FACEBOOK

Magyarország-Románia 12:8

 Magyarország-Románia 12:8
hozzászólás, 2016.04.05.

Javuló játékkal lényegében magabiztos győzelem a románok ellen a trieszti olimpiai selejtezőtorna harmadik napján. Nyilatkozatok, gólok, fotók folyamatosan, a helyszínről.

A trieszti tornán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Olimpiai kvalifikációs torna, Trieszt, 3. nap

Magyarország-Románia 12:8 (4:2, 2:3, 4:1, 2:2)
Trieszt, Bruno Bianchi uszoda, v.: Gomez (olasz), Smit (holland)
Magyarország: Nagy V., Zalánki 1, Manhercz K. 1, Erdélyi 1, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Decker Á., Szivós 4, Varga Dániel, Varga Dénes 2, Bedő, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Románia: Stoenescu, Radu, Negrean 3, Gheorghe 1, Oanta, Busila, Teohari 2, Chioveanu 1, Goanta, Szabó, Ghiban 1, Popoviciu. Szövetségi kapitány: Dejan Sztojanovivcs
Gól - emberelőnyből: 4/7, ill. 2/7
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kiállítva cserével, végleg: Ghiban (a harmaik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (M4 és vlv):

1:0 - Szivós első gólja

2:0 - Hárai első gólja

2:1 - Ghiban gólja

3:1 - Erdélyi gólja

4:1 - Hosnyánszky gólja

4:2 - Teohari első gólja

5:2 - Varga Dénes első gólja


5:3 - Negrean első gólja

5:4 - Negrean második gólja

5:5 - Chioveanu gólja

6:5 - Vámos gólja

7:5 - Zalánki gólja

8:5 - Varga Dénes második gólja

9:5 - Szivós második gólja

9:6 - Gheorghe gólja

10:6 - Manhercz Krisztián gólja

10:7 - Negrean harmadik gólja

11:7 - Szivós harmadik gólja

11:8 - Teohari második gólja

12:8 - Szivós negyedik gólja



vlv-képek



BENEDEK TIBOR az M4 Sportnak:

- Benedek Tibor szövetségi kapitány áll itt mellettem, gratulálok a győzelemhez! Azért ma jobb volt nézni már a statisztikát, mint tegnap, a Kanada elleni mérkőzés után.

- Hát, kicsit jobb kedvem is van, mint tegnap. Ez egy nagy harc, itt bármennyire is papíron jobbak vagyunk ezeknél a csapatoknál, látható, hogy azért 7-7 a kiállítási arány vagy 8-8. Mondjuk tegnap pont nem ez volt. Ez meccsben tudja tartani a nálunknál gyengébb csapatokat is. Úgyhogy meg kell küzdenünk minden egyes gólért. Ilyen egyéni teljesítményekre van szükség, mint amik ma is voltak, de azt mondom, hogy tegnap is voltak. Tegnap is lőttünk 14 gólt. Voltak jó egyéni teljesítmények, a csapat nem védekezett jól. Ma ebben fejlődtünk és azért a jó egyéni teljesítmények ugyanúgy megmaradtak.

- Őszinte leszek, én is arra számítottam, és mi is, hogy azért simábbak lesznek ezek a csoportmérkőzések. A kapitány úr is és az egész csapat is? Persze mondták és megfogalmazták, hogy egyáltalán nem lesz ez könnyű, de valahogy ez még inkább meglep, hogy ennyire akarnak az ellenfelek, bár végül is mért lepődünk meg ezen?

- Hát mindenkinek az álma olimpián lenni, úgyhogy itt álmok valósulnak meg és mennek tönkre. A sportban nincs ennél több, mint kijutni egy olimpiára, úgyhogy én nem csodálkozom egyáltalán, hogy mindenki százhúsz százalékot teljesít. Nekünk is annyit kell. Mondtam többször, hogy kilencven százalék itt most nem elég. Minden mérkőzésnek vannak olyan szakaszai, amikor valamilyen oknál fogva nem tudunk elhúzni. Az elején mindig megszerezzük a vezetést, mind a három mérkőzés ilyen volt és utána az ellenfél felzárkózik. Tegnap nem tudtunk megújulni ebből, ma meg tudtunk újulni. Úgyhogy a végén az a négy gólos különbség végül is nagyon örömteli és szerintem reális is, de hát azért ennél sokkal nehezebb volt a mérkőzés, mint azt a négy gól mutatja.

