FACEBOOK

Döntetlen a görögök ellen

Döntetlen a görögök ellen
hozzászólás, 2011.07.07.

Idén először veszített pontot hivatalos mérkőzésen a magyar válogatott. A délelőtti háromórás edzéstől és a leányfalui strand meleg vizétől bágyadtan játszó csapat szerdán este 5:5-re végzett a görögökkel. Több játékos szerint ez a meglepő eredmény jókor jött, s azt is elismerték: kicsit elaltatta őket a görögök kétszeri magabiztos legyőzése (Korfu és Vodafone Kupa). Sok nyilatkozat és az összes gól.

Barátságos mérkőzés, Leányfalu

Magyarország-Görögország 5:5 (2:1, 1:2, 1:2, 1:0)
Leányfalu, v.: Juhász, Vogel
Magyarország: Nagy V. - Gór-Nagy, Madaras, Varga Dénes 2, Szivós, Hosnyánszky, Kiss G. 2, Varga II. Zs., Varga Dániel, Biros 1, Steinmetz Á., Hárai, Szécsi. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Görögország: Karampetsos - Milonakisz 1, Elmisian, Miralisz 1, Delakasz 1, Theodoropoulosz, Christos Afroudakisz, Ntoskasz, Mourikisz 1, Fountoulisz, Alichandisz, Kolomvos, Gounas 1. Szövetségi kapitány: Dragan Andrics
Gól - emberelőnyből: 3/11, ill. 3/4
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 1/1
 
A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


TZS-képek



Kovács Anikó-képek


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Milonakisz gólja


1:1 - Kiss Gergely első gólja


2:1 - Varga Dénes első gólja


3:1 - Kiss Gergely második gólja


Nagy Viktor véd


Hosnyánszky ejt


3:2 - Miralisz gólja, ötméteres


3:3 - Mourikisz ejtésgólja


3:4 - Gounasz gólja


4:4 - Biros gólja


4:5 - Delakasz gólja


5:5 - Varga Dénes második gólja


Szécsi-védések


Kemény Dénes nyilatkozata


- Dénes, mi ment ma rosszabbul, a védekezés vagy a támadás?

- Ha ezt kérdezed, akkor későn jöttél. Valami hiba csúszott itt a gépezetbe, folyamatosan rossz döntéseket hoztunk, rossz kivitelezés, sok-sok helyzet. Nagyon sokáig csak egy gólt kaptunk, tulajdonképpen a félidőig úgy álltunk. Az utolsó másfél percben kaptunk még két gólt. Tehát összességében az öt kapott góllal simán meccset kell nyerni. Ezt mindig "túl szoktuk lőni", sokkal erősebb csapatok ellen is. Én úgy gondolom, hogy ez a mai meccs a vb-felkészülés jegyében is lett ilyen, ebben én vagyok úgymond a hibás. Remélem, hogy a vb-eredmény alapján majd nem leszek az. A délelőtti több mint háromórás edzés azért éreztette a hatását, ráadásul nagyon meleg volt a víz, ami a fáradt játékosokat nem fölfrissítette, hanem még tovább álmosította. Sajnálom, hogy a nagyszámú közönséget nem tudtuk jobban kiszolgálni. Úgy vélem, hogy a játékosok a Vodafone-kupa eredményei, a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény alapján úgy gondolták, hogy minden teljesen rendben van. Aki úgy gondolta, az rájöhetett, hogy még sokat kell dolgozni a vb-ig.

- Akkor lehet, hogy ez most felrázza egy kicsit a csapatot?

- Ha én lennék a helyükben, engem felrázna.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: P. K. T.)



Benedek Tibor nyilatkozata


- Szervusz Tibor! Először is azt hadd kérdezzem meg tőled, hogy hogy vagy, mi volt a bajod, és felépültél-e teljesen?

- Helló! Felépültem. Tüdőgyulladásom volt, de úgy tűnik, hogy túl vagyok rajta. Tíz nap volt betegség, remélhetőleg – még holnap van egy kontroll – már nincs nyoma.

- Ezt örömmel halljuk!

- Hát nem tudom, még holnap derül ki! :)

- Hát láthatóan jól vagy. Tibor, hogy tetszik a csapat? Kihagytál egy jó hetet, most újra láttad őket. Fejlődtek-e közben?


