FACEBOOK

Magyarország-Németország - élő közvetítés

Magyarország-Németország - élő közvetítés
hozzászólás, 2010.07.30.

Békéscsabán vagyunk, nincs már szabad hely a lelátón, a fiúk bemelegítettek, várjuk a meccs kezdetét. Tegnap hat góllal győztük le ugyanezt a német válogatottat. Velük ellentétben nálunk van személyi változás a tegnapi csapathoz képest.

A találkozó 18.00-kor kezdődik.

Szivós Márton könyökét a délelőtti edzésen ellőtték, így ő ma nem játszik. Nincs semmi komoly baja, be is melegített, de a szövetségi kapitány úgy döntött, hogy inkább pihenjen. Helyette Mátyás Zoltán van nevezve. A kapusok közül Szécsi és Baksa szerepelnek a jegyzőkönyvben.  Utóbbi egészen pontosan Baksa Zoltán néven olvasható a papíron... A bemutatásnál a hangosbemondó ezt a nevet olvassa fel (nem tehet róla), Baksa (aki egyébként László) csak mosolyog rajta egy sort.

Van néhány csúnya sötét felhő mögöttünk, reméljük nem lesz sem gáz...

A magyar és a német válogatott tagjai egy-egy szál csabai kolbászt kaptak ajándékba az őket felvezető gyerekektől.

A hangosbemondóra rájár a rúd. Az imént igencsak elpirult. Történt ugyanis, hogy az alábbi mondattal üdvözölte a nézőket: "Köszöntjük kedves nézőinket a Békéscsaba-Németország mérkőzésen!". Az elszólás után jót nevetett a közönség, a bemondó pedig bocsánatot kért. Megbocsájtjuk, elvégre aranyos kis epizód volt.

Kezdődik a mérkőzés!

Varga Dénes hozza el a labdát. Az első támadás végn Oeler ellen büntetőt ítélnek. Biros lövi, kapufa.

Gyorsan labdát szerzünk hátul.

Felúszunk, Kis Gábor most nem megy be középre, kb. az ötösről lövi rá, Fischer nem ér oda (1:0).

Kis Gábor rövid időn belül megszerzi második gólját. Hosnyánszky passzol a kapu elé, a magyar center átveszi és a védője szorításában belövi (2:0).

Szécsi nagyon messzire kijön a kapujából (kb. öt-hat méterre), labdát szerez. Már úszunk fel, amikor váratlanul labdát szereznek a németek és Politze az üres kapuba helyez (2:1).

Madaras a következő támadás végén a jobb szélről, éles szögből pattint a kapuba (3:1).

Kapnak egy fórt a németek. Hosszasan járatják, lassú passzokkal, sok lóbával. Végül rálövik, Szécsi védése után a labda az ellenfél centeréhez, Schlotterbeckhez pattan, ő pedig belövi a ziccert (3:2).

Hosnyánszy passzát Madaras lövi kapura, Fischer most védeni tud.

Három perc van még a negyedből.

Nagyon buta gólt kapunk, elbambul az egész védelem, Kreuzmann egyenlít (3:3).

Hosnyánszky centerezni akar, de a beadást levadássza egy német védő.

Hosnyánszynak kapura kell lőnie a támadóidő miatt, kapufa...

Biros kiadja a jobb szélre Madarasnak, aki középre, a német kapu elé adja a labdát. Kis Gábor van ott, aki átveszi a passzt, három védőről fordul le, cselez ki, majd magabiztosan belövi. Brilliáns centerjáték volt (4:3). Kicsinek ez a harmadik gólja.

SZÜNET

A németek nyerik a második ráúszást.

Habár az első negyed tudósításából kiderül, azért biztos, ami tuti leírom, hogy Szécsi kezdett a kapuban.

Varga Dániel lő centikkel a kapu mellé a negyed első magyar akciójának végén.

A németek kapufát lőnek, de visszapattan hozzájuk a labda. Utána Eidnert próbálják megjátszani középen, de a bekkek szerelik.

Biros lóbál az ötösnél néhányat, majd kapura lövi. Pontosabban a kapusba.

Szécsi tol szögletre egy lövést a következő akciónál.

