FACEBOOK

Olaszország-Pro Recco 6:8

Olaszország-Pro Recco 6:8
hozzászólás, 2011.02.09.

Az európai kupasorsolás estéjén a Pro Recco csapata teltházas uszodában, komoly presztízsmeccsen 8:6-ra legyőzte az olasz nemzeti válogatottat. Miheztartás végett: a Recco nyolc (8!) standard játékosa a nemzeti csapatot erősítette...

Campagna válogatottja a Világliga firenzei szuperdöntőjére készül. Az edzésprogram kiemelkedő elemeként a Milánó melletti Busto Arsizióban háromnapos, öt kétkapus meccset magában foglaló edzőtábort tartottak. A kedd esti meccset "hivatalos" mérkőzésként meg is hirdették, s híre ment hogy komoly, éles összecsapás készül, mert megtelt a Manara di Busto Arsizio uszoda lelátója. Igazi sportélményt jelentő, kemény meccs szemtanúi lehettek a nézők.

A válogatottban játszott a Recco két kapusa, Tempesti és Pastorino, így az azúrkék-fehéreknél a harmadik számú kapus védett. Mellesleg a Recco oldalán 13 játékos szerepelt, a válogatottnál természetesen jóval több, hiszen Campagna kedvére cserélhetett.

Olaszország-Pro Recco 6:8
G.: Felugo 2, Gallo, Figlioli, Presciutti, Aicardi, ill., Madaras, Filipovics, Molina 2-2, Perrone, Burics
(Madaras az első és az utolsó Recco-gólt lőtte, Benedek és Kásás játszott, de nem lőtt gólt)

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Nehéz meccs volt, motiváltan játszott mindkét csapat. Senki nem akart veszíteni. Rosszul indult számunkra, mert azonnal lőttek két gólt, de aztán nagyon összekaptuk magunkat és a végét sokkal jobban bírtuk. Az utolsó negyed előtt döntetlen volt, sőt előtte azt hiszem mindig ők vezettek. Nekem egy személyes tanulság, hogy a válogatottban is így kell, sőt mondhatom hogy kellett volna tavaly Zágrábban játszani ellenük! Harcosan, nagyon keményen!!!! A végére felőröltük őket, pedig ugye a mi válogatott játékosaink is ott játszottak.


A Recco nagyjából azt a csapatot verte meg (igaz, nem tétmeccsen), amely tavaly, szeptember 19-én, a zágrábi EB elődöntőjében 10:8-ra legyőzte a magyar válogatottat. (Az akkor kéztörése miatt nem szerepelt Felugo most két gólt lőtt a Pro Reccónak.)

Alessandro Campagna 22-es kerete - benne nyolc Pro Recco-játékossal:

Valentino Gallo, Tommaso Negri, Fabio Baraldi, Zeno Bertoli (CN Posillipo), Matteo Aicardi, Deni Fiorentini, Massimo Giacoppo (Carisa Savona), Giuseppe Valentino (Ellevì Nervi), Stefano Tempesti, Maurizio Felugo, Pietro Figlioli, Federico Lapenna, Niccolò Figari, Alex Giorgetti, Niccolò Gitto, Giacomo Pastorino (Ferla Pro Recco), Cristian Napolitano (Igm Ortigia), Christian Presciutti, Alessandro Nora (Brescia), Arnaldo Deserti (RN Bogliasco), Giacomo Bini (RN Florentia), Stefano Luongo (RN Camogli).

Címkék:
Euroliga menetrend