FACEBOOK

Würzburg - újabb győztes edzőmeccs

Würzburg - újabb győztes edzőmeccs
hozzászólás, 2016.03.18.

Kemény edzéseket élt túl a würzburgi edzőtáborozáson részt vevő 16 magyar válogatott vízilabdázó pénteken. Beszámoló a nap történéseiről Benedek Tibor szövetségi kapitány segítségével és egy magyar gól videón az esti edzőmeccsről.

Reggel a szokásosnál jóval erősebb vízes edzést vezényelt a kapitány. Úszás, labdás gyakorlás szerepelt a programban, s a mieink az egész pályát használhatták, mert a németek ezúttal pihenőt kaptak délelőttre.

Este előbb az uszoda konditermében húztak bele a fiúk, egyórás erőnléti edzés "keretében", majd következett a második kétkapu a németekkel - órával, bírókkal.

A magyar csapat gyorsan elhúzott, már 2:8 is állt az eredményjelzőn, s a vége ennek megfelelően magabiztos győzelem lett.



BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Végig hagyták a birkózást a játékvezetők, nagyon kevés kiállítást ítéltek, ezért nem volt igazi "meccsérzetem", ugyanakkor emiatt a sok birkózás miatt jó edzés volt ez a kétkapu is. Szerintem szombaton jobban fognak majd figyelni arra, hogy a játékvezetés hasonlítson az aktuális nemzetközi bíráskodáshoz - ha már nézőket is hívtak. Holnap egyébként mi pihenünk délelőtt, nem lesz edzés.

- Ki védett a meccsen?

- Két negyedet Viktor, aztán két negyedet Bisztritsányi Dávid.

- Hogy voltál megelégedve azzal, amit nyújtottak a játékosok?

- Alapvetően meg voltam elégedve, sok helyzetet dolgoztunk ki, lőhettünk volna több gólt is, de összességében hasznos, hajtós, jó kétkapu volt.

- A holnapi meccsel kapcsolatban milyen ott a várakozás, mennyire lehet érezni, hogy komoly eseménynek tartják?

- Biztos vagyok benne, hogy megtöltik az uszodát, de ez nem jelent majd többet mintegy kétszáz embernél, mert nincs semmilyen lelátó. Ezzel együtt fontos, más lesz, mint az eddigi kétkapuk, mégiscsak hivatalosnak mondott meccs, nézők vannak, a cseréknek kint kell ülniük.

- Megbeszéltétek már a németekkel, hogy hány játékos szerepelhet?

- Még nem, de én valószínűleg 13 játékost fogok játszatni, ezzel is meccsszituációkat gyakorolva.

- A facebookról tudjuk, hogy a környéken dolgozó magyarok közül többen tervezik, hogy meglátogatják Würzburgot, megnézik a meccseteket.Gondolom, ez azért jó érzés...

- Persze, ez mindig jó. Egyébként itt edző "helyi" gyerekek között is volt, aki ma odaköszönt magyarul, tehát itt is élhetnek magyarok...

- Végezetül egy nem Würzburggal kapcsolatos kérdés. A Papád, aki ma több televíziónak is nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy Kossuth-díjjal tüntették ki, elpletykálta, hogy mit mondtál neki, amikor megtudtad a hírt és felhívtad őt telefonon. Azt, hogy  "Annyit gondolkoztam, Apu, hogy mit kívánjak jobban, olimpiai bajnok legyek, mint szövetségi kapitány, vagy te megkapd a Kossuth-díjat. Inkább azt szerettem volna, hogy te megkapd a Kossuth-díjat." Nos, csak annyit szeretnék jelezni - gratulációm mellett -, sokak véleményét tolmácsolva, hogy azért szükség lenne arra a riói aranyra is...

- Jó, rendben :-) :-)


A Würzburgban dolgozók:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor, Lévai Márton - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


AZ ÁPRILIS 3-10-I TRIESZTI OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA PROGRAMJA

A Németország-Magyarország "félhivatalos" edzőmérkőzés szombaton 18.00 órakor kezdődik a würzburgi Wolfgang Adami uszodában.

Németországban élő magyarok segítségével megkíséreljük majd a vlv-n megszokott szöveges élő közvetítéssel kiszolgálni olvasóinkat.

Egy magyar gól a péntek esti edzőmeccsről (köszönjük a fotókat és a videót Papp Balázsnak):