FACEBOOK

Szakadatlan szegedi széria

Szakadatlan szegedi széria
hozzászólás, 2011.11.20.

Egymást követő 24. tétmeccsén nem kapott ki a Szeged-Beton. Mit nem kapott ki!? Már 7:1-re és 8:2-re vezetett a Kőérben. Szivósék felálltak és nem lett megalázó a vereség. Eredmények, gólok, nyilatkozatok, fotók.

Vodafone OB1 alapszakasz, 7. forduló

Eger-Kaposvár 15:5 (4:1, 4:2, 1:0, 6:2)
G.: Bátori, Seman 3-3, Gerritse, Naganuma 2-2, Kovács G., Mezei, Chilkó, Hosnyánszky, Lőrincz B., ill. Maár, Horváth D., Juhász-Szelei, Balogh Z. Bereczki

Szolnok-Pécs 12:7 (2:1, 3:2, 3:2, 4:2)
G.: Nyéki 3, Komlósi, Hangay Z. 2-2, Marnitz, Negrean, Georgescu, Pásztor, Regős, ill. Hangay R. 2, Bóbis, Takács, De Blasio, O Regan, Scholefield

Debrecen-Szentes 11:8 (3:3, 3:1, 3:3, 2:1)
G.: Varga T., Misics, Bugajcsuk 3-3, Létay 2, ill. Weszelovszky, Németh 2-2, Szabó Z., Lázár, Józsa, Nagy M.

Vasas-BVSC 19:6 (7:2, 4:1, 5:1, 3:2)
G.: Vörös 4, Drasko Brguljan 3, Katonás, Fazekas, Boskovics, Vámos 2-2, Steinmetz Á., Takács, Decker, Kiss G., ill. Borsós 3, Kotsidis, Berta, Szabó P. 

FTC-OSC 11:7 (3:1, 3:1, 3:2, 2:3)
G.: Czigány 3, Korényi, Deutsch 2-2, Kincses, Sánta, Ernyey, Paján, ill. Benczur, Szécsi D. 3-3, Galambos


Honvéd-Szeged 6:8 (1:2, 0:2, 1:4, 4:0)
Budapest, Kőér utca, v.: Székely B., Fekete B.
Honvéd: Gergely, Mátyás, Salamon 2, Szivós 1, Tóth M. 1, Gór-Nagy 2, Hárai. Cs.: Jansik D., Hangodi Gy., Kovács P., Kovács R., Angyal, Hangody L.. Vezetőedző: Vad Lajos
Szeged: Baksa, Turzai 2, Hegedüs 1, Kunac, Molnár T., Juhász, Somogyi 2. Cs.: Török, Varga P. 1, Kayes 1, Kiss Cs. 1, Younger Bálint G., Molnár D. (kapus). Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 1/13, ill. 0/8
Gól - ötméteresből: 2/3, ill. 1/1
Kiállítás cserével, végleg: Kovács P. (a harmadik negyedben), ill. Molnár T (az első negyedben), Turzai (a harmadik negyedben)
Kipontozódott: Mátyás (a harmadik negyedben)
Sárga lap: Vincze Balázs (a harmadik negyedben)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub Televízió és vlv):

1:0 - Salamon első gólja, ötméteres


1:1 - Turzai első gólja


Szivós kimaradt ötméterese


1:2 - Somogyi első gólja, ötméteres


1:3 - Turzai második gólja


1:4 - Kiss Csaba gólja


1:5 - Kayes gólja


1:6 - Hegedüs gólja


1:7 - Varga Péter gólja


2:7 - Tóth Márton gólja


2:8 - Somogyi második gólja


3:8 - Salamon második gólja, ötméteres


4:8 - Gór-Nagy első gólja


5:8 - Szivós gólja


Baksa sérülése


6:8 - Gór-Nagy második gólja


Kayes gólja - vlv

Hegedüs gólja - vlv


Gergely-védés - vlv


Varga Péter gólja - vlv


Somogyi második gólja - vlv


Salamon második gólja, ötméteres - vlv


Gór-Nagy első gólja - vlv


Szivós gólja - vlv


Baksa megsérül - vlv


Gór-Nagy második gólja - vlv

 


Molnár Tamás nyilatkozata


- Szia Papesz! Gratulálok! Nincs olyan érzésed, hogy ha kitesznek a csapatból, akkor biztos, hogy nyertek?