- Ennek tükrében milyen lesz az orosz meccs. Gondolok arra, hogy ez most már a sorozatterhelésnek is a része. Ebből a szempontból mire kell még figyelni és készülni?

- Azt látom, hogy szerencsére a játékosok nagyon jó formában vannak és hogyha valóban napról napra meg tudunk újulni és azt a feszültségi szintet elérjük, ami mondjuk tegnap Kanada óta a játékosokban összegyűlt, akkor holnap meg tudjuk verni az oroszokat ugyancsak, de nem szabad, hogy most megnyugtasson minket ez a győzelem, mert nagyon rövid ez az egy nap és nagyon hamar kell újra a csúcson lenni.

- Akkor mit mondjak, hogy jó nyugtalankodást? Mindenesetre jó koncentrációt akkor a következő mérkőzésre és gratulálok Benedek Tibornak és a válogatottnak.

- Köszönöm. De nyugtalanok azért nem vagyunk, csak feszültek.

- Túl megnyugodni nem kell, egy kis feszültség meg szükséges azt gondolom. Köszönöm szépen még egyszer az értékelést és gratulálunk a válogatottnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



VARGA DÉNES az M4 Sportnak:

- 12:8-ra végül simán legyőzte a magyar válogatott Romániát. Egy félidőig izgulhattunk, utána azonban el tudta dönteni a mérkőzést a magyar válogatott. Ez például egy előrelépés a Kanada elleni mérkőzést követően hiszen azt hiszem, hogy a harmadik negyedben a kezünkbe vettük és meg is tartottuk az irányítást.

- Csak annyira volt egyértelmű szerintem, mint akár tegnap. Tehát két gól volt először, aztán végül is négyre duzzadt, de sajnos a tegnapi, az, hogy vissza tudtak jönni, az nem volt kellemes.

- Benne volt a fejetekben a tegnapi mérkőzés? Ahhoz képest ez mennyiben volt más és hogy ugrottatok a medencébe?

- Azt hiszem, hogy a tegnapi kudarc élménye hajtott minket, mindenképpen el szerettük volna kerülni. Ha a selejtező előtt kellett volna rangsorolni és a román csapatot a kanadai elé teszem, ilyenformán örülök ennek a kialakult négygólos győzelemnek.

- Most már megszokhatjuk vagy számíthatunk arra hogy mindegyik mérkőzés nehéz lesz?

- Sajnos úgy néz ki, hogy mindenki megtanult vízilabdázni. Egy bizonyos szintet mindenki képvisel. Mindenki erős, mindenki felkészült és hát nekünk többet kell beletenni, úgy tűnik. Abból, amit mi tudunk, úgy érzem hogy egyéni kvalitások kellenek, hogy döntsenek.

- Akkor az oroszok ellen hasonlóan nehéz meccsre számítunk. Mire készüljünk fel?

- Én fizikálisan szintén egy ilyen szépen lassan felőrlő mérkőzésre számítok, de ahogy itt is, végül kialakul a különbség közöttünk.

- Köszönöm szépen Varga Dénesnek. Gratulálok a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



HÁRAI BALÁZS az M4 Sportnak:

- 29. születésnapján Isten lltesse Hárai Balázst! Hogy telt eddig ez a születésnap?

- Nagyon szépen köszönöm. Lehet, hogy voltam már boldogabb, mint ma, de igazából győzelemmel telt, úgyhogy ez mindenféleképpen pozitívum.

- Mért nem vagy boldog?

- Nem mondtam, hogy nem vagyok boldog. Azt mondtam, hogy voltam már boldogabb, mint ma.

- Ez most a mérkőzésekre vonatkozik, akár a tegnapi döntetlen után volt egy picikét letargikusabb a hangulat.

