FACEBOOK

Lezárult az alapszakasz

Lezárult az alapszakasz
hozzászólás, 2008.03.23.

Befejeződött az elsőosztályú bajnokság alapszakaszának küzdelemsorozata, a Honvéd zárt az élen. Honvéd-Vasas és Eger-Szeged párharc lesz a döntőbe jutásért. A szombati utolsó forduló különlegessége a vlv szempontjából az volt, hogy a tágabb válogatott keret négy(!) kapusa közül egy sem szerepelt csapata mérkőzésén!

A Kotor elleni idegenbeli Euroliga-meccs előtti gyakorlás volt a Vasas célja a szűk családi köreben megrendezett mérkőzésen a Komjádi uszodában. Sok-sok hibát lehetett kijavítani - a meccs első szakaszában ezekből (a hibákból) tartottak ízelítőt a piros-kékek. Nagy Viktor helyett Jónás védett, s bizony voltak szakaszok a találkozón, amikor az OSC-sek próbálkozásai kivétel nélkül eredményesek voltak, célozhattak bárhova.

Meccs közben megrázták magukat a válogatottak, s nem csak eredményességben, hanem vízilabda-művészetben is példát mutattak a fiataloknak. Mellettük ismét Tóth Márton agilis és eredményes játéka emelhető ki. A mérkőzés legemlékezetesebb jelenete Varga Dániel távoli csavargólja volt, amit hamarosan megmutatunk a vlv olvasóinak.

Vasas-OSC 20:11 (4:2, 5:0, 5:3, 6:6)
Komjádi uszoda, v.: Bors, Fekete B.
Vasas: Jónás – Steimetz B., Kovács R., Tóth M. 4, Varga Dániel 4, Varga Dénes 3, Steimetz Á. Cs: Heinrich 3, Kincses 2, Mátyás 1, Katonás 2, Takács B. 1, Hőna. Edző: Földi László
OSC: Áts – Benczúr 1, Hangody L., Gulyás, Gábor 2, Hangody Gy., Tóth L. 1. Cs: Buday (kapus), Németh D. 2, Ürögi, Gergely D., Ibolya 2, Lipey-Rózsa 1, Tiba 2. Edző: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 8/6
Gól ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Németh D. (30. p.), Mátyás (32. p.)

VARGA DÁNIEL:

Megkérem Ürögi Zsoltot, hogy hagyja abba a vízilabdázást. Veszélyezteti a fiatal játékosok testi épségét.

STEINMETZ ÁDÁM:

Örülök a győzelemnek és a sok szép gólnak, amit lőttünk. Ugyanakkor pedig szomorú vagyok a sok kapott gól miatt. Védekezésben sokszor alábbhagyott az összpontosítás, illetőleg talán a Szeged elleni tegnapi meccs fáradalmainak is volt ez köszönhető. Teljes gőzzel készülünk a kotori derbire, reméljük, sikerrel vesszük az akadályt.

Videók:

Kimaradt Vasas-előny

Varga Dénes első gólja

Tóth Márton első gólja

Varga Dénes ejtésgólja

Szerel az OSC kapusa

Varga Dániel ziccerben

Heinrich nagy gólja messziről

Kincses pöccint

Varga Dénes ziccert értékesít

Tóth M. lövése becsúszik

Katonás belövi a kipattanót

Heinrich ötméteresgólja

Heinrich lövése a hosszúba

Varga Dani a hosszúba

Kimaradt helyzet

Mátyás-gól

Varga Dániel harmadik gólja

Varga Dániel csavargólja

Katonás előnygólja

Kincses centergólja



Egerben a vendég Pécs kezdett jobban, és három perccel a negyed vége előtt már 3:1-re vezetett. Azonban egy büntetőnek és Kiss Csaba utolsó másodpercben lőtt góljának köszönhetően a hazaiak döntetlenre mentették a játékrészt. A második és a harmadik negyedben visszavettek a tempóból a csapatok, összesen csak 5 gól esett. Az utolsó felvonásban egygólós előnnyel szállhattak vízbe a pécsiek, de az Eger összeszedte magát és Kiss Csaba vezérletével végül 10:8-as győzelmet aratott. Most egy nap pihenőt kaptak a hevesiek, utána pedig három napon át teljes erőbedobással készülnek a Csehov elleni LEN Kupa-döntőre.

