FACEBOOK

Kupadöntőben a Szeged!

Kupadöntőben a Szeged!
hozzászólás, 2009.03.21.

Fegyelmezett, összeszedett, okos játékkal háromgólos győzelmet aratott a Szeged a LEN Kupa elődöntőjében, ezzel kiverte a két évvel ezelőtti győztest és döntőt játszik a görög Panioniosszal! A Vasas tét nélküli meccsen nagy nehezen győzte le otthon az Egert. Az Euroligában a "magyar vonatkozású" küldöldi csapatok közül a Pro Recco csoportelső lett, miután Benedek vezérletével egy góllal legyőzte a Jug Dubrovnikot. A Budva kiesett, Gór Nagy Miklós hiába lőtt egy gólt a Mladost ellen, a döntetlen a Zágráb továbbjutását jelentette. Simán ért be a negyeddöntőt jelentő második helyre a Kotor.

Szegeden zsúfolásig megtelt a sátortetős uszoda medencepartja. A helyiek megérezték, hogy nagy lehetőség előtt áll a csapat, s a szurkolók a meccs egyes szakaszaiban fergeteges buzdítással sugározták át a támogatást.

Szeged-Kazany (orosz) 8:5 (3:2, 1:0, 3:2, 1:1)
Szeged, v.: Jurgen Hausche (német), Boris Margeta (szlovén)
Szeged: Baksa - Vejzagics, Lehmann, Milos Korolija 1, Varga T. 3, Komlósi, Weszelovszky 3. Csere: Varga P., Juhász, Török 1, Kuncz, Mihajlo Korolija. Edző: Kásás Zoltán.
Sintez Kazany: Dudkin – Basik 1, Szavics ,Belofasztov, Dokucsajev 3, Akszenov , Zakirov 1. Csere: Katkov, Evdokimov,   Fatakhutdinov, Jelizarov ,Schertwitis, Latipov, Demidenko. Edző: Vlagyimir Zakarov.
Gól - emberelőnyből: 6/11 ill. 3/10
Gól - ötméteresből: 1/1 ill. 0/1

A Szeged Beton 18:15-ös összesítéssel jutott a LEN Kupa döntőjébe, ahol a görög Panioniosz Athén lesz az ellenfele.

A vlv élő közvetítése

vlv-fotók a meccsről

vlv-videók (köszönjük a Szeged-Beton, személy szerint Varga Sebastian segítségét!):

Bevonulás

Bemutatás

0:1 - Dokucsajev első gólja

1:1 - Weszelovszky első gólja

1:2 - Dokucsajev második gólja

2:2 - Varga Tamás első gólja

4:2 - Török Béla gólja

Baksa kivédi Szavics ötméteresét

5:3 - Weszelovszky második gólja

6:3 - Weszelovszky harmadik gólja

6:4 - Dokucsajev harmadik gólja

7:4 - Varga Tamás harmadik gólja

Baksa-védés

A mérkőzés vége


Baksa kivédi Szavics ötméteresét



Kásás Zoltán nyilatkozata



Baksa László nyilatkozata



Varga Tamás nyilatkozata



Török Béla nyilatkozata




A Vasas furcsa meccsen győzte le csoportbeli magyar ellenfelét, az Egert. A már továbjutott piros-kékek az utolsó negyedben vezettek először, addig csak futottak az eredmény után, sőt, a vendégek már négy góllal is vezettek.

Vasas-Eger 11:10 (2:3, 3:3, 3:3, 3:1)
Budapest, Komjádi Uszoda, v.: Koryzna (lengyel), Kosir (szlovén)
Vasas: Nagy V. – Hosnyánszky 1, Vörös 1, Kovács R. 1, Varga Dániel 5 (1/1), Varga Dénes 3 (0/1), Steinmetz B. Cs.: Takács, Kállay, Katonás (1/0), Tóth, Hőna. Edző: Földi László
Eger: Szécsi – Decker, Erdélyi, Bárány, Kiss Cs., Hegedüs 1, Biros 2. Cs.: Nyéki 1, Varga II Zs. 1 (1/1), Feltham 3, Binder, Bundschuh 1, Petrovai 1. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán
Gól - emberelőnyben: 9/15 és 6/13 ( + 2 páros kiállítás, + 1 kettős Eger-előny)
Gól - ötméteresből: 1/3 és 1/1
Kipontozódott: Hosnyánszky (19. p.), Binder (20. p.), Bundschuh (21. p.), Hőna (27. p.), Erdélyi (28. p.), Steinmetz B. (30. p.), Kiss Cs. (31. p.)
Sárga lap: Gerendás György (16. p.)


