FACEBOOK

Kotorban a Vasas - helyszíni tudósítás

Kotorban a Vasas - helyszíni tudósítás
hozzászólás, 2010.02.03.

Kevesebb mint másfél óra alatt Montenegró fővárosába repült kedden délután a Teva VasasPlaket csapata, amely szerdán este Euroliga-csoportmérkőzést játszik a Primorac Kotorral. Podgoricából a repülés időtartamával nagyjából megegyező hosszúságú buszozás következett a klasszikus crna gorai kopár fekete hegyek között, s a piros-kékek máris szálláshelyükre, a Kotor melletti Tivat egyik öbölparti szállodájához értek. Este edzés következett a meccs helyszínén. A VLV helyszíni tudósítása.

Gyanúsan kevesen gyülekeztek a ferihegyi tranzitváró 19-es kapujánál, ahol a Podgoricába induló utasokat szólították beszálláshoz. A Vasastól persze mindenki megjelent, de más utas alig várakozott ennél a kapunál. Amikor megláttuk a gépet, mindent megértettünk. A Malév által üzelemtetett legkisebb repülőgép vitt minket Montenegróba. Az egyik oldalon két ülés, a másikon csak egy... A személyzet egytagú, mert több utaskísérőnek nem volna hely. A Vasas utazóin kívül talán még hatan lehettek a gépen, amelynek minden apró megdőlése arra inspirálta a játékosokat, hogy az alkalomhoz illő rémtörténeteket elevenítsenek fel.


De ez már csak azután történt, hogy az egytagú személyzet ismertette a kötelezően ismertetendő biztonsági előírásokat. (Tudjátok: hogy kell bekapcsolni a biztonsági övet, miként kapjuk magunk elé a kihulló oxigénmaszkot és így tovább.) Csupa olyan művelet, amit a légiutaskísérő rendszeresen karjait felemelve, teátrális mozdulatokkal illusztrál. Az elöl ülők azt vették észre, hogy a stewardess hangja el-elcsuklik, majd szinte fuldokolni kezd a röhögéstől. Későbbi elbeszélésekből tudjuk, ezt a hatást az váltotta ki, hogy az egyik sportoló (hitelt érdemlő források szerint Nagy Viktor) a prezentációt elkezdte látványosan utánozni. Széles mozdulatait nyilván megfelelő artikuláció is kísérte, s ez már kiverte a biztosítékot az előírásnak megfelelni akaró légiutaskísérőnél. Előbb ő, aztán az utasok mindegyike, végül pedig a repülőgép is dőlt a röhögéstől. (Ez utóbbi nem volt vicces.)


Őrület a levegőben (Kotorba utazik a Vasas, 2010.2.2.)

A landolás végül simán sikerült, minden csomag előkerült a gépből, ami azért érdekes, mert nem láttuk, hogy lett volna valahol csomagtér.

A buszozás már kényelmesebb volt - és nem kaptunk instrukciókat vészhelyzet esetére, pedig a keskeny hegyi szerpentinen haladva az embert szinte jobban elfogta a félelem, mint fent a levegőben.

A valamikor minden bizonnyal elegáns szállóként funkcionált Palma Hotel gyönyörű környezetben fekszik, s ez mindenért kárpótolja az embert. Pihenésre nem jutott sok idő, a csapat hatkor edzésre indult. A sokkal lepusztultabb környezetben lévő uszodához érve többen is felemlegették legutóbbi ittjártukat, amikor is a helyi ultrák betörtek a buszba, összetűztek Nagy Viktorral, s elvették az ipodját. Akkor a Vasas bosszúból megnyerte a meccset, s ez a győzelem aztán végül Final Fourt eredményezett.

Szinte nem is merem leírni, de néhány játékos beszélgetését elcsíptem edzés után. Az egyik azt mondta a másiknak: "Nagyon erősen azt érzem, hogy holnap nyerni fogunk." Mire a másik: "Szerintem az első szünetben 3:1-re vezetni fogunk". Egy esetleges vereség után talán égő lesz majd, hogy idéztük ezt a párbeszédet, de most még a meccs előtt vagyunk és azt akartuk érzékeltetni, hogy a játékosok szerint a győzelem benne lehet a szerdai meccsben.