Kis Gábornak megy a labda húzásra, egy védő belenyúl a passzba.

Kreuzmann egyenlít (4:4).

Most járunk a negyed közepén.

Hosnyánszky lövése kerüli el a kaput.

Varga Dénes ível a bal oldalról a túloldalon érkező Varga Dánielnek. Dani bearaszol a kapu elé, de nem tudja a blokkok miatt rálőni. Így kiteszi szélre a Madaras helyén érkező Vámos Mártonnak, aki laposan belövi (5:4).

Varga Dániel próbálkozik hat méterről, Fischerben akad meg a labda.

Török Béla kiáll, Németország időt kér.

Szécsi véd két bravúrosat egymás után az timeout-ot követően.

Na végre mi is kapunk egy előnyt. Hosnyánszy a befejezőember (6:4).

Egy perc még a negyedből.

Kis Gábort most szerelni tudják az ellenfél védői.

Kreuzmann marad üresen a jobb szélen, a rövidre, laposan lövi a ziccert (6:5).

Van még egy támadásnyi idő. Kis Gábor kiharcol egy fórt, Biros pedig egy passz után, 2 másodperccel a félidő előtt belövi a hosszúba (7:5).

NAGYSZÜNET

Varga Dénes nyeri a harmadik ráúszást.

Kapufával végződik az első magyar támadás.

Pickert lő kapura, Szécsi megállítja a labdát a képzeletbeli gólvonatlon.

Sarokdobás után Kis Gábor kiharcol egy emberelőnyös helyzetet. Kicsi ma igen jól játszik. A fórt ellőjük, kapufa, de visszpattan hozzánk a labda. Az ismétlést Hosnyánszky vállalja, bemegy (8:5).

Hosnyánszky Norbert félelmetesen nagy gólt csavar, jó messziről. Ami tegnap nem jött össze, ma sikerült (9:5). Ha minden igaz, megvan videón.

Poltize próbálkozik, Szécsi ezt is megfogja. Kezdenek elbizonytalanodni a németek.

Rohe lő, Szécsi és a kapufa együtt védenek.

Madaras és Biros megúsznak. Madarasra mennek a védők, aki így Biroshoz passzol, a csapatkapitány pedig nem hibázik egy az egy ellen (10:5).

Két és fél perc van hátra a negyedből.

Egy gólya repült át a medence fölött. Ezt csak azért írom le, mert a fővárosban ez nem igazánKis jellemző, de a fedett vidéki uszodákban sem sűrűn találkozni eme szép madárral.

Pickert rá akarta lőni, de Kis Gábor belenyúlt a lövésbe, ami így Szécsi és a védők elé pattan.

Egy perc még.

Fórt kapunk, Kemény Dénes időt kér.

Kis Gábor csavarja a kapusba az időkérés után.

Hosnyánszky labdát szerez a kapunk előtt.

SZÜNET

Török elöl Oeler elhozza.

Schüler lő egy csattanós kapufát.

Kis Gábor lövi el Schroedter mellett, Fischer belenyúl, kipattan. A magyar center visszaszerzi a labdát, másodszori próbálkozásra csavar, a labda pedig a jobb alsóban köt ki. Szép gólt volt (11:5).

(Tegnap ez volt a végeredmény.)

Schroedter góllal kompenzálja az előbbi védelmi hibáját (11:6).

Hihetetlen ami Kis Gábor csinál ma. Most egy "sima" beadást húz be a kapuba, úgy ahogy az a centerek nagykönyvében meg van írva (12:6). Kicsi az ötödik gólját szerezte.

Schlotterbeck a következő akció végén szépít (12:7)

Öt perc van hátra a mérkőzésből.

Szécsi véd.

Vámos nem tudja kapura húzni Biros fához adott passzát.

Bukowski góljával 12:8.

Vámos Márton góljával visszavesszük ötgólos előnyünket (13:8).

Két és fél perc van hátra.

Roessing lövi rá, Szécsi véd.

Előnyben vagyunk, Hosnyánszky telibekapja a felső lécet. Visszapattan hozzánk a labda, kiegészülnek a németek, mi nem tudunk komoly helyzetet kialakítani.

Szécsi véd bravúrral a végén.

Egy magyar támadásra van még idő.

