FACEBOOK

A Spandau nyerte a Német Kupát

A Spandau nyerte a Német Kupát
hozzászólás, 2014.05.12.

A Spandau Berlin izgalmas végjátékban leyőzte a Hannovert és ezzel megnyerte a Német Kupát. A kispadon már nem Gyöngyösi András ült, a berliniek kapusát Baksa László védte.

Német Kupa, final four, Hannover

Elődöntők


Hannover-Uerdingen 14:6 (4:3, 1:2, 2:1, 3:1)

Duisburg-Spandau 04: 3:8 (1:3; 1:1; 1:1; 0:3)

A harmadik helyért

Duisburg-Uerdingen 16:4

Döntő

Hannover-Spandau 04 9:10 (2:2; 1:2; 3:4; 3:2)

BAKSA LÁSZLÓ (Spandau 04) a vlv-nek:

- Az elődöntőben talán az év leggjobb játékát nyújtottuk, úgy jutottunk be a fináléba. Amúgy az ott legyőzött Duisburggal játsszuk a három győzelemig tartó, szerdán kezdődő bajnoki döntőt is.

A döntő telt ház előtt nagyon jó mérkőzést hozott. Végig mi vezettünk, 1-2-3 góllal, de a Hannover nem adta fel és az utolsó negyedben "külső körülményeknek köszönhetően" fel is jött két gólra, majd amikor volt még hátra 1.30 a meccsből, kiállították a centerünket négypercessel. Így a vége nagyon izgalmas volt, mert belőtték az ötméterest és volt még egy perc hátra. Szerencsére kivédekeztük és elöl meg kijátszottuk az utolsó támadást.

Úgy gondolom, a két nap alapján megérdemelt a kupagyőzelem. És ebben a győzelemben nagyon benne van Tojás (Gyöngyösi András - a szerk.) munkája. Ugyanabban a szisztémában játszunk, mint vele, és meglett az első gyümölcs. Sajnálom hogy ő nem ünnepelte ezt itt velünk.

A döntő után közös rendezvény volt a csapatok részvételével és vasárnap érkeztünk vissza Berlinbe
, szerdán pedig kezdjük a döntőt.

- Milyen rendszerben?

- Három győzelem kell, az első, szerdai meccs Duisburgban lesz, utána szombatot és vasárnap itthon, aztán, ha kell, akkor szerda és szombat újra.

- Hogy áll a szerződésed?

- Hosszabbítottam, 1+1 éves a megállapodás.

- Köszönöm az információkat, gratulálok a kupagyőzelemez!