta 11,
4. Primorje Rijeka 11,
5. Spandau 04 3,
6. Jadran Herceg Novi 2 pont

Április 16., szombat

19.00 Spandau 04-Herceg Novi

20.00 Primorje Rijeka-Olympiakosz

20.30 CNA Barceloneta-Eger - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Semmire nem volt elég az idő, de ezt nyilván tudtuk előre, meg ugyanez a Barcelonetára is igaz, hiszen tele vannak spanyol válogatottal, ők is ott voltak a trieszti kvalifikációs tornán. Ezt mindkét csapatnak meg kell oldania, magam is kíváncsian várom, ki jön ebből ki jobban.

Persze, nyerni szeretnénk, de nagyon nehéz meccs lesz, a Barcelonetának élet-halál harc, hiszen előttük vagyunk három ponttal, ha ők most kikapnak, akkor az utolsó két fordulóra már nem sok sanszuk marad bejutni a final six-be. Mivel otthon játszanak, azt gondolom, nagyon motiváltak lesznek.

- Erre építesz esetleg taktikát, hogy nekik kell kezdeményezni, kinyílni?

- Ez nem foci, nem az Atletico Madrid-Barcelona, ahol beállnak 10 emberrel védekezni, tehát hogy mi beállunk, ők meg rohannak, mert nekik kell nyerni. Mindenki tudja, hogy ez a spanyol csapat akkor jó, ha gyorsan tud játszani, rohamozni fognak, megpróbálják a saját játékukat gyorsan játszani, de azért ezen a szinten már mindenki gyorsan játszik. Az lesz a döntő, hogy ki tudja felvenni előbb a saját játékának a ritmusát.

- Hogy álltok az emberekkel?

- Egyel kevesebben megyünk, mert a legutóbbi meccsen Lőrincz Bálint piros lapot kapott. nem írhatunk be helyette senkit, ez a szabály, annak ellenére, hogy nem brutalitásért kapta a cserés kiállítást. Kiviszem Milos Csukot is, aki nem valószínű, hogy játszik, bár ahogy nézem, nem úgy mozog, mint, aki két hónapot kihagyott.

- Ti adtátok a legtöbb játékost a magyar válogatottba, ők nyilván nagyon elfáradtak Triesztben...

- Nem is annyira fizikálisan, mert én azt mondom, hogy aki a magyar válogatottban játszik, az kész kell, legyen arra, hogy minden nap játsszon egy meccset - persze nyilván nem hónapokon keresztül. Szerintem inkább mentálisan volt iszonyatosan sok nekik.

- Viszont nem lógó orral jöttek vissza... Nyilván ez is számít valamit.

- Persze, örülnek, de azt már ott is többen elmondták, hogy azért ezt ők úgy fogták fel végig, hogy nem nyerhetnek a dolgon, kizárólag veszthetnek... Úgyhogy szerintem ki vannak facsarva minden szinten.

- Mit is kérdezzek még?

- Mivel lennék elégedett?

- Norbi! Mivel lennél elégedett?

- Természetesen a győzelemmel!


SZIVÓS MÁRTON (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Mivel szeretnénk megnyerni a csoportot, természetesen győzni megyünk Barcelonába. Nem vagyunk egyszerű helyzetben, de ha úgy vesszük, akkor a Bercelona sem, hiszen tőlük is többen szerepeltek a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán. Szerintem hasonlóan fáradtak lehetnek, mint mi.

- Számotokra, akik az Egerből a válogatottban szerepeltetek, mire volt elég ez a kis idő, mennyit tudtatok pihenni?

- A BL-meccs miatt már szerdán este el kellett kezdeni mozogni, edzés volt (a válogatott hétfőn érkezett haza Triesztből - a szerk.), most egyszerűen csak ennyire volt mód, a későbbiekben lesznek majd becsúsztatva pihenőnapok.

- A Barceloneta számára ez gyakorlatilag élet-halál meccs, ha be akarnak jutni a final six-be, akkor nyerniük kell...

- Mi is győzni akarunk, mág akkor is, ha már bent vagyunk a final six-ben. A célunk a csoport első helyének megszerzése, ehhez pedig szükségünk van a barcelonai jó eredményre.

- Mégis abban a tudatban mentek, hogy a helyetek biztos a végső döntőben, nem lehet, hogy emiatt kevésbé tudjátok felspannolni magatokat a meccsre, mint ők?

