FACEBOOK

Kanada-Magyarország 14:14

Kanada-Magyarország 14:14
hozzászólás, 2016.04.04.

Megtört a lendület, kicsit káoszos, 28 gólos meccsen döntetlent játszottunk Kanadával. A csoportelsőség így is meglehet, de több hibázási lehetőségünk nincs. Nyilatkozatok, gólok, fotók a napról - folyamatosan.

A trieszti tornán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Olimpiai kvalifikációs torna, Trieszt, 2. nap

Kanada-Magyarország 14:14 (3:4, 4:4, 4:5, 3:1)
Trieszt, Bruno Bianchi uszoda, v.: Peila (egyesült államokbeli), Willis (dél-afrikai)
Kanada: Aleksics, Kudaba, Vikalo 2, Costantin-Bicari 4, Boyd 1, Robinson, Lapins, Graham 3, Radojcsics, Conway 3, Torakisz 1, McElroy, Randall. Szövetségi kapitány: Giuseppe Porzio
Magyarország: Nagy V., Zalánki, Manhercz K. 3, Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky 2, Decker Á.1, Szivós 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Bedő, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 4/6, ill. 6/12
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 2/2

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Tizennégy gólt lőttünk, ez szép, de tizennégyet kaptunk, ezzel még Kanada ellen is veszíteni lehet pontot. A védekezésünk nagyon-nagyon rossz volt, ebben sokat kell javulni, illetve látható, hogy ez egy nagyon komoly és nehéz torna, ahol minden egyes csapat minden mérkőzésen az életéért küzd.

VLV-VIDEÓK (M4 Sport és vlv):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.




BENEDEK TIBOR az M4 Sportnak:

- Döntetlen lett a vége a Kanada elleni mérkőzésnek, tudtuk hogy nem lesz könnyű mérkőzés, de talán ennyire nehézre ön sem számított?

- Nem számítottam arra, hogy kapunk 14 gólt. Nem szoktunk ennyit kapni. A 14 lőtt gól mindenképpen dicséretes, de hát a védekezésünket nagyon könnyen átlövik, 36-ot lőttek kapura, nagyon jól támadtak azt kell, hogy mondjam. A kezünkben volt a mérkőzés a végén, nagyon sajnálatos, hogy így végződött és nyilván egy nagy pofon ahhoz, hogy észhez térjünk és a következő három meccsen még nagyobb erőbedobással játsszunk. Illetve hogy majd a kvalifikációt eldöntő mérkőzést is sokkal komolyabban kell venni, hiszen látható, hogy bármelyik ellenfél tud meglepetést okozni

- Jól indult pedig a mérkőzés. Mivel leptek meg minket leginkább a kanadaiak?

- Talán azzal, hogy miután már elhúztunk egy pár góllal, kaptunk kontrákat és akkor lefordulásból kaptunk gólokat. Megérezték az izét a játéknak és hát a végén magabiztosan lőttek már.

- Mi jön ezután, Románia ellen nincs sok idő, ilyenkor mi következik a két meccs között? Hogy tudnak átállni és ebből tanulni?

- Elsősorban azt gondolom, hogy ez a küzdeni tudás ami eddig volt - annál több kell. Érezni kell azt, hogy milyen nagy a tét, de nem szabad ebből most nagyon nagy következtetést levonni. A csoportelsőséget még mindig meg tudjuk szerezni és a csoportelsőség az hozza elvileg a könnyebb meccset a másik ágon, de hát látod, ezt se lehet könnyűnek nevezni.

- Jó munkát, köszönöm szépen az értékelést Benedek Tibor szövetségi kapitánynak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)




MANHERCZ KRISZTIÁN az M4 Sportnak:

- Sok olyan gólt kaptunk, ami a figyelmetlenségekből, egyes szerencsés gólokból adódott. És ez így mind összejött, tehát nem is tudom, mikor kaptunk három negyed alatt 10 gólt valakitől. Főleg nem egy kanadai csapattól. Nagyon jól játszottak, nem tagadom, de nagyon sok olyan hibát vétettünk, amit nem szoktunk.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Mondtad, hogy nehéz mérkőzésre számítasz, meg korábban azt is, hogy szereted a szoros meccseket, most mind a kettő megtörtént. Hogy értékeled?

- Mindenképpen nagy tanulság, hogy ha nem száz százalékkal állunk oda egy mérkőzéshez, csak kilencvennel. akkor meglephetnek minket. Ma ez történt, ezt éreztem. Védekezésben túl könnyen kaptunk gólokat, és aztán, amikor észbe kaptunk, akkor ugyan elhúztunk, de már megvolt a magabiztossága a kanadai csapatnak a végén, és hittek abban, hogy ők ezt meg tudják oldani.