- Hát, ha így gondolnám, akkor azt mondanám, hogy nem játszok, csak itt ülök a kispadnál... De nagyon büszke vagyok a csapatra, és nagyon örülök ennek a győzelemnek! Nagyon fontos volt. Szerintem erről a meccsről, és erről a hétről pont elég ennyit mondani, a táblán volt a lényeg!

- Nagyon simán nyertetek.  Mi történt a Honvéddal? Most jött ki rajtuk az elmúlt hónap, szerinted?

- Biztos ez is benne volt. Mert ha megnézzük a meccset, olyan indiszponált lövéseik voltak, ami nem jellemző, de ahhoz az is kell, hogy egy Szeged is ott volt a vízben. Nagyon nehéz volt a védelmünkkel mit csinálni, és az, hogy 8:6 lett a vége, a Honvédra hízelgő.

- Megkérdeztük a zsűrinél, téged sorozatos durvaság miatt állítottak ki. Tényleg sorozatos durvaság volt?

- Hát amennyiben - nem szabad nyilatkozni erről - a mérkőzés harmadik percében, amikor még nem voltam centerben..., nem tudom, hogy a sorozatos hogy áll össze, de nyertünk, ez a lényeg!

- Köszönöm szépen, jó pihenést!


(Lejegyezte: Varga Bogi)



Török Béla nyilatkozata


- Gratulálok, Béla. Nagyon sima meccs volt, bár a végén azért egy kicsit, gondolom, aggódtatok, de összességében véve azért ez egy előre aláírható, sima meccs volt.

- Köszönjük szépen. Bevallom őszintén, nem gondoltam volna, hogy ezen a meccsen 8:2-re is vezetni fogunk. Mindenesetre nagyon kemény mérkőzés volt. Látszódott is, hogy csak akkor tudunk így vezetni, hogyha maximálisan koncentrálunk. Ugye itt az utolsó negyedben már kicsit elfáradtunk fejben is, a játékosaink is elfogytak, és tényleg nehéz azért végig ilyen hófokon játszani. Sajnos itt az utolsó negyed volt a hullámnak az alja, ettől függetlenül azért 8:6 volt egy perccel a vége előtt, tehát túl nagy baj nem történt. Valóban jó érzés volt így játszani.

- Két ilyen győzelem után (ugye ide veszem a kupadöntőt is) mennyire vagytok tele önbizalommal? Mennyire adott ez most erőt, hiszen azért bizonyítottatok, nem volt véletlen.

- Én úgy gondolom, hogy a játékunkon látszódik, hogy mennyire vagyunk tele önbizalommal. Talán nem az utolsó negyedet kell teljes mértékben elemezni, de hát úgy gondolom, hogy ez a sorozatunk, bár nem szeretek ilyenekről beszélni, azért magáért beszél. Idén még nem kaptunk ki senkitől, ebből táplálkozunk. Természetesen voltak hibák, főleg mondom, itt az utolsó negyedben, de hát 8:2-re csak el kellett mennünk, meg 7:1-re, ez önmagáért beszél. A csapat kiváló. Nem is kell mást mondanom.

- Köszönöm, gratulálok!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Baksa László nyilatkozata


- Lacika, nagyon bicegsz, le is ültél most. Mi történt és vagy?

- Sziasztok, köszöntöm a VLV olvasóit! Nem tudom, mennyi volt az állás, talán 8:4 vagy 8:5, amikor volt egy emberhátrány és egy feldobott, kapufás passz. Ki akartam ugrani és nem értem el, közben meghúztam hátul a lábamat. Tóni bácsi első vízparti diagnózisa szerint nem szakadt el, csak meghúzódott, de holnap telefonálnom kell, hogy az éjszaka folyamán mit érzek és mi történt velem.

- Jó mi is keresünk majd. A meccsről mi a rövid összegzésed?

- Az a véleményem a mérkőzésről, hogy 8:2-nél megint csak az volt, amit már mondtam egyszer-kétszer a VLV-nek, s egyéb sajtóorgánumnak, hogy nem vittük be a végső döfést. Voltak lehetőségeink és megadtuk a Honvédnak a sanszot, hogy jöjjenek. Ők jöttek is egészen 8:6-ig. Az utolsó negyedért kár, de úgy érzem, hogy önmagáért beszél a három negyedes teljesítményünk.

