FACEBOOK

BVSC-Magyarország 10:12

BVSC-Magyarország 10:12
hozzászólás, 2011.06.03.

De persze nem ez a lényeg. Hanem az, hogy sikerült méltó módon köszönteni a fennállásának századik évfordulóját ünneplő BVSC-t.

A vasutasok férfi pólós "vegyescsapata", vagyis több korosztályt átfogó gárdája és az olimpiai bajnoki címvédő vízilabda-válogatott találkozója jelentette a csúcspontját a 100. évfordulós ünnep csütörtöki sportprogramjának a Szőnyi úton.

A vasutascsapat jó félház előtt fogadta Kemény Dénes legénységét, amelyet ezúttal a szövetségi kapitány egyik segítője, Mátéfalvy Csaba irányított. A hazai "all-sztárok" társasága és a nemzeti gárda valóban nagyon barátságos jellegű mérkőzést vívott, már csak azért is, mert a 90-es évek négyszeres bajnok együttesének mestere, Gerendás György gardírozta alakulatot a válogatott vb-re készülő bő keretének néhány BVSC-s múltú játékosa is erősítette, így a két kapus, Szécsi Zoltán és Nagy Viktor, továbbá Gór-Nagy Miklós.

Az első gólt nem kevés idő elteltével, az első negyed vége felé a válogatott szerezte meg, méghozzá a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely révén, s az egygólos előny később nemcsak kitartott, de meg is duplázódott az ünnepi pólós randevú végére: győzött 12-10-re a válogatott.

Az MTI fenti tudósítását a következő napokban saját anyagokkal egészítjük ki, láthatók lesznek gólok, meccsjelenetek és nyilatkozott a vlv-nek Kiss Gergely, Steinmetz Ádám, Nagy Viktor és Szécsi Zoltán.


Kovács Anikó-képekAndré László-képek

Címkék:
BVSC-centenárium