Biros rálövi, 8 másodperc maradt, ami semmire sem elég.

VÉGE

MAGYARORSZÁG-NÉMETORSZÁG 13:8 (4:3, 3:2, 3:0, 3:3)

Magyar gólszerzők: Kis G. 5, Hosnyánszky 3, Vámos, Biros 2-2, Madaras

20 régi hozzászólás

ikuvihar hozzászólása
2010.07.30. 23:59

Lehet, hogy a fiatalok között vannak jobbak Vámos Marcinál, akik sokkal kevesebb lehetőséget kapnak, de nézzünk már körül itthon balkezes fronton. Benedek Tibi befejezte, Kiss Gergő Londonra 35 éves lesz, várhatóan az utolsó világversenye, Madi is 33 éves lesz már akkorra. Utána pedig a nagy űr, mert a mostani mezőnyben még megközelíteni sem tudja őket senki. Nyilván ez is benne van, hogy a srác sokkal több lehetőséget kap, mint kortársai. Nem mellékesen azért valamit le is tesz az asztalra.

Marjay György hozzászólása
2010.07.30. 23:04

Még Dénes is tévedhet, ez természetes, azonban ha jobban átolvasod "én" hozzászólását, akkor meg fogod érteni, h mire akadtam ki. idézek: ? itt egyszerűen arról van szó, hogy KD behívta a srácot ?.. azért, mert a fia csapattársa az OBI/B-ben? ez kimeríti az együgyű rágalom fogalmát szerintem

norbss hozzászólása
norbss32273
2010.07.30. 22:28

nem szivatlak.. kemeny erdeke is h jo csapatba jatsszon....

B (régi) hozzászólása
2010.07.30. 22:13

Ez a halálom: Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok edző, ezért ő nem tévedhet. Aki ebből az alapból indul ki, az még talán a Mikulásban is hisz. De mindenestre meglehetősen szolgalelkű, amit fiatal lányoknak és idős bácsiknak kivételesen elnézek. Vámos beválogatása egyébként kivételesen szerintem is jó húzása volt a kapitánynak, de a többi fiatal "tehetség" zömével akkora bakot lőtt Deni, amekkorát atombombával sem lehet. Nálam ebből a keretből Marnitz, Bátori és Vámos érdemli meg, hogy a nagyfiúkkal edzhessen egy nyáron át, Vörös, Hárai, Bundschuh és Török még simán fejlődhetne két-három évet a klubjában, hogy a válogatottság közelébe érjen. Hegedüs beválogatása akkor lett volna jó ötlet, ha a srác ujja nem sérül meg a bajnoki döntőben, így csak ott van a többiekkel, de nem is nevezi őt a kapitány meccsre. Valszeg edzeni hívta. A nem annyira fiatal Mátyás Zoli behívása is csak azért érthető, mert hentes poszton legalább akkora a vákum a válogatott környékén, mint centerben. No meg azért, mert Varga Csuvit csak akkor hívja a kapitány, ha muszáj. Mély tisztelettel...

fabio gandini hozzászólása
2010.07.30. 21:52

great Gabor Kis! No pressures for the young players ... they will grow for London!

Marjay György hozzászólása
2010.07.30. 21:35

kedves ?én?, gondold már végig, hogy miket írsz Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányról!!!....szemünk meg nyitva van, hidd el?..eddig ezt látjuk: Vámos Marci 9 válogatottság, kevés játéklehetőség mellett 6 gól?.kezdetnek nem rossz?mi lesz, ha OB/1-es tapasztalata is lesz?

ricsi hozzászólása
ricsi32267
2010.07.30. 21:13

A csavartejtes kitalaloja!