- Hát nálam mindenféleképpen, az volt ma a legnehezebb, hogy összeszedjem magamat fejben erre a mérkőzésre és ugyanúgy koncentráljak, mint a tegnapira, sőt még jobban, mert ugye tegnap nem sikerült valami jól. De hát a lényegen nem változtat az, hogy sikerült nyernünk.

- Viszont megvan az előnye ennek a tornának, hogy nincs idő nagyon keseregni Most egy új feladat volt, amit azért végül jól tudott teljesíteni a válogatott. Megszereztük azt a bizonyos előnyt és most meg is tudtuk tartani. Miben volt most ez a magyar válogatott jobb, mint Kanada ellen?

- Ez egy jó kérdés, talán egy  picit mérkőzésről mérkőzésre, kezdünk jobban összeállni és ma sokkal hangosabbak voltunk, valószínűleg ez is közrejátszott abban hogy tudtunk nyerni több góllal.

- Egyébként megbeszéltétek a tegnapi mérkőzést csapaton belül is, hogy min érdemes és min lehet változtatni?

- Minden mérkőzés után van - lényegtelen, hogy nyerünk vagy veszítünk - egy megbeszélés, Tibivel is meg szoktunk beszélni, a csapattal is, átbeszéljük a dolgokat, hogy miben kell változtatni a következő napra.

- Mi jön most Oroszország ellen? Hasonlóan nehéz mérkőzésre számíthatunk vagy most már mindegyik mérkőzés ilyen nehéz lesz?

- Úgy gondolom, hogy nincsen könnyű, hogyha megnézzük az egész tornát, nincsen könnyű meg nehéz mérkőzés, szerintem mindegyik borzasztóan nehéz, mindegy hogy kivel játszunk. Papíron hiába gyengébb a ellenfél, tegnap bebizonyosodott, hogy azért nem lehet hátradőlni.

- Köszönöm szépen. Isten éltessen még egyszer. Gratulálok a győzelemhez Hárai Balázsnak és a magyar férfi vízilabda válogatottnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



vlv-képek



Benedek Tibor a vlv-nek


- Gratulálok, Tibor a győzelemhez! Kérek egy értékelést, először is: meg vagy-e elégedve?

- Meg vagyok elégedve, jól játszottunk, de látható, hogy hiába játszunk jól, ezek most akkor is nehéz meccsek. Mindenki a maximumot akarja és azt is próbálja kihozni magából. Meg kell küzdenünk egy ilyen, románok elleni meccsen is. Egy Világliga-meccsen nyerünk tíz góllal, ez most itt sajnos ennyire nehéz, ezt tudnunk kell.

- Egy ilyen meccsnek vannak olyan tanulságai, amiket rögtön tudsz hasznosítani, tehát, hogy bizonyos dolgokat rögtön át tudsz ültetni, vagy tudsz módosítani?

- Annyit látok, hogy az egyéni teljesítmények hogyan javulnak, mondjuk tegnapról mára. A védekezésünk javult és ez nagyon fontos a holnapi mérkőzésre nézve. Nekünk most minden mérkőzés ilyen, ahogyan ezt előre mondtam is. Meg vagyok elégedve a mai teljesítménnyel, de ezzel még nem értünk el semmit, holnap kezdődik elölről minden.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz Dani, gratulálok a győzelemhez! Ettől egy kicsit helyrerázódtatok?

- Szia, köszönjük a gratulációt. Jobb a lelkünk, mint a tegnapi meccs után. Úgy látszik, nekünk most ez az utunk, hogy nem a jó játékot kell megcsillogtatni, hanem a győzelmet kell elérni. Persze, ezt eddig is tudtuk, de most ezzel szembesülünk is.

Azt kell mondanom, hogy több pozitív momentum volt ezen a meccsen, sőt összességében a játék képe is sokkal jobb volt, mint a kanadaiak elleni meccsen. Fejlődni még tudunk, ez egy kimondottan jó hír, de továbbra is az a célunk, hogy ha csak egy góllal is, de minden meccsen nyerjünk. Ugyanolyan boldogok leszünk vagy legalábbis boldogok leszünk.

- Mekkora jelentősége van annak, hogy egy pszichés teher leesett a vállatokról? Azért ez a győzelem ilyen szempontból nagyon fontos volt.