- A Vodafone-kupát követtem a tévéből, teljesen úgy, mint egy külső szemlélő. Nem a kispadról, ezért teljesen más. Jól játszottak a fiúk végig, valószínűleg a mai 5:5 ennek volt köszönhető - túl egyszerű volt a Vodafone-kupán, ahol jól ment a játék. Ma az, hogy délelőtt edzés volt, hogy meleg a víz, egy kicsit megakasztotta a csapat lendületét. Nem voltak azok a lefordulások, amik ilyenkor átlendítik a csapatot, ha mondjuk az emberelőnyök aránya nem úgy alakul. Az elején elkapkodtunk egy pár emberelőnyt, utána eltűnt a magabiztosság a lövésekből. Énszerintem ez egyáltalán nem baj, jobb, hogy így zárjuk ezt a periódust, mint mondjuk a 8-9 gólos győzelemmel az oroszok ellen. Amit ma érzünk így a meccs után, evvel kell készülni majd az első világbajnoki meccsre, hiszen az lesz a következő hivatalos meccs, a Montenegró elleni. Úgyhogy szerintem ez kell a csapatnak, hogy érezze, az utolsó gól dönti el a mérkőzést, mert a legfontosabb mérkőzéseken ez az egy-egy gól lesz, ami el fogja dönteni a továbbjutás, vagy a győzelem sorsát.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Biros Péter nyilatkozata


- Hát, Péter, döntetlen lett a meccs... Kicsit mintha fásultak lettetek volna, és nem tudtátok kellő pillanatban felrázni saját magatokat.

- Ugyanazon a szinten játszottunk, mint a görög csapat. Lesüllyedtünk arra a szintre, hogy majd nyerünk, majd lesz valahogy. Most ezért azt hiszem, senkinek nem tudom leszedni a fejét. Kicsit azért bennünk van az, hogy mondjuk két napot pihentünk. Nem szerencsés egyből pihenés után meccset játszani, de hát…. Abból a szempontból jó volt, hogy rengeteg helyzetünk volt, amiket viszont megint kihagytunk. Remélem, a vb-n jobban fogjuk kihasználni ezeket, sőt, biztos vagyok benne! Ott azt hiszem sokkal koncentráltabban fogunk hozzáállni egy meccshez.

- Ez most itt csak a koncentráción múlott?

- Én úgy érzem, annyi helyzetünk volt, hogy ha mondjuk annak, ami kimaradt, a felét belőjük, akkor megint egy olyan nyolc és tizenegynéhány gól közötti különbség van. De hát ez benne van, döntetlen lett. Nem kaptunk ki - ez jó dolog. Úgy érzem, hogy már mindenki szívesen kinn lenne, és már kezdődhetne a világbajnokság! Szerintem mindenki ezt várja. Valahol kimondva-kimondatlanul is: nem ezek az ellenfelek hoznak minket lázba, de hát azért lehetett volna rendesen is játszani... Most ez van…!

- Köszönöm szépen, Péter!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Viktor jól védtél. Gratulálok a teljesítményedhez! Hogy értékeled ezt a meccset? Kicsit meglepő az eredmény.

- Hát igen, igen. Mi se erre számítottunk, nem így terveztük, hogy 5:5-öt fogunk játszani. Ez így sikerült. Igazából nem keresek kifogást. Tompán játszottunk, de meccs végén az egyik néző azt mondta, hogy köszönik és, hogy nagyon jó meccs volt, úgyhogy szerintem az a lényeg, hogy akik kint voltak, azok élvezték a meccset.

- A délelőtti három órás edzés nagy nyomot hagyott bennetek? Lehet, hogy azért voltatok tompák?

- Valószínű, hogy az is közrejátszik, meg elég meleg volt a víz, de felesleges most kifogást keresni szerintem.

- A görögök jobbak voltak, mint amit megszoktatok, most az utóbbi időben tőlük, vagy ugyanazt hozták?

- Igazából 3:1-nél ők is elég tompán játszottak és nem akartak igazából semmit. Utána, a második negyed végén gyorsan lőttek két gólt, 3:3, és megjött a kedvük. Igazából az ilyen csapatok ellen az a lényeg, hogy az elején elvegyük a kedvüket. Úgy vegyük el a kedvüket, hogy ne is jöjjön vissza, tehát ne adjunk nekik esélyt, és akkor simán lehet vízilabdázni. Hát most ennek a tompaságnak köszönhetően adtunk nekik fonalat, megkapaszkodtak benne és 5:5 lett a vége. Azt hiszem, hogy ez is hasznos kétkapu volt a vb előtt. Tanulni kell ebből is.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Romanek Brigitta)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Hát Zoli, hogyha nem 5:5 lett volna a végeredmény, akkor mindenki a parádés védéseidre emlékezne. Lehet, hogy így is így lesz, de mindenesetre azért furcsa ez a végeredmény.

- Köszönöm szépen! Ha már így megdicsértél, akkor én is szeretném megdicsérni a csapatot azért, amit hátul nyújtott, mert úgy gondolom, és az a nagyon nagy dolog, és az adja a csapat stabilitását, hogy ha valamelyik játékrészben éppen nem jó aznap – ma ez volt úgy érzem, az emberelőny és a támadás – attól még a másik játékrészben nem romlik le, tehát a védekezésben és a hátrányban. Ma tényleg ezt csináltuk, hogy attól, hogy elöl nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellett volna, vagy ahogy szerettük volna, attól még hátul borzasztó stabilan, megbízhatóan és magabiztosan tudtunk védekezni.

