FACEBOOK

A Honvéd-Szeged egyik nagy kérdése: szabad-e locsolni?

A Honvéd-Szeged egyik nagy kérdése: szabad-e locsolni?
hozzászólás, 2010.04.02.

Húsvét hétfőn rendezik a Vodafone OB-1 újabb rangadóját. A Szeged a Kőér utcából szeretné elvinni a pontokat. A Honvéd tévés meccsen bizonyíthat, szerezhet tartást, önbizalmat az ötödik helyért folyó küzdelméhez. Előzetesünkben két-két játékos nyilatkozik.

Vodafone OB-1, 20. játéknap

Szombat

16.00 Szolnok-Pécs

18.00 Vasas-Szentes (Hajós Alfréd Sportuszoda)

18.00 FTC-BVSC

19.00 Eger-UTE

Hétfő

20.15 Honvéd-Szeged (SportKlub Televízió)

MARNITZ GERGŐ a VLV-nek:

- Úgy tűnik, hogy meggyógyult a dobhártyám, vagyis játszhatok a hétfői mérkőzésen. Amíg nem vehettem részt vizes edzésen, Zala Gyurival edzettem szárazföldön, de a héten már vízbe is mehettem. Nagyon szeretném, hogy megnyerjük a hétfői meccset, a továbbiakra nézve is fontos, hogy itthon, a Kőér utcában önbizalmat tudjunk szerezni. (Jövő szombaton Egerben játszunk.). A felkészülés során megpróbáltunk az emberhátrányos-emberelőnyös játékra nagyon odafigyelni. Minden egyes meccsen, amelyen jól játszottunk, jól használtuk ki az emberelőnyöket, ezért gyakoroltuk ezt kiemelten.

BÁTORI BENCE a VLV-nek:

- Jó a hangulat a csapatban. Keményen készültünk az elmúlt napokban, a hét elejétől meghajtottuk, kemény fizikális munkát végeztünk. Mindenféleképpen szeretnénk nyerni, fontos ez a meccs számunkra. Tudjuk, hogy reális esélyünk már nincs a negyedik helyre, de az ötödik hely még nemzetközi kupát ér, mindenképpen szeretnénk megszerezni. Remélem, az, hogy a meccset a televízió közvetíti, nem kevesebb nézőt jelent...

TÖRÖK BÉLA a VLV-nek:

- Tudjuk, hogy a hétfői meccs nagyon fontos, hiszen az alapszakasz harmadik helyének megszerzése a célunk. Ennek feltétele a jelenlegi állás szerint az, hogy a hátralévő három meccsből kettőt megnyerjünk. Nyilván mi nem elégszünk meg ennyivel, hanem háromból hármat akarunk nyerni, de egyelőre a Honvéd-meccs megnyerése az elsődleges cél. Szerencsére úgy néz ki, hogy mindenki játékra fogható. Ezért úgy gondolom, hogy komoly esélyünk van a győzelemre és persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy könnyű meccs lesz és félvállról vennénk. Mindenesetre győzni megyünk a Kőér utcába. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!!!

BAKSA LÁSZLÓ a VLV-nek:

- Az, hogy hétfőn játszunk, eléggé szokatlan nekünk és most egymásután kétszer így lesz. Remélem, a húsvéti megterhelő sonkafogyasztás ellenére sokan lesznek kint. Nagyon komolyan készülünk a Honvéd ellen, amit az is mutat, hogy szombaton és vasárnap is lesz edzés, sőt, még hétfőn délelőtt is egy laza, átmozgató jellegű. Mindenképpen nyerni szeretnénk, méghozzá jó játékkal, már csak azért is, mert egy héttel később a Vasas ellen játszunk és szeretnénk megmutatni, hogy komolyan kell velünk számolni a rájátszásban is. Betegünk nincs, Papesz oldalával, bordájával voltak gondok, emiatt ki is hagyta a Kassa elleni Interliga-meccset, de szerintem hétfőn ő is játszani fog.

15 régi hozzászólás

tulip16 hozzászólása
tulip1628766
2010.04.05. 14:07

Sziasztok! Tudja valaki, hogy hol lehet jegyet venni a mai Honvéd meccsre? köszi!

Daret hozzászólása
Daret28736
2010.04.03. 21:44

Olvastam :)

Hakapeszi hozzászólása
2010.04.03. 21:03

Azért én még nem írnám le, hogy az UTE nem indul jövőre. Honnan szeded ez te ilyen biztosra?

B (régi) hozzászólása
2010.04.03. 19:54

Stornó az egész: FTC-BVSC 3:7.