- Nagy pszichés teher nem esett le, mert minden meccs elég hasonló.

- Az egyéni teljesítményeket hogyan látod? Sokan vannak még a saját jó formájukhoz képest lemaradva?

- Azt mondom, hogy mindenki nagyon küzd és mindenki tiszta erőből, tiszta szívből játszik a csapatért és ez a mai meccsen már néhány esetben jó egyéni teljesítményben is megmutatkozott. Azt azért fontos kimondani, hogy kellenek a bravúros egyéni teljesítmények, mert azzal lesz a csapat is erős. Hiába van egy közös akarat, egy közös játékkép, de a végeredményt négy-öt-hat, szerencsés esetben hét pozitív egyéni teljesítmény fogja eldönteni, amikre szükség van. Ma már volt több, remélem napról-napra több lesz.

- Köszönöm szépen Dani, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Enikő)



Varga Dénes a vlv-nek


- Szervusz Dumi. Az első kérdésem az, hogy egy picit megnyugodtatok-e?

- Szerintem nem szabad. Ha most úgy néznénk ki, hogy megnyugszunk, és holnap beleszaladunk egy tegnapihoz hasonló dologba, akkor nem jó a hozzáállásunk. Úgy érzem, hogy egész meccsen az a forma kell, hogy jellemző legyen ránk, ami itt a második negyedben volt látható.

- A maival mennyire vagy megelégedve? Főleg a játékot illetően.

- Eggyel jobban, mint a tegnapival. Most is azt tudom mondani, hogy a támadásunkkal nincs gond, hiszen ma lőttünk tizenkét gólt, tegnap tizennégyet, viszont a kapott gólokat sikerült lejjebb szorítanunk, most nyolcra. Remélhetőleg ez egy létező tendencia és az orosz csapatot hat gólon fogjuk tartani.

- Most már lendület van? Tehát holnap, holnapután simább lesz?

- Nem merem kijelenteni, de holnap mindenképpen egy ehhez hasonló magabiztos, minimum négygólos győzelemmel lennék csak elégedett és akkor azt tudom mondani, hogy igen.

- Köszönöm szépen Dumi, jó pihenést!

(Lejegyezte: Enikő)



Hárai Balázs a vlv-nek


- Szervusz Pufi, gratulálok a születésnapodhoz! Mindenki téged akar, francia védő, román védő, magyar újságírók… Milyen ez az ünnep?

- Csodálatos. Életemben nem voltam még ilyen boldog. :-)

Az a lényeg, hogy a tegnapi mérkőzés után fel tudtunk állni és annak ellenére, hogy hiába kezdtük jól a mérkőzés elejét, nem játszottunk jól, tele voltunk hullámvölgyekkel, a végén tudtunk nyerni és nem egy góllal. Mindenkinek azon kell dolgozni fejben, hogy a következő mérkőzéseken még jobban koncentráljunk a védelemre és még jobban segítsük egymást, mint ahogyan általában szoktuk is.

- Nagyon sokat vagy vízben. Mennyire fárasztó ez?

- Az életem háromnegyedét ott töltöm, úgyhogy eléggé fárasztó, de ez van. Azért vagyunk itt, hogy elfáradjunk, nem azért, hogy szórakozzunk és ünnepeljünk.

- Süti lesz?

- Majd valamit kitalálok, szerintem itt is lehet kapni valamit.

- Azért este lesz valamilyen ünnepség?

- Nem, mert holnap mérkőzés lesz.

- Ilyen az élet Pufi…

- Így van.

- Köszi, gratulálok!

(Lejegyezte: Enikő)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián! Hát ez a dolog kezd alakulni a csapat szempontjából is meg a te szempontodból is. Tegnap is, ma is jól játszottál. Hogy érzed magad?

- Remekül érzem magam, köszi, hogy kérdezed. Igen, a tegnapi döntetlen után ez mindenképpen fellélegzés volt a csapat számára. Tegnap egy nagyon rossz meccset játszottunk, nagyon sok védelmi hibával. A mai játékunk már feljavult, de még mindig nagyon sokat hibáztunk. Még mindig van mit javítanunk, de ez a szép ebben az egészben, hogy mindig van egy olyan mérkőzés ahol javíthatunk a játékunkon.