Eger-Pécs 10:8 (3:3, 1:1, 1:2, 5:2)
Eger, v.: Székely Balázs, Kun György
Eger: Decker A. - Decker Á. 1, Nyéki 1, Kiss Cs. 3, Hegedüs 1, Varga II. Zs., Császár 1. Cs.: Bundschuh , Kovács G.,Jakab, Erdélyi 1, Sántavy, Feltham 2 (1/1). Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Pécs: Gárdonyi - Czigány 2, Ágner 1, Seman, Babay 2, Szécsi, Lukács Cs.: Elekes (kapus) - Bóbis 2, Surányi 1, Kollár, De Blasio. Edző: Ambrus Tamás
Gól - emberelőnyből: 11/3 ill. 7/2
Gól - ötméteresből: 1/1 ill. 0
Kipontozódott: Varga II (2.p), Seman (7.p.), Kollár (31.p.)
Sárga lap: Ambrus Tamás (26.p.)


Sok szegedi tartott kicsit a Ferencvárosiak vendégjátékától, és hogy nem véletlenül, azt elsősorban a mérkőzés második fele igazolta. Baksa betegség miatt nem játszott, de az őt helyettesítő veterán "Kata" kitett magáért.

Szeged-FTC 9:6 (3:1, 3:2, 2:2, 1:1)
Szeged, v.:: Marjai, Füzesi
Szeged: Németh ZS. – Lehmann 2, Korolija, Komlósi, Balatoni, Varga T. 3, Weszelovszky. Cs: Molnár P., Juhász Zs. 2, Monostori 2, Éles, Török B. Edző: Kásás Zoltán
FTC: Jászberényi – Hoppál, Gerritse, Regőr, Bálint, Marnitz 5, Persely. Cs: Kállay 1, Vrezgo, Kaszper. Edző: Somossy József
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 5/2
Gól ötméteresből: 2/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Gerritse (23. p.), Bálint (25. p.), Komlósi (30. p.)

KÁSÁS ZOLTÁN:

- Kötelező győzelem volt, a győzelemnek örülünk, a játéknak kevésbé. Elég sok taktikai hibát csináltunk a védekezésben, és miután a jövő hétvégén már az Eger következik, tehát a rájátszás, úgy érzem, hogy ennél azért többet kellene nyújtanunk ahhoz, hogy esélyünk legyen szoros mérkőzésre.

BAKSA LÁSZLÓ:

Éjjel belázasodtam ezért nem játszottam. Kata jól védett az egész meccsen. Az elején 5:1-re elmentünk, akkor volt egy pont, azt hittük, hogy megvan a meccs, de feljött a Fradi 5:4-re. Azért a győzelem szerencsére nem forgott veszélyben, általában 2-3 góllal vezettünk. Nyögvenyelős volt, túl akartunk lenni rajta, aztán ilyenre sikerült. Mindenki tisztában van vele, hogy ez kevés lesz az Eger elleni meccsen.

A Fehérvár egyedüli utolsóvá vált a súlyos vereséggel. Csodák nincsenek, az újonc valószínűleg alaposan elfáradt a végére. A Honvéd magabiztosan, az elvárásoknak megfelelően nyert. Gergely kivételével valamennyi kerettag játszott és hatan (mi a vlv-s Fodort is ide számoljuk) összesen 10 gólt lőttek.

Fehérvár-Honvéd 4:17 (1:3, 1:6, 1:5, 1:3)
Székesfehérvár, v.: Dodog, Németh
Fehérvár: Veres – Tóth B., Hegedűs, Hesz, Gelley, Lázár 1, Deme. Cs: Régi (kapus), Ritter, Horgos, Popovics, Naganuma 1, Rom, Garádi 2. Edző: Dabrowski Norbert
Honvéd: Bisztritsányi – Kiss G. 3, Szívós 2, Molnár T. 3, Vári 1, Hárai 1, Gór-Nagy Cs: Cseh, Kovács O. 1, Vindisch 1, Fodor 1, Bárány 2, Paján 2. Edző: Kovács István
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 10/5
Gól ötméteresből: 1/1, ill. 7/3
Kipontozódott: Gellei (28. p.),
Kiállítva, végleg, cserével: Ritter (31. p.)

SZIVÓS MÁRTON:

Megmondom őszintén, nehéz értékelni egy ilyen mérkőzést. Próbáltunk odafigyelni a védekezésre, de azért a befejezéssel voltak gondok elöl. Igazság szerint most egy nagy levegővétel, azután készülünk a következő mérkőzésre, ami már a rájátszás.


További eredmények:

UTE-Szentes 10:8 (3:2, 2:1, 4:1, 1:4)
BVSC-Szolnok 13:12 (4:3, 2:4, 3:1, 4:4)

Az alapszakasz végeredménye:

 1. Honvéd 40 pont
 2. Eger 40
 3. Szeged 38
 4. Vasas 34

 5. UTE 25
 6. FTC 23
 7. PVSK 17
 8. Szentes 12
 9. Szolnok 10
10. OSC 9
11. BVSC 9
12. Fehérvár 7

Az elődöntőben a Honvéd a Vasassal, az Eger pedig a Szegeddel találkozik.