FACEBOOK

Elődöntőben a magyar válogatott

Elődöntőben a magyar válogatott
hozzászólás, 2012.01.21.

A magyar csapat végig vezetve, magabiztosan győzte le Görögországot és ezzel a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül megszerezte a csoportelsőséget. Az EB elődöntőjében jövő pénteken 20 órakor játszik. (Hétfőn még a törökök elleni csoportmeccs.). Nyilatkozatok, gólok, fotók.

Európa-bajnokság, Eindhoven, csoportkör, negyedik forduló

GÖRÖGORSZÁG-MAGYARORSZÁG 7:9 (1:2, 2:4, 3:2, 1:1)
Eindhoven, Európa-bajnokság. v.: Buch (spanyol), Golijanin (szerb)
Görögország: Karampetszosz - Milonakisz 1, Miralisz 2, Kokkinakisz, Delakasz, Theodoropoulosz 3, C. Afroudakisz 1, Ntoszkasz, G. Afroudakisz, Fountoulisz, Mourikisz. Szövetségi kapitány: Dragan Andrics
Magyarország: Baksa - Katonás 1, Madaras 1, Varga Dénes 1, Kásás 1, Hosnyánszky, Kiss G. 2, Szivós, Varga Dániel 1, Biros 2, Steinmetz Á., Hárai. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 2/2
Gól - emberelőnyből: 3/11, ill. 2/6
Kipontozódott: Katonás (23.p.), Varga Dániel (32.p.)

A hivatalos jegyzőkönyv (pdf)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE

Csapatunk már az elején megnyugtató előnyre tett szert, s bár a görögök végig kapaszkodtak, csak megközelíteni tudtak minket egyszer-egyszer.

Ezzel a győzelemmel a törökök elleni utolsó csoportmérkőzés (hétfő, 14.30) és a csoport többi meccse eredményétől függetlenül csoportelsőként jutottunk tovább.

Az elődöntőnk jövő pénteken este 20 órakor lesz, ellenfelünk annak a negyeddöntőnek a győztese lesz, amelyben a mi mostani csoportunk harmadik helyezettje a másik csoport második helyezettjével vív meg.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Kásás gólja


Miralisz kihagyott büntetője


0:2 - Biros első gólja, ötméteres


1:2 - Theodoropoulosz első gólja


2:2 - Miralisz első gólja


2:3 - Varga Dénes gólja, ötméteres


2:4 - Kiss Gergely első gólja


2:5 - Katonás gólja


3:5 - Milonakisz gólja


3:6 - Madaras gólja


3:7 - Varga Dániel gólja


4:7 - Miralisz második gólja


5:7 - Theodoropoulosz második gólja


5:8 - Kiss Gergely második gólja


6:8 - C. Afroudakisz gólja


6:9 - Biros második gólja


7:9 - Theodoropoulosz harmadik gólja



Kemény Dénes nyilatkozata


- Dénes, szívből gratulálok a legjobb négy közé jutáshoz! Erről a meccsről kérek két mondatot és arról, hogy mi lesz most ezután, mert most elég nagy szünet lesz a következő komoly meccsig.

- Én úgy gondolom, hogy ezen a meccsen megérdemelten nyertünk, többet tettünk a győzelemért. A görögök megpróbáltak megbénítani minket, ahogy szoktak és sok fontos emberelőnyt kiharcoltak így. Mi elég tompán támadtunk, ezért nem lőttünk annyi gólt, amennyit szoktunk, vagy amennyit lehetett volna. De végülis nem kaptunk annyit, amennyit kaphattunk volna, hogyha belegondolunk abba a rengeteg emberhátrányba. Úgyhogy végülis elégedett vagyok. Ez egy fontos meccs volt, ez nem okvetlenul hoz ki szintén papíron gyengébb csapattal szemben sziporkázó játékot. Talán ha ez a meccs nem annyira fontos, akkor jobban játszunk. Ami a jövőt illeti, holnapután meccsünk van, úgyhogy holnap készülünk a török meccsre.

