FACEBOOK

Szomorú győzelem Belgrádban

Szomorú győzelem Belgrádban
hozzászólás, 2013.05.01.

Nyert a Szeged Belgrádban - de csak egy góllal, így nem jutott a BL legjobb négy csapata közé. Nyilatkozatok, gólok, további eredmények. A belgrádi Final Four elődöntőjében: Partizan Belgrád-Jug Dubrovnik és Crvena Zvezda-CNA Barceloneta.

Bajnokok Ligája negyedöntő-visszavágó

Crvena Zvezda-Szeged 10:11 (1:3, 5:2, 2:2, 2:4)
Belgrád, v.: Caputi (olasz), Naumov (orosz)
Crvena Zvezda: Sefik, S. Rasovics 2, Radjen, Ivosevics, Sztojcsics, Pijetlovics 2, Avramovics, V. Rasovics 1, Radjelovics, Vapenski 1, Prlainovics 4, Eskert. Vezetőedző: Dejan Szavics
Szeged: Baksa, Decker Á, Kunac 3, Varga P., Kayes 1, Kiss Cs. 1, Hegedüs, Szivós 2, Molnár T. 1, Juhász, Younger, Somogyi 1, Török B. 2. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 2/11, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kiállítva cserével, végleg: Radjen az első negyedben

A Crvena Zvezda jutott 17:16-os összesítéssel jutott a Final Fourba

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (Digi Sport):

0:1 - Kunac első gólja

1:1 - Strahinja Radovics első gólja

1:2 - Kayes gólja

1:3 - Kiss Csaba gólja

2:3 - Viktor Rasovics gólja

2:4 - Kunac második gólja

3:4 - Prlainovics első gólja

3:5 - Török első gólja

4:5 - Pijetlovics első gólja

5:5 - Prlainovics második gólja

6:5 - Pijetlovics második gólja

7:5 - Prlainovics harmadik gólja

7:6 - Török második gólja

7:7 - Somogyi gólja

8:7 - Vapenski gólja

8:8 - Szivós első gólja

9:8 - Prlainovics negyedik gólja

9:9 - Szivós második gólja

9:10 - Kunac harmadik gólja

10:10 - Strahinja Radovics második gólja

10:11 - Molnár Tamás gólja


DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Jól indítottuk ezt a meccset is, 3:1-re mentünk, ugye akkor volt meccsnull, aztán utána..., nem is tudom... Ők nyugodtak voltak végig, de ami ritka a szerb-magyar párharcoknál, szerintem fizikailag föléjük tudtunk kerekedni. Az természetesen sokat segített, hogy az első számú védőjüket mindjárt az elején kipontozták ütés miatt. Utána is jól tartottuk magunkat, sajnos a végéről hiányzott egy gól... Meg kell mondanom, dobtunk néhány olyan gólt, ami nem volt benne a meccsben, tehát, ha úgy tetszik, "extrát hoztunk", viszont sajnos kaptunk olyanokat, amiket megbeszéltünk, hogy nem szabad, például Prlainovics mellé több blokkot is terveztünk és tudott lőni teljesen egyedül. Szóval bár jól játszottunk, meg volt tűzdelve hibákkal, ugyanakkor a továbbjutás nem itt ment el, hanem Hódmezővásárhelyen. Balázs úgy értékelt, hogy büszke ránk, jó meccset játszottunk, nyertünk Belgrádban, sajnos a továbbjutás nem sikerült, de azért vannak olyan dolgok, amikbe bele tudunk kapaszkodni a bajnoki véghajrá előtt.


BAKSA LÁSZLÓ a vlv-nek:

- Nehéz ilyenkor mit mondani. Nyilván az ember azt gondolja: ha idegenben nyer, akkor hogyhogy nem jut tovább? Tény, hogy ezen a meccsen mindent kiadtunk magunkból, mert bár egy két hiba nélkül talán lehetett volna hosszabbítás, de a továbbjutás nem itt ment el, hanem Vásárhelyen. Ott 16 percen át nem lőttünk gólt és ez sajnos megengedhetetlen. Most már kár rágódni, vasárnap nagyon fontos mérkőzés vár ránk, kezdődik az elődöntő, ráadásul a pályaelőnyünkkel, amivel szeretnénk élni. Megyünk tovább.