- Mondtad tegnap, hogy ezzel a típusú kanadai csapattal még nem találkoztunk. Volt valami váratlan, vagy amire nem voltunk felkészülve, az ő játékukban?

- Persze, mindenképpen. Sok olyan dolgot csináltak, ami az új edzőnek köszönhető, azért ebből fel tudtunk készülni a tegnapi mérkőzés alapján, de nem tudtuk elég jól végrehajtani elöl, bár a tizennégy lőtt gól azt mutatja, hogy nem volt a támadásunkkal különösebb gond, de ehhez azért Hárainak sokat vízbe kellett lennie.

- Ez a helyzet, amibe most került a csapat, mit vált ki? Azon kívül hogy nyilván most ezekben a percekben indulatokat, de később ebből, amikor leülepszik, akkor erőt merítetek, vagy lenyomja egy kicsit a csapatot? Mire számítasz?

- Mindenképpen erőt kell hogy adjon, hiszen a csoportelsőséget ugyanúgy meg tudjuk még szerezni. Van még három mérkőzés, és ez most nagyon fontos nekünk - mind a három.

- Innentől kezdve nincs hibázási lehetőség, gondolom…

- Így van.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Decker Ádám a vlv-nek


- Szervusz Ádám. Olyan, mintha elvesztettük volna ezt a meccset, pedig igazából...

- Szia Geyza. Egy párszor elvesztettük, aztán visszahoztuk, aztán meg is nyerhettük volna. Szomorú vagyok.

- Valahogy végig azt érezhette az ember, hogy nem lesz baj.

- Én nem éreztem azt, mert egy félidő alatt kaptunk hét gólt, ami önmagában elég baj. A védekezésünk nem működött. Az okokat nem tudom megmondani. Úgy gondolom, hogy jól kezdtünk, de a kezdeti lelkesedésünk nagyon visszaesett. A védekezésünk nagyon csapnivaló volt, úgyhogy erről a meccsről nem tudok mást mondani.

- Ennek most szakmai vagy egyszerűen pszichés oka lehet?

- Nem tudom megmondani. Ha tudnám, akkor lehet, hogy már meccs közben mondtam volna a társaknak. Végig úgy éreztem, hogy magabiztosak vagyunk, és egyszer csak kaptunk egy buta gólt, aztán megint azt éreztem, hogy visszakerültünk a kerékvágásba és megint kaptunk egy olyan gólt, amilyet körülbelül évente kap az ember. Nagyon-nagyon furcsa meccs volt. Az tény, hogy nem ugyanazon a hőfokon égtünk, mint ahogyan tegnap, de nem tudom, mi ennek az oka. Én nagyon eltökélt voltam és úgy éreztem, hogy ezt egy nagy hajrával be fogjuk húzni, ha már addig nem sikerült, de nem húztuk be, úgyhogy szomorú vagyok.

- Ez most letört titeket vagy még inkább felspanol?

- Engem nem tör le, engem bosszant. A holnapi meccsnek még nagyobb elánnal kell nekiállnunk. Nem történt semmi, játszottunk egy döntetlent, ugyanúgy mindenkit meg kell vernünk, és ugyanúgy a tornagyőzelem a cél. Azt nem mondom, hogy jókor jött pofon, és hogy figyelmeztetés és ilyen közhelyek, egyszerűen holnap még nagyobb akarással, küzdeni akarással kell bemenni a vízbe.

- Köszönöm szépen Ádám.

(Lejegyezte: Enikő)



Varga Dénes a vlv-nek


- Szervusz Dumi. Ez nagyon csúnyán elment a végén, szerencse, hogy nincsenek vagy valószínűleg nem lesznek komoly következményei. Gondolom, csalódott vagy.

- Igen, az is, de inkább nagyon cikinek érzem. Az igazság az, hogy végig meccsben voltak, vezettek is. Jó napjuk volt vagy jót tett nekik az edzőváltás vagy nem tudom. Remélem, leginkább nekünk volt rossz napunk.

- Mit éreztél közben, azt hogy meglesz? Tulajdonképpen végig a kezetekben volt a meccs.

- Igen, mert fordítottunk, aztán el is mentünk, kialakítottunk egy különbséget és azt hittem, ezzel már kihúzzuk a végéig, de nem.

