FACEBOOK

Eurokupa - két csoportelsőség

Eurokupa - két csoportelsőség
hozzászólás, 2011.10.09.

Négy meccs - négy győzelem a magyar Eurokupa-csapatok mérlege. A Szolnok és a Honvéd is csoportelső. Újabb nyilatkozatok, fotók és gólok a Kőér utcából.

Eurokupa, második selejtezőkör.

E csoport - Nizza (Franciaország)

Savona-Szolnok 5:9 (2:3, 1:3, 1:3, 1:0)
Savona, v.: Santiago (spanyol), Vlasics (horvát)
Savona: Volarevic, Ferraris, Damonte 2, Colombo, Rizzo, M. Janovic, Angelini 1, Fulcheris, Mistrangelo, Aicardi 2, Fiorentini, Zerilli. Vezetőedző: Pisano
Szolnok: Decker, Gocsics 1, Kovács O., Nyéki 2, Komlósi, Negrean, Georgescu 1, Regős, Süveges 2, Pásztor 2, Kis G. 1, Marnitz. Vezetőedző: Cseh Sándor

Az MTI helyszíni információkon alapuló jelentése szerint a szolnokiak legjobbja a kapus Decker Attila volt, akinek jóvoltából az olaszok 23 kapura lövésből csak 5 gólt értek el.

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Nagyon örülünk a győzelemnek! Nem is elsősorban annak, hogy ilyen nagy fölénnyel nyertünk, hanem inkább annak, hogy ennyire magabiztosan tudtunk játszani. Az első pillanattól kezdve rá tudtuk erőltetni azt akaratunkat a Savonára. Elmentünk 3:1-ra, amikor még feljöttek, de nem estünk pánikba, tudtunk koncentrálni és sikerült újra elhúznunk.

A harmadik negyed elejétől már egyértelműen kezünkben tartottuk a mérkőzést és végül magabiztosan nyertünk. A csapatban mindenki úgy tette a dolgát, ahogy kell, egytől egyig - ennek különösen örülök! Holnap megpróbálunk ugyanilyen magabiztossággal játszani és ha tudjuk hozni a megszokott játékunkat, akkor nem lehet gond.

MARNITZ GERGŐ a vlv-nek:

- Az egész csapat nagyon készült a meccsre, mert tudtuk, hogy nagyon fontos lesz a találkozó a továbbjutás szempontjából. Szerencsére jól kezdtünk mind elöl, de főleg hátul - a védekezésünket külön kiemelném. Amikor sikerült meglepnünk őket a jó játékunkkal, akkor egy kis bizonytalanságot láttunk a szemükben és ez rányomta a bélyegét az egész meccsre. Sokkal összeszedettebbek voltunk, mint az ellenfél. A bíráskodásra nem lehet semmi panasz, szerintem jól vezették a meccset. Gratulálok a csapatnak!!! Holnap este Nizza..., remélem hasonló agresszivitással fogunk játszani.

A csoport további programja:

Október 8., szombat

Nice (francia)- SZOLNOK  13:15 (2:4, 1:2, 4:6, 6:3)
G.: Kovács O., Nyéki, Pásztor, Kis G. 3-3,  Georgescu, Regős, Marnitz

A Szolnok ezzel megszerezte a csoportelsőséget.

Október 9., vasárnap

Nice-Savona 6:11 (2:1, 2:5, 0:2, 2:3)

Az E csoport végeredménye:

1. Szolnok 6,
2. Savona 3,
3. Nice 0 pont

Továbbjutott a Szolnok és a Savona.


