FACEBOOK

Final Four - az időjárás közbeszól?

Final Four - az időjárás közbeszól?
hozzászólás, 2008.05.09.

Mikor e sorokat írom, kezd ítéletidő tombolni Barcelonában. Reggel még csak hűvös volt, szemerkélő eső, most már erőteljesen mozgatja a ponyvát az ideiglenes sajtóközpontban, a fejem fölött a szél. A Final Four négy csapata edzhetett késő délelőtt, ekkor már rendesen esett az eső, de legalább a levegő hőfoka viszonylag elfogadható volt. Mi lesz itt estére??

Nemrégiben lehetett arról olvasni Magyarországon is, hogy Barcelonát évtizedes aszály sújtja. Korábban is csak három esős nap volt évente, de ez már jó ideje elmaradt. Péntek reggel azonban megindult az égi csatornákból a víz, hűvös, borús idő fogadta a Final Four helyszínére, a Montjuic hegy tetején található nyitott uszodába edzeni érkező csapatokat. A címvédő olasz Pro Recco játékosai nem is bírták soká, rövid lubickolás után felöltöztek és távoztak. A Vasas "fakultatív" edzést tartott, nem volt előírt teendő, csak mindenkinek mozognia kellett a vízben - többnyire a kapura lövést gyakorolták Steinmetzék.

Földi László vezetőedzőtől megtudtuk, hogy a hűvös idő és az eső mellett a víz hőmérséklete is gondot okoz, a reccósok ugyanis a csütörtöki edzésen túl melegnek találták a vizet, amit a csapat kérésére alaposan - kicsit túlságosan is - lehűtöttek, ezért aztán most csöveken át már meleg vizet pumpálnak a medencébe. A szervezők lázasan dolgoznak, hogy az itt rendkívülinek számító időjárás következményeit minimálisra csökkentsék. A sajtóhelyeket már befedték, s ígéret szerint a lelátó egy része fölé is ideiglenes tető kerül estére.

Az edzés eléggé komor hangulatban zajlott, ám egyszer csak megjelent a lelátó tetején a Final Fourra autóbusszal érkezett Vasas-szurkolók mintegy száztagú csoportja és hatalmas biztatásba kezdett (lásd videónkat!). A fiúk láthatóan jól viselték a dolgot...

A csapat körül minden rendben, a Vasast egy szállodában szállásolták el a Pro Reccóval és a horvát Mladost Zagrebbel, a Dubrovnik ötven méterrel odébb lakik. Sérült, beteg nincs, a piros-kékek este a legjobb összeállításban vehetik fel a harcot a döntőbe jutásért a négyes másik horvát együttesével, a Jug Dubrovnikkal.

Az MTI jelentette, hogy a Final Four rajtja előtt tette közzé az Euroliga legjobb négy csapatát a végső helyezése alapján megillető pénzdíjak listáját a kontinentális szövetség, a LEN. Eszerint a győztest 17 500 euró illeti meg, a döntő vesztese 10 ezerre jogosult, a harmadiknak 6500, míg a negyedik helyezettnek 3500 euró dukál.

Képek az edzésről

vlv-videó:

Esőben edzett a Vasas



A Final Four programja:
péntek, elődöntők:
Mladost Zagreb (horvát)-Pro Recco (olasz) 18.00
Vasas-Jug Dubrovnik (horvát) 19:45 

szombat:
a 3. helyért 18:15 ó
döntő 20:15

A Sport1 televízió valamennyi mérkőzést közvetíti, azt még mindig nem tudjuk megmondani, hogy honlapunkon tudunk-e élő közvetítést produkálni, mert a sajtóterasz azon pontján, amelyre a vlv-feliratot kitették a szervezők (egyébként e legjobb helyek egyike) egyelőre erőteljesen bever a víz.

10 régi hozzászólás

macskako  hozzászólása
2008.05.09. 19:43

Akkor HAJRA VASAS !!!

macskako  hozzászólása
2008.05.09. 19:01

T.Wizardus !! Sztem sokakat erdekelne ,tobbek kozott engem is !!! Ha gondolod,irj ,ime a cimem : bp1133@freemail.hu . VAGATLAN verzio ,persze !! /Nehany arcot ismerek jo 20 eve. Volt ott egyeb is ... :))) / H A J R A VASAS !!!

Wizardus hozzászólása
2008.05.09. 18:24

Sztem az utóbbi :D De ha van igény rá, egy rendezői változatot is összedobunk esetleg :D:D:D

macskako  hozzászólása
2008.05.09. 18:19

T.Wizardus ! Kosz!! Magukhoz kepest viszonylag elegge ,,pianoban " nyomtak a haverok . / Vagy nehany ,,erdekes" reszt kivagtak a videobol ... :))) / hajra VASAS !!!!

pufi hozzászólása
pufi7890
2008.05.09. 18:14

Farago! 1992ben,ebben az uszodában rendezték az olimpiái csoportmeccseket! Szoval,mikor is épült ez az uszoda!?

régi egri hozzászólása
2008.05.09. 18:13

Nagyon klasszak a Vasas Szurkolók, szinte jégkoronghangulata van.. Hajrá EGER, Vasas!!!

Wizardus hozzászólása
2008.05.09. 18:09

http://href.hu/x/5mf2 A szurkolói különítmény útifilmje a Sportside-on :D

Meccsek -tv hozzászólása
2008.05.09. 17:46

Akinek nincs Sport1-e, de tudja fogni a horvát 2-t, ott tudja nézni. Délvidékiek előnyben! Hajrá Vasas!

macskako  hozzászólása
2008.05.09. 17:42

10 perce beszeltem a Barcelonaban tartozkodo VASAS heverokkal,mobilon . / Nem T-Mobile halozat . Meg veletlenul sem ... :))) / Megvannak,jol vannak,a Jug ,,szurkerekkel" iddogalnak egy krimoban . A cimbora azt mondta javult az idojaras ,igy lesz meccs !!! Hajra VASAS !!!!

Vikcó hozzászólása
Vikcó7884
2008.05.09. 16:27

Dejó fejek a Vasas szurkolók:)))))). Mindent bele este! Hajrá Magyarok! Csak a Honvéd! Üdv!