FACEBOOK

A Vasas mindenesetre megpróbálja...

A Vasas mindenesetre megpróbálja...
hozzászólás, 2009.04.22.

A hazai pályán összeszedett háromgólos hátrány után idegenben felszabadultan játszhatnak Varga Daniék. Igazi örömvízilabdára készülnek, s ha önmaguk szórakoztatása eredményességgel párosul, kit tudja, talán még "bármi" is kijöhet a dologból a végére. Kedden este a meccs színhelyén, a szerdai találkozó időpontjában, a szerdán várható "örömvízilabdázáshoz" illő hangulatban tartottak edzést a fiúk. Ott voltunk, miként a szerda esti meccset is a medencepartról közvetítjük olvasóinknak.

A magyar bajnok kedden reggel, a milánói járattal utazott Olaszországba. Busszal érték el a végcélt, a Ligúr-tenger partját. A csapat Reccóban szállt meg, de ismeretes, hogy a Pro Recco az idén nem saját otthonában, hanem a szomszéd faluban, Soriban, a nemrég átadott városi uszodában játssza hazai mérkőzéseit. A piros-kékek számára ez új helyszín, korábban a reccói öbölben edzettek és a szintén közeli Camogli uszodájában vívták meccseiket a Reccóval.

Az esti edzés jó hangulatban telt, a végén "Duminho" tartott egy kis labdás bemutatót, megrémítve mintegy az AC Milan rajongóit, hiszen mire számíthatnak az olasz klub szurkolói a budapesti vendégjátékon, ha még a magyar vízilabdázók is így kezelik a labdát...

STEINMETZ BARNABÁS a VLV-nek:

- A Recco budapesti szereplése után az edzéseink jellege valamennyire megváltozott. Kicsit hosszzabbak és brusztosabbak lettek, keményebb fizikai terhelést kaptunk annak érdekében, hogy jobban bírjuk azt a típusú játékot, amit a Recco produkált ellenünk a Komjádiban. 

- És lehet ilyen rövid idő alatt "hozzáidomulni" ehhez?

- Amúgy sem volt gond a fizikális állapotunkkal, csak magát a stílust kell átvennünk. Tudva azt, hogy nem kapunk "könnyű faultot", ha esetleg olyan szituáció van, amiért máshol faultot, kiállítást adnak, nem szabad ítéletet várni, megállni, hanem menni kell tovább és még jobban mutatni, hogy fognak, gyűrnek.

- Beszéltetek-e az esélyekről, vagy ez nem téma.

- Az esély mindaddig megvan, amíg le nem fújják a mérkőzést. Nyilván nem mi számítunk most esélyesnek, de úgy gondolom, hogy az is egy rang, hogyha mondjuk a Reccót legyőzzük hazai pályán. Hogy egy góllal vagy többel..., ezt lehet latolgatni... Azért jöttünk, hogy jó meccset játssszunk, győzzünk, és ha egy kis esély is adódik, megpróbáljuk kiharcolni a továbbjutást.

VARGA DÉNES a VLV-nek:

- Az biztos, hogy nyugodtak leszünk és mindenféle kockázatot fel fogunk vállalni, hogy behozzuk a három gólt és néggyel nyerjünk. Ennyit tudok ígérni.

VARGA DÁNIEL a VLV-nek:

- Nyerni jöttünk, de tudjuk, hogy ha sikerül is, nem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz. El tudok képzelni egy olyan ideális esetet, hogy végig szorosan alakul a meccs és a negyedik negyedre plusz eggyel fordulunk rá - ekkor meg bármi lehet. De ha eddig azt mondtam, hogy 30 százalék az esélyünk a továbbjutásra, akkor most tízet mondok. Ez a "numerikus" része. Ami pedig a dolog filozófiáját illeti: játszhatunk még egy meccset a világ legjobb csapatával Olaszországban, remélhetőleg szintén telt ház előtt, és minden percét, másodpercét szeretnénk kiélvezni. Ha ez meglesz, akkor "mellesleg" még lehet egy olyan hozadéka is, amit az előbb említettem.

VLV-képek a Vasas kedd esti edzéséről



VLV-videó:

Ez a tábla fogadta a Soriba érkezőt kedden este
 

Vasas-edzés Soriban (Pro Recco-Vasas, 2009.

 


A Pro Recco nagyon komolyan veszi a visszavágót. Tudom, profi játékos mindig ezt mondja, ez a kötelező udvariasságból is adódik. De higgyék el az olvasók, számos jele van annak, hogy az Euroliga címvédője nem engedi kiénekelni a sajtot a szájából. A piros-kékek egy nagyon elszánt, cseppet sem elbizakodott Pro Reccóval találják majd szemben magukat, egy dologra biztosan nem számíthatnak, arra, hogy Pino Porzio fiai már zsebben érezve a továbbjutást, nagyképűen, flegmán fognak játszani. Csak egy példa: a csapat a kedd esti edzés után közösen elvonult egy közeli szállodába, kedd estétől a mérkőzésig minden egyes percet együtt töltenek, s ilyesmit csak a sorsdöntő mérkőzések előtt szokott elrendelni Porzio...

MADARAS NORBERT a VLV-nek:

- Nem lesz könnyű, el kell felejteni, hogy mi volt az első meccsen. Úgy kell játszanunk mintha ezen az egy mérkőzésen múlna a továbbjutás, és nem lenne három gól előnyünk.