N csoport - Budapest, Kőér utca

 Október 7., péntek

Würzburg (német)-Sturm Csehov (orosz) 4:16 (1:4, 0:1, 2:6, 1:5)

Október 8., szombat

HONVÉD-Sturm Csehov 15:12 (3:5, 4:2, 4:3, 4:2)
Eurokupa, Kőér utca, v.: Delon (francia), Vamos (román)
Honvéd: Gergely - Jansik 1, Mátyás, Salamon 1, Kovács R. 2, Szivós 4, Tóth M. 2, Gór-Nagy 2, Angyal, Hárai 3. Vezetőedző: Vad Lajos
Sturm Csehov: Szmirnov - Jankov, Rizov-Alejnicsev 2, Zeltovszkíj 3, Asajev, Timakov, Andrijukov, Kolad 3, Magomajev, Garbuzov 3, Pekovics 1. Vezetőedző: Petar Porobics
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 3/7
Gól - ötméteresből: 3/3, ill. 1/1
Kipontozódott: Yankov (16.p.), Garbuzov (27.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek



André László-képek


VLV-VIDEÓK (Sport1 TV és vlv):

0:1 - Zeltovszkíj első gólja


0:2 - Pekovics gólja


1:2 - Tóth Márton első gólja


1:3 - Garbuzov első gólja


2:3 - Szivós Márton első gólja, ötméteres


2:4 - Zeltovszkíj második gólja


3:4 - Szivós Márton második gólja, ötméteres


3:5 - Kolad első gólja


4:5 - Jansik Dávid gólja


5:5 - Szivós Márton harmadik gólja


5:6 - Garbuzov második gólja


6:6 - Gór-Nagy Miklós első gólja


7:6 - Kovács Róbert első gólja


7:7 - Kolad második gólja


8:7 - Kovács Róbert második gólja


Kovács Róbert második gólja - vlv


8:8 - Garbuzov második gólja, ötméteres


Garbuzov második gólja, ötméteres - vlv


8:9 - Kolad harmadik gólja


Kolad harmadik gólja - vlv


9:9 - Salamon gólja, ötméteres


Salamon gólja, ötméteres - vlv


10:9 - Hárai első gólja


Hárai első gólja - vlv


11:9 - Hárai második gólja


Hárai második gólja - vlv


11:10 - Rizov-Alejnicsev első gólja


Rizov-Alejnicsev első gólja - vlv


12:10 - Hárai harmadik gólja


Hárai harmadik gólja - vlv


13:10 - Gór-Nagy második gólja


Gór-Nagy második gólja - vlv


13:11 - Zeltovszkíj harmadik gólja


Zeltovszkíj harmadik gólja - vlv


13:12 - Rizov-Alejnicsev második gólja


Rizov-Alejnicsev második gólja - vlv


14:12 - Tóth Márton gólja


Tóth Márton második gólja - vlv


15:12 - Szivós negyedik gólja


Szivós negyedik gólja - vlv



Gergely István nyilatkozata


- Gratulálok, Pista! Ha valaki ránéz az eredményjelző-táblára, vagy holnap az újságban megnézi az eredményt, akkor bólint egyet, hogy hát igen, persze. De azért nem volt ez olyan sima!

- Nem volt sima. Hullámzó volt az egész. Azt gondolom, hogy csináltunk nagyon-nagyon szép dolgokat, csináltunk kevésbé szép dolgokat, de hát ettől volt talán érdekesebb a meccs, mint amire számítottunk. Nem egy unalmas vízilabda mérkőzés volt. Vezettek ők is, vezettünk mi is, csináltunk butaságot mi is, ők is, ők is lőttek szép gólt, mi is. Most erről szólt a vízilabda.

- Reális volt ez a különbség, ami kialakult a végére, ez a három gól? Szerinted a két csapat között ennyi van?

- Nem tudom, sose játszottunk még ellenük, nem tudom, hogy milyen eredményeket játszottak. Nagyon az elején van szerintem a Sturm is és mi is. Ha egy góllal megnyerjük, akkor is boldog lennék, most, hogy nem egy góllal nyertünk, ugyan olyan boldog vagyok, mintha bármennyivel nyertünk volna.

- Holnap mi lesz?