A vlv élő közvetítése a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával

TZS-képek

Dorka-képek

videók (Sport1 televízió):

0:1 - Biros Péter első gólja

1:1 - Varga Dénes első gólja

1:2 - Aaron Feltham első gólja

1:3 - Bundschuh Erik gólja

2:3 - Hosnyánszky Norbert gólja

3:3 - Varga Dániel első gólja

3:4 - Aaron Feltham második gólja

3:5 - Aaron Feltham harmadik gólja

4:5 - Varga Dániel második gólja

4:6 - Nyéki Balázs gólja

5:6 - Varga Dániel harmadik gólja

5:7 - Varga II. Zsolt ötméteresgólja

5:8 - Petrovai Márton gólja

Karonás Gergely kimaradt ötöse

5:9 - Biros Péter második gólja

6:9 - Vörös Viktor gólja

7:9 - Varga Dénes második gólja

8:9 - Varga Dániel negyedik gólja

9:9 - Varga Dániel ötödik gólja

Varga Dénes kimaradt ötöse

10:9 - Kovács Róbert gólja

10:10 - Hegedüs Gábor gólja

11:10 - Varga Dénes harmadik gólja

vlv-videók:

Szécsi Zoltán nyilatkozata



Varga II. Zsolt nyilatkozata



Hegedüs Gábor nyilatkozata



Nagy Viktor nyilatkozata



Varga Dénes nyilatkozata



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata



A D csoport másik mérkőzésén:

Marseille (francia)-Partizan Belgrád (szerb) 14:15 (6:5, 1:4, 3:2, 4:4)

A csoport végeredménye:

1. Partizan Belgrád 16,

2. Vasas 12,


3. Eger 3,

4. Marseille 2 pont

Eredmények az Euroligában:

A csoport

Pro Recco (olasz)-Jug Dubrovnik (horvát) 9:8 (1:1, 2:3, 3:2, 3:1)
(Benedek 4, Kásás 1, Madaras és Märcz nem lőtt gólt)

Fotók a meccsről a Pro Recco honlapjáról


KÁSÁS TAMÁS (Pro Recco) a VLV-nek:

- A lényeg megvan: a győzelem. Mint mindig ellenük, most is egy gól volt a különbség. Mondjuk, ez a sport inkább hasonlitott vizi pankrációra, mint vízilabdára, ahhoz nem sok köze volt. Végig bunyós, kemény meccs volt, és sokat engedtek a bírók.

MARCZ TAMÁS (Pro Recco) a VLV-nek:

- Nem játszottunk hibátlanul. Sokszor fordult elő a meccs folyamán, hogy elkerülhető helyzetkből kaptunk gólt, gólokat. Úgy gondolom, hogy támadásban is van mit még javulnunk, a nagy akarás időnként zűrzavart okozott. Mindezek ellenére olyan határozott és mindenképp győzelmi szándékkal játszottunk, ami minden hibánkat képes volt kompenzálni. Az egész mérkőzést óriási fizikai harc jellemezte, az idei év legizgalmasabb meccsét játszottunk, örömünkre telt ház előtt.

MADARAS NORBERT a VLV-nek:

- Végig szoros volt, az elején ők vezettek két góllal, a végén már mi! Igazi birkózós meccs volt, örülök, hogy sikerült nyerni. A Dubrovnik nagyon hajtott a csoportelsőségért és az igazság kedvéért el kell mondani, hogy az egyetlen balkezesük, Jokovics hiányzott. Ha a Dubrovnik eljut a FF-ba és mi is, nagyon nehéz lesz ellenük, hiszen gyakorlatilag otthon fognak játszani. Ide is eljött 80-100 szurkolójuk.

