FACEBOOK

Pro Recco: Jadranska Liga (is)

Pro Recco: Jadranska Liga (is)
hozzászólás, 2011.06.30.

Több forrásból is úgy tudjuk, hogy a Pro Recco a következő szezonban nem csak az olasz bajnokságban, hanem a Jadranska Ligában is indul.

A hivatalos bejelentés küszöbön áll.

A Pro Recco részvételét az adriai bajnokság szervezői kezdeményezték, s bár a klubtól még nem kaptak hivatalos választ, a Pro Recco számára nem jön rosszkor az ajánlat. Ismert, hogy lényegében két csapatuk van, mindkettő tele világsztárokkal, s az Euroligában szereplő társaság túl kevés meccset játszik ahhoz, hogy ha éles helyzetbe kerül, képes legyen megfelelően reagálni - mondhatni, ezért veszítették el idén az Euroliga Final Fourt a Partizan Belgráddal szemben. Megoldás lehet tehát a folyamatos erős terhelésre, ha a horvát, montenegrói és szlovén csapatokat tömörítő Jadranska Ligában is szerepelnek. Elképzelhető, hogy ez esetben az "átfedések" megszűnnek és ténylegesen két különböző összetételű Pro Recco játszik majd a honi és a nemzetközi bajnokságban.

A Reccóban szereplő három magyar közül Benedek olasz állampolgárként szerepelhet az itáliai bajnokságban, a külföldiekre vonatkozó szigorú kvótarendszer miatt Kásás Tamás és Madaras Norbert csak Euroliga-meccseken játszott az elmúlt szezonban. Úgy tudjuk, hogy az Adria Ligában ezek a szabályok jóval enyhébbek lesznek, így a Rijekában játszó Varga testvérek után újabb két magyar szerepelhet az adriai pontvadászatban.

Nem kétséges, hogy ha a kezdeményezés megvalósul, akkor a Jadranska Liga a világ legerősebb bajnoksága lesz - sokak szerint már így is az.

A Pro Recco kerete(i) jelenleg hivatalosan még nem végleges(ek), a játékosokkal tárgyalnak vagy szóban már megegyeztek, de a papírra még nem került aláírás. Hasonló helyzetben vannak a magyarok, akikről biztosat nem tudunk, de annnyit igen, hogy mindhármuk esetében a reccói folytatás a messze legvalószínűbb opció. Annak ellenére, hogy az olasz bajnoki címvédő újabb három világsztárt igazolt le a következő szezonra: Sandro Suknót, Andrija Prlainovicsot és Dusko Pijetlovicsot... (Utóbbi kettő a Partizan színeiben részese volt a Recco feletti júniusi meglepetésgyőzelemnek.)

3 régi hozzászólás

szamárhegy hozzászólása
2011.06.30. 12:45

Akkor itt 1-2 éven belül lesz egy délszláv+ Recco+ 2-3 magyar klubból álló Jadranska Liga.

B (régi) hozzászólása
2011.06.30. 08:34

Talán megint el kellene gondolkozni azon, hogy induljon közös bajnokság a legjobb Kárpát-medencei csapatokkal. Persze teljes erőből, ahogy annak egyáltalán értelme van. Most már talán a Partizan sem lesz olyan erős. Vagy ha továbbra is félünk kiadni a Magyar Csoda (???) titkát, akkor osszuk ketté a bajnokságot, és a legerősebb hat csapat játsszon egymással két kört. Ez a lépés minden bizonnyal meghozná a magyar vízilabdába is azt a fejlődést, amire égető szükség lenne ahhoz, hogy megálljon a leszakadás teljesen nyilvánvaló folyamata.

polobp hozzászólása
polobp33288
2011.06.30. 03:27

Rossz hír ez a mai, az egész magyar póló számára. Miért nem a magyar bajnokságba száll be a Recco? .... Miért \"telivér\" délszlávokat igazol, és nem újdonsült magyar titánokat?? ..... Final 4 szerb veréssel bukva.... világligába már évek óta be se merünk szállni.... (szerbek nyerték természetesen) Sajnos szembe kell nézni a valósággal: nálunk nemzetközi szinten vannak sokkal, de sokkal jobbak. Hová tűnik a magyar vízilabda? Mi lesz ebből?? Sok itt a szép promóció, a hókusz-pókusz, a vodafone-s nagy lóvé, de mi lesz a valós eredményekkel? Menni fog??? ........... A szerbektől és a horvátoktól kímélje meg a magyar válogatottat Neptunus!