- Hát, holnap a németek. Most azt gondolom, hogy az az a mérkőzés, amit kötelező megnyernünk, és akkor csoportelsők vagyunk. Elkerüljük a Szolnokot, remélem, és szorítok nekik! :-)

- Köszi! Gratulálok!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Hárai Balázs nyilatkozata

- Gratulálok, Pufi! Mi volt a forgatókönyv? Hogy képzelted el magadban ezt a meccset előtte?

- Köszönjük szépen! Valami ilyesmire számítottunk, igazából. Szerencsére a végére nagyon elfáradtak az oroszok és fel tudtuk őrölni őket, de a védekezésünk..., ez a 12 kapott gól, ez sajnos nagyon rossz. Ezen sürgősen javítanunk kell, mert jönnek folyamatosan a nagyon jó mérkőzések. Sajnos ma nem tudtuk segíteni úgy Pistát, amennyire szerettük volna.

- Viszont elöl nagyon feljavultatok a meccs második felére és ebben te vitted a prímet.

- Nem érzem így. Szerintem mindenki jól játszott, annak ellenére, hogy egész héten nem tudtunk még teljes értékű munkát végezni a betegség miatt. Talán a jövő héttől már normálisan tudunk edzeni.

- Mennyire van még bennetek? Fáradtak vagytok?

- Nagyon, nagyon fáradtak vagyunk. A végén már szerintem mindenki a hátsóján vette a levegőt, mert nagyon nehéz volt azért ennyit úszni és mozogni, hogy edzettünk kettő normálisat szerintem a héten, mert a többit nem tudtuk igazából. Nagyon keményen edzettünk a héten, de nem tudtunk annyit belerakni, mint egyébként.

- Köszönöm szépen Pufi! Gratulálok! Jó pihenést!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Hát ez egy nagyon kemény mérkőzés volt. Elég izgalmassá tettétek. Vagy nem tudom, ti tettétek azzá, vagy az ellenfél volt ennyire kemény?

- Benne voltunk, az biztos, hogy izgalmas legyen a mérkőzés, csak hát nem akartunk unalmas meccset kezdeni... Először játszottunk itthon, úgyhogy a kilátogató nézőknek kedveskedtünk egy jó mérkőzéssel, úgy gondolom.

- Az első negyedben kaptatok öt gólt, összesen kaptatok tizenkettőt, ennek ellenére nyertetek és ez a lényeg…

- Igen a tizenkét kapott gól elég soknak mondható, igazából az optimális az nyilván a nulla... Persze vannak hibák, nem lehet hiba nélkül meccset játszani. Az elején volt egy pár jó szituáció, a labdavesztésből nem tudtunk elhelyeződni, abból gólt lőttek. Vagy a fórt egyből. Igazából nem rossz csapat ez az orosz, úgyhogy tudnak ők is vízilabdázni, Ők is gólt akarnak lőni. Mi hárommal többet lőttünk, így mi nyertünk.

- A holnapi mérkőzésről mit lehet elmondani? A leggyengébb ellenfél lesz, az oroszok nagyon megverték őket, az várható, hogy ti is simán fogtok nyerni. Hogy lehet egy ilyen mérkőzésre készülni? Kell-e egyáltalán még?

- Persze, mindenkép kell készülni. Meg kell csinálni úgymond a rutint. Beugrunk, bemelegítünk, beszélünk róla, de az tény, hogy azért jóval gyengébb játékerőt képvisel ez a német csapat. Ha az oroszok megverték őket, nem is tudom hány góllal, kilenccel, mi az oroszokat hárommal, akkor várhatóan hat góllal nyernünk kell.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Szivós Márton nyilatkozata


- Marci, az elején egy kicsit könnyen kaptátok a gólokat, de azt hiszem, hogy a végén mindenki elégedett lehetett az eredménnyel is, meg a küzdéssel, a játékkal is!

