FACEBOOK

Madaras-tanácsok a szolnokiaknak

Madaras-tanácsok a szolnokiaknak
hozzászólás, 2012.10.26.

Mint megírtuk, az olasz bajnokság második fordulójában, szerdán a Pro Recco váratlan vereséget szenvedett otthonában a Florentia csapatától. A két góllal zárt Madaras Norberttől a szokásos meccs utáni nyilatkozatnál részletesebb értékelést kértünk, tekintettel arra, hogy az Eurokupában a firenzeiek lesznek a Szolnoki Dózsa Közgép ellenfelei a negyeddöntőben.

Olasz bajnokság, alapszakasz, 2. forduló

Pro Recco-Florentia 11:12 (4:1, 3:4, 3:3, 1:4)

Sori, v.: Pascucci, Saeli
Pro Recco:
Tempesti, F. Lapenna, Madaras 2, Mangiante, A. Fondelli 1, Felugo 1, Giacoppo, Figlioli 3, Figari, D. Fiorentini 2, Aicardi 1, N. Gitto 1, Luongo. Vezetőedző: Tempestini
Florentia: Mugelli, F. Di Fulvio 1, Borella, Pagani 2, Molina 3, Coppoli, Brancatello, Espanol 3, M. Lapenna 2, Gobbi, Bini 1, A. Fulvio, Minetti. Vezetőedző: Sottani
Gól - emberelőnyből: 4/7, ill. 6/8
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 0/1

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Jó is, hogy csak most kérdezel, mert a meccs után nagyon ideges és csalódott voltam. Nem is annyira az eredmény miatt, mert összességében megérdemeltük a vereséget, hanem a mutatott játék bántott. Közepesen játszottunk, de ezzel is simán nyerhettünk volna. Az volt különösen bosszantó, hogy nem tudtunk alkalmazkodni bizonyos dolgokhoz, idegesek lettünk, úgy játszottunk - főleg az utolsó negyedben, - mint hogyha nem olimpiát megélt, válogatott játékosok lennénk, hanem húszéves gyerekek. Igazából végig a kezünkben volt a meccs, tartottuk az egy-két gólos különbséget, még három perccel a vége előtt is két góllal vezettünk 10:8-ra. Többek között ez is volt a baj: nem fordult meg a fejünkben, hogy itt kikaphatunk. Valahogy úgy alakult a meccs, hogy az elején, amikor szerintem határozottan jobbak voltunk, nem tudtunk ellépni. Ami nem csak nekünk volt "köszönhető", hanem a játékvezetésnek is, szerintem. A szokásos tendencia, hogyha vezetsz például 4:1-re, akkor onnantól nem kapsz semmit, viszont ha már 4:3-ra feljön az ellenfél, akkor megint elkezdenek ítélni valamit. Azonban nekünk ezt tudni kell, mert ez így van, mióta én vízilabdázom, ez létezik, sajnos. Elkezdtünk idegeskedni, kiszólogatni a játékvezetőknek. A harmadik negyed közepén kiállították az első számú centerünket, mert kiszólt valamit, miközben már amúgy is emberhátrányban voltunk, így lett kettős hátrány, amit belőttek. Majd visszajött a játékvezető félpályáról, mintha akkor gondolta volna meg magát és kiállította a centert végleg, cserével. Azért érdemeltük meg ezt a vereséget, hogy ahelyett, hogy alkalmazkodtunk volna és ezeket a dolgokat figyelmen kívül tudtuk volna hagyni, idegeskedtünk, belelovaltuk magunkat, nem voltunk elég nyugodtak a kellő pillanatokban, így az utolsó három percben kaptunk három gólt, miközben nekünk is volt három támadásunk, amiket elkapkodtunk. Ezért mondtam, hogy abszolút megérdemelt ez a vereség.

- Milyen csapat a Firenze, mire számíthat a Szolnok?
 
- A Szolnok egyértelműen jobb csapat. A Firenze játékosait nem szabad hagyni belelkesedni, elég kellemetlen módon is tudnak játszani. Jól össze vannak rakva, alkalmazkodnak a modern vízilabdához, van egy pár jó lövőjük, úsznak föl-le, nagyon lefordulni nem lehet róluk. Lelkesek, nem adják fel, alázatosabbak is voltak tegnap, mint mi. Egy centerük van, amikor a másik van bent, akkor úsznak össze-vissza, és ebből is kapnak kiállítást. Tehát gyakorlatilag nincs bent center, nem is megy be szinte senki középre, úsznak keresztbe, elzárnak, megbújnak és előbb utóbb elérnek ebből valamit. Ez nyilván idegesítő, megint azt kell mondanom: ilyen a mai vízilabda. Center nélkül is lehet kiállítást kapni, a Szolnoknak fontos információ lehet, hogy ezekre fel kell készülni. A két spanyol, Molina és Espanyol a két meghatározó játékos. Minetti az idősebb, tapasztalt kapusuk, de ellenünk egy fiatal védett, nem is rosszul. Nem tudom, a Szolnok ellen ki lesz a kapusuk. Igazából semmi különöset nem csinálnak, elég sokat mozognak, jól fel van építve mind a védekezésük, mind a támadásuk. Nyilván begyakorolták, hogy egy centerük van, és ha ő nincs bent, akkor előveszik az említett tudatos mozgásokat.

-  A Szolnok szerinted jobb?


- Szerintem jobb, de a szerdai meccs után ezt hiába mondom, mivel magunkról is azt hittem, hogy öt góllal jobbak vagyunk, sőt, szerintem ez igaz is - mégis kikaptunk.

2 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs37665
2012.10.26. 18:38

A Komjádiban.

móka hozzászólása
móka37664
2012.10.26. 18:04

Sziasztok! Nem ide tartozik, de lehet már tudni, hol rendezik a Magyar Kupa négyes döntőjét? Köszönöm a tájékoztatást előre is!