Szeretnék gratulálni a Szegednek, a Kazany jó csapat, remélem, hogy ezek után már megnyerik a LEN Kupát a szegediek!

Sturm Csehov (orosz)-Volgográd (orosz) 7:9 (2:5, 2:1, 1:1, 2:2)

A csoport végeredménye:

1. Pro Recco 12,

2. Jug Dubrovnik 10,


3. Volgográd 9,

4. Sturm Csehov 4 pont

B csoport

Budva (montenegrói)-Mladost Zágráb (horvát) 6:6 (1:1, 2:1, 1:1, 2:3) (Gór-Nagy Miklós 1)

GÓR-NAGY MIKLÓS a VLV-nek:

- Nem nagyon tudok mint mondani, elképesztően közel volt a továbbjutás. Sajnos a végén sem/nem lőttük be a fórjainkat, így elment a meccs. Egyszer sem vezetett a Zágráb, mindig ők kapaszkodtak utánunk, igaz kétgólos sem volt a különbség. A fórokat sem ők, sem mi nem lőttük jól. Őrülten küzdelmes meccs volt, amely sajnos döntetlen lett és emiatt a Mladost jutott tovább. Azonban nem gondolom, hogy szégyenkeznünk kéne, emelt fővel estünk el a további küzdelmektől.

Videó:

Gór-Nagy Miklós gólja



CNA Barceloneta (spanyol)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 11:11 (1:3, 3:3, 4:3, 3:2)

A csoport végeredménye:

1. Jadran Herceg Novi 11,

2. Mladost Zágráb 9,


3. Budva 7,

4. CNA Barceloneta 5 pont

C csoport

Sibenik (horvát)-Primorac Kotor (montenegrói) 7:17 (1:4, 2:4, 1:6, 3:3)
(Steinmetz Ádám egy gólt lőtt, Kiss Gergely ezúttal nem volt eredményes)

KISS GERGELY a VLV-nek:

- Nehéz mérkőzésre számítottunk, az edzőnk előtte hangsúlyozta: azzal a tudattal menjünk be, hogy jobb csapat vagyunk, semmiképpen se ijedjünk meg a teltházas hangulattól. Kisebb uszodáról van szó, körülbelül akkora, mint a Honvédé, nagyon jó hangulatot csináltak a szurkolóik, de hát két és fél perc alatt leforráztuk őket 3:0-lal. Érdekes, hogy azt nyilatkozta az edzőjük az aznapi sportújságban, hogy "ismerjük a Primoracot, nem okozhat nekünk meglepetést", ehhez képest két és fél perc után 3:0 volt ide, félidőben pedig már 8:3-ra vezettünk.  Az volt, amire számítottunk, rám kiálltak, egyébként zónát játszottak. Minden bejött, ami a fegyverünk: a lelkes, jó védekezés, a lefordulások, illetve az, hogy a két ember, akit otthagytak a zónában, szépen kijátszotta a helyzeteket. Az emberelőnyös játékunk is nagyon bejött, tízből nyolcat lőttünk be. Tényleg minden hangszeren muzsikáltunk. A leglátványosabb talán az emberhátrány volt, labdákat szedtünk le, blokkoltunk, lefordultunk. Hogy mennyivel jobbak voltunk minden szempontból, azt jól jellemzi, hogy a harmadik negyedben, 12-nél le kellett cserélni a Sibenik amerikai kapusát az olimpiai döntőben ellenünk szerepelt Mosest.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Ha valaki követi a nyilatkozataimat, emlékezhet rá, hogy az első forduló után azt mondtam: úgy néz ki, hogy az utolsó mérkőzésre Sibenikbe úgy tudunk elmenni, hogy az ellkenfélnek már esélye sincs a továbbjutásra. Hát az élet, a sport már csak ilyen, megtréfált minket: egy kőkemény tétmérkőzésre mentübnk, igaz, hogy már a döntetlen is a mi továbbjutásunkat jelentette volna. A Sibeniknagyon készült. Természetesen telt ház volt, rengetegen eljöttek a horvát politikai életből, a sportéletből "demonstrálni", de hála Istennek nagyon jól játszottunk, jól védekeztünk és az ellenfél amerikai válogatot kapusát, (akinek köszönheti a Sibenik, hogy eddig egyáltalán eljutott az Euroligában), elég sokszor tudtuk mattolni. Gyakorlatilag alig volt védése, a végén aztán le is cserélték. Már az első három-négy perc után alábbhagyott a sibeniki lelkesedés, úgyhogy azt követően síri csendben tudtunk játszani. Nem titkoltan ez is volt a vágyam. Amikor bemelegítés közben láttuk, hogy mire számíthatunk, arra gondoltam, milyen boldog lennék, ha csönd lenne ebben az uszodában... Nagyon-nagyon összeszedetten játszottunk - a tízgólos különbség önmagáért beszél. Várjuk a folytatást, tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. A Recco, a Herceg Novi és a Partizan közül kaphatunk ellenfelet - mindegyik nagyon erős. Egyelőre azonban ezen még nem gondolkodunk, örülünk a továbbjutásnak.