- Igen, buta hibákból kaptunk gólt. Sajnos, az elején ajándékoztunk nekik, nem is tudom pontosan, hányat, de utána azért jól csináltuk a zónát – szerintem - annak ellenére, hogy voltak benne kisebb hibák, de nem baj. Ilyen meccs után, amikor nyerünk, legyen benne hiba, mert azt úgy könnyebb kijavítani, nem csalódottan kell hozzáállni.

- Az oroszok jobbak voltak annál, mint amire számítottál?

- Én megmondom őszintén, hogy hasonló csapatra számítottam, hasonló játékra. Ha jól tudom, akkor Szegeden is lőttek 13 gólt, tehát elég sok gólt lőnek, jól támadnak, jól fordulnak, viszont sok gólt is kapnak. Ennek örülök, mert mi is tudtunk nekik sokat lőni!

- Mennyire vette ki az erőtöket az elmúlt két hét betegség-hulláma? Most így utólag megmondhatod, hogy ez mennyire játszott szerepet a mai játékban.

- Hát, annyiban szerepet játszott, hogy a múlt héten gyakorlatilag végig, mindenkinek voltak problémái, és nem tudtunk olyan szintű edzésmunkát végezni, mint amit szerettünk volna. Most próbáltuk ezen a héten bepótolni. Ez - többé-kevésbé - úgy gondolom, hogy már sikerült is, és egy erősebb hét után álltunk most neki ennek a hétvégének. Úgy gondolom, hogy kell még a jövő hét is ahhoz, hogy vissza tudjunk jönni az eredeti fizikai állapotunkhoz.

- A holnapi meccs előtt mivel csábítod a szurkolókat?

- Hát, ne üljenek otthon, jöjjenek inkább ki! :-)

- Mire számíthatnak?

- Győzelemre, természetesen! Ezzel, úgy gondolom, hogy nem árulok el nagy titkot, és talán nem vagyok túlzottan magabiztos sem, de hát azért ennél a Würzburgnál mi sokkal jobb csapat vagyunk! Szeretnénk szép játékot nyújtani, sok szép, látványos gólt lőni, és akkor visszacsatolok a kérdésedhez, ezzel szeretném kicsábítani a szurkolókat: látványos gólokat fogunk lőni!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Varga Bogi)


Október 9., vasárnap

HONVÉD-Würzburg
21:4 (6:0, 6:0, 6:1, 3:3)
Kőér utca, v.: Skalohoriotisz, Vamos
Honvéd: Lévai - Mátyás, Kovács R. 1, Szivós 4, Tóth M. 4, Gór-Nagy, Hárai 2. Cs.: Jansik D., Hangody L. 2, Salamon 2, Kovács P. 1, Angyal 5. Vezetőedző: Vad Lajos
Würzburg: Forsch - Fries 1, Bruch 1, Stier, Kristandt, Packenius, Fleck. Cs.: Kraus (kapus), Urkiaga 1, Langguth, Robinson 1, Schmitt, Försch. Vezetőedző: Jürgen Helmschrott
Gól - emberelőnyből:2/6,. ill. 2/5
Gól - ötméteresből: 3/4, ill. -

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

Az N csoport végeredménye:

1. Groupama-Honvéd 6,
2. Sturm Csehov 3,
3. Würzburg 0 pont

Az első kettő folytathatja a legjobb 16 között.
 


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (Sport TV és vlv):

1:0 - Szivós első gólja


2:0 - Tóth Márton első gólja


3:0 - Szivós második gólja, ötméteres


4:0 - Tóth Márton második gólja


5:0 - Hárai első gólja


6:0 - Szivós harmadik gólja


7:0 - Angyal első gólja


8:0 - Hárai második gólja


9:0 - Hangody első gólja


10:0 - Kovács Péter gólja


11:0 - Szivós negyedik gólja


12:0 - Hangody második gólja


13:0 - Angyal második gólja


14:0 - Salamon első gólja, ötméteres


15:0 - Angyal harmadik gólja


16:0 - Tóth Márton harmadik gólja


17:0 - Tóth Márton negyedik gólja


17:1 - Urkiaga gólja


18:1 - Salamon második gólja


18:2 - Robinson gólja


19:2 - Kovács Róbert gólja


19:3 - Bruch gólja


20:3 - Angyal negyedik gólja


21:3 - Angyal ötödik gólja


21:4 - Fries gólja



Tóth Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok a csoportelsőséghez! Először, erről a meccsről kérek két mondatot!

