FACEBOOK

A Brescia legyőzésével a Pro Recco megnyerte az alapszakaszt - hat magyar gól Olaszországból

A Brescia legyőzésével a Pro Recco megnyerte az alapszakaszt - hat magyar gól Olaszországból
hozzászólás, 2008.04.03.

Csúcsrangadót nyert idegenben a Pro Recco és ezzel a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül megnyerte a bajnokság alapszakaszát. A magyarok megint főszerepet játszottak, a Recco első negyedbeli négy góljából három a mieink nevéhez fűződik. A Brescia őrzi második helyét.

Már kedden elutazott Bresciába a Pro Recco társulata, hogy a csapat pihenten vehessen részt a vendégszereplésen a második helyezett otthonában. Vujasinovics beteg lett, s bár a csapattal tartott, a meccsre már nem is nevezték. A tabella második helyén álló Brescia (a vasasos Varga Dániel tavalyi csábítója) presztízsmeccsnek tekintette a találkozót, s reménykedett a győzelemben, noha egy esetleges sikerrel is csak megközelíteni tudta volna a listavezetőt.

A mintegy félezer néző (köztük a reccói kemény mag) jelenlétében kezdődött meccsen Kásás góljával szereztek vezetést a vendégek. A Brescia ekkor még fordítani tudott, de Madaras egyenlített, majd Felugo ismét a bajnokot juttatta vezetéshez. Benedek találatával volt először kétgólos a Recco előnye, s a Brescia ettől kezdve már csak futott az eredmény után - egyre kevesebb sikerrel. A vége ötgólos győzelem lett, amelyből Kásás három, Madaras két, Benedek pedig egy találattal vette ki a részét. Emellett Kása és Norbi egy-egy gólpasszal is kiszolgálta társait.


KÁSÁS TAMÁS:

Megintcsak nem játszottunk csúcsformában, de a Brescia sem tűnt acélosnak, ráadásul Hinicet elvesztették a második negyedben. Mi mondjuk Vujasinovic nélkül játszottunk...

MADARAS NORBERT:

Komolyan vettük, és ez meg is látszik az eredményen. Nyertünk, s ezzel már 8 ponttal vezetünk, úgyhogy matematikailag is megnyertük az alapszakaszt!

A Recco legközelebb Hosnyánszkyékat, a Florentiát fogadja.



Videók:

A mérkőzés és Kásás Tamás első gólja

Madaras Norbert első gólja

Benedek Tibor gólja

Madaras Norbert második gólja

Kásás Tamás ötméteresgólja

Kásás Tamás harmadik gólja

A Sori hozta a papírformát és hazai pályán legyőzte a Cremonát, ahol Varga I. Zsolt kétszer volt eredményes.

Nagy csatát és egygólos vendégsikert hozott a Florentia-Nervi mérkőzés. A vendégeknél Märcz Tamás két büntetőt is biztos kézzel értékesített, a firenzeieknél pedig nagyon-nagyon hiányzott legalább egy Hosnyánszky-gól. Norbi gólöröme azért maradt el, mert a válogatott játékost reklamálás miatt már az első negyedben végleg kiparancsolták a medencéből.

A Lazio Padovában nyert, Munkácsi kétszer, Haufe egyszer volt eredményes.

Eredmények:

Brescia-Pro Recco 9:14 (3:4, 1:3, 2:3, 3:4) (Kásás 3, Madaras 2, Benedek 1)

Florentia-Nervi 11:12 (2.2, 3:3, 3:4, 3:3) (Märcz 2)

Sori-Cremona 11:8 (3:1, 3:3, 1:1, 4:3) (Varga I. Zsolt 2)

Padova-Lazio 7:11 (3:4, 3:2, 0:3, 1:2) (Munkácsi 2, Haufe 1)


Savona-Posillipo 11:9 (3:1, 2:3, 4:2, 2:3)

Salerno-Bogliascio 7:16 (2:5, 3:4, 1:2, 1:5)

Chiavari-Catania 8:13 (2:3, 3:4, 0:3, 3:3)

A bajnokság élmezőnye két fordulóval az alapszakasz befejezése előtt:

1. Pro Recco 69,
2. Brescia 61,
3. Savona 58,
4. Posillipo 56,
5. Sori 47 pont.