- Én azt gondolom, hogy a csoportmeccseink bizonyították: annak ellenére, hogy tudtuk, a final six-ben leszünk, nem kényelmesedtünk el. Az eredmények is azt mutatják, hogy a csapat nagyon komolyan áll hozzá az összes csoportmérkőzéshez.

- Egy döntetlennel már elégedett lennél?

- Nem.


B csoport

A csoport állása hét forduló után:


1. Pro Recco 16,
2. Jug Dubrovnik 16,
3. Szolnok 15,

4. OSC 9,
5. *Partizan Belgrád 7,
6. *Galatasaray 1 pont

* Egy mérkőzéssel többet játszott.


Április 13., szerda

Galatasaray-Partizan Belgrád 9:9 (2:4, 1:3, 4:1, 2:1)

G.: Nikics, Ozbek 3-3, M. Janovics 2, Colak, ill. Szubotics, Gogov 3-3, Tigkasz, Vico, Aszanovics

Április 16., szombat

18.30 Szolnok-Dubrovnik - Sport1, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- A helyzetünk jelenleg nem jó, de nyilván nem reménytelen. Az elmúlt négy hetet nem együtt töltöttük, illetve hat játékosom volt itt, ők keményen edzettek. Nem csak a magyar válogatott játékosok hiányoztak, ugyanis az ausztrál és a szerb válogatott is edzőtábort tartott.

Kis Gábor hátfájása miatt majdnem két hetet kihagyott, hatnapos infúziós kezelés után ezen a héten kezdte meg az edzéseket, a magyar válogatottól visszatért négy játékos szerdán kapcsolódott be a munkába. Emellett probléma, hogy Aaron Younger és Milan Alekszics is megsérült az ausztrál, illetőleg a szerb válogatott edzőtáborában. Aaron vállsérülése miatt nem is szerepelt válogatottja edzőmeccsein és elvileg még egy hétig nem játszhatna. Alekszics ujja két hete sérült meg egy edzőmeccsen, a kezében vérömleny keletkezett, ő sem játszott már utána a válogatottja edzésein, most sem tudja még rendesen megfogni a labdát.

Biztos, hogy a magyar játékosok is fáradtak, nyolc nap alatt nyolc meccset lejátszani komoly teljesítmény. Még szerencse, hogy jó lelkiállapotban érkeztek vissza, de egy ilyen világverseny után azért mindig van egy kis testi-lelki lazulás, nem tudom megmondani, hogy ennek lesz-e bármilyen hatása a szombat esti teljesítményre. Összességében ezek az előzmények. Két napunk van arra, hogy átbeszéljük a dolgokat és elsősorban fejben felkészüljünk. Nagyon gyakorolni nincs időnk, elsősorban a mentális felkészülésen van a hangsúly.

Amiben bízhatunk: az elmúlt másfél évben nagyon sokat dolgoztunk együtt, a Szolnok nem egy új csapat, azért már mindenki tudja, hogy mi a feladata, mindig szervezetten is szoktunk játszani. Azt hiszem, két éve nem kaptunk ki hazai pályán, tehát a jelenlegi körülmények között is az a célunk, hogy legkésőbb szombatra elfelejtsük az előzményeket és megverjük a Dubrovnikot.

- Mennyire fontos ez a meccs?

- Még nem jutottunk be hivatalosan a final six-be, emellett ez a meccs arról dönthet, hogy a csoportban ki lesz a második, vagyis melyik az a csapat, amely az elődöntőbe jutás esetén nem a Pro Reccóval kerül szembe. Ugyanakkor a final six-ben gyakran születnek váratlan eredmények, ráadásul az elődöntőbe még be is kell jutni, ezért nem célszerű most még ennyire előre nézni. Minden pillanatot megragadunk, hogy készüljünk és megnyerjük a szombati meccset.


MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nyilván győzni szeretnénk, itthon vagyunk. Ellenük egyébként olyan nagyon nem ment jól nekünk, tavaly ugye kétszer kikaptunk, itt az utolsó pillanatban lett döntetlen, de nem hiszem, hogy azért, mert jobbak lennének nálunk. Van egy sajátos stílusuk, erre próbáltunk felkészülni, amit megnehezített persze, hogy szanaszét voltunk az elmúlt egy hónapban. Volt, aki nagyon sok meccset játszott, volt, aki csak nagyon sokat edzett, tulajdonképpen én is egy hónapja erre az egy meccsre készülök. Szerdától vagyunk csak együtt, ami nem sok, de azt mondom és a tapasztalataim is ezt igazolják: ez nem feltétlenül rossz.