(Lejegyezte: P. K. T.)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Szervusz Norbi, gratulálok az elődöntőbe jutáshoz, azt hiszem, ez most már biztos! Milyen volt ez a görög meccs? Kicsit mindig tartasz a görögöktől…

- Igen, valahogy úgy alakult ma is, hogy olyan nehézkes volt, nem tudtunk ellépni, hiába vezettünk többször is három góllal. Azt gondolom, azért kijött, hogy jobbak vagyunk, viszont egy-egy ítélettel  megtartották őket, pont úgy, hogy meglegyen ez a távolság. Nekünk pedig – most utólag azt mondom –, még kevesebbet kellene méltatlankodnunk, mert ez van, nem mindig mérnek egyenlő mércével.

- Gondolod, hogy a méltatlankodás egy kicsit elvett az erőtökből?

- Nem tudom, egy picit biztos, de szokták mondani, hogy ha vezetsz két-három góllal, akkor lenyelik a sípot néha, és a másik oldalra pedig könnyebben adnak. Kicsit ez is volt ma, de azért hibáztunk is, ezt ne felejtsük el, voltak pontatlan lövések.

- A törökök lesznek az utolsó csoportellenfeleink, azért azt gondolom, hogy az nem lehet kérdéses…

- Nem, az nem. Nekünk mostantól a jövő hétre kell készülni, az elődöntőre, ami pénteken lesz. Most kell egy kicsit edzeni.

- Figyelitek mostantól erősebben a másik csoportot?

- Figyeljük, de azért nagyjából kialakult. Az biztos, hogy most már a szerbek megnyerik, meglátjuk, úgyis valamelyik jóval találkozunk az elődöntőben.

- Volna igényed, hogy kivel szeretnél?

- Nem, igazából mindegy!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Katonás Gergő nyilatkozata


- Szia Gergő! Európa bajnokságon a legjobb négy között vagy te is a csapattal együtt, ez most már biztos. Hogy értékeled az eddigieket, mit szólsz?

- Örülök nagyon a négybe jutásnak. Hogy ez a meccs megvan ezzel most már valószínűleg csoportelsők is vagyunk, könnyebb meccs vár ránk, ugye a törökök ellen két nap múlva, úgyhogy hát most kezdődik majd a második fele az Eururópa-bajnokságnak és én már nagyon várom, az egész csapat nagyon várja, úgyhogy jó reményekkel nézünk ezek elé.

- Erről a mai meccsről mondj valamit légy szíves! Végig vezettünk, de azért nem tűnt könnyűnek.

- Nem volt könnyű, jó csapat ez a görög. Szerb edzőjük van, eléggé összeszedett játékot játszanak és úgy tűnt, hogy a bírói felfogás is nekik kedvezett inkább. De megnyertük elég simán, azt gondolom, hogy nem volt kétséges, hogy nyerni fogunk és ez a lényeg.

- A törökök következnek, erre azért azt lehet mondani, hogy simának kell, hogy legyen.

- Nem hiszem, hogy kétség fér hozzá, hogy ez egy sima meccs lesz, de maximális koncentráltsággal kell odaállni ehhez is, a lehető legjobban kihasználni a helyzeteinket és a lehető legkevesebb gólt kapva hátul. 

(Lejegyezte: feva)



Baksa László nyilatkozata


- Lacika, gratulálok a győzelemhez, a négy közé jutáshoz és az egyéni teljesítményedhez is! Azt hiszem, hogy ennél szebbet nem is lehetett volna várni.

- Köszönöm és köszönjük szépen! Nagyon boldog vagyok, úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés volt a csoport döntője és nem az olasz. A görögök megint azt a játékot csinálták, amit tudtunk, hogy fognak, ezt a lassítós, nem akarok támadni, és ha beadják centerbe lesz emberelőny, azt belőni. Úgy gondolom, hogy ez valamelyest működött is nekik. Mi akartunk pólózni és ebből lett az, hogy a saját kezünkben volt a mérkőzés és abszolút megérdemelten nyertünk két góllal. Lehetett volna több is, de úgy gondolom, hogy most abszolút elég volt ez.

- Hány nagyot védtél saját számításod szerint?

- Nem tudom, nem figyeltem, hogy hány nagyot védtem, próbáltam a fáradtságomon úrrá lenni és még jobban bírni, mind testileg, mind fejben. A végére azért nagyon elfáradtam, (most is ülök éppen egy széken) de úgy gondolom, hogy a csapat nagyszerűen védekezett, ha jól tudom talán egy vagy két akciógólt kaptunk a többit emberhátrányból. Jó úton járunk és remélem, hogy egy hét múlva vagy mondjuk 8 nap múlva hasonló jókedvvel fogok neked nyilatkozni!

