FACEBOOK

Eurokupa - két győzelem

Eurokupa - két győzelem
hozzászólás, 2015.10.17.

Mindkét Eurokupa-csapatunk visszaszerezte a továbbjutás reményét szombati győzelmével. A Fradinak volt nehezebb dolga. Varga Zsolt, Varga Péter és a hétgólos Manhercz Krisztián a vlv-nek:

Eurokupa-selejtezők, 2. forduló, október 16-17-18. (Az időzóna mindkét városban azonos a miénkkel, így a meccsek kezdési időpontját nem kellett "átszámolni".) Az első két hely ér továbbjutást.

Nápoly (Olaszország), Scandone uszoda

FTC-PQS Waterpolo
Sintez Kazany (orosz)
Kirishi (orosz)
Acquachiara (olasz)

Október 17., szombat

Kirishi-Sintez Kazany 9:9 (2:2, 4:3, 1:1, 2:3)
G.: Ivanov 3, Nyikolajenko 2, Eskov, Zeltovszkíj, Merkulov, Dubcsenko, ill. Latipov 3, Antonijevics, Rizov-Alejnyicsev 2-2, Zinnatullin, Nagajev

FTC-Acquachiara 7:6 (3:4, 1:1, 1:1, 2:0)
G.: Dőry, Tóth M. 2-2, Avramovics, Jansik D., Marko Csuk, ill. S. Luongo 2, Perez, Lanzoni, M. Gitto, Valentino

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:


- Megvolt a hazai pálya az ellenfelünknek, 13:8 volt a kiállítási arány, az utolsó negyedben öt hátrányt védekeztünk ki, szerencsére a hátrányos védekezésünk nagyon jó volt, ezzel sikerült nyerni. A 13 fórjukból csak kettőt tudtak belőni - ez eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó negyedben Tóth Marci révén lőttünk egy akciógólt, ezzel lett 7:6 ide. Utána volt még 27 másodperc, rögtön meg is kapták az újabb előnyt, de ezt is sikerült kivédekezni.

Nem nevezhető "gólgyárnak" a csapat a mai 7 lőtt góllal, de ez ilyen meccs volt, ennyi volt benne, szerencsére a védekezés nagyon jól ment. Sokkal jobban játszottunk, mint pénteken.

- Mi lesz holnap?

- Láttuk az oroszok egymás elleni meccsét, végig a Kirishi vezetett, a végén a Kazany feljött ikszre, miközben összevissza verték egymást. Bízom abban, hogy azért ők is csak fáradnak... Reménykedem, hoigy maradt még bennünk annyi, hogy megverjük őket. Nehéz meccs lesz ez is, az biztos.


Október 18., vasárnap

09.30 FTC-Kirishi
11.15 Acquachiara-Sintez Kazany


Split (Horvátország)

Mornar Split (horvát)
Tiszavirág Szeged Diapolo
Canottieri Napoli (olasz)
Jadran Split (horvát)

Október 17., szombat

Mornar-Canottieri Napoli 7:7 (2:1, 0:2, 3:3, 2:1)
G.: Viskovics 2, Cagalj, Goreta, Calics, Butics, Duzevics, ill. Baraldi 3, Darko Brguljan 2, Di Costanzo, Mattiello

Jadran Split-Szeged 9:14 (4:4, 1:3, 2:5, 2:2)
G.: M. Divkovics, Vukics, Milardovics, Santini 2-2, Franicsevics, ill. Manhercz Krisztián 7(!), Sedlmayer, Seman 2-2, Palotás, Kiss Cs., Manhercz Á.

VARGA PÉTER (Tiszavirág Szeged Diapolo) a vlv-nek:

- Nehezez indult, voltak figyelmetlenségek, de aztán a remek védekezésnek köszönhetően el tudtunk menni két-három góllal és ezt a különbséget a végéig tartani tudtuk.

- Az elején mi okozta a gondot, idegesek voltatok?


- Igen, azt hiszem, ez. Megint kaptunk két balszerencsés gólt, már kiblokkoltuk a labdát, de bepattant, de mondom, aztán megnyugodtunk, szépen elkezdtük a saját játékunbkat kjátszani. Megemlítem, hogy újabb fiatal játékos mutatkozott ma be Székely Balázs személyében - kapott három percet.

- Sok sikert kívánunk neki és nektek is vasárnap reggelre az olaszok ellen!

MANHERCZ KRISZTIÁN (Tiszavirág Szeged Diapolo) a vlv-nek:

- Rendkívül fontos volt a mai meccs, mivel nekünk ez már élet-halál harc volt. A meccs elején kicsit idegesen kezdtünk, de a 2. és a 3. negyedben eldőlt a találkozó. Holnap döntő meccsünk lesz a Napoli ellen, mind a kettőnknek a továbbjutás a tét.

- Gratulálunk a hét gólhoz! Volt köztük különösen érdekes?


-
Ha ki kell emelnem egyet, akkor a legelsőt emelném ki, azt is a passz miatt. Elég hátul voltam és már csak pár másodperc volt hátra és Chilkó Marci adott egy kiváló, magas passzt, amit kapásból meg tudtam lőni és be is ment. :-)

Október 18., vasárnap


10.30 Szeged-Canottieri Napoli (a mieinknek a döntetlen elég a továbbjutáshoz)
12.00 Mornar-Jadran Split