Az biztos, hogy speciálisan erre a szombat meccsre nem tudtunk együtt sokat készül ni, de hát ez most így alakult, meglátjuk, szombaton fog kiderülni, mire elég ez a három nap, de természetesen mindent bele fogunk adni, mert ez nekünk fontos.

- Hogy tetszett neked Trieszt?

- Abból a szempontból tetszett, hogy volt egy nem elhanyagolható cél, azt pedig sikerült elérni. Azon túl az, hogy még a tornagyőzelem is megvan, nyilván plusz dolog. Nagyon nehéz nyolc nap alatt nyolc meccset játszani és még a végén is tudni odafigyelni a döntőben, ez mindenképpen pozitív, gratulálok is hozzá!


20.30 Pro Recco-OSC - M4, 0.27, felvételről

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Rég voltunk együtt, akikkel pedig az elmúlt egy hónapban itthon edzettünk, nem nagyon tudtunk kétkapuzni, annyira kevesen voltunk. Szerdán a Szegeddel játszottunk és legalább már láttam azt, hogy milyen erőink kezdenek visszajönni, de azért még főleg a játék közbeni kommunikáció, az egymásra figyelés terén vannak elmaradások, nyilván időre van szükség.

Azt remélem, hogy egy jó meccset játszunk. Meg kell próbálnunk lassítani a játékukat, s megakadályozni azokat a lefordulásokat, amikkel ők gyakran operálnak. Nehéz lesz, az biztos, hiszen külföldiekkel kiegészített olasz válogatottról van szó, amelynek játékosai mindig magas szintet tudnak hozni. Bízom abban, hogy sok minden összejön nekünk is ezen a meccsen. Lényeges lesz a védekezés, hiszen 10-12 gólt - úgy gondolom - nem fogunk tudni lőni a Reccónak, ezért nagyon fontos, hogy minél kevesebbet kapjunk.

- Hogy álltok sérülttel, beteggel?

- Most jól vagyunk. A visszajövők között egyetlen "lelki sérült" van, Kevin, akinek a kanadai válogatottal nem sikerült olimpiai kvalifikációt szereznie, a többiek rendben vannak. Nyilván fárasztó időszaka volt ez mindenkinek, de hát ez egy ilyen szezon, ahol minimális pihenő van és aki válogatott, annak több fronton kell helytállnia. Most megint a klub következik és a szezonból hátralévő időszakban szeretnénk a lehető legjobb eredményeket elérni.

BISZTRITSÁNYI DÁVID (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Az eltelt egy hónapot a csapat tagjai szanaszét töltötték, s most egy nagyon fontos mérkőzés következik. A világ talán legjobb csapata lesz az ellenfelünk, tele külföldi és olasz válogatott játékosokkal. Nem mi vagyuk a mérkőzés esélyesei, de természetesen nem feltartott kézzel megyünk, szeretnénk jó eredményt elérni.

- Te személy szerint mennyire tudtad magad kipihenni?

- Inkább amiatt vagyok kicsit gyengébb, hogy bekaptam egy kis bakteriális fertőzést, de tudjuk azt, hogy miért dolgozunk a válogatottnál és a klubban is és a céljaink plusz energiát adnak, átsegítenek a nehézségeken.

 - A fél Recco kint volt Triesztben, ahol ugye, a döntőben hazai pályán kaptak ki tőletek. Nem lehetséges, hogy az első "bosszúállási" lehetőségnek tekintik majd ezt a meccset?

- Nem hiszem, hogy van ilyen összefüggés, inkább presztízsértéke volt annak a meccsnek, mint komolyabb tétje.

- Mi volna, ha nyernétek???

- Azért megyünk! Nem azért, hogy jó eredménnyel kikapjunk, hanem hogy jó játékkal nyerjünk. Ez nyilván bravúr lenne és meglepetés, de ők is emberek, nem tartok lehetetlennek egy ilyen "változatot" sem. Úgy is mondhatnám, hogy nem az esélytelenek nyugalmával megyünk, hanem a kevésbé esélyesekével...