FACEBOOK

Döntetlen Egerben - Vodafone OB1-eredmények

Döntetlen Egerben - Vodafone OB1-eredmények
hozzászólás, 2012.11.06.

Az Eger drámai meccsen otthon döntetlent játszott a Nagy Viktort és Hárai Balázst nélkülöző Vasassal. Oeler az utolsó másodpercben egyenlített. Hat nyilatkozat és az összes gól Egerből, a forduló eredményei.

Vodafone OB1, alapszakasz, 5. forduló.

November 6., kedd:

Szentes-Szolnok 7:13 (0:2, 2:3, 1:4, 4:4)
G.: Hegedüs 2, Tóth P., Szabó Z., Szabó L., Józsa, Regős, ill. Marnitz G., Negrean 3-3, Nyéki, Georgescu, Hosnyánszky, Gocics, Vörös, Kovács O., Pásztor

Eger-Vasas 7:7 (2:2, 0:1, 3:2, 2:2)
Eger, Bitskey uszoda, v.: Vogel, Juhász
Eger: Szécsi, Bátori 1, Graham, Mezei 1, Gór-Nagy 1, Bundschuh, Biros 1. Cs.: Gerritse, Salamon 2, Kovács G. 1, Varga II. Zs., Seman. Vezetőedző: Gerendás György
Vasas: Barabás, Drasko Brguljan 1, Katonás 1, Vámos 1, Oeler 2, Takács B. Steinmetz Á. 2. Cs.: Csapó, Fazekas, Angyal, Hőna. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 2/5, ill. 2/7
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Takács B. a negyedik negedben
Kiállítva cserével, végleg: Varga II. Zs. az utolsó percben

A Vasas betegség, illetve sérülés miatt nélkülözte Nagy Viktort és Hárai Balázst.

A meccs vége drámai izgalmakat hozott. Varga II. Zsoltot 9 másodperccel a vége előtt cserével, végleg kiállították és Oeler az utolsó másodpercben egyenlített.

VLV-VIDEÓK (DIGI SPORT TELEVÍZIÓ):

0:1 - Drasko Brguljan gólja


1:1 - Bátori gólja

2:1 - Biros csavart ejtésgólja

2:2 - Steinmetz Ádám első gólja

2:3 - Steinmetz Ádám második gólja

2:4 - Vámos ötméteresgólja

3:4 - Salamon első gólja

3:5 - Oeler első gólja

4:5 - Kovács Gábor gólja

5:5 - Mezei gólja

5:6 - Katonás ötméteresgólja

6:6 - Salamon második gólja

7:6 - Gór-Nagy gólja

7:7 - Oeler második gólja


SALAMON FERENC (Eger) a vlv-nek:

- Biztos, hogy izgalmas meccs volt a közönség szempontjából, volt, hogy mi vezettünk az elején, aztán a Vasas ment kettővel, aztán megint mi fordítottunk. Nem játszottunk jól, sőt..., nagyon szint alatt... A végén a Vasas egy szerencsés ítéletet kapott, de el kell fogadni, ez van. Ezzel együtt is meg kellett volna vernünk ma a Vasast, hiszen nem játszott két meghatározó játékosuk, Balázs és Viktor. Ezt mi közvetlenül meccs előtt tudtuk meg, s egy kicsit el is altatott, túlzottan megnyugtatott minket. Úgy is mondhatom, nem tudtuk kellőképpen "feldolgozni" ezt a hírt, talán kicsit lazábban vettük, könnyedebben emiatt a meccset. Ez mindenféleképpen benne volt a számunkra végül nem kedvező eredményben, meg az is, hogy a Vasas tudatosan ölte az időt és a támadásait, jól visszazártak, ezt nem tudtuk kellőképpen feltörni, nem sikerült lefordulnunk és szétzilálnunk őket.

BÁTORI BENCE (Eger) a vlv-nek:

- Sajnos kikaptunk... - illetve döntetlen lett, nem sikerült nyerni. Rossz szájízzel hagytuk el az uszodát. Bár az elején a Vasas jobban kezdett, vezetett 4:2-re és 5:3-ra is, de fel tudtunk állni, 7:6-ra megfordítottuk az eredményt, de a vége sajnos így alakult... Kár érte, mert kétgólos hátrányból sikerült megfordítanunk egy jól védekező csapat ellen a meccset és a végén úgy lehetett érezni, én legalábbis úgy éreztem, hogy az Eger megnyeri ezt a mérkőzést. Egy váratlan fordulat történt pár másodperccel a vége előtt és a dudaszó pillanatában egyenlítettek ki. Megyünk tovább, folytatjuk, innentől kezdve a Vouliagmeni elleni jövő szerdai idegenbeli BL-meccsre készülünk.