- Mi az, ami hiányzott ma a győzelemhez? Koncentráció?

- Talán egy szorosabb meccs a görögökkel az elmúlt időszakban.

- Tudat alatt úgy gondoltátok, hogy…?

- Igen. Biztos vagyok benne - rossz ezt kimondani, de hogy mondjam, - az elmúlt időszak azt mutatta, hogy bármi lesz, azért a végére csak bedaráljuk őket. Hát úgy gondolom, hogy ma saját magunkat daráltuk be. Ehhez is kell tudás, és ugyanolyan fárasztó :) És ugyanolyan erőfeszítésbe és lelkesedésbe kerül. Tanulni kell ebből, hogy igenis vannak olyan csapatok, amelyek képesek így ölni a vízilabdát, meg kell tanulnunk erre rápörgetni, ritmust váltani, és kirobbanni abból az álmosságból, amit ránk próbálnak erőszakolni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte:Di Giovanni Szandra)



Varga Dénes nyilatkozata


- Mit lehet mondani erről a mai mérkőzésről? Kétszer jól megvertük a görögöket, vagy hát eléggé magabiztosan …

- Hát igen, ez az, amikor sorozatban játszunk egy csapat ellen. Akkor a két csapat tudása egymáshoz közelít, jelen esetben - remélem nem vagyok szerénytelen - én azt mondom, hogy egy kicsit felnőttek hozzánk. Mert jobb csapat vagyunk. Nem volt egy gólzáporos meccs, nehezen tudtuk azt az öt gólt is belőni, ötöt meg azért egy csapatnak illik…… Csak hát nekünk ma nem jött össze semmi.

- Ez minek tudható be? Dekoncentráltságnak köszönhető, vagy nagyon fárasztó volt a délelőtti edzés?

- Részben fárasztó volt az edzés, tehát nem egy meccs előtti edzés volt, másrészt meg bármennyire szerettük volna, hogy vb-hangulatban teljen ez a meccs, itt a strandon ez mégsem jött össze, ebben a közel 30 fokos - érzésre 30 fokos - vízben. Hát, nem ezen a meccsen kell csúcsformában lenni, hanem Sanghajban, Sanghaj első meccsén!

- Van még idő ugyan, de már nagyon kevés, és tulajdonképpen ezzel az itthoni felkészülésetek véget is ért! Még egy szingapúri út, ami rátok vár. Elég lesz-e ez a kévés idő a maradék hibákat kijavítani, készen áll-e a csapat a világbajnokságra?

- Szerintem igen! Ugye mondtam már, Korfun jobb formát mutattunk, de ez nem azt jelenti, hogy romlottunk volna, hanem most még élesítjük magunkat szerintem, és ilyenkor nem feltétlenül a meccsen vagyunk tökéletesek. Reggel is kondiztunk még, arra fektetjük a hangsúlyt, hogy edzettek legyünk!

Köszönöm szépen! További jó zuhanyzást! :-)

- Fúú, de hideg! :-)

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Szivós Márton nyilatkozata

- Marci, mit lehet mondani erről az 5:5-tel végződő mérkőzésről?

- Szia! Én úgy gondolom, hogy a védekezésünk jó volt, támadásban hiányzott a koncentráció igazán. Olyan lövéseket is elengedtünk, ami még helyzet sem volt szerintem. És hát egy langyos mérkőzést játszottunk velük. Délelőtt kemény edzésünk volt, és azért nagyon nehéz egymásután többször játszani egy ellenféllel, kicsit belefásul az ember. Úgy gondolom egy picit már mindenki az utazást várja.

- Te is várod nagyon a vasárnapot?


- Én is nagyon várom. Nem magát a repülést, mert azt kifejezetten nem szeretem, hanem a világbajnokságot, már nagyon.

- Most ezzel még nem teljesen, mert még lesz egy szingapúri szereplés, aminek a részleteit majd később még megismerik az olvasók is.
De majdnem véget ért a felkészülés, hogy látod, készen áll-e a csapat a világbajnoki rajtra?

- Én úgy gondolom, hogy igen. Ettől függetlenül vannak még finomítani való dolgok, de pontosan tudjuk, hogy mik. Dénes pontosan tudja. És ki fogja, vagyis ki fogjuk javítani az ő segítségével, és abban az esetben abszolút készen fogunk állni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Hát Miklós, nem lett meg ez a meccs. Hogy értékeled?

