FACEBOOK

Újabb győzelem Korfun

Újabb győzelem Korfun
hozzászólás, 2011.06.25.

Az orosz válogatottat is legyőzte a shanghai VB-re készülő magyar csapat szombat este Korfun, a Samartzidis Kupa második napján.


Korfui tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

Oroszország-Magyarország 6:10 (0:3, 2:2, 2:2, 2:3)
Korfu, Samartzidis Kupa, v.: Putnikovics (szerb), Alessandro (olasz)
Oroszország: Ivanov - Cheshev 1, Odintshov 1, Ryzhov-Alenichev, Ashaev 1, Antipov, Khalturin, Fatakhutdinov, Novoksenov 1, Vishnyakov 1, Linunov 1, Lasarev. Szövetségi kapitány: Vladnir Karabutov
Magyarország: Baksa - Török, Madaras 1, Varga Dénes 2, Szivós, Hosnyánszky, Kiss G. 2, Varga II. Zs., Varga Dániel 1, Biros 3, Bundschuh 1, Hárai, Vámos. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 2/12, ill. 2/6

A magyar csapat jól kezdett, 4:0-ra vezetett, később azonban megtorpant s néhány kimaradt ziccer után az oroszok 7:6-ra feljöttek. Ahogy Kemény Dénes is nyilatkozott a vlv-nek adott nyilatkozatában, néhány játékos a végén megrázta magát és így lett négygólos a különbség, de természetesen ő is többet vár fiaitól s reméli, hogy a görögök elleni záró mérkőzésen, hazai közönség előtt is jó teljesítményt nyújt és nyer a csapat.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képe
k

VLV-VIDEÓK:

Biros Péter első gólja

Madaras Norbert gólja

Biros Péter második gólja

Varga Dénes első gólja

Lisunov gólja

Kiss Gergely első gólja

Biros Péter harmadik gólja

Kiss Gergely második gólja

Novoksenov gólja

Varga Dénes második gólja

Varga Dániel gólja

Bundschuh Erik gólja


Kemény Dénes nyilatkozata

- Gratulálok Dénes, egy újabb győzelem, és azt hiszem, hogy egy újabb tanulságos győzelem. Nagyon mérges voltál meccs közben. Mi volt ennek az oka?

- Pozitív meglepetés volt, hogy a tegnapi spanyol meccs után egy, a spanyoloknál gyengébb orosz csapattal szemben nagyon jól koncentrált a csapat, így kezdtünk. Inkább azt vártam, hogy az elején egy kicsit hajlamosak leszünk elnagyolni a dolgokat. Ehhez képest nagy figyelemmel, jól kezdtünk, nem tudtak igazából támadni, lőttük a gólokat. És akkor egyszercsak jött egy nagy baki száz százalékos helyzetben, amiből ugye rögtön megbüntettek, 5 gól helyett lett 4:2, és attól kezdve igazából nagyon nem tudtunk elszakadni tőlük, illetőleg egyszer, mikor 7:3 volt, újból egy száz százalékos ziccer megint, kapura se lőttük, és 8:3 helyett feljöttek 7:6-ra. A végén megrázta magát egy-két játékos. Azt látom, hogy van néhány játékos, akiről tegnap azt gondoltam, hogy egy meccs után majd a büszkesége kirántja abból a helyzetből, ami nem volt méltó hozzá. Ma meg azt látom, hogy nagyjából ugyanazok a játékosok valamivel jobban játszottak, mint tegnap, de még mindig nem azt mutatják, amit az elmúlt hetekben. Hogy ez most a fáradtság, vagy ez a hangulattalan, pályaudvari várócsarnokra emlékeztető medence, ahol elég rosszak a fényviszonyok, tényleg sokszor nem érzékelik egymást a vízben, elsikkadnak a helyzetek, tartogatjuk a labdát, és nem játsszuk meg a nagy helyzetet, aztán utána kényszerlövések. De amikor bekkhelyzet van, akkor is eléggé trehányak vagyunk. Hozzá kell tegyem, hogy a két nap alatt lőttünk 7 vagy 8 kapufaélt, mind kipattant, de most úgy játszunk, hogy ez jár nekünk.

Remélem, hogy a jövő hétre beélesedik majd a csapat, mert a margitszigeti közönség semmiképpen sem azt érdemli. Pont. Attól függetlenül mindenképpen gratulálok nekik, mert most megint az történt, hogy gyenge egyéni teljesítmények mellett a csapat azért mégiscsak nagyjából magabiztosan hozott egy újabb meccset. Kezdünk abba a helyzetbe kerülni, hogy több mindenkitől várható a nyerő megoldás, és hogyha így van, így szokott lenni a múltban is, akkor mindig találunk néhányat, aki ezt hozza. Azt is meg kell, hogy mondjam a védelmükben, hogy emlékszem hasonló, nagyon nehezen kiszenvedett, papírforma szerint 8 gólos győzelmekre, amelyek 8 gólos győzelem helyett az előző érában a nevekben sokkal erősebb, vagy erősebbnek tűnő, eredményes csapatnál ugyanilyen nyögvenyelőssé váltak. De hát bízom benne, hogy holnapra megrázzák magukat, és a hazai közönség előtt játszó görög csapat majd felingerli a fiúkat is, és holnap már mindenki úgy játszik, ahogyan tud.

