FACEBOOK

1 nap vízilabda - negyedszer

1 nap vízilabda - negyedszer
hozzászólás, 2012.08.15.

Az ebihalaktól a sokat megélt aligátorokig minden korosztály képviselteti magát a margitszigeti 24 órás folyamatos vízilabdagálán, péntek-szombaton. Olimpiai bajnokok is fellépnek, érdemes lesz kilátogatni a Margitszigetre!

Negyedszer rendezi meg az UVSE az 1 nap vízilabda programot a hétvégén. Félezer gyerek folyamatos játéka 24 órán át a medencében, kiegészítő programok, kellemes nyári kikapcsolódás - ezt kínálják a szervezők.

Péntek délutántól szombat délutánig 24 meccset játszik folyamatosan több mint ötszáz gyermek, serdülő és ifjúsági sportoló. A világon egyedülálló rendezvény célja az, hogy népszerűsítsék a sportágat a gyerekek körében. A szervező Újpest Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (UVSE) negyedik alkalommal sorra kerülő rendezvényéhez az idén Ausztrália is csatlakozik, az esemény hetében pedig többnapos nemzetközi tornát tartanak külföldi sztárcsapatok utánpótlás-egyesületeinek részvételével.

A szombat délelőtti gálamérkőzésen igazi sztárparádé várható: a vízilabdasport legnagyobbjai játszanak majd az utánpótlás legreménytelibb játékosaival.


- Ma már ugyanazt a meghatározó szerepet tölti  be az UVSE a magyar vízilabda utánpótlásban, mint amit régen a KSI  - hangsúlyozta Horkai György olimpiai bajnok vízilabdázó, a junior férfi válogatott szövetségi kapitánya a rendezvény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ország legnagyobb és legeredményesebb vízilabda-utánpótlás egyesülete, az UVSE által szervezett tornán budapesti és vidéki klubok játékosai mellett több külföldi utánpótlás-sportoló is részt vesz. A péntek délutántól szombat délutánig tartó eseményhez az idén először Ausztrália is csatlakozik. Sydneyben mintegy száz fiatal játszik majd, de pártoló tagok, köztük akár nyolcvanéves nagypapák is bekapcsolódnak majd a a sydney-i UNSW/Wests Vízilabda Klub és a helyi magyar közösségek aktív közreműködésével megvalósuló társrendezvénybe, amelyet online kapcsolatban élőben nyomon követhetnek a budapesti programra ellátogatók is.

Budapesten az UVSE és a meghívott nemzetközi és vidéki csapatok gyermeksportolói 24 órán át egyórás etapokban játszanak majd egymással - hangzott el a sajtótájékoztatón. Minden korosztály játszik az egy napos esemény ideje alatt, a hatévesektől egészen az ifi korosztályig, a nagyobbak az éjszakai órákban, a kisebbek pedig nap közben csobbannak.

Szombaton 11 órától gálamérkőzést láthatnak az érdeklődők. A magyar vízilabdasport olyan legendái játszanak a nemzetközi utánpótlásválogatott csapatával, mint Kósz Zoltán, Székely Bulcsú, Tóth Frank, Vári Attila, Vincze Balázs, Dala Tamás, Dóczi István, Petőváry Zsolt, Kuna Péter, Németh Zsolt, Ambrus Tamás, Ürögi Zsolt, Nitsovits Tamás, Tóth Imre és Tóth László. A mérkőzést a londoni olimpia férfi vízilabdatornája döntőjének magyar bírója,  Juhász György vezeti.

Az 1 Nap Vízilabda minden programját élőben követhetik az érdeklődők a neteyes.hu online közvetítésében, az esemény médiatámogatója az MTVA. A gyermek vízilabda-tornát támogatta még a Nemzeti Sportközpont, a TriGránit Csoport, az ING, a Salamander, a Fővárosi Gázművek, a Seiko, a Me-Ko Resti Kft. és a Coproduction Kft.

A részletes program.


vlv-képek a sajtótájékoztatóról


VLV-VIDEÓK:


1 nap vízilabda - Lovas Péter


1 nap vízilabda - Benczur Márton


1 nap vízilabda - Horkai György