- Hát nem, sajnos. Kicsit lelassított minket, hogy elég meleg volt a víz és kicsit ilyen strandos volt a hangulatunk, mint a meccsen ez kiderült. Sokkal pontosabbnak kellett volna lenni elöl és talán kicsit mi is lelassultunk a görögök szintjére. Igazából ellenük pont ez az a hiba, amit ha elkövet egy másik csapat, akkor ilyen meccs lehet a vége. Ebből igazából tanulnunk kell és sokkal inkább a mi játékunkat kényszeríteni őrájuk.

- Azt akartam kérdezni, mit lehet ebből tanulni, nyilván nem szándék kérdése, akartok pörögni, meg jól játszani...

- Hát igen, egyértelmű, a körülmények azért egy világbajnokságon sokkal inkább arra ösztönzik a csapatot, hogy sokkal keményebben, pörgősebben játsszon, itt mondom kicsit beleültünk ebbe a strandhangulatba és ennek sajnos ez lett a vége.

- De baj nincsen?

- Ja, nem nincsen semmi baj. Úgy gondolom, hogy megyünk az úton. Ez most így sikerült, de ettől függetlenül minden rendben van.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Hát Ádám, vége van a meccsnek nem lehet már több gólt lőni. Döntetlen lett, ez volt a magyar válogatott első pontvesztése idén, ha jól számolunk. Van valami gond?

- Azon kívül, hogy egy nálunk jóval gyengébb csapatot nem sikerült megvernünk. Azt gondolom, hogy jókor jött ez a figyelmeztetés most itt a világbajnokság előtt. Ma szerintem sem érdemeltünk győzelmet. A kapusainkat leszámítva, szerintem senki ne tudta hozni a tőle elvárható teljesítményt. Számomra pedig külön csalódás, mert itt Leányfalun, ebben a medencében tanultam meg úszni, ami többé-kevésbé sikerült ugye... :-)  De a viccet félretéve, nagyon szerettem volna még egy önbizalmat adó győzelemmel, úgymond lendületből kimenni a világbajnokságra. Sajnos felhúztuk magunkra a görögöket és nem voltunk kellően agresszívak és motiváltak.

- Most egy ilyen meccsnek kétfajta következménye lehet. Az egyik, hogy bennetek ragad egy kicsit, a másik meg, hogy felráz titeket. Mire lehet számítani? A következő meccs egy magyar idő szerinti fél 3-as és nagyon fontos.

- Nyilván Montenegróra gondolsz, velük kezdünk a világbajnokságon. De jóval előtte kiutazunk, az átállási problémák vélhetően ezzel megoldódnak. A mai teljesítmény nyilván nem lesz elég Montenegró legyőzéséhez, de hát teljesen más hozzáállással fogunk azon a mérkőzésen játszani. Egyértelmű, hogy össze fogjuk szedni magunkat, hiszen azért mégiscsak más egy világbajnoki tétmérkőzés és egy elég álmos, talán nem a legjobb időben jövő felkészülési mérkőzés.

- Egy mondatot beszéljünk Montenegróról! Tudsz róluk valamit? Úgy tudom, hogy Zlokovics sincs, Paskovics sincs. Mennyire erősek most? Az eredményeik nem voltak mostanában túl jók. Mit tudsz róluk?

- Hát igen, ez érdekes kérdés. Nem tudom pontosan, hogy milyen csapattal fognak kiállni. De az biztos, hogy Montenegróban van 20 olyan vízilabdázó, aki világszínvonalat képvisel és abból 13 ott lesz a válogatottjukban. Elképzelhető, hogy egy-két kulcsjátékos sérülés, vagy egyéb indokok miatt nem fog játszani. Náluk - én azt gondolom - nagyon sokat számít a pillanatnyi forma. Három évet játszottam közöttük, úgyhogy van némi rálátásom - náluk nincs olyan jó csapategység mint a magyar válogatottban. Bízom benne, hogy azon a mérkőzésen stabil formát fogunk mutatni, megtaláljuk  majd a hibáikat és erre apellálva, úgymond szét fogjuk őket szedni a játék folyamán.

- Köszönöm szépen Utána is megbeszéljük remélem!


(Lejegyezte: P. K. T.)

3 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk33342
2011.07.11. 23:59

Sérültek, plusz Zlokovics nagyon nincs jóban a szövetségi kapitánnyal.

Krisz hozzászólása
Krisz33320
2011.07.07. 20:24

A szerkesztőtől szeretném megkélrdezni, hogy Zlokovics és Paskovics miért nem lesz ott a VB-n ? Egyébként Ivovics és Gojkovics is hiányzott a Világligáról....Valamint Darko Brguljan-ról sem lehetett hallani, hogy hova ment játszani a Kotor után, erről tud valaki valamit?

oroszlán hozzászólása
2011.07.07. 10:56

Hát-tal nem kezdünk mondatot (ált. isk...).