FACEBOOK

Megismétlődik a tavalyi döntő!

Megismétlődik a tavalyi döntő!
hozzászólás, 2012.04.15.

A Vasas vasárnap este hazai pályán lelépte az erejével teljesen elkészült Honvédot és ezzel bejutott a bajnoki döntőbe, ahol visszaszerezheti az Egertől a tavaly elvesztett bajnoki címet. Nyilatkozatok, fotók, gólok a Komjádiból. Az alsóházban eldőlt, hogy a Pécs búcsúzik az OB1-től.

Vodafone OB1, bajnoki elődöntő, harmadik mérkőzés

VASAS-HONVÉD 12:7 (5:0, 2:1, 2:0, 3:6)
Komjádi uszoda, v.: Székely B., Fekete B.
Vasas: Nagy V., Decker Á. 2, Boskovics 2, Katonás 1, Kiss G., Steinmetz B., Steinemtz Á. 1. Cs.: Fazekas 1, Vörös 1, Vámos 3, Brguljan, Fülöp, Takács B. 1. Vezetőedző: Földi László
Honvéd: Gergely, Mátyás, Salamon 2, Szivós, Tóth M., Gór.Nagy 2, Hárai. Cs.: Jansik 1, Hangody Gy., Kovács P., Kovács R. 1, Angyal D. 1, Lévay (kapus). Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 2/7, ill. 3/13
Gól - ötméteresből: -, ill. -

A Vasas 2:1-re nyerte az elődöntőt és ezzel bejutott a fináléba, ahol az Eger lesz az ellenfele. A döntő első és esetleges harmadik meccse a Komjádi uszodában lesz.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


A SPORTKLUB GÓLÖSSZEFOGLALÓJA

 
Videók (SportKlub):

1:0 - Steinmetz Ádám gólja


2:0 - Boskovics első gólja


3:0 - Vörös gólja


4:0 - Fazekas gólja


5:0 - Vámos első gólja


6:0 - Boskovics második gólja


6:1 - Salamon első gólja


7:1 - Decker első gólja


8:1 - Vámos második gólja


9:1 - Takács gólja


9:2 - Gór-Nagy első gólja


9:3 - Kovács Róbert gólja


10:3 - Vámos harmadik gólja


11:3 - Decker második gólja


11:4 - Salamon második gólja


12:4 - Katonás gólja


12:5 - Jansik gólja


12:6 - Angyal gólja


12:7 - Gór-Nagy második gólja


A SPORTKLUB INTERJÚJA VÁMOS MÁRTONNAL

- Vámos Márton mellettem, aki három gólt dobott ezen a mai mérkőzésen. Gratulálok ehhez a három gólhoz, de azt tudod, hogy ebben az egész szezonban te vagy az egyik legeredményesebb játékosa a Vasasnak a Honvéd ellen?


- Köszönöm szépen, üdvözlöm a kedves nézőket! Ez nem biztos, hogy…

- Nem csak a rájátszásra gondolok, hanem az összes meccsre, hét mérkőzés.


- Örülök neki, de nyílván a csapat érdekeit kell nézni és most az a lényeg, hogy mi vagyunk ott a döntőben, nem a Honvéd.

- Milyen volt ez a mindent eldöntő harmadik találkozó? Ti mikor éreztétek, hogy ez tuti megvan?


- Szerintem egy percig nem éreztük. Látszott itt a végén, hogy kicsit kiengedtünk, egyből fel tudott zárkózni a Honvéd öt gólra. Ha az elejétől kezdve nem úgy állunk oda, ahogy odaálltunk, hogy elmentünk 5:0-ra, akkor nagyon szoros lett volna ez a találkozó, úgy gondolom.

- A mai teljesítmény elég lesz az Euroligában a Jug Dubrovnik elleni visszavágón?


- Egy győzelemre szerintem mindenképp. Ezt a 4 gólos hátrányt még nagyobb akarással, 110 százalékon lehet csak behozni, és ha kicsikartuk a hosszabbítást, mert ugye 4 góllal nyertünk, akkor ott már szerintem mi fogunk győzni.

