FACEBOOK

Eger-Herceg Novi 8:7

 Eger-Herceg Novi 8:7
hozzászólás, 2016.03.12.

Ha nehezen is, de nyert az Eger és ez a három pont nagyon kellett! Nyilatkozatok és a meccs góljai.

BL főtábla, 7. forduló

A csoport

Eger-Herceg Novi 8:7 (2:2, 1:1, 4:3, 1:1)

G.: Biros P., Szivós, Hárai 2-2, Zalánki, Erdélyi, ill. Vidovics 2, Popadics, Porobics, Rangyics, Pjesivac, Banicsevics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Vidovics első gólja

1:1 - Biros első gólja, ötméteres

1:2 - Porobics gólja

2:2 - Szivós első gólja

3:2 - Szivós második gólja

3:3 - Popadics gólja

4:3 - Zalánki gólja

4:4 - Pjesivac gólja

5:4 - Biros második gólja, ötméteres

5:5 - Rangyics gólja

6:5 - Hárai első gólja

6:6 - Vidovics második gólja

7:6 - Hárai második gólja

7:7 - Banicsevics gólja

8:7 - Erdélyi gólja


Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- Dabrowski Norbertnek először is gratulálok a  győzelemhez. Azt mondtad a mérkőzés előtt, hogy már kicsit izgulsz, nehogy Petrovai Márton legyen, az aki szerencsét hoz a csapatnak. Volt is miért izgulni. Tényleg elképesztően kiszámíthatatlan volt ez a mérkőzés. Visszajött a BL-hangulat?

- Hát, nyilván inkább olyan, mint az egész középszakasz: nehéz meccsek, erős ellenfél. Én úgy érzem, hogy a védekezésünk rendben volt. Amikor megvoltak a lehetőségeink, hogy könnyebbé tegyük magunknak, akkor nem mi éltünk jól azokkal, nem jó megoldást választottunk és ennek tudatában még jobban örülök, hogy ha egy kicsit izzadságszagúan is, de sikerült kivívni a három pontot.

- Az hogy néha nem úgy jöttek a megoldások, a fáradtság miatt lehet vagy mondjuk éppen azért, mert még egy faultért is nagyon meg kellett küzdeni.

- Nem. Azért, mert egy nehéz periódusba vagyunk. Nyilván nem volt könnyű kijönni a Honvéd-meccsből se, nagyon feszült volt a csapat és úgy éreztem, hogy folyamatosan nyugtatni kellett őket, úgyhogy örülök, hogy túl vagyunk rajta és zsebben van a három pont.
 
- Ezekből a mérkőzésekből lehet építkezni amikor tényleg így az utolsó pillanatban dől el minden.


- Igen. Ez az, amit nem lehet edzésen gyakorolni, akárhogy modellezzük. De minden meccsből lehet építkezni, akár egy öt- hat gólos győzelemből vagy egy utolsó pillanatban elvesztett meccsből is. Örülök, hogy sikerült.

- Ez a mérkőzés is megmutatta hogy, ez a döntetlenek csoportja, mert szerencsére ez most végül nem úgy alakult, nem sikerült a Jadrannak kiharcolnia az utolsó helyzetet befejeznie. Viszont azt megmutatta ez a meccs, hogy ez egy nagyon kiegyensúlyozott csoport.

- Én úgy érzem, már a második forduló óta, hogy ez a csoport sokkal kiegyenlítettebb, mint a másik, "Spandauba" úgy mentünk, hogy ott még nem nyert senki, kíváncsian várom, hogy alakul a többi meccs. Erős csoport, de hát a BL-ben a főtáblán a másik csoportban sincsenek gyenge csapatok.

- Akkor hasonlóan izgalmas és győzelemmel záruló mérkőzéseket kívánok Dabrowski Norbertnek és gratulálok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Szivós Márton a DigiSportnak


- Érkezik Szivós Márton, akinek szintén gratulálok a győzelemhez és ahhoz, hogy te lettél a mérkőzés legjobbja. Mit láttunk rajtad? Mert azt láttuk, hogy nagyon feldobott voltál, minek köszönhető ez?

- Jó ilyen mérkőzéseket játszani. Ezekért a szoros meccsekért dolgozunk.

- Milyen volt ezt a meccset a vízben megélni, mert sokszor kapkodtuk a fejünket, nem értettük az ítéleteket, most mi miért történik.

- Nem nagyon hallottam a kérdést. Egy hosszú sorozatnak a végén vagyunk most vagyis még nem vagyunk a végén, mert van egy fontos meccsünk. Azért ez nagyon sokat kivesz szerintem a játékosokból, a csapatból. De hát küzdünk, ezek ilyen mérkőzések. Ugyanilyen lesz a hétfői is.

- Igen, az látszik rajtatok, hogy nagyon küzdötök. Ez az amit igazán meg akartok mutatni, hogy nem véletlenül lesztek ott ebben a final sixben?

- A célunk, hogy megnyerjük ezt a csoportot és természetesen nem ülünk a babérjainkon azért, mert benn vagyunk. Ott vagyunk az elején és ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni, meg kell nyernünk a csoportot.

- És ahhoz még azért hátra vannak mérkőzések. Hogy érzed, épül folyamatosan feljebb a csapat. Milyen fázisban vagytok most?

- Most éppen nem épülünk, azért mondom, hogy egy sorozatterhelés vége felé vagyunk. Most azért fáradt mindenki, de most lesz szünet a bajnokságban és a BL-ben is és remélem, hogy újult erővel tudjuk kezdeni.

- Azt mondtad, hogy azért voltál feldobott, mert jó ilyen mérkőzéseket játszani. Azért itt a felvezetésben is, meg az egész mérkőzés alatt beszéltünk arról, hogy újra ott vagy a válogatott keretben, ez is feldob, gondolom. Hogy fogadtad a hírt?

- Nagyon örülök neki, megtiszteltetés a magyar válogatottban szerepelni.

- Akkor sok sikert kívánok a válogatottban is meg az Egernek is, továbbra is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A csoport további mai eredményei:

Primorje Rijeka-Spandau 04 14:4 (5:1, 2:2, 2:0, 5:1)
G.: Nuslim 3, Vukicsevics, Dedovics, Boskovics 2-2, Burics, Radu, Krapics, Buljubasics, Seka, ill. M. Stamm 2, Mateo Csuk, Restovics

Olympiakosz-CNA Barceloneta 9:5 (3:0, 3:2, 2:1, 1:2)
G.: Murikisz 3, Milonakisz, Gunasz, Funtulisz, Ntoszkasz, Mallarach, Vlahopulosz, ill. Munarriz 2, S. Rasovics, Minguell, Espanol

A csoport állása hét forduló után:

1. Olympiakosz 15,
2. Eger 14,
3. CNA Barceloneta 11,
4. Primorje Rijeka 11,
5. Spandau 04 3,
6. Jadran Herceg Novi 2 pont