FACEBOOK

LEN Kupa-sorsolás: minden magyar csapat esélyes a továbbjutásra

LEN Kupa-sorsolás: minden magyar csapat esélyes a továbbjutásra
hozzászólás, 2008.10.20.

Rómában hétfőn elkészítették a LEN Kupa következő csoportbeosztását. A 16 továbbjutó (a tornák első két helyezettje) között akár mindhárom magyar csapat ott lehet. Csoportbeosztás, valamint Molnár Tamás, Szivós Márton, Kásás Zoltán, Varga Tamás és Baksa László nyilatkozata:

I. csoport (Nagyvárad)
Nagyvárad (romániai)
VK Cattaro (montenegrói) 
Donk Gouda (holland)
Spartak VSPU Volgograd (orosz)

J csoport Montpellier (francia)
CN Barcelona (spanyol)
SZEGED
Arkonia Szcecin (lengyel)
Montpellier (francia) 

K csoport Budapest 
HONVÉD
NC Chios (görög)
De Portanido (portugál)
PVK Val Prcanj (montenegrói)

L csoport (Barcelona)
Sintez Kazany (orosz) 
UTE
Rotheram Metro (brit)
CN ST Andreu (spanyol) 

M csoport (Athén)
Panionios Athén (görög)
WPC Belgrád (szerb)
Tirol Innsbruck (osztrák)
SGW98/Waspo Hannover (német) 

N csoport (Újvidék)
Vojvodina Novi Sad (szerbiai)
Vouliagmeni (görög)
Salgueiros Porto (portugál)
Steaua Bukarest (román) 

O csoport (Nápoly)
CN Posillipo (olasz)
Mornar Split (horvát)
BMK Harkov (ukrán)
Galatasaray Istanbul (török) 

P csoport (Rijeka)
PSV Eindhoven (holland)
Primorje Rijeka (horvát)
LSTW Lodz (lengyel)
Dinamo Moszkva (orosz)

A csoportok első két helyezettje jut tovább.

A tornákat október 31. és november 2. között rendezik meg.

A legjobb 16 között a további menetrend a november 9-i budapesti sorsoláson dől el.

Valamennyi érintett a vlv-től értesült a sorsolás eredményéről, így tényleg gyorsértékelést tartalmaznak a nyilatkozatok:

MOLNÁR TAMÁS (Honvéd):

Első hallásra azt mondom, hogy kötelező innen első helyen továbbjutni, ez nem is kérdés.

SZIVÓS MÁRTON (Honvéd):

Úgy gondolom, hogy jó sorsolást kaptunk, itthon, rendezőként elsőként kell továbbjutnunk, utána pedig majd meglátjuk, hogy mit hoz nekünk a sors. Megmondom őszintén, nem ismerem a többi csapatot, Montenegróban elég sok pénzt ölnek most a vízilabdába, de hogy a kisebb csapatok mennyire erősek, erről nincs információm, miként a görögökről sem tudok semmit.

KÁSÁS ZOLTÁN (Szeged):

Azt hiszem, hogy ez nem rossz. Szerencsére Baksa Laciék elmentek Egerbe és felvették az Eger-Barcelona meccset, így meg tudjuk nézni az egyik leendő ellenfelet. A Montpellier-t és a lengyeleket meg kell verni, jó lenne a Barcelonát is, majd meglátjuk. De ebből a csoportból mindenféleképpen tovább kell jutni.

VARGA TAMÁS (Szeged):

Ez a Barcelona jó csapat, meg kell nézni a névsorukat, mert nem láttam, nem ismerem őket. Baksa Lacika felvételét akkor tehát most nem csak az Eger miatt nézzük meg, hanem a Barcelona miatt is... Mindenképpen tovább kell jutnunk, akár első, akár második helyen, ez a cél. Mindenesetre az okozhat nehézséget, hogy nem a leggyengébb otthonában lesz a torna.

BAKSA LÁSZLÓ (Szeged):

Örülök annak, hogy jó helyszínen rendezik a tornát... Komolyra fordítva a szót: úgy gondolom, hogy a Barcelonával játszunk majd ki-ki meccset a csoportgyőzelemért. Az Eger ellen nem voltak meggyőzőek, de ez megtévesztő is lehet akár. Természetesen a hazai Montpellier-t sem szabad leírni, mert nem rosszak, de én bízom a csapatunkban, a játékunk kezd javulni. Nagyon bizakodó vagyok.

6 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk15788
2008.10.22. 11:28

t-nek válasz-nak: hát csipkedjék magukat azok a fiúk, hogy felkerüljenek a fenti menüsor "A csapat" menüpontjába, a legördülő menübe. Ez az ott szereplők honlapja. Reklamálj a többi vízilabda-site-nál. (Azokon semmilyen reagálást nem találsz.)

t-nek válasz hozzászólása
2008.10.22. 11:11

nem volt aki megkérdezze őket. -mivel náluk csak 3 junior világbajnok van, és egy volt válogatott már nem érdekesek.

Sacka hozzászólása
Sacka15756
2008.10.20. 18:33

Hajrá fiúk!!!

B (régi) hozzászólása
2008.10.20. 17:43

Az első csoportban a kisebbik volgográdi csapat (Spartak VSPU City - Volgograd) szerepel, nem az, amelyik kiejtette a Honvédot (Spartak City Volgograd). Hajrá magyarok, mindegyik csoportból (beleértve az elsőt is) meglehet a továbbjutás. Jó kis meccsek lesznek, már alig várom!

t hozzászólása
t15753
2008.10.20. 17:02

HAJRÁ MAGYAROK! A Honvédot én is szívesen látnám LEN kupa győztesként. Az Újpestből senki nem akart nyilatkozni, vagy nem volt aki megkérdezze őket?

Én hozzászólása
Én15752
2008.10.20. 15:46

Jó csoportok, minden magyar csapattól biztos továbbjutást várok, sot az UTE kívételével mindegyiktol biztos elso helyet. Nincs mese fiúk, Honvéd,Szeged valamelyikotoknek hoznia kell ezt a LEN kupát, mert az ellenfelek hozáttok számítva gyengék, csak a Kazany és a Possilipo van egy szinten, de most ok is inkább gyengultek tavalyhoz képest, mint erosodtek... magyar LEN kupa gyoztest akarok látni év végén, és foleg most a Honvéd játékosokhoz szólok, ha már nem sikerult az Euroliga fotáblára kijutás!