FACEBOOK

Olaszország-Magyarország 6:4

Olaszország-Magyarország 6:4
hozzászólás, 2013.06.29.

Elszenvedte első vereségét a magyar válogatott a Samartzidis Kupán. Csapatunk a világbajnok olaszoktól kapott ki, rengeteg kiállítással tarkított meccsen. Riportunk a helyszínről:

Friss információ, hogy egy órával előbbre hozták a szombat esti meccseket, így a program magyar idő szerint:

17.30 Olaszország-Montenegró
19.00 Görögország-Magyarország


Samartzidis Kupa, harmadik kör

Olaszország-Magyarország 6:4 (2:1, 2,1, 2:2, 0:0)

Lamia, v.: Borrell (spanyol), Radicsevics (horvát)
Olaszország: Tempesti, Gitto, Giorgetti, Felugo, Gallo 1, Fiorentini, Aicardi. Cs.: Perez, Figlioli 2, Figari 2, Napoletani 1, Sadovyy. Szövetségi kapitány: Sandro Campagna
Magyarország: Nagy V., Madaras, Bátori, Decker Á., Szivós, Varga Dénes 1, Hárai 1. Cs.: Gór-Nagy, Vámos, Hosnyánszky 1, Tóth M. 1, Kis G. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 5/11, ill. 2/7
Gól - ötméteresből: - ill. 1/3
Kipontozódott: Hárai a harmadik negyedben.

A MECCS MAGYAR GÓLJAI


Olaszország-Magyarország - vlv-képek (Samartzidis Kupa, 2013.06.29.)

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor nyilatkozata

- Tibor, itt van az első vereség. Kicsit furcsa meccs volt, kevés góllal, rengeteg kiállítással, kontrákkal. Hogy összegeznéd, hogy értékeled?

- Nekünk alkalmazkodni kell minden bírói döntéshez. Nem csinálunk belőle problémát. Nem számítunk semmilyen segítségre, mi csináljuk a dolgunkat és megoldunk minden problémát. Nyílván az, hogy ők két meccset játszottak, mi hármat 24 óra alatt ez a lövéseinken érezhető volt. A világ egyik legjobb kapusa áll az olasz kapuban, nem véletlenül érték el az elmúlt években, amit elértek. Ez már az az olasz csapat, azt a játékot mutatja, amit tud, amit az olimpián, illetve előtte a világbajnokság alatt mutatott, amikor megnyerték a vb-t. Szerintem semmi szégyenkezni valónk nincs, mi ennél még jobban fogunk játszani. Nyílván ők is, de ez nem jelent semmit. A nagyobb pihenő biztos, hogy nekünk kedvez majd mindig a világbajnokságon.

- Úgy alakult a meccs, hogy azért rákényszerültél bizonyos szerkezeti változtatásokra. Ezek adtak új információt?

- Próbálgatunk. Ez az egész torna azért van, hogy kipróbáljunk különböző lehetőségeket, akár játékosok teljesítményét, akár taktikai elemeket. Nem elégedünk meg, azért mert most két meccset nyertünk. Nem úgy játszottunk, hogy most már ezt nyugodtan elveszíthetjük. Ezt is ugyanúgy száz százalékosan játszottuk. Így alakult a mérkőzés. Voltak játékosok, akiknek ez nagy lehetőség volt, hogy bekerüljenek a csapatba. Tizenöten vagyunk itt, forgatjuk az embereket, akiknek lehetősége lesz bekerülni. Mindenki maximálisat teljesít, azután az én dolgom, hogy eldöntsem, hogy közülük kinek a teljesítménye tetszik leginkább.

- Köszönöm szépen Tibor.

(Lejegyezte: Tina)



Tóth Márton nyilatkozata

- Marci,  gratulálok a mai gólodhoz, nagyon szép kapásgól volt. A meccset sajnos elvesztettük. Ilyenkor milyen érzések vannak benned? Jól játszottál, voltak lehetőségeid. Milyen hangulatod van?