- De lélekben tényleg nem érzitek úgy, hogy már megvan a továbbjutás?

- Őzintén mondom hogy nem. Természetesen az első meccs után mi vagyunk az esélyesek, mert ugye itthon nem "szoktunk" kikapni, pláne nem 3-4 góllal. Viszont ezek olyan meccsek, amielyeknél az esetleges hibát később már nem lehet "jóvátenni". Szóval nem szabad hibázni és ez részben fejben dől el! Olyan "állapotot" kell a fejekben teremteni mintha ezen a négy negyeden múlna a dolog, és akkor biztos, hogy nem kényelmesedünk el!

- A pesti meccs elemzése járt valamilyen tanulsággal?

- Tanulság mindig van, de azért azt itt nem mondanám el...

MARCZ TAMÁS a VLV-nek:

- Nagyon komolyan, vagy ha lehet, még komolyabban kell vennünk a visszavágót, mert az idegenben szerzett  háromgólos előny véletlenül sem kényelmesíthet el bennünket. A Vasas játéka elég improvizatív ahhoz, hogy akár 2-3 perc kihagyás elég lehet, hogy ledolgozzák a különbséget. Kettős győzelemmel szeretnénk továbbjutni és nem matematikával foglalkozni a meccs alatt.

A másik három Euroliga-negyeddöntő:

17.00 Mladost Zágráb (horvát)-Olympiakos Pireusz (görög) - az első meccsen:  Olympiakosz-Mladost 8:5
18.15 Jug Dubrovnik (horvát)-Partizan Belgrád (szerb) - az első meccsen: Partizan-Dubrovnik 11:9

20.30 Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Primorac Kotor (montenegrói) - az első meccsen: Kotor-Herceg Novi 12:12

KISS GERGELY a VLV-nek:

- Hiszünk is és bízunk a győzelemben a Jadran ellen. A két csapat idei mérlege 2-2 győzelem és egy döntetlen, tehát kiegyensúlyozottak az erőviszonyok. Sok könnyen orvosolható hibát elemeztünk ki az elmúlt meccseinkből, amelyeket kijavítva, tiszta fejjel játszva lehet esélyünk. De természetesen ehhez idegenben szinte hibátlanul kell játszanunk!

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Felvettük a Herceg Novi elleni pénteki bajnoki meccsünket, kielemeztük a hibákat, de egyébként is elég jól ismerjük az ellenfelet, csodálkoznék, ha újat tudnának nyújtani. Érdekesség, hogy bár a Herceg Novi csak 20 kliométerre van Kotortól, már kedden odautaztunk, ott szálltunk meg és még szerdán délelőtt is edzünk a meccs színhelyén. Mégiscsak egy nemzetközi mérkőzésről van szó! Tudunk "akklimatizálódni", ráhangolódni a mérkőzésre. Nyilvánvaló, elő fogunk venni új dolgokat is, amiket eddig nem mutattunk, kell olyan, ami meglepetés, amit még nem láttak. Már korábban is próbáltunk ezt-azt, de most még tovább bővítjük a taktikai repertoárunkat és ezzel felfegyverkezve szállunk vízbe Herceg Noviban.

9 régi hozzászólás

RioF hozzászólása
RioF21142
2009.04.22. 18:08

Gyerünk srácok mutassuk meg a kirakat csapatnak!!:))) Mindent bele! Hajrá Angyalföld!!!!!

Nett hozzászólása
Nett21140
2009.04.22. 15:27

Köszönöm a segítséget!

Daret hozzászólása
Daret21139
2009.04.22. 15:19

Sport1

Nett hozzászólása
Nett21138
2009.04.22. 15:14

Végülis valamelyik csatorna közvetíti a meccset? HAJRÁ VASAS!!!!!!!!!!

cowk hozzászólása
cowk21136
2009.04.22. 12:13

HAJRÁ VASAS!

mendemonda hozzászólása
2009.04.22. 11:03

Nem tudom milyen országbeli bírók lesznek, de az első meccsből kiindulva a Recco-sok megkapják a címvédőnek járó "tiszteletet", ami most még párosulhat a hazai pályával, amit szinte a Komiban is megkaptak. Ettől függetlenül jobb csapat a Recco, viszont reménykedem abban, hogy végre úgy játszik a CSAPAT, ahogy a képességei alapján játszania kellene. A feladat adott, minden negyedet egy góllal kell megnyerni:) Hajrá VASAS!

norb hozzászólása
norb21131
2009.04.22. 09:05

Ha minden igaz a Eurosport2 adja a mladost-olimpiakoszt 5től élőben

norbertopolo hozzászólása
2009.04.22. 08:45

CSAK A VASAS! MINDÖRÖKKÉ! Most kell előkapni azt a játékot, amivel 4 kapott gólon tudjuk tartani az ellenfelet - és akkor talán az úszóedzés is elmaradhat hétfőn... :-) 7-8 gólt fogunk dobni elől! De ha "csak" nyerünk, akkor is TI VAGYTOK A LEGNAGYOBBAK!

Tyúk hozzászólása
Tyúk21128
2009.04.22. 08:35

Hajrá Vasas! Élvezzétek a játékot ... hogy legyen egy Dani által említett hozadéka :]