- Legyen ott a Vasas a Final Fourban!


- Én is remélem.

- Köszönöm szépen.


- Még egy fontos kérdés. Ugorjunk egy picit előre az időben, a bajnoki döntőben a Vasas ellenfele az Eger.


- Ezt jól látod, úgy, mint tavaly. Most megpróbáljuk megmutatni nekik azt, hogy tavaly is megérdemeltük volna, de most idén biztos, hogy megérdemeljük a bajnoki címet.

- Három meccs alatt dől el a bajnoki cím sorsa?


- Vagy kettő, ezt majd meglátjuk.

- Köszönöm szépen.


(Lejegyezte: Tina)


VLV-VIDEÓK:


Szivós Márton nyilatkozata


- Marci, úgy gondolom, nem történt nagyon nagy meglepetés, az volt a csoda, hogy 1:1 után még volt harmadik meccs, és bírtátok fizikailag, egészségileg. Mik az első érzéseid?

- Először is gratulálok a Vasasnak, nagyon jól játszottak, minden bejött nekik, szerintem ők is ritkán játszanak ilyen mérkőzést, de mi is ritkán játszunk ilyet, gyakorlatilag semmi nem jött össze nekünk, ezért lett ennyire sima. Elfáradtunk, "kifújtunk", sok volt nekünk. Nem tudom konkrétan..., minden összejött, aminek nem kellett volna.

- Még nincs vége a bajnokságnak, mennyire tudjátok összeszedni magatokat, mennyire fontos az érem?

- Fogalmam sincs, hogy mennyire tudjuk összeszedni magunkat. Hogy fontos-e az érem? Hát fontos, harmadik hely, bár egy magyar vízilabdázónak harmadik helyért játszani nem annyira felemelő érzés, de megpróbáljuk összeszedni magunkat. Sok sikert kívánok a két BL-csapatunknak, ha a Vasas így játszik, akkor továbbjut!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Miklós, elvesztettétek ezt a meccset, elég nagyon... De mondtam Marcinak is, hogy az volt a csoda, hogy volt egy harmadik meccs, vagyis amit eddig műveltetek. Nagyon elfáradtatok?

- Valóban, igazad van, hogy a csodát eddig bírtuk. Aztán sajnos véget ért, úgyhogy szép dolog ez a sport, de igazából egy csapat pont annyit vesz ki, amennyit "az egész" beletesz. Nem csak a játékosokra gondolok, azok a pici nüanszok hiányoztak szerintem – amik miatt befelé pattan itt a végén a labda –, pont az a pár perc, amíg mással kellett foglalkoznunk, amíg a napi gondok gyötörtek minket. Persze óriási az erő a csapatban, meg fantasztikus itt játszani, de ez felőrölt minket. Valóban, a végén látszott, hogy egytől-egyig mindannyian kipukkantunk. Sajnos annyira jó a csapat, az egység, hogy olyan nincsen, hogy valaki jól játszik, a többiek meg rosszul, mert ha rosszul játszunk, akkor mindenki nagyon rossz. Ha meg jól játszunk, akkor mindenki nagyon jó. Eddig tavasszal végig mindenki nagyon jó volt, aztán a hosszabbításos meccsen, úgy gondolom, nagyon elfáradtunk. Abban is, hogy többször megnyertük azt a meccset, pedig csak egyszer kellett volna, még a rendes játékidőben. Aztán utána pedig már tudjuk, mi történt.

- Van még egy bronzmeccs, ott mire lehet számítani tőletek?

- Amire eddig. Csupaszív hajtásra egymásért, ezért a néhány meccsért, amíg együtt vagyunk. Illetve hát, ki tudja, hogy meddig vagyunk együtt, lehet, hogy utána is. Nagyon bízom benne… De tényleg, igazából kiélvezzük ezt az utolsó néhány ünnepet, vízilabda-ünnepet. Nagyon nagy dolog ilyen meccseket játszani, ezért dolgozunk egész évben. Sajnos a Vasas jobb volt. Gratulálok nekik! Mi pedig így vagyunk…

- Köszönöm szépen, Miklós!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Mátyás Zoltán nyilatkozata


- Matyi, én ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, úgyhogy a te véleményedet kérném erről a mai mérkőzésről!