- Köszönöm szépen a gratulációt. Azt kell, hogy mondjam, természetesen egyrészről örülök, hogy betaláltam, de igazából ennek nagyobb értéke lenne, hogyha nyertünk volna, emiatt egy kicsit szomorú vagyok. Azt gondolom, hogy nem kell, hogy elkeseredjünk, mert nagyon jó úton vagyunk és ennek az olasz meccsnek nem volt reális képe. Tegnap nagyon kemény fizikai munka volt a két délszláv csapat ellen, erre a meccsre fel kellett úgy pörögnünk, hogy egy hajtós, dinamikus olasz csapat ellen játszottunk, ez elég nehéz volt. Ez volt az egyik ok, ami miatt elveszítettük. A fórokat nem használtuk ki megfelelően, ez is egy ok lehet, ami miatt nem sikerül nyernünk, illetve Pufit is elvesztettük idő előtt, ötmétereseket is hibáztunk. Össze lehet rakni szépen, hogy mi az, ami miatt nem sikerült, de szerintem emelt fővel jöhetünk el, mert megpróbáltunk mindent és jól is játszottunk egy jó darabig.

- A centerjáték, hogy ízlett a meccs második szakaszában?

- Jól. Hozzá vagyok szokva, hogy néha kell centerezni, vártam is, számítottam is rá, hogy be kell menni, úgyhogy jó volt.

- Ezekkel a fiúkkal együtt játszottál tavaly a bajnokságban, voltak „zrikálások” most? Milyen volt a viszony?

- Igazából a balkezessel játszottam egy csapatban, aki ma nevezve volt, vele nagyon jó kapcsolatom van. „Zrika” nem ment, mindketten gratuláltunk egymásnak, én a győzelemhez, ő a gólomhoz.

- Marci gratulálok még egyszer.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Bátori Bence nyilatkozata

- Szervusz Bence, túl vagyunk az olasz meccsen. Kérlek értékeld, hogy volt!

- Üdvözlöm a nézőket! Azt mondom, hogy ma is nagyon fegyelmezetten játszottunk, nagyon nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésre, ami látszott is, az eredményen is látszik. Ez talán így a harmadik meccsen, egy kicsit elvonta a támadástól az energiánkat. Azért azt mondom, hogy ez a meccs még így is, hogy kikaptunk, ha nem is pozitív, de nagyon sokat lehet belőle tanulni.

- Mit?

- Azt, hogy ha van egy ilyen meccs, egy ilyen olasz csapat ellen, amelyik nagyon jól játssza ezt a tipikus olasz játékot, agresszívan, kicsit színészkedősen, akkor nekünk nem szabad felvenni ezt a stílust, hanem nyugodtan, higgadtan, játszani kell tovább a saját játékunkat. Ami úgy gondolom, hogy többé-kevésbé sikerült.

- Két érdekesség fűződött ma a nevedhez, az egyik, hogy két gólodat érvénytelenítették, két méter miatt, ez jogos volt?

- Nem két méter miatt. Az egyiket, szerintem két méter miatt, a másik kontra-fault miatt volt, amit Madi feladott, mert nulláról adta föl, azt két méter miatt nem vehettél el. Van ilyen, majd legközelebb megadják.

- A másik az ötméteres. Elhatároztad, hogy hova lövöd vagy hogy történt?

- Nem. Előtte kettőt lőttünk magasan, egyet belőttünk, egyet nem. Gondoltam, lelövöm neki laposan. Rossz volt a kivitelezés. Majd legközelebb belövöm.

- Remélem, hogy így lesz. Köszönöm szépen.

- Így lesz. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dénes nyilatkozata

- Szervusz Dumi! Nem volt alkalmunk még beszélni, ezért arra kérlek, mielőtt a mai olasz meccsről mondanál pár mondatot, egy kicsit értékeld az eddigieket, a tegnapi fárasztó napot, légy szíves.