- Köszönöm szépen és további jó pihenést, sok sikert!

- Köszönöm én is.

(Lejegyezte: Tina)





További szombati eredmények:

A csoport
Macedónia-Olaszország 5:15 (2:3, 1:2, 1:5, 1:5) (pdf)

Törökország-Hollandia 7:12 (2:3, 3:6, 2:2, 0:1) (pdf)

A csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Magyarország 12,
2. Görögország 9,
3. Olaszország 9,
4. Macedónia 3,
5. Holandia 3,
6. Törökország 0 pont

A játékot a felsőházban folytatók kiléte eldőlt és az is, hogy magyarország csoportelsőként már a legjobb négy között van. A csoportküzdelmek utolsó meccsén, az olasz-görög találkozón dől el, hogy riválisaink közül ki jut tovább első és ki második helyen (ekkor már ismert lesz a másik csoport végeredménye, így elképzelhető olyan szituáció, hogy mindkét csapatnak a vereség áll érdekében az egymás elleni meccsen...)

B csoport
Szerbia-Románia 14:5 (3:0, 4:0, 3:1, 4:4) (pdf)

Spanyolország-Montenegró 10:10 (1:2, 4:3, 3:3, 2:2) (pdf)

Németország-Horvátország 10:9 (3:1, 4:2, 1:2, 2:4) (pdf)

A csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Szerbia 12,
2. Montenegró 7
4. Németország 6
3. Horvátország 6,
5. Spanyolország 4,
6. Románia 0 pont

Szerbia már csoportelső, a második-harmadik hely sorsa a Horvátország-Spanyolország, a Szerbia-Montenegró és a Románia-Németország meccsen dől el (ebben az időbeni sorrendben), hétfőn.

17 régi hozzászólás

Krisz hozzászólása
Krisz34859
2012.01.22. 22:02

Fair : Nagyon jól látod, már akartam én is mondani, hogy a szerbek lehet hogy kipottyantják a horvátokat azzal, hogy kikapnak a montiktól és ezzel könnyebb ellenfelet is kaphatnak a négy között......Már az olimpián is próbálkoztak hasonlóval a csoportmeccsek során és erre rá is fáztak mint tudjuk lsd:USA....de még az is lehet, hogy mi a legrosszabb esetben a montenegró-olasz győztesével játszunk, míg ők a görög-némettel....és még azt se felejtsük, hogy a spanyolok is megverhetik a horvátokat és akkor pontszámban beérhetik a montikat, persze ha a szerbek nem kapnak ki Zlokovicséktól. Lényeg szerintem, hogy főleg annak szurkoljunk, hogy a németek mindenképp verjék meg a románokat és így velük, az olaszokkal, vagy a görögökkel játsszunk az elődöntőben,ja és a szerbek ne bundázzanak......

toldo hozzászólása
toldo34858
2012.01.22. 21:08

balzs Nem kell Kovács Istvánt megvédenünk,hisz a világ legjobb edzőinek egyike,de nekem akkor is csalódás a románok szereplése,és ez már a VB-n is látszott,hogy valami nincs rendben,jó ott nem volt esélyük kvalifikációt szerezni,de most ez volt az utolsó esélyük,és nagyon lagymatagon játszanak,a spanyol meccs volt amit nyerni kellett volna,ott elszálltak és fel is adták,vagy fogalmazzak úgy cserben hagyták a szöv.kapitányukat.Most már én is kiváncsi vagyok,hogy milyen elveik vannak?! Az biztos,hogy amig ,Negrean,és Georgescu a szolnokban játszik nem lesznek Magyar Bajnokok! A Mezei katasztrófa,és idegesitő! A net-es közvetités: a szövetség támogathatná a rendszer kiépitését,érdemes lenne erre áldozni!

balzs hozzászólása
balzs34857
2012.01.22. 20:50

qqcska! Itt a link: http://len.eu/cms?events+championships+eindhoven2012+webcast=127 Korábban már a vlv kirakta, azért nem linkeltem be én is. Egyébként Mezeinek ez a dolga, még a Léderer-Szabó pároshoz képest nem is annyira idegesítő, és korábbi önmagához képest sokat fejlődött, de azért kommentár nélkül teljesen más a meccs hangulata.