- Köszönöm szépen és gratulálok.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Szivós Márton nyilatkozata


- Na gyere, Marci! Hát, majdnem behoztátok a végére!

- Azért attól nagyon messze voltunk... Gratulálok a Szegednek, nagyon jól játszott, és kihasználtak minden hibát, amit mi elkövettünk. Rengeteg hibát követtünk el, az első három negyedben nem úgy játszottunk, ami eddig ránk jellemző volt. Nem tudom, hogy mi miatt. Le voltunk ülve nagyon, de legalább a becsületünkért küzdöttünk a végén, és úgy gondolom, hogy azt legalább megszereztük, ha a győzelmet már nem is, vagy a döntetlent.

- Az emberelőny-kihasználásotok rettenetes volt, azt hiszem 0/10 is volt meccs közben. A vége felé egy picit javítottatok, ez nem fáradtság, dekoncentráltság?

- Ez mind. Nagyon rossz volt, tényleg. Pontatlanok voltak a lövések, nem mentek kapura szerintem, tehát az esetek többsége nem ment kapura: kapufa, mellé, fölé, minden, ami "kell". Én úgy gondolom, hogy ilyen van. Sok csapat került már ilyen helyzetbe, mi is. Minden évben előfordul ilyen, remélem, hogy most letudtuk. Még egyszer gratulálok a Szegednek, tényleg jobbak voltak. Hogy mi behozzuk őket a végén, ahhoz kisebb csoda kellett volna. Csodák meg nincsenek.

- És csak egy dolgot még. Nagyon szépen szeretnénk megköszönni mindenkinek, hogy kijött, és ilyen szép számban jöttek ki. Nem gondolom, hogy mindenki Honvéd-, vagy Szeged-szurkoló lett volna ezen a mérkőzésen. Tényleg, még egyszer köszönjük, hogy ilyen szép számban kijöttek, és ezzel is segítettek a kissrácon!

- Köszönöm szépen, Marci!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Miklós, nagyon furcsa meccset játszottatok. Az elején, a közepére, hogy úgy mondjam, már megalázónak tűnt a különbség és aztán úgy följöttetek, hogy a végén félniük kellett a szegedieknek.

- Nemcsak a végén kellett félniük, hanem a legeslegelején is, aztán sajnos ez elillant. Hát, valóban furcsa volt, igazából az okokat kell ilyenkor keresni, hogy miért is lehet, hogy lehet. Elsősorban a Szeged nagyon jól játszott, úgyhogy ezúton gratulálok nekik a győzelemhez, mert úgy gondolom, a védekezésben, amit produkáltak az szenzációs volt. Az volt a baj, hogy az elején ki sem derült, hogy Laci hogy véd, mert mindent a blokkba lőttünk. Aztán hogy a végén följöttünk, ez igazából törvényszerű egy ilyen mérkőzésen. Amikor elmegy az ellenfél, vagy mi megyünk el, kicsit kiengedünk, ők följönnek, picit még oda kell tennünk magunkat és bebiztosítja az a csapat a győzelmet, amelyik nagyon vezetett. Így történt ez szerintem a Vasas ellen is ugyanitt, hogy azt sem tudták, hogy mi van, aztán a feljöttek majd a végén csak sima lett

Előfordul ilyen a csapat életében, most mi voltunk a másik végén a dolognak. Elfáradtunk úgy gondolom. A Szeged könnyen bejutott a Magyar Kupa-döntőbe, ott minket megvertek, mert hullafáradtak voltunk. Mostanra se tudtunk még regenerálódni, hétfőre kipihenjük magunkat.

- Hétfőn sem lesz könnyű dolgotok azért. Hogy tudjátok összeszedni magatokat?

- Hát itt áll előttünk az egész hétvége, úgyhogy tudunk pihenni, semmi gond nincsen. Szerintem lendületből megverjük a Szolnokot!

-Meglátjuk hétfő este. Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: feva)



Gergely István nyilatkozata

- Pista, mi történt 8:2-ig, és mi történt utána?