-  A tegnapi fárasztó napot, ezt a fárasztó tornát, már most sikeresnek értékelem, mert két elég nehéz akadályt vettünk, egy nap alatt. Talán súlyozva is volt egy kicsit, Tibor nagyon szerette volna, hogyha Montenegrót megverjük és ez kellőképpen feltüzelt minket, megadta az alaphangot, így a tornához, főleg így, hogy megvertük őket. Sikerült a szerbeket is megvernünk, még talán ezzel a tűzzel. Erre a mai reggelre nagyon elfáradtunk. Egyébként nem volt vészes így se, hat gólt kaptunk az olaszoktól, ami jó, csak most négy lőtt gólra futotta.

- Mi volt az oka ennek?  Sok volt a hiba vagy fáradtak voltatok?

- Volt hiba, de szerencsére inkább kivitelezési, meg olyanok, amik abból adódnak, hogy nem játszunk túl régóta együtt. Gondolok itt arra, ez most jellemző, hogy a fórjaink nem mennek még gördülékenyen. Ehhez egyértelműen idő kell még, mert van jó pár figuránk, és hogyha adott esetben nem jön be, vagy nem indul el rendesen, akkor a kiutat még nem találjuk meg belőle olyan jól és akkor rendre meghalnak a fórjaink. Ezt idővel biztosan magunkba szívjuk, és akkor hatékonyabbá válunk

- Elégedett vagy a fejlődéssel a csapat összerázódásával?

- Igen. Szerintem úgy haladunk, ahogy kell. Nem haladunk lassabban, mint ahogy gondolom, hogy kéne. Pontosan a helyén érzem, ezt a dolgot. Nem kell sietni, mert az sem lenne egészséges, szerintem így jó.

- Köszönöm szépen Dumi.

(Lejegyezte: Tina)


BENEDEK TIBOR a vlv-nek közvetlenül a lefújás után:

- Nagyon jó mérkőzést játszottunk, természetesen a hibákkal együtt. Teljes mértékben meg voltam elégedve a csapat munkájával. Az azért látszik, hogy ez már a harmadik mérkőzésünk volt itt, ráadásul reggel. Az olaszok eddig egy meccsel kevesebbet játszottak, annyival jobb erőben is voltak. A fáradtság rovására írom, hogy csak négy gólt tudtunk lőni, illetőleg nyilván jó kapusuk van, akitől azért nem szabad ennyire megijedni. A fejlődési lehetőségeink óriásiak.

Érdekesség, hogy a másik délelőtti mérkőzésen is 6:4-es eredmény született:

Montenegró-Szerbia 6:4 (4:2, 1:0, 0:2, 1:0)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK

Olaszország-Magyarország 6:4 (2:1, 2,1, 2:2, 0:0)
G.: Hosnyánszky, Hárai, Varga Dénes, Tóth Márton

VÉGE


Nagy Viktor véd.

1.22 még. Centerpassz, de most már nem jön ítélet.

Madaras blokkolt lövése után ismét támadhaunk. Szivósról ötméteres. Bátori lövését Tempesti szögletre védi.

Fórba kerülünk, Benedek kikéri első idejét. Tévedtem, nincs fór.

Lejárt az olasz támadóidő, 2.35 még.

Bátori a rosszkéz oldalon lő, Tempesti véd.

Giorgetti mellé ejt.

Lejár a támadóidőnk. Campagna kikéri második idejét (egyenlő lkétszámnál), 4.04 van hátra a meccsből.

Decker vette át Hárai szerepét centerben, de sajnos nem kap ítéletet.

Varga Dénest kiállítják, kivédekezzük, majd kontra után mi jöhetünk.

Passz Deckernek húzásra, de mellé csúszik a lövés.

Nagy Viktor véd.

Varga Dénes lövését blokkolják.

Az olaszok nyerik az utolsó ráúszást. Kivédekezzük a támadást.