- Igazából annyi, hogy szerintem addig feszítettük a húrt, amíg lehetett ebben az évben. És itt elszakadt. Gratulálok a Vasasnak, mert nyilván ezen a mai meccsen egyértelműen jobbak voltak! Nekik minden összejött, nekünk meg, ahogy szokott lenni, a földön fekvőbe…, még a féltérdre ereszkedni sem nagyon. Sajnálom, mert azért szerintem év közben megmutatta ez a csapat, hogy többre lenne érdemes. Mindenesetre én nagyon büszke vagyok az egész társaságra, egy életre szóló élmény lesz, hogy ebben a csapatban játszhattam. Függetlenül attól, hogy most harmadikok vagy negyedikek leszünk, azt mondom, hogy tényleg le a kalappal az összes játékos, az edzők előtt, hogy azoknak a nehézségeknek, körülményeknek ellenére, amik ezt az évet jellemezték, ilyen összetartással, ilyen szeretettel, ilyen odaadással tudtunk dolgozni. Én azt gondolom, hogy ha most döntőbe jutottunk volna, az csodaszámba ment volna. És nyilván, csodák meg nincsenek.

- Köszönöm, Matyi!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Katonás Gergő nyilatkozata


- Gergő, arra kérlek válaszolj őszintén egy kérdésre: meccs előtt nagyon izgultatok, féltetek?

- Azt tudom mondani, amit én éreztem. Az hogy félelem, meg sem fordul a fejemben. Izgalom az meg..., hát hogyha nem izgulsz a meccs előtt, kis meccsdrukk nincsen, akkor az nem jó. Tehát egy minimális izgalom volt, de én nagyon magabiztos voltam, bíztam magunkban, bíztam magamban és hát meg is volt rá az okunk, és mint ahogy az ábra mutatja, sikerült is nyernünk.

- Ez a meccs nagyon hamar eldőlt és azt hiszem ez nektek jót tett mindenféle szempontból, főleg a szerdai meccs előtt.

- Igen, van egy ilyen vonatkozása is, hogy tudtunk pihenni, többet tudtuk játszatni a fiatalokat, mi többet voltunk a parton a kezdőcsapatból. Ez mindenképpen jó, és hogy ilyen hamar eldőlt, azért is jó, mert nem kellett nagyon izgulni.

- A döntőről még nem kérdeznélek, viszont szerdán egy rendkívül fontos meccsetek lesz. Négy gól a hátrány és hát a Dubrovnik elég erős csapat. Ez a mostani győzelem adhat valami lelki pluszt?

- Mindenképpen adhat pluszt. Ebből építkeznünk kell, elsősorban mentálisan, hogy ilyen simán tudtunk nyerni és hát valami hasonlóan álomszerű kezdés kell ahhoz, hogy szerdán legyen esélyünk ledolgozni ezt a hátrányt. Kell hozzá majd a szerencse is, de kellünk hozzá mi a vízben 13-an, úgyhogy nem mondom, hogy esélytelenek vagyunk, de nagyon nehéz lesz. Viszont semmiképpen sem feltartott kézzel jövünk le az uszodába és nem úgy, hogy nekünk nincs esélyünk már továbbjutni. Ez a továbbjutás még nem dőlt el én azt gondolom.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok.

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Danna)



Vörös Viktor nyilatkozata


- Vöri, gratulálok! Itt a háttérben talán látszik, 12:7 lett a vége, de ennél sokkal-sokkal simább volt. Egy gólt sikerült lőni az ellenfélnek három negyed alatt, nektek kilencet. Gondoltad volna, hogy ennyire könnyű elődöntő lesz?