- Köszönjük szépen, Örülök, hogy odaálltunk rendesen a mérkőzéshez és végül is jól játszottunk. Sajnos a végére kicsit kiengedtünk, kaptunk pár olyan gólt, hogy ha egy kicsit hangosabbak vagyunk a vízben, akkor elkerülhetjük, de örülök, hogy a fiatalok sokat játszottak, és bizonyítottak.

- Akartam is mondani, hogy a védekezésen van még javítani való...


- Van, van. Hát, soha nem lehetünk elégedettek ezzel kapcsolatban. Tegnap is volt hiányosság a védekezésben, és mondom, ma a végén kifejezetten kiengedtünk!

- Én viccnek szántam ezt a megjegyzést… Beszélj egy kicsit a csapatról! Hogy érzed magad, mire lehet számítani, mi lehet a vége?

- Köszönöm, én nagyon jól érzem magam! A csapat szerintem előrébb lépett azáltal, hogy van mögöttünk egy olyan év, ami hasznos volt nagyon, és sikerben is gazdag. Szerintem ebből tudunk építkezni. Lehet már látni, hogy azok a játékosok, akik tavaly kevesebbet játszottak, most már fel merik vállalni azokat a szituációkat, amiket mondjuk tavaly nem mertek, úgyhogy ez mindenképpen előrelépési lehetőség. És még sok munkánk van. Most ugye hátráltatott minket egy kis betegség, ezt pótolni kell, és jönnek most sorozatban: Debrecen, Szeged, Szolnok, hazai mérkőzések. Jó lenne ezt kilenc ponttal zárni, és akkor azt mondom, hogy nagyon jó úton járunk!

- Épp azt akartam mondani, hogy tavaly is nagyon jók voltatok, de valahogy a nagy meccseken mindig egy pici hiányzott.

- Hát, a vége felé lehet, de az elején ott is odatettük magunkat, úgy emlékszem. Szerintem, pont amit az előzőekben mondtam, az elég lehet, hogy hosszabb lett a padunk, rutinosabbak lettünk egy évvel, és hát én bízom abban, hogy ez elegendő lesz arra, hogy minimum egy, de legalább két…, egy picit előre lépjünk, mondjuk így! :-)

- Köszönöm szépen, Marci, és gratulálok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Salamon Ferenc nyilatkozata


- Szervusz, Feri! Rég beszéltünk. Gratulálok a győzelemhez, gratulálok a csoportelsőséghez! Hogy vagy, hogy érzed magad? Milyen volt ez a torna?

- Köszönöm szépen, köszönjük szépen! Jól érezzük magunkat, jó volt végre itthon játszani, bemutatkozni. Nagyon örülünk, hogy elsők tudtunk lenne, mert a Csehov azért egy masszív gárda, és így remélhetőleg egy kicsit könnyebb ellenfelet kapunk majd a következő körben. Hogy én hogy vagyok…., hát szerintem mindenkire kihatott ez a fránya betegség. Mindenkin látszik, hogy egy kicsit még tompábbak vagyunk a vízben, nem a megszokott ritmusban játszunk, de próbálunk alkalmazkodni, és behozni a hátrányt.

- Tegnap valaki azt mondta közületek, hogy egy hét kell még, hogy összeszedjétek magatokat. Ahhoz képest azért ez a két nap nagyon jól sikerült.

- Igyekeztünk összecsiszolódni, de mondom, szerdán tudtunk először edzeni, akkor sem igazán, inkább csütörtökön tudtunk először maximálisan edzeni. Onnantól kezdve meg….., ennyire volt ezt most elegendő, dolgozunk tovább!