Videók:

Steinmetz Ádám gólja Kiss Gergely passzából



Steinmetz Ádám labdát szerez - gól a vége



Kiss Gergely 15 méteres gólpassza svédcsavarral



Brescia (olasz)-Olympiakosz Pireusz (görög) 8:13 (1:4, 2:3, 2:4,  3:2)

A csoport végeredménye:

1. Olympiakosz Pireusz 16,

2. Primorac Kotor 12,


3. Sibenik 7,

4. Brescia 0 pont


A negyeddöntőbe jutottak:

Csoportelsőként:


Pro Recco

Jadran Herceg Novi

Olympiakosz Pireusz

Partizan Belgrád

Csoportmásodikként:

Jug Dubrovnik

Mladost Zágráb

Primorac Kotor

VASAS

A csoportelsők a csoportmásodikok közül kapnak ellenfelet az egyenes kiséses rendszerű negyeddöntőre, de azzal a csapattal nem kerülhetnek össze, amelyik most mögöttük végzett a csoportban. Sorsolás várhatóan szerdán.

24 régi hozzászólás

forzap hozzászólása
forzap20215
2009.03.25. 12:10

Recco! És itthon kezdünk!

szerk hozzászólása
szerk20199
2009.03.24. 21:27

Ne ezt fogják valszeg holnap sorsolni.

Pepe hozzászólása
Pepe20198
2009.03.24. 21:07

Valaki meg tudná mondani, hogy a Szeged melyik meccset játssza otthon, az elsőt, vagy a másodikat? Köszönöm!

vki hozzászólása
vki20047
2009.03.23. 12:02

sziasztok tuti hogy szerdán lesz sorsolás...?

cowk hozzászólása
cowk20044
2009.03.23. 11:41

Húú, jó, hogy megemlítettétek, tényleg nagyon durva! Respect!

Csaszi hozzászólása
Csaszi20042
2009.03.23. 10:00

Elképesztő Kiss Gergő hajszálpontos svédcsavar passza háttal a kapunak, kb. 8 méterről. Zseniális, máris feldobta a napomat :)

Rosi hozzászólása
Rosi20039
2009.03.23. 01:56

Kiss Gergő passza volt a hétvége jelenete! :)

móka hozzászólása
móka20038
2009.03.22. 21:12

Végre megtisztult a kép az Euroligában kialakultak a csoportvégeredmények. Gratula a Vasasnak a tartáshoz, és hogy a gyengébbik első két és fél negyed után is volt erejük fordítani.Végre Daninak támadásban is kijött a lépés, remélem ez önbizalmat ad neki és az Euroliga későbbi szakaszában is eredményes lesz.Nagy gratuláció a Szegednek, remélem menyerik a Len-kupát,és az Eger is megérdemli az elismerést,hiszen a Komiban négy góllal is vezettek, és bevallom nem hittem hogy 9:5-ről elbukják a derbit.Persze örülök a Vasas győzelmének és reálisan látva a dolgokat a negyeddöntőben ha az Olimpiakoszt kapjuk 70-30%-ot adok magunknak,a Herceg Novi ellen úgyszintén,viszont ha a Reccot kapjuk, ott 60-40% az ellenfélnek.Ne legyen igazam persze,mindenesetre az olaszokkal jó lenne összefutni egy későbbi fázisban.Persze ha a fantasztikus emberhátrányos védekezés ül,illetve Vargáék mellett 4-5 ember a maximumot adja, akkor semmi sem lehetetlen a taljánok ellen sem!HAJRÁ VASAS!!!!!!!

