FACEBOOK

Nagyváradra kéne menni...

Nagyváradra kéne menni...
hozzászólás, 2012.04.18.

Ma este eldől, hogy lesz-e magyar csapat a Bajnokok Ligája nagyváradi négyes döntőjében, május 11-12-én. A Vasasnak ehhez öt góllal kell megvernie a Jug Dubrovnikot, a Szegednek "csak" hárommal a Mladost Zágrábot. Előzetesünk:

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, második mérkőzések

18.30 SZEGED-MLADOST ZÁGRÁB - Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Uszoda (DigiSport, vlv, vodapolo)
V.: Simion (román), Koryzna (spanyol)

Jegyár: 1000.- forint, de már csak nagyon kevés maradt (6 éven aluliaknak ingyenes)

Az első mérkőzésen, Zágrábban a horvátok 8:6-ra nyernek, így a továbbjutáshoz háromgólos szegedi győzelem kell. Kétgólos hazai siker esetén hosszabbítás lesz, s ha nincs döntés, akkor ötméteresek következnek.

TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Az elmúlt napokban "átjárkáltunk" Vásárhelyre esténként, hogy edzéseken szokjuk a környezetet, de attól függetlenül, hogy ott  játszunk, mi hazai pályán fogunk szerepelni. Nagyon sok szurkoló jön át, ahogy hallom mindenfelől, hála a jó istennek.

- Megnyeritek-e a meccset minimum két góllal, de inkább hárommal? Ezt megbeszéltétek-e már?

- Természetesen az a célunk, hogy több góllal megnyerjük ezt a meccset. Videóztunk, megnéztük a saját zágrábi meccsünket is és a Mladost Pro Recco elleni meccsét is.  Igazából megint csak azt kell mondanom: azt, hogy mi Zágrábban kikaptunk, csak magunknak köszönhettük. Teljesen reális célnak tűnik az, hogy megverjük őket három góllal, ugye ennél kevesebb nem elégséges a továbbjutáshoz. Mindent meg fogunk tenni. Úgy gondolom, hogy mindenki maximálisan felkészült fizikálisan és fejben is erre a csatára. Garantálhatom, hogy mindenki a tudásának legjavát fogja nyújtani, és egy nagyon parázs, nagyon komoly, ízig-vérig brusztolós vízilabdameccset fognak látni a nézők. Várhatóan, remélhetően szegedi sikerrel. Azt szeretnénk, hogy a zágrábiak nagyon szomorúan utazzanak haza.

- Hogy vagytok egészségileg? Mindenki rendben van?

- Mindenki teljesen hadra fogható állapotban van.

- Ez jó hír. Lelkileg az elődöntő-kiesést hogy tudtátok feldolgozni, túlléptetek rajta, el tudtátok-e felejteni rögtön utána? Mert ugye nem sok idő volt.

- Abszolút túlléptünk rajta, ez annak is köszönhető, hogy azon már nem tudunk változtatni. Az egy teljesen más sorozat. A BL-ben  is szeptember eleje óta küzdünk, menetelünk azért, hogy odakerüljünk a legjobbak közé. Úgyhogy ez egy teljesen más bajnokság, egy másik kupa, a két dolgot külön kell választani, és szerintem külön is választottuk. Az, hogy nem játszunk annyi meccset a Zágrábbal, illetve, hogy nem látják a mi meccseinket, mint például a magyar csapatok, mondjuk az Eger, amellyel nem is tudom, hat meccset játszottunk, az valamilyen szinten könnyebbé is teszi a feladatunkat, de nem könnyűvé. Ezt ki kell használni, és azokat a dolgokat kell bevetnünk, amik jól működtek itthon, a magyar csapatok ellen, azokat, amikben a legjobbak vagyunk. Azt gondolom, hogyha ez sikerül, akkor nem érhet minket meglepetés.

- Köszönöm szépen, este találkozunk.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


19.00 Jadran Herceg Novi-Primorje Rijeka

Az első mérkőzésen, Rijekában a Primorje csak egygólos előnyt szerzett, 12:11-re nyert.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Élet-halál...

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Nagyon-nagyon fontos ez a meccs, ha továbbjutunk, finalfourosok vagyunk!


20.30 Pro Recco-Budva

Az első mérkőzésen, Budvában a Pro Recco 13:5-re nyert.

KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Azt hiszem, egyértelmű, hogy a meccs szinte csak formalitás, Budván 8 góllal nyertünk. Ennek ellenére fontos, hogy komolyan vegyük, mert a final four előtt már nem lesz hivatalos meccsünk.


20.30 VASAS-JUG DUBROVNIK - Komjádi uszoda (Sport2, vlv, vodapolo)
V.: Boch (német), Csirics (szerb)

Jegyár: 2000.- forint, diákoknak, nyugdíjasoknak és Vasas-függőknek 1000.- forint

Az első mérkőzésen, Dubrovnikban a Jug 12:8-ra nyert, így a továbbjutáshoz ötgólos Vasas-győzelem kell. Négygólos hazai siker esetén hosszabbítás lesz, s ha nincs döntés, akkor ötméteresek következnek.

KISS GERGELY a vlv-nek:

- Azt tervezzük, hogy öt góllal nyerünk, és hogyha hat lesz, akkor nem haragszunk :-) A viccet félretéve: kevés időnk volt készülni külön a Jugra. A Honvéddal ugye három meccses lett az elődöntő, ezáltal gyakorlatilag a hétfő esténk, meg a keddünk maradt a Jug ellen készülni, ami nem szerencsés egy ilyen fontos meccs előtt. Annyit tudtunk előrelépni, hogy szereztünk tapasztalatokat a kinti meccsen, meg tudtuk nézni, hogy amikor eggyel vezetett a Jug, akkor miért nem lett döntetlen, és miért mentek el ők. Ezeket a tapasztalatokat kell most felhasználni arra, hogy az elejétől fogva domináljunk a meccsen, s megadjuk az esélyt magunknak, hogy az utolsó negyedre úgy forduljunk, hogy két-három góllal vezetünk, tehát van még esélyünk. Persze, hogyha döntetlen a harmadik negyed végén, és öttel nyerjük az utolsó negyedet, úgy, hogy az elsőt a Honvéd ellen, akkor szintén nem leszek szomorú. De jobb lenne, ha lenne egy alap-előnyünk, ami elbizonytalanítja a Jugot már a mérkőzés elején.

- Hogy álltok egészségileg? Mindenki rendben van?

- Jól vagyunk mindannyian, igen.

- Szurkolásra számítotok?

- Bízom benne, hogy telt ház lesz, várjuk a szurkolókat!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)