VARGA II. ZSOLT (Eger) a vlv-nek:

- Rengeteget hibáztunk mi is, az ellenfél is. A kevés kiállítás a Vsasnak kedvezett, de vagyunk  olyan jók, hogy ezzel együtt is nyernünk kellett volna. Nagyon belefáradt a csapat a rossz játékba, a sok hibába, szerintem jó játék esetén sokkal jobban bírtuk volna fizikailag is. A végén kaptunk egy labda nélküli kiállítást centerben, azt kivédekeztük, felmentünk támadni, és itt ezzel kapcsolatban annyit szeretnék elmondani, hogy volt egy ilyen gólom a Honvéd ellen, amikor szabaddobásból rádobtam és az ellenfél játékosának arcáról pattant vissza elém a labda és utána lőttem be. Akkor megadták és nem állítottak ki. Most cserés kiállítást kaptam. Eldöntöttem, hogy nem kezdek el magyarázkodni ez ügyben. A játékvezetőt meglérdeztem a végén, hogy miért állított ki. Azt mondta, azért, mert ő tudja (tehát nem "úgy látta", hanem "tudja"!), hogy szándékosan lőttem arcon a játékost. Megkérdeztem, hogy honnan tudja, erre nem kaptam választ. Meg fogom nézni, hogy hogy látszik ez a tévéközvetítésben, az biztos, hogy már nagyon-nagyon fáradt voltam, a lövés is  nagyon "fáradt" volt és nagyon bánom, hogy ez így történt, hogy ez alkalmat adot egy ilyen ítéletre. Nem is én vagyok ennek a vesztese, hanem a csapat, és nagyon sajnálom, hogy ez befolyásolta a végeredményt, hiszen gólt kaptunk, ami az egész csapatot sújtotta. Úgy gondolom, megérdemeltük volna a győzelmet és mivel ez az én "kezem által" hiúsult meg, rendkívül rosszul érzem most magam...

KATONÁS GERGŐ (Vasas) a vlv-nek:

- Utólag azt kell mondjam, hogy elégedettek vagyunk az eredménnyel. Nyilván, amikor közben 5:3-ra vezettünk, voltak vérmesebb reményeink is a döntetlennél, de így utólag be kell, hogy lássuk: ennek a döntetlennek is inkább örülnünk kell. Nagyon hiányzott a két ember, igazából Botond még jól pótolta Viktort, de Balázs kiesésével teljesen felborult a szerkezetünk. Támadásban is kevesebben voltunk, de hátul is, hiszen Danira, aki a védelmünk egyik alapembere (Angyal Dániel - a szerk.) inkább támadásban számítottunk ma, második centerként. Nagyon nehéz volt így játszani. Idegenben, Egerben nyerni mindig nehéz, s ha nem is sikerült, pontot azért szereztünk és nagyon örülünk ennek. Csütörtökre pihenőnapot kapunk, utána készülünk a hétvégére. Fiatal a csapat, nem lesz probléma, mindenki ki fogja tudni magát pihenni a kupaelődöntőre.

STEINMETZ ÁDÁM (Vasas) a vlv-nek:

- Aki látta a mérkőzést, gondolom, egyetért velem abban, hogy a döntetlen igazságos volt. Az elején, még 2:1-nél vezetett az Eger, aztán az utolsó percben, egyébként végig kézben tartottuk a mérkőzést és közben több góllal is vezettünk. Annak fényében, hogy a Vasas gárdája teljesen átalakult a tavalyihoz képest, valamint hogy két standard játékosunk sérülés, illetve betegség miatt el sem utazott Egerbe, ez az egy pont bravúr, úgyhogy nagyon büszke vagyok a csapatra és örülök. Ez volt az első rangadónk a magyar bajnokságban, mostantól készülünk a szombati kupaelődöntőre és ha hasonlóan jó játékot nyújtunk, akkor úgy gondolom, hogy lehet esélyünk a Szeged ellen.

VÁMOS MÁRTON (Vasas) a vlv-nek:

- Elfáradtunk nagyon. Én egy kicsit még beteg vagyok, megfáztam, nem is bírtam olyan jól fizikailag a meccset, ez biztos látszott is a játékomon. (Az az igazság, hogy már az első negyedben, a második támadásunknál nagyon fáradtnak éreztem magam..., nem bírtam olyan jól, mint a többiek...) Gratulálok a csapatnak, mert foghíjasan, egy hét szünet után ilyen jól össze tudtunk állni. A védekezésünk szerintem nagyon jó volt, elöl pedig Pufi hiányát ötméteres szabaddobásokkal és második centerrel pótoltuk, ez nagyon pozitív a jövőre nézve.