- Hát azért könnyűnek én nem nevezném, mert első meccsen kikaptunk és nagy akarat kellett ahhoz, hogy felálljunk, de úgy gondolom, a kispadunk hosszabb volt egy kicsit, a másik, hogy a Honvéd túlságosan elfáradt, nem bírták. Játszottunk majdnem 15 negyedet, azért ők ebben felőrlődtek. Úgyhogy most várjuk a döntőt és szeretnénk bajnokok lenni.

- Na hát azért addig még van szerdán is egy kis programotok. Ebből mennyire lehet meríteni, mennyire adhat erőt ez a magabiztos győzelem a Dubrovnik ellen?

- Nagyon nagy önbizalmat kell, hogy adjon. Azt gondolom, hogy ugyanígy a védekezésen fog múlni az a meccs. Ha tudunk így védekezni, mint most, és így segíteni blokkokkal Viktort, akkor úgy gondolom, hogy akár a továbbjutás is összejöhet.

- Jó, még egy pillanatra kanyarodjunk vissza a döntőre, megismétlődik a tavalyi döntő. Te már jól ismered az Egert, tavaly is játszottál ellenük a döntőben, mire lehet számítani?

- Az Egert a végére Gerendás Gyuri úgy gondolom, hogy nagyon jól összerakta, úgyhogy borzasztóan nehéz meccsre számítok, ha három meccs lesz, akkor mind a három meccsen. Talán nem nagyképűség, de azt mondom, hogy a mi csapatunk nevekben lehet hogy jobb, de hogyha csapatként is így tudunk dominálni, akkor nekünk kell hogy álljon a bajnokság.

- Köszönöm szépen és nemsokára találkozunk, gratulálok.

(Lejegyezte: Danna)


GERGELY ISTVÁN a SportKlubnak:

- Azt hiszem, ez a mai találkozó nem úgy sikerült, ahogy terveztétek, hiába volt a nagy fogadkozás, hogy ma még egyszer mindenki felszívja magát a csapatból. Úgy tűnt, semmi nem jön össze a Honvédnak.

- Sajnos ott folytattuk, ahol két nappal ezelőtt abbahagytuk. A szervezetet nehéz becsapni, nem tudtuk félrevezeti magunkat, és nem voltunk se erősebbek, se koncentráltabbak mint két nappal ezelőtt. Nagyon-nagyon sajnálom, mert igazán egy kisebb csoda lett volna, ha ezen a Vasason túl tudunk jutni egy ilyen tegnapelőtti mérkőzés után. Ez nem sikerült, csodák még mindig nincsenek.

- Rögtön 5:0-ra elment a Vasas az első negyedben, ott mi történt?

- Nem tudom, nagyon nehéz higgadtan, objektíven okos dolgokat mondani ebben a helyzetben, vagy még nem nőttem fel ehhez a feladathoz, majd megpróbálok, ez most nem biztos, hogy sikerülni fog. Egyszerűen ötből ötöt betaláltak, vagy mondjuk hétből ötöt, jobb csapat a Vasas, ki kell, hogy mondjam, nem sajnálom kimondani, gratulálok is nekik, a jobbaktól nem szégyen kikapni, tegnapelőtt is és ma is sokkal jobb volt a Vasas mint mi.

- Köszönöm szépen!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


NAGY VIKTOR a SportKlubnak:

- Szia Viktor! Gratulálok a mai teljesítményetekhez! Azt hiszem ti sem számítottatok arra, hogy ennyire könnyű lesz ez a mindent eldöntő harmadik meccs.


- Megmondom őszintén, hogy nem. Abban bíztam, hogy fejben és fizikálisan is jobban bírjuk, ez látszódott az első és második meccsen is. Gondoltam rá, hogy jobban fogjuk bírni ezen a meccsen is, de nem gondoltam arra, hogy ilyen nagy különbség lesz az elején, bár úgy indultunk neki, hogy mindenféleképpen vezetnünk kell a Honvéd ellen, mert ha ők tudják irányítani a játékot, akkor nagyon nehéz játszani ellenük. Úgyhogy én úgy érzem, mindenki azt csinálta, amit megbeszéltünk és ez működött.