- Pedig neked ma jól ment a játék. Tulajdonképpen nem lehet azt mondani, hogy nem voltál jó.

- Volt több jó teljesítmény, nem azzal volt a gond. 14 gólt lőttünk, tehát az alapvetően sok, amivel illik meccset nyerni. Hátul voltunk pontatlanok, és ebben mindenki benne van, mert leginkább a védelem a csapatmunka.

- A védekezésben való javulás egy nehezebb csapat ellen még fontosabb lesz...

- Ki tudja, hogy van-e nehezebb csapat, hiszen Kanada megverte az oroszokat, amire mi nem számítottunkm, de alapvetően: igen. Azt gondolom, hogy a román csapat is elvileg jobb játékerőt képvisel, tehát össze kell szednünk magunkat.

- Hibázni már nem lehet. Fel tudjátok spanolni magatokat a következő meccsre?

- Ez egyértelmű, de mondom, most sem azzal volt a gond. Egyszerűen zavar volt hátul.

- Na de, ha nem tudjuk az okát...?

- Majd mi ezt megoldjuk. :-)

- Jól van, így legyen Dumi! Ezt kívánom.

(Lejegyezte: Enikő)


vlv-képek a csapat reggeli edzéséről



vlv-képek az esti meccsről


A többi hétfői eredmény:

Kazahsztán-Hollandia 5:8 (0:3, 2:2, 2:2, 1:1)
G.: Snider 2, Gubarjev, Pilipenko, Ukumanov, ill. Gielen, Lindhout 3-3, Frauenfelder, Winkelhorst

Németország-Spanyolország 5:10 (1:1, 1:0, 2:4, 1:5) (az egyik játékvezető Székely Balázs volt)
G.: Real, Nossek 2-2, Eidner, ill. Molina 4, Tahull, Echenique 2-2, Munarriz, Espanol

Románia-Franciaország 11:12 (4:3, 3:3, 3:4, 1:2)
G.: Georghe, Szabó 3-3, Radu, Negrean 2-2,Teohari, ill. Crousillat 5, Saudadier, Kovacsevics, Tomasevics 2-2, Khasz

Oroszország-Szlovákia 7:4 (2:0, 3:3, 0:1, 2:0)
G.: Kalturin, Kholod, Ginijatov 2-2, Balakirjev, ill. Kolarik 2, Gyurik, Seman

Olaszország-Dél-Afrika 22:3 (5:1, 6:0, 7:1, 4:1)
G.: Velotto 4, Giorgetti, Nora, Baraldi 3-3, Gitto, C. Presciutti 2-2, Di Fulvio, Figlioli, Bodegas, S. Luongo, Aicardi, ill. Rabie, Rodda, Evezard


A torna további programja:

(Az első négy helyezett jut ki az olimpiára)

Csoportkör

Április 5., kedd

13.50 Magyarország-Románia - M4, vlv (szöveges élő)
15.10 Szlovákia-Kanada
16.30 Franciaország-Oroszország
17.50 Hollandia-Németország
19.10 Dél-Afrika-Kazahsztán
20.30 Spanyolország-Olaszország

Április 6., szerda

13.50 Kazahsztán-Németország
15.10 Dél-Afrika-Spanyolország
16.30 Kanada-Románia
17.50 Oroszország-Magyarország - M4, vlv (szöveges élő)
19.10 Szlovákia-Franciaország
20.30 Olaszország-Hollandia

Április 7., csütörtök

13.50 Franciaország-Kanada
15.10 Magyarország-Szlovákia - M4, vlv (szöveges élő)
16.30 Oroszország-Románia
17.50 Spanyolország-Kazahsztán
18.10 Hollandia-Dél-Afrika
20.30 Olaszország-Németország

Negyeddöntők (e párharcok győztesei szerzik meg az olimpiai kvalifikációt)

Április 8., péntek

16.00 A csoport győztese-B csoport negyedik helyezettje (31)
17.30 A2-B3 (32)
19.00 A3-B2 (33)
20.30 A4-B1 (34)

Április 9., szombat

16.00 31 vesztese-33 vesztese (35)
17.30 32 vesztese-34 vesztese (36)
19.00 31 győztese-33 győztese (37)
20.30 32 győztese-34 győztese (38)

Április 10., vasárnap

11.00 35 vesztese-36 vesztese (a 7-8. helyért)
12.30 35 győztese-36 győztese (az 5-6. helyért)
15.30 37 vesztese-38 vesztese (a 3. helyért)
17.00 37 győztese-38 győztese (döntő)