FACEBOOK

Kupanegyeddöntők, 1. forduló

Kupanegyeddöntők, 1. forduló
hozzászólás, 2014.11.08.

A negyeddöntők első fordulója után - ahogy azért azt várni is lehetett - körvonalazódik a magyarkupa-final four mezőnye. Eredmények, valamint gólok és nyilatkozatok a Kőér utcából.

Theodora Magyar Kupa, negyeddöntők

Eger-Vasas 11:4 (5:1, 1:1, 3:1, 2:1)
G.: Hosnyánszky 4, Erdélyi, Vapenszki 2-2, Bedő, Angyal, Cuckovics, ill. Goreta 2, Sedlmayer, Bóbis

Szeged-Szolnok 7:10 (2:2, 2:2, 1:3, 2:3)
G.: Manhercz K. 3, Chilkó, Kiss Cs., Varga II. Zs., Kunac, Ill. Varga Dénes, Alekszics 2-2, Jansik D., Kis G., Mezei, Gocics, S. Mitrovics, Madaras

OSC-BVSC 14:8 (4:2, 3:1, 3:2, 4:3)
G.: Drasko Brguljan 3, Bátori, Decker Á., Juhász, Graham 2-2, Hegedüs, Salamon, Gór-Nagy, ill. Török B. 3, Pásztor 2, Kovács P., Szabó B., Létay

Honvéd-FTC Honvéd-FTC 12:7 (3:2, 2:1, 2:1, 5:3)
G.: Fülöp 5, Koji 3, Szőke 2, Kiss G., Illés, ill. Katonás, Roach 2-2, Nyéki, Kolozsi, Regős

VLV-VIDEÓK:

Lévai véd

1:0 - Szőke első gólja

2:0 - Fülöp Bence első gólja

2:1 - Kolozsi gólja

2:2 - Roach első gólja

Gárdonyi-védések

3:2 - Koji első gólja

Lévai-védés

Újabb Gárdonyi-védés

4:2 - Illés gólja

5:2 - Koji második gólja

5:3 - Nyéki gólja


6:3 - Fülöp Bence második gólja

7:3 - Szőke második gólja

7:4 - Regős gólja

Gárdonyi nagy védése

8:4 - Fülöp Bence ötméteresgólja

9:4 - Koji harmadik gólja

9:5 - Katonás első gólja

10:5 - Fülöp Bence negyedik gólja

10:6 - Roach második gólja

10:7 - Katonás második gólja

11:7 - Fülöp Bence ötödik gólja

12:7 - Kiss Gergely gólja



Gárdonyi András a vlv-nek


- Szervusz András! A személyes teljesítményedhez gratulálok, nagyon jól védtél. A végén egy kicsit hektikus volt a mérkőzés, és lehet, hogy el is ment a továbbjutás. Hogy látod?

- Először is üdvözlöm a VLV nézőit. Hát, nehéz mit mondani tizenkét kapott góllal... Sajnos védekezésben és támadásban is voltak problémák. Nem az történt, amit szerettünk volna, és ez meg is bosszulta magát. Főleg támadásban nem jöttek be azok a helyzetek, amiket kialakítottunk, ebből nagyon jól kontrázott a Honvéd. Ebből is kaptunk gólokat. A védekezés, én úgy érzem, hogy lehetett volna agresszívabb a részünkről, sajnos ez a tizenkét kapott gól sok.

- Egy nap van, és elég nagy a hátrány. Mit lehet csinálni ilyenkor?

- Igen, holnap már játszunk öt órakor a Fradi uszodában. Kevés az idő. De én bízom a csapatban, bízom magamban. Úgy érezem, hogy a Fradi-pályán ez az öt gól, kis szerencsével, inkább mondhatom, hogy nagy szerencsével, de ledolgozható holnap. Úgy érzem, hogy a csapatom, ha holnap szívét-lelkét és a taktikát betartva száz-százalékosan odateszi magát, akkor ez az öt gól ledolgozható. Bízom benne nagyon.  

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Fülöp Bence a vlv-nek


- Bence gratulálok, az öt gól is gyönyörű volt, meg az eredmény is elfogadható, gondolom, hogy a meccs előtt egy ilyen ötgólos előnyt elfogadtál volna.

- Igen, aláírtuk volna. Az öt gólomnak azért is örülök, mert volt a Pécs- és a Kaposvár-mérkőzés, sőt még Egerben kezdődött, hogy kiharcoltam a helyzeteimet, de nem tudtam jól befejezni. Úgy látszik, egy kicsit megfertőztem Kiss Gergőt, mert a Kaposvár-meccsen neki volt egy ilyen szériája, de jó érzés, hogy mind a kettőnk, pontosabban nem mind a kettőnk, nekünk jött ki nagyon, de ez azért jellemző volt az egész csapatra is, hogy kiharcoltuk nagyon szépen a helyzeteket, kiállításokat szereztünk.  A Kaposvár ellen három ötméterest, de ha jól emlékszem csak egyet tudtunk belőni belőle. Megcsináltuk a helyzeteket és nem tudtuk befejezni. Ma végre minden sikerült. Kiharcoltuk és be is lőttük. De, itt van az, hogy aláírtuk volna persze az ötgólos győzelmet a Fradi ellen, de van még egy másik mérkőzés. Az idősebb játékosok felhívták a figyelmünket, hogy ilyenkor lehet nagyot bukni, hogy odamegyünk, és jó, hát öt góllal vertük őket, gyerünk, zsebben van. Pontosan: nem. Pontosan most kell odafigyelni és ugyanúgy elkezdeni azt a mérkőzést, mint ezt a mérkőzést. Az egy teljesen más mérkőzés lesz, nem ennek a folytatása, oda kell majd figyelni.

- Nagyon érett nyilatkozat volt, ehhez is gratulálok, meg a játékodhoz is.

- Köszönöm Szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


A visszavágók programja

November 9., vasárnap

17.00 FTC-Honvéd

17.00 BVSC-OSC

18.00 Vasas-Eger

18.00 Szolnok-Szeged

A győztesek (sorsolás után kialakított párosításban) december 5-én, pénteken játsszák az elődöntőket Szentesen. A két meccs vesztese azonnal megkapja a bronzérmet, a győztesek pedig vasárnap (december 7-én) vívnak kupadöntőt, szintén Szentesen. Információink szerint a DigiSport mindhárom szentesi meccset közvetíti.