(Lejegyezte:Di Giovanni Szandra)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Szervusz Norbi, nem tudom milyen várakozásokkal jöttél Korfura, de azt kérdezném, hogy a várakozásaidhoz képest hogy alakult ez a két nap?

- Ha a meccseket nézzük, nyilván mi mást néznék, akkor ma semmiképp sem léptünk előre a tegnapihoz képest. Sőt, talán inkább vissza. Főleg azáltal, hogy 4:0 és 7:3 után nem tudtuk eldönteni ezt a meccset. Sőt, a butaságainkból még ők jöttek fel. Ezt azért több góllal lehetett volna nyerni. Azt mondom, hogy pici odafigyeléssel.

- Most ez ilyen kincstári duma, hogy ha azt mondja az ember, hogy ebből most lehet tanulni és tapasztalatokat levonni…


- Mindenből lehet tanulni, természetesen lehet ebből is. De szerintem ezek nem is tapasztalatok. Jó pár tényleg egyszerű butaság volt, vagy helyzet kihasználási hiba. Hogy ha megérkezünk mondjuk egy négy hármas vagy három kettes fórba, attól nem fogjuk jobban befejezni, hogy most éppen tanulunk belőle, hanem sokkal inkább az odafigyelés az, ami hiányzott.

- Holnap van még egy meccs, a görögöktől mit vársz? Tavaly azért elég sok problémát okoztak.

- Nem csak tavaly, általában velük valahogy megszenvedünk. Ha szabad ilyet mondani, ilyen gennyes meccseket játszunk velük. Félek tőle, hogy holnap is ilyen lesz. Mert nehéz ellenük, nem nagyon kockáztatnak, végigjátsszák a támadóidőt, nem hagynak minket lefordulni. Biztos, hogy ez lesz, és ez nem fekszik nekünk feltétlenül. Azt mondom, hogy még több fejet kell beletenni holnap, mint ma meg mint tegnap.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő, két nap telt el, két meccset játszottatok, ez két győzelem. Minden rendben van?

- Szakmailag nincsen, nyilván, hiszen az oroszok ellen is, meg a spanyolok ellen is maradt bennünk teljesítmény egyénileg és csapatszinten is. Az jó volt, hogy magabiztosan kezdtünk az oroszok ellen, most 4:0-ra vezettünk, aztán felhoztuk őket. Aztán 7:3-ra elhúztunk, s megint felhoztuk őket. Aztán megint három gólt lőttünk a végén, akárcsak tegnap. Mind a két meccsen elöl bennünk maradt kettő-három-négy-öt gól legalább. Annak örülök, hogy nagyon küzdünk és hajtunk, de látjuk azért a fejlődési vonalakat.

- Össze fog állni a csapat, mondjuk a VB-re?


- Nem:-) Hát nyilván ez költői kérdés, azon vagyunk, hogy összeálljon.

- Hogy látod a fiatalokat, hogy teljesítenek?

- Olyan nagyon sokat nem játszanak, de nagyon hajtanak és küzdenek. Úgyhogy annak örülök, hogy fogcsikorgatva megpróbálnak bizonyítani.

- A Vodafone Kupán mennyire lesz éles a csapat? Ott gondolom már a VB-re utazók játszanak, mennyire presztízs az a torna nektek?

- Talán legjobban Dénes tudja majd megmondani abban a pár napban, amíg edzünk a Vodafone Kupára, illetve hogy a Vodafone Kupán milyen csapat fog játszani. Talán legjobb lenne tőle megkérdezni, mert ez nekünk nem tisztünk annyira. De azt gondolom, hogy ennél jobb lesz, már csak azért is, mert hazai közönség előtt remélhetőleg teltház előtt játszhatunk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Baksa László nyilatkozata

- Gratulálok Laci! Úgy tűnik, hogy egy meccsed volt itt és ezt a meccset elég jól hoztad. Tehát nem csak az eredményhez, ha nem a személyes teljesítményedhez is gratulálok. Hogy láttad? Hogy ment neked? Milyen a csapat? Mi okozta a gondokat ma?

- Köszönjük és köszönöm szépen a gratulációt először is. Nehéz volt rápörögnünk erre a mérkőzésre, sajnos ez meg is látszódik a végeredményen. Elég sok helyzetet hagytunk ki elől, hátul pedig figyelmetlenségekből kaptunk egy két, vagy akár három gót is. Úgy gondolom, hogy én is talán egyet vagy kettőt bravúrral kivédhettem volna. Nagyjából ennyit tudtam most Korfun, holnap Zoli fog védeni. A többit majd meglátjuk a jövő héten.

