FACEBOOK

A Vasas ellenfelei: Pro Recco, Mladost Zágráb, Primorje Rijeka

A Vasas ellenfelei: Pro Recco, Mladost Zágráb, Primorje Rijeka
hozzászólás, 2011.02.08.

A római sorsoláson a Vasas a lehető legnehezebb ellenfeleket kapta. A Honvéd a Panioniosszal elődöntőzik a LEN Kupában. A teljes menetrend és nyilatkozatok.

Az Euroliga negyeddöntőjének két csoportja:

A csoport: Herceg Novi, Budva, Partizan Belgrád, Jug Dubrovnik

B csoport: Vasas
, Pro Recco, Mladost Zagreb, Primorje Rijeka

STEINMETZ BARNABÁS (Vasas) a vlv-nek:

- Tudtuk, hogy nehéz lesz és nehéz is lett... Ha szívvel-lélekkel játszunk, akkor bárkit meg tudunk verni, ha meg nem, akkor - ha bárkitől nem is, de mondjuk hasonló képességű csapatoktól ki is tudunk kapni. Mindenképpen össze kell kapjuk magunkat, hogy száz százalék körüli teljesítményt nyújtsunk, mert úgy lehet esélyünk.

- Mit szólsz ahhoz, hogy összekerültetek valamennyi, ellenfélként számításba jöhető, külföldön játszó magyar játékossal?

- Régen láttuk őket, szeretettel várjuk valamennyiüket még akkor is, ha ellenfélként érkeznek, de természetesen le akarjuk őket győzni.

KISS GERGELY (Vasas) a vlv-nek:

- Süt a nap, itt a tavasz, mehetünk a horvát tengerpartra... :-) Gondoltam, hogy mindenképpen erős csoport lesz. Annak örülök, hogy az esélytelenek nyugalmával, vagy nem az esélyesek terhével - mindegy melyiket mondjuk - mehetünk neki a küzdelmeknek. Hatalmas klubokról, hatalmas költségvetésekről, hatalmas játékosokról van szó és lesz bőven magyar érdekeltség a csoportban. Nagy csatákra számítok. Abban bízom, hogy a csapatunk kotori játéka, vagy a Honvéd elleni idegenben mutatott bajnoki forma jellemzi majd a teljesítményünket, vagy az, ahogyan ősszel a Fradit simán, nagyon szépen megvertük. Tippelni nem szeretnék, nyilván a Recco a húsz válogatott játékosával meg a nem tudom hány millió eurós költségvetésével kimagaslik az egész világ vízilabda-mezőnyéből. Azon kívül, hogy mi lesz, nem tudom. Az biztos, hogy ha most az első fordulóban Rijekában jó eredményt érünk el, ez már gyönyörű alap lenne. Ha nem sikerül, akkor sincs probléma olyan szempontból, hogy ki lehet kapni a Rijekától idegenben. Meg kell próbálni meglepni őket, gyorsan ki kell elemezni a játékukat, mert alig hét vagy nyolc napunk van felkészülni ellenük, ráadásul a hétvégén dupla forduló is van a bajnokságban. A Vasas, mint klub annyiban jól járt, hogy spórolt, két túránk is buszos lesz. Mi játékosok találkozunk a magyarokkal, haverokkal, barátokkal. A feladat hatalmas, de láttunk már karón varjút és átéltem már nagy meglepetéseket. Azt vallom, hogy ne mondjuk ki, hanem tegyünk érte!

NAGY VIKTOR (Vasas) a vlv-nek:

- Nem számítottam könnyű csapatokra, mert nem voltak ilyenek, a legjobb nyolcban vagyunk. Nem lesz egyszerű, nehéz dolgunk lesz, az biztos, mert a három csapat rendkívül erős. Bízom abban, hogy jó meccseket fogunk játszani teltházas hazai lelátók előtt.

VÁMOS MÁRTON (Vasas) a vlv-nek:

- Úgy érzem, halálcsoportot kaptunk, ha innen továbbjutunk, akkor az nagyon nagy bravúr lesz. Szerintem nem várják el tőlünk, de mi be szeretnénk bizonyítani, hogy képesek vagyunk továbbjutni ebből a csoportból is.

VÖRÖS VIKTOR (Vasas) a vlv-nek:

- Könnyű ellenfél a legjobb nyolcban nem nagyon lehet. Talán rosszabb lett volna a Jug és a Partizan. Borzasztó nehéz lesz, itthon nyernünk kell szinte mindig, aztán kell néhány bravúr idegenben, hogy valamit elérjünk. Abban reménykedem, hogy így legalább megtelik a Komjádi uszoda lelátója egyszer-kétszer. Izgatottan várom a mérkőzéseket!