qqcska hozzászólása
qqcska34856
2012.01.22. 17:00

balzs, megadnád a linket, ahol a mecccseket lehet online nézni? (mondjuk valaki tényleg szólhatna Mezeinek, hogy nem az a lényeg hogy folyamatosan beszéljen - ha nem tud mondani semmit, akkor elővesz valami idétlen statisztikát)

Fair hozzászólása
Fair34855
2012.01.22. 13:22

Sziaszotok! A másik csoportról: nem az A3-B2 győztesével fogunk játszani? Szerintem a szerbek pont azért adják le a Montenegró meccset, hogy a német-olasz győztessel játszhassanak és így a horvátokat is kicsinálják. mi meg játszhatunk a Montenegró-görög győztesével... vagy csak én gondolom így?

balzs hozzászólása
balzs34854
2012.01.22. 12:55

De szép lenne, ha sikerülne ezt megoldani hogy lenne egy ilyen kommentár (Léderer, Szabó Zoltán, Mezei Dániel stb.) nélküli, netes közvetítés - amit bárki nézhetne - a magyar bajnoki rangadókról is, mint ami a Len honlapján megy az EB-ről...

balzs hozzászólása
balzs34853
2012.01.22. 11:45

B (régi)! Nem mondod hogy a német-horvátot eltaláltad tippmixen? toldo! Kovács István védelmében: a románoknak abban a halálcsoportban az utolsó hely papírforma, ha szoros meccset játszanak holnap a németekkel már az is bravúr lesz. Ha a görögök helyére kerültek volna a mi csoportunkba, még a harmadik hely is meglehetett volna nekik. Szerintem Kovács Istvánt csak akkor küldik el, ha olyan elveik vannak mint a Honvédnak mikor méltatlanul eltávolították és egy jóval gyengébb edzőt neveztek ki a helyére. Krisz! Első felvetésedre: szerintem sem olyan rossz csapat a görög, de nem a centereik szállították a fórokat, hanem a bírók, azért az nem mindegy... A németekhez: a horvátok elleni jó szereplésükben egyik legfontosabb szerepe a nem hogy nem fiatal, hanem 42 éves kapusuknak volt, aki baromi jól védett, bár igaz hogy támadásban sem voltak rosszak.

Krisz hozzászólása
Krisz34852
2012.01.22. 09:34

Amúgy még van egy olasz-görög meccs, nem olyan biztos, hogy a taljánok lesznek a csoport másodikok....Mi a véleményetek azzal kapcsolatban,hogy a németek hogyan lettek ilyen jók, eddig is számolni kellett velük, de ennyire ? Nem tudom hogy csinálták, de gondoljatok bele, évtizedekre visszamenőleg utánpótlásban semmilyen eredményt nem értek el, messze voltak, még a négytől is, a bajnokságuk kimondottan gyenge (kivétel a Spandau),ráadásul félig amatőr, szóval számomra talány...... oké hogy jók, de ennyire, mi a véleményetek ?

Krisz hozzászólása
Krisz34851
2012.01.22. 09:24

Gratulálok a fiúknak, jó csapat ez a görög, meglátszik a szerb edző munkája, a korábbi felkészülési mérkőzéseken is szoros meccseket játszottak, még az erősebb ellenfelek ellen is.....viszont a centereink most nem voltak elég hatékonyak,nehezen lehetett őket megjátszani, centerakcióra nem sok esély volt, míg az ő centereik futószalagon szállították a fórokat,még labda nélkül is........

pif hozzászólása
pif34850
2012.01.22. 01:12

Egy kis statisztika.. Még mindig magyar a két legjobb védőszázalékú kapus a statisztika szerint eddig. Baksa 27/40=67.5%, Szécsi 22/39=56,4% Emberelőnyben Szivós 4/4 ! Legtöbb akciógólt lőtte: 4/8 Kiss Gergely! Mezőny legjobb lövőszázalékú játékosa: Dani 2/2=hibátlan! (Még ketten 1/1.) Hárai: Akció-lövés: 2/2, Center-lövés: 3/3, Emberelőny-lövés:1/3 Magyar csapat lövőszázalékát 54/109=49.5% - csak az olaszok előzik meg. Szerbek emberelőny kihasználásban elsők 23/32=72%, GER és HUN másodikok:18/28=64%

