FACEBOOK

Volvo Kupa - itt a Junior válogatott névsora

Volvo Kupa - itt a Junior válogatott névsora
hozzászólás, 2013.02.14.

Komoly megmérettetés előtt áll a magyar junior válogatott, hiszen Horkai György csapata teljes jogú szereplője lesz a pénteken kezdődő kecskeméti Volvo Kupának, három felnőtt válogatottal küzd meg, ráadásul mindhárom meccsüket közvetíti a Digi Sport. A szövetségi kapitány a vlv-vel ismertette az utazók névsorát.

Volvo Kupa, 2013. február 15-16-17., Kecskemét, a magyar junior válogatott:

Molnár Dávid, Bendes Viktor (kapusok)

Bedő Krisztián, Berta József, Csapó Miklós, Dőry Farkas, Gyárfás Tamás, Jansik Szilárd, Lőrincz Bálint, Manhercz Krisztián, Német Toni, Sánta Dániel, Szabó Bendegúz, Telegdy András (mezőnyjátékosok)

(A keretből két, korábban megismert, utánpótlásszinten "jól csengő" játékosnév hiányzik: Sedlmayer Tamás az UVSE-vel Kanadában edzőtáborozik, Tóth Bendegúznak pedig gyomorproblémái vannak, ezeket most vizsgálják ki. Elképzelhető  hogy a szövetségi kapitány egy vagy két játékost pótlólag behív, ők már közvetlenül Kecskemétre utaznak majd.)

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Ami az elmúlt időszakot illeti, folyamatosan játsszuk a meccseket az OB1 alapszakaszában. A játékosokat váltogatjuk, hiszen a sérülések, betegségek természetesen minket is sújtanak, emellett minden meccs előtt az  OB1-es csapatokkal való egyeztetés után alakul ki a vízbe szállók végleges névsora. Legutóbb Egerben szerepeltünk, két meccset játszottunk és a másodikon egész jól teljesítettünk.

Mindenféleképpen nagy megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehetünk a Volvo Kupán, felnőtt csapatokkal játszhatunk, nem is tudom, hogy volt-e korábban ilyenre példa az utánpótlás válogatott esetében. Valószínűleg mérföldkő ez ilyen szempontból, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy a felnőtt nemzetközi vízilabdaélet középmezőnyéhez képest hogy állunk, hol tart a magyar utánpótlás válogatott. Két erős külföldi válogatott lesz az ellenfelünk, Kanada nemrég az USA legyőzésével jutott ki a barcelonai világbajnokságra, a románokat pedig a magyar felnőtt válogatott egy góllal győzte le legutóbb itthon. Fizikailag erős játékosokról van szó és én az hiszem, hogy talán most fog megmutatkozni annak jó hatása, hogy az első osztályú bajnokságban, felnőtt, nagy testű játékosokkal edződünk folyamatosan. Azt hiszem, fel fogjuk tudni venni a versenyt a külföldi csapatokkal, akkor lennék elégedett, ha szoros meccseket tudnánk velük játszani. Az eredmény másodlagos, de jó lenne, ha szoros küzdelmet tudnánk elérni. Nagyon emeli a fiúk számára az esemény rangját, hogy a meccseinket közvetíti a televízió, hiszen ezek közül a gyerekek közül néhányat leszámítva még senki nem játszott tévés meccset. Várható, hogy emiatt is fel lesz spannolva mindenki, hiszen ez nagy dolog.

Horkai György és Bedő Krisztián a felnőtt válogatottban is bemutatkozott center tegnap a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt. Íme a beszélgetés, teljes terjedelmében:



A 7. Volvo Kupa programja:

Péntek:
17.00 Románia-Kanada
19.00 Magyarország-Magyar juniorválogatott

Szombat:
15.00 Magyar juniorválogatott-Románia
17.00 Magyarország-Kanada

Vasárnap:
9.30 Magyar juniorválogatott-Kanada
11.30 Magyarország-Románia

A Digi Sport Televízió a torna valamennyi mérkőzését közvetíti. A vlv a felnőtt válogatott meccseiről ad szokásos szöveges élő közvetítést.

Címkék:
Volvo Kupa

2 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska38627
2013.02.15. 13:01

régebben is volt próbálkozás, hogy a junior válogatott indulhasson az OB I-ben - nem engedélyezték. kellettek az elmúlt évek \"sikerei\" utánpótlás vonalon + gondolom Horkai erőszakosága. kíváncsi vagyok a következő évekre - mert az látszik, hogy ez szükséges és hasznos a fiúknak.

B (régi) hozzászólása
2013.02.15. 09:27

Sikerült végre valami jót Magyarországon is kitaláni, ami ráadásul még működik is. Ez a junior válogatott versenyeztetése a felnőtt mezőnyben.