FACEBOOK

Sydneyben készül a csonka OSC: Kayes játszott, Német Toni visszatért

Sydneyben készül a csonka OSC: Kayes játszott, Német Toni visszatért
hozzászólás, 2015.12.28.

Befejezte csoportmeccseit az ausztráliai felkészülési tornán szereplő OSC, amely mindössze négy teljes értékű saját mezőnyjátékossal és két kapussal kezdte a versenyt, Vincze Balázs a lelátóról vadászott kölcsönjátékosokat. vlv-interjú a vezetőedzővel:

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Nem tudok szépeket, jókat mondani és nem csak azért, mert az időjárás alulmúlja azt, amit az ember várt, hanem azért, mert továbbra is ugyanolyan a helyzetünk, kevesen vagyunk. Négy saját "teljes értékű" mezőnyjátékos (Hegedüs Gábor, Juhász Zsolt, Kovács Gábor és Nagy Ádám), valamint két kapus (Barabás Botond és Szentesi Máté - utóbbi a mezőnyben pólózik... - a szerk.) mellett a fiam, Márk játszik, mint volt OSC-s, ketten sérülésből lábadoznak, Graham csak holnap érkezik. Amikor látták a helyi szervezők, hogyan állunk, megkérdezték, tudnak-e segíteni. Persze, mondtam, és gyakorlatilag a lelátóról választottam kölcsönembereket, akik a létszámban tudnak segíteni, játékban nyilván nem annyira, különösen nem egy szerb csapat ellen vagy egy olyan ausztrál csapat ellen, amely országa bajnokságát vezeti. Mindezek mellett, ugye játszott az eddigi meccseinket Joseph Kayes, akivel szerződésünk van és a testvérét is szerepeltettük.

- Lecsapnék erre az információra. Mi a helyzet Kayessel? Visszatér végre?

- Még mindig nincs erről információ, bár most már személyesen találkoztunk. Az ügy továbbra is ott tart, ahol eddig, nagyon úgy érzem, hogy nem jön vissza, ezt a következtetést nem csak az ő szavaiból vonom le, hanem abból is, amit az uszodában beszélnek. Mindenki tudja, hogy szereplésével a szezonunk sokkal jobb lehetett volna. Nem könnyű ezt a helyzetet elfogadni, de nincs értelme zsákutcába hajtani, azzal kell foglalkoznunk, hogy miként tudjuk megoldani a problémáinkat. Biztos, hogy innen hazatérve sem lesz könnyű a helyzetünk, de ezzel nem leszünk egyedül a magyar mezőnyben sem.

Amikor visszakapjuk majd a válogatottól a játékosainkat - bármilyen emocionális élményeket hoznak magukkal - nagyon nehéz lesz egy héttel később bajnokit játszani, s otthon a Galatasaray ellen megszerezni az első BL-pontjainkat. De nehézségek mindig vannak, kisebbek, nagyobbak, most ebben az évben elég sok ilyesmivel találkozunk, ezeket a problémákat meg kell oldanunk, akkor leszünk erősek a saját értékelésünk szerint és mások szemében is, ha mindezek ellenére jó teljesítményt tudunk nyújtani, ennek szellemében dolgoznunk.



- Hogy álltok a tornán?

- Eddig három meccset játszottunk, két vereségünk volt és egy döntetlenünk. Nem állunk jól. Holnap már a keresztbe játszások kezdődnek, a másik csoport harmadik helyezettjével kerülünk össze. Azt kell mondjam, már korábban eldőlt, de amikor észleltem a torna színvonalát, egyértelművé vált, hogy nem a tornával kell itt foglalkoznunk, hanem a jövő építésével. Annak idején, amikor eldőlt, hogy részt veszünk ezen a versenyen, nem ilyen lehetőségekkel számoltam, hanem azzal, hogy egy normális csapattal tudunk kiállni. Az élet közbeszólt, de nem baj. Jó lehetőségünk van a fizikális felkészülésre, ezt helyezzük előtérbe, nem a meccseket. Azok eredménye nem számít, viszont az annál inkább, hogy miként fogunk majd szerepelni a hazatérés után. Ezt mérlegeltem például akkor, amikor úgy döntöttem, hogy bár ma két meccset is játszottunk, előtte még beiktattam egy másfél órás erőnléti foglalkozást is.

- Mi a helyzet Német Tonival?

- Ma újra bemutatkozott, a második meccsünkön játszott, bár nagyon nagy körültekintés mellett, óvatosan, vigyázva a műtött kezére. Mindenesetre fontos volt, hogy egy hónapnyi teljes kihagyás után legalább érezze, hogy milyen a vízilabdázás...

- Foglalkozol még azzal, hogy átmenetileg sikerüljön embert találni a center posztra az évközi átigazolási időszak alatt?

- Természetesen továbbra is próbálok valamilyen megoldást találni, tudja mindenki, hogy nem egyszerű dolog, azok a centerek, akik szóba jöhetnének, Európában játszanak, így nem igazolhatók, a tengeren túlról esetleg számításba jövő játékosok pedig nagy valószínűséggel országuk válogatottjának összetartásán kell, hogy részt vegyenek.



- Mit szólsz ahhoz, hogy a válogatott keretébe a Szolnoktól alig lemaradva ti adjátok a legtöbb játékost?

- Szerintem meglepetés, hogy öt OSC-s is ott lehet, még akkor is, ha egyelőre a bő keretről van szó. Valószínű, hogy ha az OSC-ben nem is mindig, de a válogatottnál minden alkalommal úgy teljesítettek az ősszel, hogy számít rájuk a kapitány. Ugye egyelőre 19-es keretről beszélünk, nem az Eb-re utazó csapatról, nyilván mindenki megtesz mindent, el is várom, hogy megtegyen mindent annak érdekében, hogy bekerüljön az utazó csapatba.

- Visszatérve a beszélgetésünk elejére: az időjárással mi a bajod?

- Hát..., 17-18 fok van. Nem erre számítottunk, de rendben vagyunk, meg tudunk csinálni mindent, amit elterveztem.

- Mikor jöttök haza?

- Január 5-én indulunk, Szingapúrban töltünk még két napot, játszunk egy meccset is, január 8-án érkezünk haza.

- Jó munkát nektek!


Az OSC eddigi eredményei a World Club Waterpolo Challange tornán:

OSC-UNSW Wests Magpies (ausztrál) 9:18
OSC-Drummoyne Devils (ausztrál) 10:10
OSC-Szerbia (U20) 5:12