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Egyik szemem sír, a másik kettő pedig nevet! Örülök, hogy újra magyar csapat ellen játszhatok, így eggyel többször lehetek otthon, és hát a Komjádi büféjében kapható kajszis rétes már nagyon hiányzik. Már majdnem ki is találtam, hogyan ejtsük ki a Reccót és a Mladostot, de ez az elmélet még hiányos, és félek, sosem jutok a végére... Na de félretéve a viccet, szinte semmi esélyünk nincs a továbbjutásra, ezért felszabadultan játszhatjuk az összes meccsünket. Jó olvasni, hogy Európa elitjébe tartozunk egyesek szerint, de ez veszélyes is, mert még nagyon sokat kell fejlődnünk, ahhoz, hogy állandó formát mutassunk, magas szinten. Összegezve: várom a mérkőzéseket és szeretnék továbbjutni a Final Four-ba! (-:

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Örülök ennek a csoportnak, mert bár volt csapatom ellen kell játszani, azért az jó benne, hogy a sorrend alapján az utolsó meccset játsszuk Budapesten és akkor például valószínűleg otthon maradhatunk utána... Természetesen az elsőszámú feladat az, hogy továbbjussunk, amit nem tartunk lehetetlennek. A most szombaton játszott meccsünk alapján úgy ítéljük meg, hogy a Zágrábot meg tudjuk verni idegenben és itthon is. A Recco külön kategória, őket megverni nem egyszerű, nyilván nem is lehet reális cél az oda vissza zakószabás, inkább a másik két csapat legyőzésén keresztül vezet számunkra az út a továbbjutáshoz. Ezért annak ellenére, hogy Barnáék szeretettel várnak minket, le kell őket győznünk kétszer...

BENEDEK TIBOR (Pro Recco) a vlv-nek:

- Én erre tippeltem - eltaláltam. Mondjuk nagyon sok variációs lehetőség nem volt. Könnyű feladat itt már nincs, de ha lehetett volna választani, akkor ezt választom. Nem szokott zavarni, ha magyarokkal találkozom, sőt, jó lesz hazamenni. Biztos az érdeklődés is nagy lesz otthon, amikor a Rijeka megy két magyarral és amikor a Recco megy három magyarral. Ez szerintem jót tesz a magyar vízilabdának.

- A továbbjutási esélyeket hogy látod?

- Mit mondjak erre... Az egész Euroliga arról szól, hogy meg tudja-e valaki verni a Reccót... Sok meccs van és ezeken a mérkőzéseken bármi megtörténhet, biztosan lesznek váratlan eredmények is, de a feladatunk természetesen a biztos továbbjutás, amihez azért szerintem nem férhet kétség.

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Nyolc csapat van, mindegyik jó, könnyebb nem lett volna, itt már nem is lehet ezzel foglalkozni, hogy könnyű-e valami. Tetszik a csoport, talán annyit megjegyeznék, hogy játszanék már egyet a Partizannal, velük tavaly a Final Four elődöntőjében találkoztunk, de ezt nem számítva valahogy sose kerülünk össze. Most sem. Nem bánom egyébként, hogy Zágrábban kezdünk, valószínűleg ez lesz a legnehezebb meccs, idén nagyon jók.

A negyeddöntő mérkőzéseinek időrendje:

1. mérkőzés, február 16., szerda:

Jadran Herceg Novi-Partizan Belgrád
Jug Dubrovnik-Budva

Mladost Zágráb-Pro Recco
Primorje Rijeka-VASAS

2. mérkőzés: 2011. március 9., szerda:


Partizan Belgrád-Jug Dubrovnik
Budva-Jadran Herceg Novi

Pro Recco-Primorje Rijeka
VASAS-Mladost Zágráb

3. mérkőzés: 2011. március 26. vagy 27.:

Jug Dubrovnik-Herceg Novi
Partizan Belgrád-Budva

Primorje Rijeka-Mladost Zágráb
Pro Recco-VASAS

4. mérkőzés: 2011. április 13., szerda:


Jadran Herceg Novi-Jug Dubrovnik
Budva-Partizan Belgrád

Mladost Zágráb-Primorje Rijeka
VASAS-Pro Recco

5. mérkőzés: 2011. április 27., szerda:

Jadran Herceg Novi-Budva
Jug Dubrovnik-Partizan Belgrád

Mladost Zágráb-VASAS
Primorje Rijeka-Pro Recco

6. mérkőzés: 2011. május 4., szerda:

Budva-Jug Dubrovnik
Partizan Belgrád-Herceg Novi

Pro Recco-Mladost Zágráb
VASAS-Primorje Rijeka

A csapatok tehát oda-visszavágó alapon játszanak majd egymással, s a két csoport első két helyezettje kvalifikálja magát a májusi Final Fourra. A negyeddöntő csoportküzdelmei alatt a győzelemért három, a döntetlenért egy pont jár, hosszabbítás nincs.

Szabályok a pontegyenlőségre:


Két csapat pontegyenlősége esetén:1) egymás elleni eredmény,
2) egymás ellen elért gólkülönbség,
3) gólkülönbség a csoportban,
4) több lőtt gól a csoportban,
5) több nyert mérkőzés a csoportban,
6) sorsolás.

