FACEBOOK

Eurokupa-negyeddöntőt játszik a Szeged

Eurokupa-negyeddöntőt játszik a Szeged
hozzászólás, 2015.11.10.

Már az elődöntőbe jutás a tét az Eurokupában. A még állva maradt magyar csapat, a Szeged szerdán tévés meccsen a Hannovert fogadja és igyekszik megnyugtató előnyt szerezni a december 16-i visszavágóra. Varga Péter vezetőedző és Manhercz Krisztián a vlv-nek:

Eurokupa, negyeddöntő

November 11., szerda


18.15 Tiszavirág Szeged Diapolo-Waspo 98 Hannover (német) - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

VARGA PÉTER vezetőedző a vlv-nek:

- Nem számítok könnyű mérkőzésre, nagyon jó csapat a Hannover. Igyekeztünk felkészülni belőlük, e téren megtettünk mindent, amit lehetett. Nehéz, küzdelmes meccset várok, s remélem, hogy nyerni tudunk.

- Gondolom, videóztatok, hogyan jellemeznéd a Hannovert, milyen jellegű csapat?

- Masszív, nemzetközi vízilabdát játszó, légiósokkal teletüzdelt csapatról van szó. Kiemelném, hogy jól fordulnak, gyorsak, de a játék minden elemében jó teljesítményre képesek. A játékosaik ismertek, egy montenegrói, egy horvát, egy szlovák, három magyar légiósuk van és náluk játszik a német válogatott centere - stabil, jó csapat.

- Hogy álltok ti, milyen állapotban vagytok?

- Azt gondolom, hogy jót tett nekünk a hétvégi magabiztos győzelem a Miskolc ellen. Egész jó játékot tudtunk produkálni, az első három negyedben kimagasló védekezéssel. Ezt a vonalat szeretnénk folytatni, illetve rátenni még egy lapáttal, mert szerintem erre szükség lesz.

- A továbbjutás két meccsen dől el. Mi az az eredmény, ami nyugodt visszavágót tenne lehetővé...?

- Nem mennék bele ilyen számolgatásba, lépésről lépésre kell haladnunk. Először is legyen meg a győzelem, aztán ha tudunk, igyekszünk két-három-négy gólt "közé tenni", de a meccs, a játék képe dönti majd el, hogy erre lesz-e reális lehetőségünk. Hozzánk hasonló játéktudású csapat az ellenfelünk, bízom abban, amit szombaton mutatott a csapatunk, remélem, legalább azt a szintet tudjuk hozni továbbra is.

- Hogy álltok egészségileg, van-e beteg, sérült?

- Szerencsére nincs, egészségesek a játékosok, mindenki harcra kész.

- Mekkora az érdeklődés, megtelik-e a sátor szurkolókkal?

- Nagyon bízom abban, hogy igen, sok néző lesz, hiszen hosszú idő után először rendezünk nemzetközi mérkőzést Szegeden, jó kis programnak ígérkezik ez szerda délutánra.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Túl vagyunk a csoportkörökön, ez már a legjobb nyolc, itt már nincsenek rossz csapatok. Nagyon kemény mérkőzést várok, de szem előtt kell tartani, hogy nem csak a mi uszodánkban fog eldőlni a történet. Sikerült videóanyagot szereznünk a Hannoverről és már a taktikát is rájuk hegyezzük inkább. Kétségtelen, hogy az ősz egyik legfontosabb meccse lesz ez a számunkra. Szerencsére nincsenek sérültjeink így teljes létszámban tudunk készülni. Már mindenki várja az összecsapást, meg akarjuk mutatni, hogy ott a helyünk a legjobb négy között.

- Személy szerint örülsz annak, hogy Szegeden, a sátorban lesz a meccs?

-
Igen, nagyon. Szeretek a sátorban játszani és azért más lett volna nekünk is, ha Szentesre kellett volna átmenni. Így reméljük, minél több szegedi néző kilátogat a meccsre.


A negyeddöntők további programja (időpontok helyi idő szerint):

18.30 Kinef Kirishi (orosz)-Brescia (olasz)
19.30 Mornar (horvát)-Nagyvárad (román)
20.00 Marseille (francia)-Sintez Kazany (orosz)

A visszavágók időpontja december 16., szerda.