- Te mit vársz személy szerint ettől a szezontól?

- Hát szeretném megismételni minimum a tavalyi eredményeket, tehát Magyar Kupa négybe, ott, amit el lehet érni, a LEN Kupában is döntőt szeretnénk játszani, vagy a körül. A magyar bajnokságban pedig - majd meglátjuk! Minél jobban szeretnénk végezni, a négyben, és onnan ami sikerül.

- És esetleg egy másik csapatban való szereplés...?

- Másik csapatban?

- A magyar válogatottra gondoltam…

- A válogatottban…., hát, meglátjuk! Én mindent megteszek, és szívemet-lelkemet kiteszem, meglátjuk mire lesz elég!

- öszönöm szépen! Sok sikert!

- Köszönöm én is!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Mátyás Zoltán nyilatkozata

- Szia Matyi, gratulálok! Ez egy nagyon fölényes győzelem volt, de ez is volt az elvárható a csapattól. Egy ilyen meccs, gondolom, két-három mondatot érdemel, tiéd a pálya!

- Azt szeretném kiemelni, szerintem az volt jó a mai meccsben, hogy a fiatalok nagyon sokat tudtak játszani, és magabiztosan folytatták, úgy, ahogy mi elkezdtük az első negyedben. És ez szerintem nagy előrelépés a tavalyi évhez képest. Azért tavaly nem mindig tudtuk ezt megengedni – még ilyen könnyebb mérkőzésen sem –, hogy teljes sorcserét csináljunk. És szerintem ez sokat fog számítani majd az év vége felé, hogy az első sor mennyire fog elfáradni, és mennyit tudunk pihenni, mennyire tudnak helyettesíteni a többiek. Úgyhogy én azt mondom, hogy ez volt a legnagyobb pozitívum a mai meccsben.

- Mit lehet látni ebben a csapatban? Habár még az idény elején járunk, azért ti már belecsaptatok a lecsóba. Sok meccsetek volt, itt az Eurokupa, Magyar Kupa-selejtező, egy-két bajnoki forduló…

- Igen, csordogál már a szezon, de igazából most ugye komoly ellenfél talán a Medvescsak Zágráb, meg a tegnapi Sturm Csehov volt. Tehát azért még többnyire olyan csapatokkal játszottunk, ahol a győzelem volt az elvárás a csapattal szemben. Az elmúlt meccsek alapján bizakodó vagyok, úgy érzem, hogy jó úton haladunk. Viszont a jövő héten kezdődik egy húzósabb sorozat, Debrecen, Szolnok, Szeged, bajnoki meccsek itthon játszani, közben lesz Eurokupa-meccs is a 16 között, ahol feltehetően már olyan nagyon könnyű ellenfelet nem fogunk kapni. Úgyhogy én azt mondom, hogy felvezetésnek mindenképpen jó volt, de hát a java az még csak most jön majd.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)
 



Szivós Márton a Sport tévének

- Úgy adom át a pezsgőt Marcinak, hogy Faragó Tamás azt mondta, ő Szivós Márton-rajongó! Így aztán tied a pezsgő!

- Megtisztelő!

- Gratulálok neked! Nem tudom, lesz-e még edzésetek ezután, vagy ez elég volt így vasárnapra.

- Nem, nem lesz edzésünk. Ez egy jó úszóedzés volt, sokat tudtunk lefordulni. Így akartuk ezt a mérkőzést abszolválni, hogy minél több gólt lőjünk, és keveset kapjunk. Szerintem ennél még kaphattunk volna kevesebbet, egy-két buta hibát, ha nem vétünk, akkor lehet, hogy nullára tudtuk volna hozni, ami a mai vízilabdában azért ritkaság.

- Lehet erről a mérkőzésről szakmailag beszélni? Tehát a saját játékotokat tudtátok játszani, jó volt-e ez nektek felhozó meccsnek, hogy az állóképességetek visszajöjjön?