- Hogy látod, nagyképűen kezdtek a szerbek?

- Nem hiszem. Radjen korai kiválása nyilván "nem esett jól" nekik, hiszen fontos védőről van szó. Mentek-mentek, mi pedig, amikor vezettünk egy góllal, nem tudtunk soha elhúzni, mindig kiegyenlítettek, ez főleg a vége felé nyomta rá a bélyegét a meccsre, emiatt kevés esélyünk volt.


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Egyrészt nyertünk Belgrádban, ami borzasztóan nagy dolog. Azért a Zvezdát legyőzni idegenben - ez komoly teljesítmény. Másrészt viszont kiestünk a fenébe, ami borzasztó rossz érzés. Mi tényleg úgy jöttünk ki ide, hogy sikerülhet továbbjutni a Final Fourba. Nem sikerült, de hozzáteszem, hogy egy karnyújtásnyira  volt csak. Úgy gondolom, hogy nem ezen a mérkőzésen múlt, hanem a vásárhelyin. Nagyon-nagyon sajnálom, rég voltam ennyire szomorú egy meccs után...

- Gondolom, hogy az a fajta végkimenetel azért nem vet titeket vissza a bajnoki elődöntő előtt.

- Nem szabad sopánkodnunk, hogy kiestünk, arra kell koncentrálni, hogy nyertünk. Nyilván a hibákat ki kell javítani, ezek nüanszok, de a későbbiekben is előfordulhatnak. Ezzel kell foglalkoznunk, a többi dologra pedig spongyát kell vetni, mert ma tényleg bebizonyítottunk, hogy nagyon jó csapat vagyunk. Vasárnap egy egész más csapat vár ránk. A Szolnokot kétszer meg kell vernünk, ez a tervünk, erre törekszünk minden erővel.


A szerdai negyeddöntőkben:

Jug Dubrovnik-Galatasaray 18:3 (4:2, 4:0, 5:1, 5:0)
Az első meccsen a horvátok idegenben nyertek 12:5-re, így két győzelemmel mentek tovább.

Barceloneta-Vouliagmeni 16:10 (7:2, 2:1, 3:4, 4:3) (Szirányi Balázs még mindig nem játszott a hazaiaknál)
Görögországban is nyertek a spanyolok, 8:3-ra, így két győzelemmel jutottak tovább.

Szpartak Volgográd-Partizan Belgrád 5:5 (0:1, 0:1, 2:2, 3:1)
Belgrádban a szerbek 11:6-ra győztek.

A belgrádi Final Four első napján, május 31-én:

Partizan Belgrád-Jug Dubrovnik
Crvena Zvezda-CNA Barceloneta

4 régi hozzászólás

szukesz hozzászólása
szukesz39116
2013.05.02. 09:55

Gratulálok a Szegednek, megmutatták, hogy ha a magyarok feltüzelik magukat mire képesek. A szerbeknek nincs sok feladatuk a bajnokságukban, a magyarral ellentétben. Nálunk az első hat helyezett csapatból bármelyik bármikor megverheti a másikat, és komoly erőnlét kell ennyi meccsel a nyakukban a nemzetközi porondon is teljesíteni. Nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy nyert Belgrádban! Még egyszer gratula, és emelt fővel távoztatok!!!!

szamárhegy hozzászólása
2013.05.01. 21:05

Két szerb csapat is a 4 között, pedig még az erősebb Cvzeda se való oda, a Partizan végképp nem, ez sajnos a magyar klub pólót is besorolja valahová... Meglepetés lenne számomra, ha nem JUG-Barceloneta döntő alakulna ki, meg az is ha a Partizan \'csak\' 5 góllal kapna ki a JUG-tól.

érdekes hozzászólása
2013.05.01. 12:43

Talan ha nem máltán alapozna a csapat akkor bejutott volna a minden idők leggyengébb BL Finalfuorjaba! Kiváncsi leszek sikerül e a döntöbe jutás.

MS hozzászólása
MS39113
2013.05.01. 05:45

Gratulálok! Nagyon díjaznám, (fizetnék is a letöltésért) ha a neten élőben vagy akár utólag meg lehetne nézni a meccseket. A szövetség adhatná a jogot, a digi meg a technikai feltételeket.