SZÜNET

Szivós még messziről rálövi, Tempesti véd.

Vámost kiállítják. Figari belövi - 6:4

Tóth Márton megint a támadóidőnk végén - ejt, fölé.

Lejár az olasz támadóidő.

Hárait kiállítják (kipontozódott), elbizonytalanodtak az olaszok, elpasszolják.

Újabb Nagy Viktor-védés, szöglet.

Tóth Márton lövése most mellé megy, de nem is volt már idő, el kellett lőni.

Madarast kiállítják, Napolitano közelről lövi be - 5:4. A negyed felénél vagyunk.

Nagy Viktor szögletre véd.

Kivédekezzük a támadásukat, felúszunk, majd Tóth Márton szép gólt lő - 4:4

Gittót kiállítják, Madaras gólpasszt ad Hárainak, de "csak" ötméteres. Szerencsére Varga Dénes bedobja - 4:3

Na. Most végre az olaszok ellen is.

Megint kontra ellenünk.

Az olaszok hozzák el a labdát.

FÉLIDŐ

Szivós belövi, de már megszólalt a duda. Tényeg időn túl volt.

Nagy Viktor védi Perez lövését.

Az első lövésünket blokk hárítja, utána megszerzik a keresztpasszunkat.

Kicsiről kiállítják Figarit, a bírók Benedek Tibort figyelmeztetik reklamálás miatt.

Kivédekezzük a támadást.

Kontra ellenünk.

Türelmesek az olaszok és Figari végül közelről behúzza - 4:2

Decker Ádámot kiállítják, Campagna időt kér. 2.28 van a térfélcseréig.

Kicsi szabaddobáslövését védi Tempesti, de jelzi a bíró, hogy úgysem adta volna meg, ha bemegy.

Gór-Nagyot küldik ki, Nagy Viktor védi a közeli húzást. Majd a távoli lövést is.

Figlioli második gólját lövi - 3:2

Bátori gólját most sem adják meg, ismét két méter. Talán majd a harmadikat.

Megúszunk, Szivós ziccerben, Tempesti már verve, de kapufa.

Kis Gábor ötméterest harcol ki, Szivós lövi, Tepesti véd.

Hárait kiküldik, rossz lövéssel ér véget az olasz fór.

Lefordulás, keresztpassz Hárainak - egyszerű játék a vízilabda - 2:2

Az olaszoké a labda. Kontra után a miénk.

SZÜNET

Megint kontra után jöhetnek az olaszok.

Figlioli leghátsó emberként lövi át a védelmünket és a kapusunkat - 2:1

Nagy Viktor véd.

Sadovyy kiállítása után Bátori gólt lő, de két méteren belülről várta a labdát, így nem adják meg.

Gór-nagyot elég gyorsan kküldik. Nagy Viktor védi a lövést és utána nagy nehezen megszerezzük a kipattanót.

Kontrát fújnak Kicsi ellen.

Három perc van a szünetig.

Gallo sajnos nagy gólt lő, egyenlő létszámnál - 1:1

Lejár a támadóidőnk.

Decker Ádámot kiállítják, Nagy Viktor hatamasat véd.

Hosnyánszky lövi a meccs első gólját, rendben van - 0:1

Most Szivós megy ki. Giorgetti labdája a vízről fölé pattan.

A támadóidőnk végén Gittót kiállítják, sajnos Tempesti védi a lövést.

Kontra az olaszok ellen.

Olasz előny, Hárait küldik ki. Én bent láttam, szerencsére a bírók nem.

Kontra Hárai ellen.

Miénk a labda.

Röpül az idő, már kezdődik is a mecs.

A talákozó és élő közvetítésünk magyar idő szerint 9 órakor kezdődik.

A fiúkkal minden rendben. Az olaszok ellen ismét Nagy Viktor védi a kapunkat. A 15-ös keretből ezen a reggeli meccsen Salamon Ferenc és Török Béla nem játszik.