- 8:2-ig, én azt gondolom, hogy ugyanaz történt, mint utána. Aminek nagyon örülök, hogy nagyon sok helyzetet kidolgoztunk tényleg, rengeteg helyzetünk volt, amit nem sikerült gólra váltani, és végül aztán annyi helyzetet dolgozunk ki, hogy a nagy számok törvénye alapján már muszáj volt, hogy bepotyogjon pár az ellenfél kapujába. És ez történt. Az elején gyártottuk a helyzeteket, és nem tudtuk belőni, a végén ugyanúgy gyártottuk a helyzeteket, csak már belőttük. Tehát ott meg már nem tudtuk kihagyni, ez volt benne. Azt, hogy ez miért történt, nem tudom megmondani. Talán egy picikét azért, mert elhittük azt a sok dicséretet, amit eddig kaptunk, elhittük, hogy már sínen vagyunk, és most már a lendület visz mindenkit tovább. A sportban ez nem így van. Minden nap meg kell dolgozni a sikerekért, ugyanúgy a mai sikerért is. Nem azt mondom, hogy többet kellett volna edzenünk, mert megteszünk mindent, csak talán ez hiányzik még ebből a csapatból: a rutin, az átlagrutin, hogy mindenki pontosan tudja, hogy mérkőzésről mérkőzésre hogyan kell mentálisan felkészülni.

- Sok időtök nincs, mert hétfőn ugye újabb meccs van, jön a Szolnok. Mi lesz?

- Ha így folytatjuk, akkor nem izgulok, mert hogyha ennyi helyzetet fogunk gyártani – és a végén most már be is lövöldöztük –, akkor bízom benne, hogy onnan tudjuk folytatni, ahol most abbahagytuk. Én nem szoktam ezt mondani, hogy onnan folytassuk, ahol abbahagytuk, de most jobb lesz, ha innen folytatjuk, ahol a mai mérkőzést abbahagytuk. Tehát nagyon bízom benne, hogy a helyzeteket gólra tudjuk váltani, legalább a felét, és a rengeteg emberelőnyt, amit kaptunk, jó lenne annak is legalább a 40-50 százalékát belőni, és akkor úgy gondolom, hogy igazán kevés ellenfelünk lenne. De amíg "akadályoztatjuk" magunkat, addig még lesz ellenfelünk, jó pár a bajnokságban.

- Szeretném megköszönni mindenkinek, aki kijött a mérkőzésre, és jegyet váltott! Ha jól tudom, akkor mintegy 360 darab jegy kelt el, amit még egyszer nagyon-nagyon szépen köszönünk! Ebből a bevételből csak azt a részt fogjuk felhasználni, ami az uszodabérlés és a mérkőzés költsége. Úgy gondolom, hogy olyan 200.000 forint körül fogunk tudni adni a fiúnak. Úgyhogy még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek, aki kilátogatott a mérkőzésre!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Az alapszakasz állása hét forduló után:

H. Csapat J Gy D V Lőtt g. Kapott Gólkül. Pont
1 Szeged Beton VE 7 6 1 0 76 48 28 19
2 TEVA-VasasUNIQA 6 6 0 0 96 36 60 18
3 SzolnokiD-KÖZGÉP 7 5 1 1 76 53 23 16
4 ZF-Eger 6 5 0 1 70 43 27 15
5 Groupama Honvéd 5 4 0 1 58 35 23 12
6 Debrecen Fujitsu 7 4 0 3 64 45 19 12
7 FTC FisherKlíma 7 3 0 4 60 76 -16 9
8 PVSK-Füszért 7 2 0 5 61 87 -26 6
9 BB-CS&K Szentes 7 2 0 5 65 84 -19 6
10 BVSC- Zugló 7 1 0 6 58 86 -28 3
11 Kaposvári VK 7 1 0 6 40 93 -53 3
12 Orvosegyetem SC 7 0 0 7 41 79 -38 0

A góllövőlista élmezőnye:

1. Varga Tamás (Debrecen Fujitsu) 21,
2. Weszelovszky László (BB-CS&K Szentes) 20,
3. Borsós Endre (BVSC-Zugló) 18 gól

2 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk34486
2011.11.19. 22:53

Amikor ígértük, teljesítettük is. Most meg még nincs vége a napnak - mint látható az anyagból... De jólesik a türelmetlenség... :-)

Nekomajin hozzászólása
2011.11.19. 21:21

Vagy két hete ígértetek nekünk egy tabellát. :)