- Szakmailag nagyon szerintem ezt a mérkőzést nem lehet értékelni, inkább azt kell benne értékelni, hogy egy ilyen mérkőzésre is oda tudtunk koncentrálni, és nem vettük félvállról. Én ennek örülök. Szakmailag nehéz értékelni azért egy ilyen meccset.

- A fiatalok ugye lehetőséget kaptak, és éltek vele.

- Így van. Nekünk ez a tervünk, hogy minél hamarabb, minél gyorsabban beérjenek a fiatalok, és ahogy látom, ez egyre jobban megy. Remélem, hogy ebben az évben már komoly pillérei lesznek a Honvédnak.

- Neked ez kimondott feladatod egyébként, hogy a csapaton belül segítsd az ő munkájukat, holott azért még nem vagy veterán játékos?


- Nem vagyok veterán, de azért már a fiatalokhoz képest idősebb játékosnak számítok. Ez nem kimondott feladat, ezt mi így terveztük el, így csináljuk, nem csak én, hanem a többiek is. Segítjük a fiatalokat edzéseken is, mérkőzéseken is tanítgatjuk, és aki vevő rá, az tanulhat. Aki meg nem, az úgy járt.:-)

- Ma lehetett tanulni! Köszönöm szépen, gratulálok Marci!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


F csoport - Athén (Görögország)

Október 7., péntek

Heybeliada Istambul (török)-Dinamo Moszkva (orosz) 4:19 (0:5, 1:5, 1:5, 2:4)
Panioniosz (görög)-Primorac Kotor (montenegrói) 11:6 (6:1, 3:0, 2:1, 0:4)

Október 8., szombat

Dinamo Moszkva-Primorac Kotor 9:8 (2:3, 1:3, 4:1, 2:1)
Panioniosz-Heybeliada Istambul 22:9 (4:3, 5:2, 4:1, 9:3)

Október 9., vasárnap

Heybeliada Istambul-Primorac Kotor 11:10 (5:2, 1:2, 3:3, 2:3)
Dinamo Moszkva-Panioniosz 10:10 (4:2, 2:3, 3:3, 1:2)

Az F csoport végeredménye:

1. Panioniosz 7 (43:25),
2. Dinamo Moszkva 7 (38:22),
3. Heybeliada Istambul 3,
4. Primorac Kotor 0 pont

A Panioniosz és a Dinamo Moszkva jutott tovább.


G csoport - Isztambul (Törökország)

Október 7., péntek

Medvescsak Zágráb (horvát)-Panathinaikosz (görög) 8:6 (1:0, 2:1, 1:2, 4:3)
Galatasaray Isztambul-Aix les Bains (francia) 11:9 (3:0, 2:3, 3:3, 3:3)

Október 8., szombat

Panathinaikosz-Aix les Bains 10:5 (3:2, 2:1, 3:1, 2:1)
Galatasaray Istambul-Medvescsak Zágráb 8:11 (1:4, 1:2, 2:1, 4:4)

Október 9., vasárnap

Aix les Bains-Medvescsak Zágráb 7:12 (2:1, 0:4, 2:2, 3:5)
Galatasaray-Panathinaikosz 7:7 (1:3, 3:2, 0:2, 3:0)

A G csoport végeredménye:

1. Megdvescsak Zágráb 9,
2. Panathinaikosz 4 (23:20),
3. Galatasaray 4 26:27),
4. Aix les Bains 0 pont

Továbbjutott a Medvescak Zágráb és a Panathinaikosz.