FTC-Kaposvár 10:6 (2:1, 3:0, 4:2, 1:3)
G.: Mcdonell, Ernyey 3-3, Illés, Paján 2-2, ill. Berta 3, Hoppál, Bakó, Horváth D.

OSC-BVSC 6:10 (1:2, 2:0, 2:4, 1:4)
G.: Szőke, Korényi, Tiba, Zentai, Benczur, Dávid Z., ill. Rajna 4, Kotsidis 3, Bedő 2, Borsós

November 3-án, szombaton játszották:

PVSK-Szeged 11:13 (1:5, 3:2, 3:3, 4:3)
G.: Monostori, Kistamás 3-3, Bóbis 2, Bertha, De Blasio, Müller, ill. Molnár T. 4, Kunac, Kiss Cs., Kayes, Somogyi 2-2, Younger

Honvéd-EKF 8:3 (3:0, 3:0, 1:2, 1:1)
G.: Fülöp B., Steinmetz B. 3-3, Kovács P., Jansik D., ill. Keresztes 2, Szöllősi

November 21., szerda

18.00 Debrecen-Junior-válogatott

13 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs37777
2012.11.07. 22:22

B (régi), úgy hallottam a 2-es metrót meg akarják hosszabbítani a Bitskey-ig, meg a D-13-as hajónak is lesz majd egy megállója ott az Eger patakon... Az megvan, hogy a reklámfelületek egy részét a szövetség értékesíti és ugyanazokat a reklámokat rakják ki minden meccsen (pl. a múltkori fehérvári vl-meccs is)?

szamóca hozzászólása
2012.11.07. 19:28

aranyosak vagytok, hogy moderáltatok, de Varga II Zsolt attól még az marad, ami, és ezért tette azt, amit, ilyen a természete

Daret hozzászólása
Daret37773
2012.11.07. 18:55

B (régi), tájékozódtál, mielőtt feltetted a kérdésedet?

pnotus hozzászólása
pnotus37772
2012.11.07. 17:53

Tisztelt Varga 2 Zsolt! Ez így egyenes válasz,érthető.

B (régi) hozzászólása
2012.11.07. 16:35

Az megvan, hogy az egri uszodában a Budapesti Közlekedési Központ vásárolt magának reklámfelületet?

ikuvihar hozzászólása
2012.11.07. 13:41

Az, hogy tavasszal elbukta a bajnoki döntőt, jórészt Varga Zsoltnak köszönhette az Eger. (A 2. meccs után bedobott, félig teli ásványvizes palackra gondolok, ami az egyik Vasas játékos mellett landolt 2-3 méterre. Ezután a 3. összecsapáson a 2. negyed végén- 3. elején kipontozták, amit Ő abszolút nem értett. Lehet, hogy a kettőnek volt közte egymáshoz?) Most 2 pontot bukott miatta a csapata. Érdekes kérdés itt a játékos és az edző felelőssége is.

Török Szultán hozzászólása
2012.11.07. 11:57

Varga Zsoltnak nem kellene mellébeszélnie, egyértelműen látszik, hogy (valamiért) fejbe akarta lőni Brguljant. Nézze vissza a videot, egyértelmű a mozdulat. Még ha az új támadóidő is volt a cél, ezt azért nem kéne!

sanya05 hozzászólása
sanya0537764
2012.11.07. 09:52

OSC ellen egyszer ugyanezt csinálta, de ott bepattant és gól lett. Felesleges ez az álszentesség, az ominozus meccs után nevetve mesélte a csapattársának, hogy \"vazzeg fejbe akartam dobni és gol lett...\" Szégyen!

toldo hozzászólása
toldo37763
2012.11.06. 23:48

Varga II.Zsolt Jól tetted,hogy megkérdezted,mert tényleg hibázott a játékvezető,nem cserével,hanem 4 perces,cserés kiállitás lett volna a jogos itélet. Rég láttam ilyen sunyi,alantas megoldást a vizben,ha normálisan működnének a dolgok a vizilabdában,akkor a szövetség, a a TV felvétel alapján eltiltana minimum 2-3 hónapra,és legalább addig sem tudnál keresztbe tenni az edződnek és a csapatnak!

Daret hozzászólása
Daret37762
2012.11.06. 22:59

Kritikán aluli teljesítmény volt...

balzs hozzászólása
balzs37761
2012.11.06. 22:21

Lehet hogy Binder Szabit kellett volna megtartani Varga II. Zsolt helyett...

pnotus hozzászólása
pnotus37760
2012.11.06. 21:12

Varga 2 Zsolt, miért így cselekedtél?

toldo hozzászólása
toldo37759
2012.11.06. 20:45

lehet,hogy az Egerben nem minden játékos akarja úgy a sikert,mint Gerendás!?