B (régi) hozzászólása
2010.04.03. 19:36

Összeáll a kép... Amúgy az is szempont még, hogy a döntőben illetve a kisdöntőben melyik csapat indul "fórral", azaz hazai pályán. A döntőben nyilván az Eger, ez a téma már korábban lefutott. A bronzmeccsnél viszont a Fradi ellen a Szegedé lesz a fór, ha hétfőn nyer a Szeged és ezzel megszerzi az alapszakasz harmadik helyét. A Szegednek tehát ezért is fontos a hétfői meccsen a győzelem. Ha ez nem sikerülne, akkor jön a Fradi nagy dilemmája: befusson harmadiknak az alapszakaszban és 0-6-ról induljon a Vasas ellen a bajnoki elődöntőben, de lépéselőnnyel a bronzmeccsen vélhetően a Szeged ellen, vagy leadja a harmadik helyet az alapszakaszban, ezzel több esélyhez jut a bajnoki elődöntőben a döntőbe jutáshoz az Eger ellen, mint a Vasas ellen, de leadja a fórt a bronzmeccsnél, kockára téve ezzel a bajnoki bronzérmet és a jövő évi Euroliga indulást. A fentiek fényében a fradistáknak is jó szurkolást kívánok hétfőre!

marcius13 hozzászólása
2010.04.03. 19:22

Azt valaki meg tudja mondani, hogy az UTE-val mi van? Mert nálam kimaradt az alapinformáció (ha volt ilyen), és azóta mindig csak egy-egy utalást kapok el a rossz helyzetükre vonatkozóan...

balzs hozzászólása
balzs28726
2010.04.03. 18:09

Ehhez annyit fűznék hozzá hogy 12 pont kell a döntőbejutáshoz, tehát minimum két győzelem még 6-0 esetén is. Kíváncsian várom a hétfői Honvéd-Szeged meccset. Hajrá Eger!

B (régi) hozzászólása
2010.04.03. 18:02

A Szolnok finomra őrölte a Pécset (18-7). A baranyai megyeszékhelyen sem stimmel mostanában minden, ennyire nem gyenge az a csapat. Töröm a fejem, hogy mi lenne jobb a Vasasnak, a Szegeddel vagy a Fradival játszani a bajnoki elődöntőt. Jó, elsőre persze hogy a Fradival, de kérdés, hogy jó-e az a csapatnak jelen állapotában, ha csupán egy rájátszásos meccsel a háta mögött fut be a bajnoki döntőbe és találkozik a mostani formája alapján csúcson lévő Egerrel. Lehet, hogy jobb lenne az Eger előtt még egy kicsit erősödni a Szeged elleni két (három?) meccsen. Ez persze a Szegeden is múlik, kérdés, ők mire hajtanak. Az alapszakasz harmadik helye szép eredmény lenne tőlük, de kérdés, hogy akarják-e a Vasast az elődöntőben. Én arra tippelek, hogy most inkább akarják, mint az Egert, tekintve a Vasas közelmúltbeli megingását meg azt, hogy az Eger ellen 0-6-ról indulnának, a Vasas ellen meg legrosszabb esetben is 1-4-ről. Ezért gondolom azt, hogy rá is fognak hajtani a harmadik helyre. Marad a Fradi. Nekik viszont érdekes módon az Eger lenne jobb ellenfél az elődöntőben, tekintve, hogy a Vasas ellen 0-6-ról indulnának, az Eger ellen viszont csak 1-4-ről. Vagyis ők biztos nem fognak bezavarni a Szegednek a képbe, így csak és kizárólag a Szegeden múlik (no meg a Honvédon), hogy meglesz-e a Szegednek az alapszakasz harmadik helye. Ezért fontos meccs a hétfői Honvéd-Szeged, mert ha a Szeged nyer, akkor gyakorlatilag megvan nekik a harmadik hely.

szerk hozzászólása
szerk28724
2010.04.03. 17:49

Megkérdezzük ezeket majd.

CsokiVanilia hozzászólása
2010.04.03. 13:52

Sziasztok! A Fradi is megérne néhány szót:)

Daret hozzászólása
Daret28722
2010.04.03. 13:11

Off. T. Szerk! Három kérdésem lenne: a) Hogyan alakul a rájátszás időpontja(i)? (Biztosan megtalálható valahol a Szövetség honlapján a módosított időpont, de sajnos nem találom, csak a korábbi verziót.) b) Maximálisan mennyi külföldi játékos játszhat egy OB I-es csapatban? (Jól gondolom, hogy ez a szám 2 fő lehet?) c) Tuszd-e arról, hogy van-e a Szövetségnek valamilyen terve a 2010/11-es kiírásban arra, hogy az UTE kiválásával hogyan alakul az induló csapatok létszáma? (Tovább csökkenhet, mint tavaly a Szfehérvár megszűnésével, Ybl alacsonyabb osztályban maradásával? Maradhat a most kiesés szélén álló csapat? Bejöhet két újabb -alacsonyabb osztályból- ha vállalják a feltételeket? Tudom, pénz, pénz, pénz... De érdekelne a Szövetség "válságterve", a sportág megmentésére, életben tartására!) Köszönöm!

balzs hozzászólása
balzs28718
2010.04.02. 21:35

Pedig a vasas-Szentes "rangadó" is igazán megérne néhány szót. :D

cowk hozzászólása
cowk28717
2010.04.02. 21:31

nem neked szolt, akinek szolt, az pontosan tudja mirol beszelek.

bogyo hozzászólása
bogyo28716
2010.04.02. 21:29

ezt a primitívséget már így Húsvétkor..... Hajrá Szeged!

cowk hozzászólása
cowk28715
2010.04.02. 20:04

jaj, ez a szemet vlv mar megint csak a vasassal foglalkozik! :( felhaborito, kerem vissza a penzemet! ...