Borivoje hozzászólása
2009.03.22. 17:44

Nagy Gratuláció a Szegednek, nem csalódtam bennük. Némi gyógyír lesz legalább ez a LEN-kupa győzelem nekik. A bajnokságban már a riválisok botlására is szükségük lenne... Semmi baj, jövőre is lesz bajnokság, de még milyen! Egy ilyen Szegeddel főleg! Nagyszerűen tudnak egyébként a horvátok is "taktikázni". A Mladost nem véletlen ikszelt Budvában szerintem. Tavaly is ügyesen kizárták a lehetőségét az összesorsolásuknak a Juggal, meg most is. Nagyon szorítsunk a sorsolás miatt. Sajnos ez a Recco még mindig erősebb nálunk. A Partizan egyébként úgy néz ki, nem sokra ment az első hellyel. A Jug,Mladost,Kotor trióból nehéz ügy választania. Az első érzet, hogy akkor Mladost, tavaly dupla 9-9-et, 5 méteres párbajt, és Mladost Final Fourt eredményezett. Egy dolog igaz: A Mladost idén gyengébb, mint tavaly, a Partizan meg pont egy Vujaszinoviccsal erősebb.

p hozzászólása
p20036
2009.03.22. 16:31

Baksa megérdemelné, hogy meghívják a válogatottba. Csuvi is még odaférne... nem tudja valaki mikor van a len kupa döntő és hol kezd a sSzeged?

B (régi) hozzászólása
2009.03.22. 15:37

?, a "stáblistából" ítélve nekem nem tűnik úgy, hogy a Partizán tartalékos volt, egyszerűen csak hozták a kötelezőt egy tét nélküli meccsen. Kivételesen nem olyan taktikával szállhattak vízbe, hogy kapjunk kevesebbet, mint ahányat lövünk (magyarán: védekezzünk mint állat), hanem lőjünk többet, mint ahányat kapunk (=játsszunk végre). A laza védekezés jele az is, hogy a francia center hatot vert Soronak, míg Vujaszinovics egyet sem lőtt, és a Volvo Kupán (is) ellenünk remeklő Prlainovics is csak egyet.

? hozzászólása
?20032
2009.03.22. 13:07

Valaki nem tudja, hogy a Partizan Belgrád tartalékos volt, vagy azon az Estén gyengén játszott a Marseille ellen?

B (régi) hozzászólása
2009.03.22. 12:39

Én, valóban a Jug vezet már, mert a HN friss kotori vereségével a Jug az élre ugrott. Amúgy kb. 15 fordulón keresztül vezetett a HN. Egyébként olyan szempontból tényleg jó lenne a HN, hogy ha sikerül az elején megfogni őket, akkor könnyebben elhiszik, hogy a Vasas jobb.

Én hozzászólása
Én20029
2009.03.22. 12:08

B (régi) - én sem nézem le a Herceg Novit, de egyébként nem vezetik a Jadranska ligát, mert a JUG vezet és a Herceg Novi a Kotorral megegyező pontszámmal második... csak azt mondtam, hogy szerintem a Recco,Olympiakos,Herceg Novi hármasból ők lennének a legkönnyebb ellenfél a Vasasnak... én nekik örülnék a legjobban...

Én hozzászólása
Én20028
2009.03.22. 12:03

Csaszi - az lenne a szégen, hogy miután a Kazanyt megverik, és bejutnak a döntőbe, ott kikapjanak a Panioniostól, ahol van 2 volt Görög válogatott, meg 3 jelenlegi, akik a padon ülnek az olympiakos játékosok mögött a válogatottjukban(kivéve a center,de ő meg a válogatottjuk gyengepontja én ugy érzem,azért is bízik a Pireus inkább szerb centerben-Nikic) ... Szegeden minden poszton jobb játékos játszik, mint a Görög csapatban, és egyértelműen esélyesebbek is....ezért lenne szégyen tőlük kikapni, és erre nincs kimagyarázás,hoyg gödörbő másztunk ki, meg stb. butaságok... a Vojvodina, a legyengült Possilipo(akit Sori és stb. csapatok is simán vernek a bajnokságukban), és a Barcelona(NEM barceloneta ez a kisebbik Barca csapat) nem valami hude erősek, a LEN kupa két papíron idei legerősebbje azt hiszem,hogy a Honvéd és a Kazany voltak, még talán a Possilipo, csak ott közben nagy problémák voltak/vannak, de mint látjuk 2 meglepetés csapat került a döntőbe, aminek én örülök is, és elvárom a magyar győzelmet...