Három csapat pontegyenlősége esetén:

1) minitáblázat, amelyben a három egyenlő pontú csapat van,
2) a minitáblázaton elért gólkülönbség,
3) több lőtt gól a minitáblázat alapján,
4) gólkülönbség a teljes csoportban,
5) több lőtt gól a teljes csoportban,
6) több nyert mérkőzés,
7) sorsolás.


A LEN Kupa elődöntőjében:

Honvéd-Panioniosz - az első mérkőzés Budapesten lesz.

Marseille-Savona - az első mérkőzés Marseille-ben lesz.

Az időpontok: február 16. és március 9. (visszavágó)

GERGELY ISTVÁN (Honvéd) a vlv-nek:

- Én örülök annak, hogy őket kaptuk - szeretem Görögországot és szeretek a görögök ellen játszani. Ezt kívántam, úgyhogy mi baj lehet?

- Például az, hogy az első meccs itthon lesz és a visszavágón vehemens szurkolók, nyomás alatt tevékenykedő bírók várhatnak rátok...

- Ugyanez volt a Kassa ellen, most a Nagyvárad ellen is, mármint hogy itt kezdtünk, ezért nem érzem ezt hátránynak. Itthon kell úgy játszani, hogy biztonságos eredményt érjünk el, bár mint ez legutóbb kiderült, még a háromgólos előny sem számít biztonságos eredménynek. Arra fogunk törekedni, hogy itthon minél kevesebb gólt kapjunk és minél többet lőjünk. A négy között vagyunk, könnyű ellenfélre nem lehetett számítani. Esélyesnek érzem magunkat, hogy döntőbe kerüljünk és arra is, hogy megnyerjük végül a LEN Kupát. Csalódott lennék, ha nem jutnánk tovább!

SZIVÓS MÁRTON (Honvéd) a vlv-nek:

- A sorsolás előtt sem volt igazán "kívánságlistám". Ahhoz, hogy elérjük a célunkat, teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél. Ez a görög csapat jó csapat, ezt az is bizonyítja, hogy ide került, de mi sem vagyunk rosszak és tovább fogunk jutni ellenük a döntőbe.

BÁTORI BENCE (Honvéd) a vlv-nek:

- Örülök, hogy a Panionioszt kaptuk, mindenféleképpen tovább szeretnénk jutni. Nem baj az, hogy az első meccs itthon van, megpróbáljuk berakni a két csapat közé azt a különbséget, amit reálisnak érzek. Ebben az évben még nem játszottunk velük, tudjuk, hogy jók, de azért itthon szerintem pár góllal megverjük őket.

- És ez elég lesz szerinted?

- Ilyet nem mondok, mert ha külföldön is úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor egy gól is elég, de nem egy góllal szeretnénk nyerni, hanem többel. Mint ahogy a visszavágóra sem "csak" a továbbjutásért megyünk, hanem meg szeretnénk nyerni azt a meccset is.

GÓR-NAGY MIKLÓS (Honvéd) a vlv-nek:

- Örülök, ez talán a lehető legkedvezőbb ellenfél. Akkor is ezt mondom, ha tudom, hogy nehéz velük játszani, főleg idegenben. A "semmilyen" játékukból, antivizilabdájukból nehéz építkezni. Szerencsére itthon kezdünk, úgyhogy ha megfelelő előnyt tudunk szerezni, azzal rákényszeríthetjük őket, hogy a visszavágón vízilabdázzanak, abban pedig jobbak vagyunk.

- Hogy vagy, sikerült-e már kiheverni a kisebb betegséget, ami miatt nem tudtál részt venni a válogatott hétfő délelőtti edzésén?

- Meg voltam fázva, valamilyen vírus átment rajtam, ami legyengített, hétfő de délután már ott voltam a kétkapuzáson.

HÁRAI BALÁZS (Honvéd) a vlv-nek:

- Szerintem tökmindegy volt, hogy kit kapunk, aki jön, azt meg kell verni. Ahogy alakult végül, az szerintem számunkra kedvező is lehet, főleg hogy itthon kezdünk. Ha hazai pályán, a közönségünk előtt megfelelő előnyt tudunk kicsikarni, akkor..., akkor az cool... :-)

SALAMON FERENC (Honvéd) a vlv-nek:

- Szerintem ennél jobb nem is lehetett volna a sorsolás, igaz, bárkit kaptunk volna, azt mondtam volna, hogy nem lehet kérdéses a továbbjutás sorsa. Így, hogy itthon kezdünk, ez plusz lehetőség, mert ha tudunk nyerni magabiztosan, akkor kint könnyű dolgunk lesz. Ebben bízom.

A döntő mérkőzéseinek időpontja:

2011. április 13. és április 27. (visszavágó)
Címkék:
Euroliga sorsolás