FACEBOOK

Kétórás műtéttel hozták helyre Kiss Gergely bal kezét

Kétórás műtéttel hozták helyre Kiss Gergely bal kezét
hozzászólás, 2009.01.04.

Az új év első napján kétórás műtéttel eszkábálták össze Budapesten Kiss Gergely szilánkosra tört kisujját. A Primorac Kotor játékosa a vlv-nek elmondta, hogy január közepéig itthon kezelésre jár, februárban játszhat legközelebb.

A háromszoros olimpiai bajnok közvetlenül karácsony előtt, a Montenegrói Kupa döntőjében szenvedett súlyos sérülést. A Budva elleni vesztes meccs közben az ellenfél centere hátrahajlította kisujját, amely eltört.

Gergő ujját rögzítő síngipszbe tették, s a hazautazást követően napokig várta az orvosok döntését arról, hogy szükség van-e műtétre, vagy hagyományos kezeléssel meggyógyítható-e a világszerte rettegett balkéz.

- Kiderült, hogy nem csak sima törés volt, hanem szilánkos, sőt, az egyik elmozdult csont az ízületeket is bántotta, úgyhogy meg kellett operálni. Ez utóbbi miatt egyébként bonyolultabb is lett a műtét, mint egy sima csavarozás. Az Uzsokiban, január 1-jén kétórás sebészi beavatkozás során kaptam az ujjamba csavarral egy titán-lemezt, ami elvileg életem végéig bennmaradhat. A röntgen szerint a műtét jól sikerült. Most nincs más feladatom, mint a gyógyulás, vissza kell járnom kötözésekre, aztán a gyógytorna következik. A hónap közepén tudok majd kimenni Kotorba, elkezdhetem az edzéseket és februárban játszhatok.

- Mit szóltak a kotoriak?

- Ki vannak akadva a legutóbbi meccseken történtek miatt. A legnagyobb kábelcsatornán volt is egy tévéműsor, amely kifejezetten a durvaságokkal foglalkozott, állítólag ki is elemezték a Herceg Novi és a Budva elleni meccsünk eseteit, a mi kárunkra történt szabálytalanságokat. A vezetőink is felemelték kicsit a hangjukat.

- Mi lehet az oka ennek a durva játéknak?

- Kicsit benne van ebben az egészben az is, hogy a Kotor kétszer nyert bajnokságot, a többi csapat különösen utazik ránk. Mi magyarok pedig külföldiként, olimpiai bajnokként még inkább szenvedő alanyok vagyunk. Mondjuk az én esetem nem feltétlenül volt szándékos ujjtörés, nem hiszem, hogy szilánkosra akarta törni az ujjamat, ettől függetlenül sportszerűtlen volt. Szóval tény, hogy jó csapat vagyunk, tartanak tőlünk, s úgy látszik, minden eszközt megpróbálnak bevetni.


(Archív fotó, nem ezt, hanem a kisujjat kellett megműteni)

6 régi hozzászólás

Sipos Sávid hozzászólása
2009.01.10. 20:08

Gyógyulást Kívánok!:) HAJRÁ MAGYAROK:P

Zoli hozzászólása
Zoli17664
2009.01.07. 15:49

Gyógyuljj meg. Mert te vagy a példaképem és igy nem birok tőled tanulni

vivi hozzászólása
vivi17638
2009.01.06. 20:57

Jobbulást kívánok Gergő!!!

Bodza hozzászólása
Bodza17619
2009.01.06. 11:22

Jobbulást Gergő:)

t hozzászólása
t17615
2009.01.05. 20:49

Istenem! "Sportszerűűűűleneeeek!!!!!" Egy életre nyomorékká teheti a mieinket ez a fejvesztett ütlegelés... Féltem őket!

:) Jordaniabol szurkolok nektek de NAGYON  hozzászólása
2009.01.04. 23:48

jobbulast kivanok kis gergelynek de GYORSAN am mert NAGYON SZUGSEGE VAN A magyaroknak a legobb balkezesnek a VILAGON!HAJRA MAGYAROK