FACEBOOK

Gálamérkőzést játszik a válogatott a 100 éves BVSC tiszteletére

Gálamérkőzést játszik a válogatott a 100 éves BVSC tiszteletére
hozzászólás, 2011.02.04.

A magyar vízilabdasport egyik fellegvára, a BVSC más sportágakban (például vívásban, úszásban, birkózásban vagy asztaliteniszben) is sokszorosan beírta nevét a magyar sport aranykönyvébe. A klub 1911 tavaszán alakult meg, s a százéves évfordulót a vízilabda-szakosztály is szeretné emlékezetessé tenni.

Az idén százéves BVSC-Zugló a magyar versenysport és az utánpótlásnevelés egyik zászlóshajója. Kiemelkedő sportemberek kerültek ki a klub edzőtermeiből, uszodájából, s hogy a vízilabdázók mindig is a sárga-kékek fő reprezentánsai voltak, azt a mai szakosztály azzal póbálja demonstrálni, hogy különleges rendezvényt szervez a centenárium megünneplésére.

- A klub megalapításának századik évfordulóját minden szakosztály megünnepli és természetesen közös rendezvény is lesz - mondta a vlv-nek Tóth Sándor, a BVSC-Zugló alelnöke, akit a vízilabdakedvelőknek nem kell bemutatni. - Arra gondoltunk, hogy a centenárium alkalmából rendezhetnénk egy különleges gálamérkőzést, amelynek keretében a jelenlegi BVSC játszana a magyar válogatottal úgy, hogy csapatunkat ideiglenesen megerősítenénk olyan BVSC-kötődésű aktív játékosokkal, mint például Varga Zsolt, Märcz Tamás, Kis Gábor, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Szécsi Zoltán, akik részben itt nevelkedtek, részben hosszú éveket töltöttek el csapatunk tagjaként. Kemény Dénes kedvező választ adott és megígérte, hogy a vb-felkészülés keretébe illeszti ezt a programot, így nyár elején megrendezzük a gálamérkőzést. A rendezvényre természetesen meghívjuk a még élő összes öreg BVSC-st, s meccs után az uszoda mögött egy kis kerti sütésen, sörözgetés közben elevenítheti fel mindenki a klubbal kapcsolatos emlékeit.

- Isten adja, hogy gyakran kelljen százéves klubok nagy tradícióval rendelkező vízilabda-szakosztályának ünnepségén részt vennünk - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány, hozzátéve: - Természetesen azt szeretném, ha a BVSC a következő száz évben is olyan fontos nevelőegyesület lenne, mint amilyen az elmúlt évtizedekben volt. Ezért is éreztem kötelességemnek, hogy a válogatott a vb-felkészülés közben egy rövid bemutató-mérkőzésen játsszon a Szőnyi úton. Ráadásul nagyon erős személyes kötődésem is van a klubhoz, hiszen itt kezdtem vízilabdázni (édesapám itt játszott), és egészen 15 éves koromig minden a Szőnyi úti uszodához kötött, utána kerültem át a Margitszigetre.

A gálamérkőzés június 2-án, csütörtökön lesz a Szőnyi úti BVSC-uszodában.