- Mégis, milyen érzéseid vannak? Tartasz az "eredményhirdetéstől" vagy bizakodsz?

- A „tartok” nem tudom mit takar nálad, én bizakodó vagyok. Úgy gondolom, hogy lelkiismeretesen, tisztán a tükörbe tudok nézni, megcsináltam a munkát. Próbáltam a tudásom legjavát adni a mérkőzéseken, ez majd szerdán kiderül, hogy mennyire volt elég.

Köszönöm szépen!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Vámos Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok a győzelemhez! Egy újabb olyan meccs, amikor esélyesek voltatok, nyertetek. Miről marad emlékezetes számodra ez a mérkőzés?

- Először is üdvözlök mindenkit otthon. Játszottam, emiatt emlékezetessé fog válni számomra. Semmi különös dolog nem történt, úgy gondolom. Egy kicsit a 3. negyedben, volt öt perc amikor nem született gól, akik akkor bent voltak, igen elfáradtak, abba belefutottak. De a védekezésünk szerintem összeszedett volt, elöl hagytunk ki sokszor helyzeteket.

- Nehéz meccs volt? Erősek az oroszok?

- Úgy hallottam, hogy ez Universialde-csapat, nagyrészt. Amikor majd megyünk Universiadéra, ott meg fogunk szenvedni velük. Igen, erősek.

- Itt ünnepelted a születésnapodat. Ez mennyire emlékezetes? A tizenkilencedik.

- A csapattársak felköszöntöttek, meg otthonról is kaptam sms-eket, a facebook-on is felköszöntöttek sokan. Ennek nagyon örülök, hogy gondolnak rám az emberek.


- Torta?

- Lesz, jövő hét szerdán!

- Köszönöm szépen!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte : P. K. T.)



Bundschuh Erik nyilatkozata


- Gratulálok a győzelemhez, megvertétek az oroszokat, de azért lehetett volna ez simább meccs is, jól gondolom?

- Köszönjük szépen!  Hát igen, mehetett volna simábban is, de nem az számít, hogy mennyivel nyerünk, hanem, hogy nyerünk, és hogy összeálljon a csapat a vb-re. És hát igen, a védekezés az aránylag jól működött, támadásban kihagytunk sok helyzetet és néhány emberfórt.

- Csak, hogy mindenki értse, az előbb arra gondoltam, hogy 4:0-ra vezettünk nagyon hamar a mérkőzés elején, és a harmadik negyedben, ha jól emlékszem, egy gólra feljöttek az oroszok. Ez minek köszönhető? Már úgy éreztétek, hogy megvan a mérkőzés, kiengedtetek egy kicsit…

- Hát valószínűleg úgy éreztük, hogy már megvan, meg ugye mondtam is, hogy nagyon sok helyzetet kihagytunk elöl, és hát ennek is köszönhetően kaptunk egy könnyebb gólt, sajnos.

- Habár sok helyzet kimaradt elöl, azért volt olyan is, ami bement. A végén született az utolsó támadásnál egy Bundschuh Erik gól, ez volt a második válogatottbeli gólod, milyen volt, meséld el.

- Szokásos, belőttem :) Laposba, bement. Még nem ismerik a kapusok az én lövéseimet.

- Máris megdupláztad a góljaid számát.

- Hát igen.

- Csak így tovább!

- Reméljük!

- Köszönöm!

- Én köszönöm!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Hárai Balázs nyilatkozata


- Gratulálok Pufi! Már a második meccsen vagytok túl. A csapat egyre jobb lesz. Hogy látod ezt?

- Köszönjük szépen! Úgy érzem, hogy a tegnapi kezdéshez képest nagyon visszaestünk. Tegnap sokkal jobban pörgött a csapat, sokkal jobban ment a játék mindenkinek, akár egyénileg, akár a csapatnak. Reméljük, hogy holnap még jobban fogunk tudni játszani, még az első mérkőzéshez képest is, mert ez kevés volt ez a mai, én úgy érzem.

- Centerben hogy érzed magad? Jól vagy-e egészségileg? Hogy megy a játék?

- Jól érzem magam, minden rendben. Soha nem vagyok elégedett magammal. Ma úgy érzem, hogy a tegnapihoz képest rosszabbul játszottam, de reméljük, hogy holnap majd jobb lesz.

- Az egészséged rendben van teljesen?

- Igen, minden teljesen rendben van.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)

Várható még: sok fotó.


A másik mérkőzésen:

Görögország-Spanyolország 6:8

A torna állása két forduló után:

1. Magyarország 6 pont
2. Spanyolország 3 pont
3. Görögország 3 pont
4. Oroszország 0 pont

Vasárnap magyar idő szerint 10.30-kor játssza utolsó mérkőzését a magyar válogatott a házigazda Görögország ellen.