B (régi) hozzászólása
2009.03.22. 11:16

Benedek Tibi egy isten. Ha nem vonult volna vissza a válogatottságtól immár másodszor is, akkor akár a londoni csapatban is meglenne a helye nálam. Sőt, így is megvan. Ami a negyeddöntő párosításokat illeti, érdekes, hogy a Partizán biztosan volt jugoszláv gigászt fog kapni (Jug, Mladost, Kotor). Még mielőtt valaki kiutalná nekik a Mladostot mint legkönnyebb falatot, emlékezetnék, hogy tavaly a Mladost ütötte el őket a F4-ba jutástól...

B (régi) hozzászólása
2009.03.22. 10:48

Azért legyünk óvatosak a Herceg Novival (is), a Jugot megelőzve vezetik az Adria ligát. Egységes, harapós, fiatal csapat. tc: ha jól vettem ki a LEN honlapon, akkor 8-án és 22-én lesznek a LEN döntő meccsek és ugyanezeken a napokon az Euroliga negyeddöntők. Igen, ezek szerdai napok...

Csaszi hozzászólása
Csaszi20023
2009.03.22. 10:29

Gratulálok, a Recconak, különösen Benedek Tibinek, 4 gólt vágni a Dubrovniknak nem piskóta. A Kotor elég durván elgázolta a Sibeniket. Az Euroliga sorsolás párosítása úgy néz ki tök mindegy, ilyen durva 8-as mezőnyt még nem láttam.

Csaszi hozzászólása
Csaszi20022
2009.03.22. 10:19

Én, Ez több mint sarkos megfogalmazás, a Szeged nagyon mély gödörből állt fel, kisebb csodának tartom, hogy túlléptek a Kazanyon, ugyan milyen 'szégyen' várhat a Szegedre, ha ezüstérmes lesz LEN kupában, vicces hozzáállás... Persze a Szegednek jelentősen nőtt az esélye és a respektje, de a Panioniosz ahhoz, hogy idejusson pl. idegenben verte a Vojvodinat és kiverte a Possilipot, meg a Barcelonat. Remélem a Szeged önbizalomtól duzzadva játszik majd a döntőben, de a mai meccs után sem érzik úgy, hogy akárcsak egy kicsit is a zsebükben van már a LEN kupa.

orsi hozzászólása
orsi20021
2009.03.22. 10:07

Hosi meg mondta a tutit:D miután kipontozódott elkezdtek jól játszani, lehet hogy ez a titka XD :D

tc hozzászólása
tc20020
2009.03.22. 09:22

mikor lesz a len döntő?

szamóca hozzászólása
2009.03.22. 01:44

szerintem pedig nyerje meg a Vasas az Euroligát, és ahhoz mindenkinél jobbnak kell lennie, tehát mindegy ki jön... VASAS!

Én hozzászólása
Én20016
2009.03.22. 01:31

Nagyon - nagyon gratulálok a Szegednek, úgy érzem innen megvan a LEN-kupa győzelem, ha mégsem lenne meg,az nagy szégyen lenne, a Vasasnak szintén gratulálok és én is remélem, hogy elkerülik a reccot a sorsolásnál, mert ők egy kicsit mindenkinél egy szinttel(talán a Partizan-nál és a JUG-nál csak egy féllel) magasabban vannak... az Olympiakos sem lenne könnyű, én legjobban a herceg Novinak örülnék, szerintem a három csapat közül ők a leggyengébbek...

J hozzászólása
J20015
2009.03.22. 00:31

Remélem a Vasas nem a Reccót fogja ki.