toldo hozzászólása
toldo34849
2012.01.21. 23:29

Szép volt Fiúk!Hajrá MAGYAROK! A németek megérdemelték ezt a sikert,látszik,hogy az elvégzett munka meghozza gyümölcsét,a szerbekre vár még egy nagyon nehéz mérkőzés az elődöntőben,és ott az ellenfél a horvát csapat lesz,biztos imádni fogják egymást:-),tehát a döntőben egy leharcolt csapatot fogunk kapni,élni kell a lehetőséggel. Érdekes még,hogy a románok ,hogy leszerepelnek,és ennek van magyar vonatkozása is,hisz a Szolnokban játszik két román játékos is,no és Kovács István,lehet hogy ezek után, nem Ő lesz a román csapat edzője. Ha kikapnak a németektől,majd talán még a hollandoktól is, és pont nélkül utolsók lesznek nem hiszem,hogy nagyon fogják Őt szeretni.Remélem a két játékos ilyen negativ eredménye nem lesz hatással a Szolnok Len Kupa szereplésére.

B (régi) hozzászólása
2012.01.21. 23:03

Montenergó meg sajnálhatja, hogy nem nyert Spanyolország ellen, mert ez a döntetlen nagyon könnyen az alsó ágat jelentheti nekik. Amit mondjuk jól meg is érdemelnének, mert elszúrták a tippmixemet.

balzs hozzászólása
balzs34846
2012.01.21. 22:42

És ez már csak azért sem esélytelen mert a szerbek ellen 4 perces kiállítást kapott és eltiltott Dobud után most Buslje kapott egyet, így 10 mezőnyjátékossal állnak ki a spanyolok ellen, úgyhogy ha Szirányiék vérszemet kapnak és úgy játszanak mint ma a montenegróiak ellen, akkor elkaphatják őket is.

B (régi) hozzászólása
2012.01.21. 22:30

Az utosló gondolat egy kicsit egyszerűbben: ha a horvátok az utolsó körben kikapnak a spanyoloktól és a németek verik a románokat, akkor a horvátok nem egyszerűen az alsó ágra kerülnek, hanem az ötödik helyre.

B (régi) hozzászólása
2012.01.21. 22:17

Akár? Jelenleg ez a papírforma, ami csak akkor nem érvényesül, ha a németek nem verik meg a románokat, vagy ha megverik, de Montenegró is győz Szerbia ellen. Nagyon érdekes a matek a túloldalon, még az is előfordulhat, hogy a horvátok az alsó ágra kerülnek. Én egyébként örülök a németek jó szereplésének, látszott ez már a Volvo Kupán is, ahol verték az olaszokat és kis híján minket is. Amit nem értek, az a Mnegró elleni sima vereségük, de azt írjuk az Eb-láz számlájára. Szóval szerintem a német-görög meccs győztésvel fogunk játszani a döntőbe jutásért, a horvátok meg az olaszokra készülhetnek, de csak akkor, ha az utolsó körben legyőzik a spanyolokat, és Mnegró nem nyer Szerbia ellen. Ha a horvátok a spanyoloktól is kikapnának, és a németek nyernek a románok ellen, akkor a horvátok mennének az alsó ágra, sőt a spanyolok elleni esetleges vereségük a csoport ötödik helyét jelentené nekik, ha a németek az utolsó körben legyőznék Romániát.

balzs hozzászólása
balzs34843
2012.01.21. 22:11

Szép volt fiúk! Amennyiben a montenegróiak nem verik meg a szerbeket, akkor a németekkel játszanak a görögök, és akkor nem kizárt hogy a németekkel játsszuk az elődöntőt, nem volt semmi a német-horvát, megmutatták hogy nem véletlenül volt szoros a meccs a Volvo kupán, igaz kaptak egy 4 perces fórt, de már addig is vezettek 3-mal, az első negyed úgy lett 3-1 a javukra hogy a horvátok egyetlen gólját Boskovic büntetőből lőtte... Hajrá magyarok!

teroli hozzászólása
teroli34842
2012.01.21. 21:44

tovább kuszálódik a helyzet a túloldalon, a németek verték a horvátokat, akár német-görög negyeddöntő is lehet