- Idáig a Honvéd picit mumus-csapata volt a Vasasnak, ma elmúlt ez az átok?


- Igen, lehet így is mondani, a Honvéd kipukkant szerintem. Én a magam részéről nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy ezen a meccsen tényleg mindenki, nem azt mondom, hogy az utolsó percig össze tudta szedni magát, mert az utolsó negyedben már picit kiengedett a társaság fejben, de addig fejben ott volt mindenki, ameddig kellett és igazából tényleg, ahogy mondtad simán nyertük ezt a meccset.

- Hogy láttad a kapuból, te voltál ma ennyire jó, vagy a Honvéd ennyire gyenge? Egyáltalán volt-e már ilyen a karriered alatt, hogy mondjuk ilyen kevés gólt kaptál?


- Mármint a hét?

- Nem, hanem egy negyed alatt vagy a félidőben, ha jól emlékszem 7:1 volt az állás.


- A magam részéről nagyon fontos volt ez a meccs, mert az elmúlt két meccsen nem éreztem jól magam. Nem tudom miért, úgy éreztem, hogy bujkál benne valami, de legyőztem, tehát ennek különösen örülök, hogy ma mind fejben, mind erőben is jól éreztem magam.

- Jön ide a Dubrovnik, mínusz négyről indultok, Euroliga meccs. Ki tart ez a lendület?


- A vezetőség azt kérte, hogy ennyi legyen közte és akkor az, jó lesz. Nagyon remélem, hogy kitart. Azt hiszem, vertük már meg néggyel a Dubrovnikot hazai pályán. Egy jobb Dubrovnikot tudtunk megverni négy góllal, szóval benne van a csapatban. Remélem, visszük ezt a lendületet, ezt a koncentrációt és akkor működni fog, meg tudjuk csinálni.

- Ugorjunk egy kicsit még előrébb, a bajnoki döntőben a Vasas ellenfele az Eger, latolgassuk az esélyeket.


- Így van, örülök az Egernek, szeretek ellenük játszani és ebben a szezonban nagyon jól játszottunk ellenük. Igazából én azt szoktam mondani, hogy rajtunk múlik. Jól kell játszani, persze ez most így nagyon egyszerűnek tűnik. Hazai pályán kezdünk, az is jó dolog. Nem szeretnék ennyire előremenni, megmondom őszintén, hogy most örülök ennek a győzelemnek, és annak, hogy bejutottunk a döntőbe, de a következő ellenfél a Dubrovnik, úgyhogy most 100 százalékkal a Dubrovnikra kell figyelni, és ha bejutottunk a Final Fourba akkor jöhet az Eger.

- Drukkolunk nektek legyetek ott a Final Fourban!

- Köszönjük szépen.

- Köszönöm szépen és jó pihenést.

(Lejegyezte: Tina) 


További eredmények:

A 11. helyért, harmadik mérkőzés:

BVSC-Pécs 6:5 (3:0, 1:1, 1:2, 1:2)
G.: Keresztes 2, Hőna, Szűcs L., Ambrus F., Szabó P., ill. Hoppál 2, Takács J., De Blasio, Soós

A párharcot a BVSC nyerte 2-1-re.

A kiírás szerint a Pécs búcsúzott az élvonaltól.

A 9. helyért, harmadik mérkőzés:

OSC-Kaposvár 10:13 (3:2, 5:4, 0:3, 2:4)
G.: Szécsi D. 3, Tiba 2, Kiss Gy., Cserdi, Szentesi, Bagutaria, Pecz G., ill. Burburan 4, Juhász-Szelei 3, Snyder, Balogh Z. 2-2, Gyurovath, Bakó

A párharcot a Kaposvár nyerte 2:1-re.



1 régi hozzászólás

punki hozzászólása
punki35443
2012.04.16. 00:10

Reméljük a próféta szólt Szívós Marciból, és továbbjut a VASAS!!