H csoport - Nijverdal (Hollandia)

Október 7., péntek

Mornar Split (horvát)-Duisburg (német) 14:5 (4:3, 1:1, 5:0, 4:1)
Schuurman Borculo (holland)-Ligamus Tbiliszi (grúz) 11:9 (3:2, 3:2, 3:3, 2:2)

Október 8., szombat

Mornar Split-Ligamus Tbiliszi 19:8 (5:2, 5:2, 4:0, 5:4)
Schuurman Borculo-Duisburg 10:9 (3:1, 1:3, 2:3, 4:2)

Október 9., vasárnap

Duisburg-Ligamus Tbiliszi 20:10 (4:3, 5:1, 6:3, 5:2)
Schuurman Borculo-Mornar Split 7:13 (3:4, 1:4, 1:4, 2:1)

A H csoport végeredménye:

1. Mornar Split 9,
2. Schuurman Borculo 6,
3. Duisburg 3,
4. Ligamus Tbiliszi 0 pont

Továbbjutott a Mornar és a Schuurman.


I csoport - Chios (Görögország)

Október 7., péntek  

Enka Istambul (török)-Montpellier (francia) 6:12 (3:2, 2:3, 0:2, 1:5)
(Jászberényi jól védett, a szalaghúzódással bajlódó Kállay egy gólt lőtt)

Chios (görög)-Crvena Zvezda (szerb) 7:9 (1:2, 1:2, 3:3, 2:2)

Október 8., szombat

Crvena Zvezda-Enka Istambul 14:3 (4:0, 3:2, 4:1, 3:0)
Chios-Montpellier 10:8 (3:2, 3:3, 3:3, 1:0)

Október 9., vasárnap

Crvena Zvezda-Montpellier 8:6 (2:0, 3:0, 2:4, 1:2)
Chios-Enka Istambul 15:4 (6:1, 1:1, 4:1, 4:1)

Az I csoport végeredménye:

1. Crvena Zvezda 9,
2. Chios 6,
3. Montpellier 3,
4. Enka Istambul 0 pont

Továbbjutott a Crvena Zvezda és a Chios


L csoport - Nápoly (Olaszország)

Október 7., péntek


CN Sabadell (spanyol)-Hannover (GER) 17:5 (5:2, 2:1, 5:1, 5:1)

Október 8., szombat

Posillipo (olasz)-Hannover 13:3 (4:0, 3:2, 3:0, 3:1)

Október 9., vasárnap

Posillipo-CN Sabadell 6:11 (1:2, 1:3, 3:3, 1:3)

Az L csoport végeredménye:

1. CN Sabadell 6,
2. Posillipo 3,
3. Hannover 0 pont

A Sabadell és a Posillipo jutott tovább


M csoport - Nagyvárad (Románia)

Október 7., péntek

Nagyvárad (romániai)-Harkov (ukrán) 16:5 (5:1, 4:1, 2:1, 5:2)
Bogliasco (olasz)-Sintez Kazany (orosz) 9:8 (2:3, 0:1, 4:2, 3:2)

Október 8., szombat

Nagyvárad-Sintez Kazany 8:11 (3:4, 1:2, 2:3, 2:2)
Harkov-Bogliasco 3:9 (2:1, 0:3, 0:2, 1:3)

Október 9., vasárnap

Sintez Kazany-Harkov 12:7 (5:2, 1:2, 3:3, 3:0)
Nagyvárad-Bogliasco 14:12 (3:2, 4:4, 4:4, 3:2)

Az M csoport végeredménye:

1. Sintez Kazany 6,
2. Nagyvárad 6,
3. Bogliasco 6,
4. Harkov 0 pont
 
 Továbbjutortt a Kazany és a Nagyvárad.

3 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs34318
2011.10.09. 21:02

Gratulálok a Szolnoknak és a Honvédnek is a csoportelsőséghez!

B (régi) hozzászólása
2011.10.08. 15:38

Gratuálok a Szolnoknak, bár a Bogliasco elleni döntetlen után nem fogadtam volna nagy téttel erre a győzelemre. Külön öröm a meggyőző magabiztosság, ami szerintem annak köszönhető, hogy a szolnokiak nagyon komolyan vették a meccset.

szamárhegy hozzászólása
2011.10.08. 08:24

Gratulálok, nagyszerű eredmény egy nemzetközi szinten tapasztalatlan csapattól!