FACEBOOK

Budva-Primorac Kotor 15:3

Budva-Primorac Kotor 15:3
hozzászólás, 2011.01.12.

Ilyen még nem volt... Ment a meccs, miközben telefonon beszéltünk a csapat centerével! Na jó..., a Primorac Kotor teljes keretéből csak két fiatal utazott el Budvára, mellettük öt juniorjátékos és két szintén utánpótláskapus volt nevezve a meccsre. A Primorac nagy zakót kapott, de elkerülte a pontlevonást és a Jadranska Liga következő szezonjára vonatkozó kizárást.

A hazaiak 7:1-re vezettek, amikor feltárcsáztuk Steinmetz Ádámot, aki otthon nézte tévén a tőle 30 kilométerre zajló meccset.

STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- A mai megbeszélésen úgy döntött a csapat, hogy nem játsszuk le a mérkőzést. Miután a távolmaradásnak súlyos következményei lettek volna, a klub az első csapat két legfiatalabb játékosával és öt juniorral, valamint két kapussal állt ki. Nagyon rosszul érezzük magunkat néhányan, én szerettem volna elmenni a meccsre, hogy legalább a lelátón szurkoljak, de az egységes fellépés miatt még ezt sem tehettem meg, hiszen a csapat együtt hozta meg a döntést. Megjegyzem: sokaknak közülünk már az sem tetszett, hogy a Primorac egyáltalán kiállt... De hát az értékrend nem egyforma mindenkinél. Hogy mi lesz a kupadöntőn, azt nem tudom.

Szombaton rendezik meg a Montenegrói Kupa döntőjének visszavágóját, amelyen a Primoracnak kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia, hiszen az első meccsen, Budván 10:8-ra kapott ki.

A csapat egységesen lépett fel, egyhavi fizetéselmaradás azonnali kiutalását kérik, s amennyiben ez teljesül, játszanak a kupadöntő visszavágóján. (Erre a magyar olimpiai bajnok szerdán este nem sok esélyt látott.)

Steinmetz Ádám elmondta azt is, hogy a Vasas elleni január 18-i Euroliga-meccsre teljes erőbedobással készülnek. Szerdán telefonon beszélt Földi Lászlóval, a Vasas vezetőedzőjével, akinek jelezte: nagyon készüljenek, mert a kialakult helyzet ellenére komoly ellenállásra számíthatnak Kotorban...

Mint korábban megírtuk, a Primorac játékosai a Vasas legyőzésével bejutnának az Euroliga legjobb nyolc csapata közé, s e cselekedetükkel szeretnék bizonyítani, hogy érdemes lenne (lett volna...) anyagiakat áldozni rájuk Montenegróban. Ha pedig nem történik változás a klub helyzetében, a Vasas elleni meccs lesz a keret jelentős részének búcsúmérkőzése.

Jadranska Liga, 7. forduló:

Budva-Primorac Kotor 15:3 (3:0, 4:1, 5:1, 3:1)

Cattaro-Jug Dubrovnik 1:6 (1:3, 0:2, 0:1, 0:0)

Primorje Rijeka-Jadran Herceg Novi 13:7

Mornar-Rokava Koper 9:8 (2:4, 3:1, 1:2, 3:1)

Jadran Split-Medvescsak 4:12

Sibenik-POSK 11:11 (4:3, 2:1, 2:5, 3:2)

(A Mladost Zágráb szabadnapos volt.)