A csapat délelőtt még edz egyet, délután nyilván lesz pihenő és taktikai megbeszélés, mi pedig átruccanunk Budvára, megnézni a Budva-Honvéd meccset (17.30). Este fél kilenckor aztán kezdés a kotori uszodában.

VLV-GALÉRIÁK:


Kotorban a Vasas 1.


Kororban a Vasas 2.


Kotorban a Vasas 3.

VLV-VIDEÓ:


A Vasas edzése Kotorban (2010.2.2.)

10 régi hozzászólás

Tyúk hozzászólása
Tyúk27645
2010.02.03. 20:34

Nagyon szépen köszönöm :)))

Adri hozzászólása
Adri27642
2010.02.03. 20:25

Nincs mit! Remélem, működik is!

timon4 hozzászólása
timon427637
2010.02.03. 20:10

köszi! :)

Adri hozzászólása
Adri27629
2010.02.03. 19:04

A neten a következő linket ajánlom: http://www.ustream.tv/channel-popup/s2-00000071 Ha esetleg így nem jönne be, mert jártam már így, akkor íme az oldal: www.myp2p.eu Itt kattints a Live Sports fülre és ott az Others menüre, az első blokkban az utolsó. Az utolsó előtti pedig az Eger-Recco meccs! Jó szórakozást!

RioF hozzászólása
RioF27616
2010.02.03. 18:26

Ha hazafelé is ilyen lesz a hangulat,akkor leszek nyugodt!:) Mindent bele srácok! Hajrá Vasas!

timon4 hozzászólása
timon427603
2010.02.03. 17:50

sziasztok! Tud esetleg vki segíteni, h hol tudom élő képpel nézni a meccset a neten? tv-re már nem telt az albiba... :S :D Előre is köszi, hajrá Vasas!

zzzz hozzászólása
zzzz27589
2010.02.03. 16:30

Sziasztok! A sporttv adja a budva-honvédot? mert a honlapjukon nincs feltüntetve...

móka hozzászólása
móka27588
2010.02.03. 16:15

Én is nagyon bízom a jó eredményben..Nem mondok meglepetést, hiszen két éve még senki sem tudta mi az a Primorac, mindenki őket akarta kapni a Final Fourba jutásért. Le is nyomtuk őket idegenben, igaz, hogy a Komiban utána jött egy egygólos zakó.Katonást én is sajnálom, viszont nem ezen fog múlni szerintem.Ha végre Dani, Dumi, Viktor, Hosi, meg Kicsi egyszerre fogna ki jó napot, jöhetne itt 20 montenegrói, 3 Kiss Gergő, 1 teljes Pro Recco, akkor is eldugnák előlük a labdát.Ezekben a fiúkban benne van a világklasszis, a zseni, remélem, hogy ezen a sorsdöntő meccsen ki is jön...B(régi-nek) ellentmondva ugyanis ha ma nem nyerünk nemhogy gond van, hanem k...va nagy gond van....Történetesen az, hogy 99.9%,hogy kiesünk.....Ez pedig ettől a kerettől csalódás lenne. Éppen ezért meg se forduljon a fejekben ilyesmi!!!!!!!HAJRÁ VASAS, ANGYALFÖLD!!!!!!!

B (régi) hozzászólása
2010.02.03. 10:55

Bízom benne, hogy sikerül meglepetést okoznia a Vasasnak, de Katonás Gergő nélkül a Jug ellen sem ment volna sokra a Vasas, és Katonás ugyebár most sem fog szerepelni. Én még arra is emlékszem, hogy Dumi mennyire fogadkozott az előző forduló meccse előtt, hogy győzelemre vezeti a csapatát, ami aztán simán nem sikerült. A jó hangulat és a bizakodás mindenesetre jó jel, de meccset nyerni nem szavakkal kell, hanem tettekkel. Uraim, itt a lehetőség ismét, megint lehet bizonyítani, ha már legutóbb nem sikerült. Ha ez nem menne, akkor sincs nagy baj, idegenben kell ponto(ka)t szerezni a Jugtól, ami ugyebár éppolyan nehéz lesz, mint a Kotor ellen...

Tomute hozzászólása
Tomute27581
2010.02.03. 09:48

Dani derekáig ér az ?ajtó??, Decker vízszintes fejjel ücsörög a gépen?:-):-) Nagyon jó anyag! :-) Grat! Hajrá magyarok!