Szöszke hozzászólása
2010.07.30. 21:12

A behívások és keretek eddig jobára Kemény Dénest igazolták. Ugye volt,hogy két favoritot kirakott és ők mire kellett összeszedték magukat. Egyikük háromszoros másikuk egyszeres olimpiai banok.:)

Yoda hozzászólása
Yoda32265
2010.07.30. 21:00

Van valaki, akinek a behívása szintén meglepetésként érte anno a szakmát. Meglepetésként, mert a saját korosztályában nem ő volt a favorit. Tapasztalata sem volt még túl sok...az illető ma háromszoros olimpiai bajnok...

ricsi hozzászólása
ricsi32264
2010.07.30. 20:34

Nem ismerem Vamos Marci kortasrait - en mas korosztaly vagyok - lehet, hogy jok, talan jobbak is, persze, lehet hogy ebben igazad van... De! Az elmult majd 14 ev tukreben, hogy mondhatsz olyat, hogy azert hivta be, mert a fiaval joban vannak?? Majd masfel evtized nem volt eleg, hogy mindenkinek vilagos legyen KD gondolkodasmodja?? Az kerul oda, akiben latja a potencialt. Fodor Rajmund karara, elvitte Beijingbe pl Varga Danit - ez akkor azt jelenti, hogy Rajmival nyert ket olimpiat, de a Dani szimpatikusabb volt? Ez vicces. Nezdd meg, hogy a kiscsavo ott van, es tobbet nyujt nulla OB/1es tapasztalattal, mint mondjuk egy LEN kupagyoztes Torok Bela - Ezzel persze nem akarom ot bantani, de teny es kesz.

Én hozzászólása
Én32263
2010.07.30. 20:23

Ajjaj, Vámos dobott 2gólt egy barátságos meccsen a német cserekapusnak, és egyből ő a legjobb fiatal??? Nyissátok ki srácok a szemeiteke, és nézzétek meg Bátori Bence, Fülöp Bence, Rusz Bertalan, Ernyey Márk, Nagy Norbert Zoltán vagy éppen csapattársa Angyal Dániel statisztikai adatait, és utána mondjátok, hogy mennyire ő a legtehetségesebb... itt egyszerűen arról van szó, hogy KD behívta a srácot nulla élvonalbeli tapasztalattal, ugy hogy még a saját korosztályában sem ő a legjobb, a válogatottba, és bizony én ugy gondolom, hogy azért, mert a fia csapattársa az OBI/B-ben, és jó a viszonyuk egymással... ez kemény igazságtalanság egyes élvonalbeli játékosokka szemben, hogy ő a keret tagja.. (Katonással, Létayval, meg még legalább 8-10 játékossal szemben) ennek ellenére gratulálok az ujabb szép győzelemhez, hajrá magyarok!!!

ricsi hozzászólása
ricsi32262
2010.07.30. 20:20

szivatsz?

norbss hozzászólása
norbss32261
2010.07.30. 20:17

vasasban!

ricsi hozzászólása
ricsi32260
2010.07.30. 20:12

Vamos Marci naon jo, es 18 evesen az egyik legmagasabb a valogatottban, adottsagban, es tudasban is sok van benne. Apropo, osztol melyik klubban latjuk???

r hozzászólása
r32258
2010.07.30. 19:34

Hosi megint csavarbombagól??!!:D

Marjay György hozzászólása
2010.07.30. 19:26

csatlakozom dorka06-hoz.....vamos Vámos!!...gratula az ifjúságnak

balzs hozzászólása
balzs32256
2010.07.30. 19:18

Most már tényleg helyreállt a világ rendje. :) Sikerült megünnepelni a magyar vízilabda 111. évfordulóját. Szép volt fiúk!

dorka06 hozzászólása
dorka0632255
2010.07.30. 19:18

Ja és azoknak akik kételkedtek esetleg Kemény Dénes döntésében Vámos Marcival kapcsolatban itt a bizonyíték ,hogy rászolgált a bizalomra! Még sokat tanulnia ,de azt hiszem ezt a legjobbaktól teheti meg!Sok sikert neki!

dorka06 hozzászólása
dorka0632254
2010.07.30. 19:15

Gratulálok!Szép volt fiúk! Külön gratulálok Kis Gábornak, ma fantasztikus volt!Remélem az EB-n is hasonlóan jó formában lesz! Kár ,hogy ma nem láthattunk Varga gólokat!de nem akarok telhetetlen lenni...! Szép volt Fiúk!Hajrá magyarok!

Doniz hozzászólása
Doniz32253
2010.07.30. 18:13

Békéscsaba-Németország! Azért megnéznék egy olyan meccset! :D Hajrááá Fiúk! Csak úgy mint tegnap! ;)