- A te saját akcióidat hogy értékeled? Azért itt volt egy-két gyönyörű dolog ma.

- Voltak gyönyörű dolgok igen, de ki is hagytam egy-két helyzetet, amit nem szerettem volna, főleg azért, mert véleményem szerint elszórakoztam azokat a szituációkat. Igyekszem a jövőben ezeket értékesíteni.

- Köszönöm szépen Krisztián. Jó pihenést kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek


A többi keddi eredmény:

Szlovákia-Kanada 9:11 (2:2, 1:5, 3:2, 3:2)
G.: Famera, Tkacs, Uradnyik 2-2, Seman, Kolarik, Brúder, ill. Constantin-Bicari, Boyd, Conway, Torakisz 2-2, Kubada, Vikalo, Robinson

Franciaország-Oroszország 12:11 (3:2, 5:5, 2:2, 2:2)
(A franciák 6 másodperccel a vége előtt lőtték a győztes gólt.)
G.: Crousillat 4, Marzuki 3, Kovacsevics, Blary, Izdinsky, Peisson, Camarasa, ill. Kalturin 4, Merkulov 2, Ginijatov, Krasznov, Kholod,  Liszunov, Magomajev

Hollandia-Németország 9:8 (2:1, 2:2, 3:3, 2:2)
G.: Frauenfelder, Koopman, Lindhout 2-2, Winkelhorst, Gielen, Lucas, ill. Nossek 2, Bukowski, Schlanstedt, Preuss, M. Stamm, Restovics, Eidner

Dél-Afrika-Kazahsztán 6:11 (3:2, 2:3, 1:4, 0:2) (az egyik játékvezető Székely Balázs volt)
G.: Evezard 2, Schooling, Rodda, Molyneux, Jagga, ill. Pekovics 4, Ukumanov 2, Gubarjev, Zardan, Usakov, Smider, Abakirov

Spanyolország-Olaszország 9:8 (4:1, 2:3, 1:3, 2:1)
G.: Molina 3, Echenique 2, Munarriz, Minguell, Tahull, Fernandez, ill. Di Fulvio 3, S. Luongo, Aicardi 2-2, Figlioli

Az A csoport állása három forduló után:

1-2. Magyarország és Kanada 5-5,
3. Franciaország 4,
4-5. Románia és Oroszország 2-2
6. Szlovákia 0 pont

A B csoport állása három forduló után:

1. Hollandia 6,
2-3. Olaszország és Spanyolország 4-4,
4-5. Németország és Kazahsztán 2-2,
6. Dél-Afrika 0 pont


A torna további programja:

(Az első négy helyezett jut ki az olimpiára)

Csoportkör

Április 6., szerda

13.50 Kazahsztán-Németország
15.10 Dél-Afrika-Spanyolország
16.30 Kanada-Románia
17.50 Oroszország-Magyarország - M4, vlv (szöveges élő)
19.10 Szlovákia-Franciaország
20.30 Olaszország-Hollandia

Április 7., csütörtök

13.50 Franciaország-Kanada
15.10 Magyarország-Szlovákia - M4, vlv (szöveges élő)
16.30 Oroszország-Románia
17.50 Spanyolország-Kazahsztán
18.10 Hollandia-Dél-Afrika
20.30 Olaszország-Németország

Negyeddöntők (e párharcok győztesei szerzik meg az olimpiai kvalifikációt)

Április 8., péntek

16.00 A csoport győztese-B csoport negyedik helyezettje (31)
17.30 A2-B3 (32)
19.00 A3-B2 (33)
20.30 A4-B1 (34)

Április 9., szombat

16.00 31 vesztese-33 vesztese (35)
17.30 32 vesztese-34 vesztese (36)
19.00 31 győztese-33 győztese (37)
20.30 32 győztese-34 győztese (38)

Április 10., vasárnap

11.00 35 vesztese-36 vesztese (a 7-8. helyért)
12.30 35 győztese-36 győztese (az 5-6. helyért)
15.30 37 vesztese-38 vesztese (a 3. helyért)
17.00 37 győztese-38 győztese (döntő)