FACEBOOK

Pireuszi kötelező: lenullázni a görögöket

Pireuszi kötelező: lenullázni a görögöket
hozzászólás, 2008.02.08.

A Honvéd a kötelező győzelemért utazik Athénba, ahonnan eddig Euroliga-csoportbeli két riválisa, a Dubrovnik és a Vasas is elhozta a három pontot. A vasárnap 10.45-kor kezdődő találkozóról élőben számolunk be itt a vlv-n, a Volvo Autó Hungária Kft. jóvoltából. Beharangozónkban Kiss Gergely csapatkapitány, Gór-Nagy Miklós és Szivós Márton elemzi az esélyeket.

KISS GERGELY:

-
Hogy sikerült a felkészülés a vasárnapi mérkőzésre?

-
Felemásnak látom. Lehetett volna jobb is egy picit talán. Ennek különösebb oka nincs, de mondjuk amikor kétkapuztunk a hét közepén, nem volt minden tökéletes, adódtak kisebb hibák. De ez előfordul, hiszen egy feszültséggel teli időszak közepén vagyunk. A fontos az, hogy szombaton - az utazás napján - és vasárnap már látszódjon rajtunk az a mentalitás, ami kell a győzelemhez. Mondjuk egy olyan hozzáállás, mint az Eger elleni bajnokin. Természetesen itthon edzeni saját környezetben teljesen más, mint utazni. Igyekszünk koncentráltak maradni, nehogy a környezet vagy bármi más elvonja a figyelmünket. 

Könnyű meccs semmiképpen sem lesz, és így, hogy nekünk mindenképpen a győzelem a célunk a nulla pontos görögök ellen, sokszorosan fontos találkozó lesz. Egyrészt azért, mert a görög csapatot nekünk meg kell verni: belső büszkeségből és a sportemberi tartás miatt is. Másrészt nagy a tétje a továbbjutás szempontjából is, hiszen ha a csoportelsőségért szeretnénk csatában lenni, akkor ezt a meccset hoznunk kell!

Most fordított a sorrend ahhoz képest, ahogy lenni szokott: ezúttal nem a továbbjutás bebiztosítása az első, és azután a csoportelsőség eldöntése, hanem a csoportelsőség lehetőségéért már az 5. fordulóban úgy kell játszanunk, hogy a három csapat közötti nagyon szoros versenyből mi jöhessünk ki a legjobban. Ha a két magyar csapat nyer a hétvégén, akkor - nem titok – „csak” győznünk kell a Kőér utcában és csoportelsők vagyunk.

GÓR-NAGY MIKLÓS:

-
A múlt héten és a héten is elég kemény edzéseken vettünk részt. Igazából a hét elején azt vártuk, hogy kicsit „kiengedhetünk”, ezzel szemben keményen edzettünk tovább. Szerdán kétkapuztunk az Egerrel, ekkor már elég hangsúlyos volt a felkészülés az Etnikosz elleni mérkőzésre. Jó formában várjuk a találkozót, de természetesen ott fog majd kiderülni, hogy ez a jó forma mire elég.

Reméljük, hogy a bírók lesznek a legnagyobb ellenfeleink - pontosabban bízunk abban, hogy nem róluk szól majd a mérkőzés. A görögöknek várhatóan hazai pálya lesz, erre készülünk, habár nem tudom, hogy mennyire lehet az ilyesmire felkészülni. Az a fontos, hogy minden körülmények között higgadtak maradjunk, nem szabad hagynunk, hogy kizökkentsenek minket a játékból. Egyszerűen fogalmazva meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat!

Annyiban kedvezményezett helyzetben vagyunk, hogy tudni fogjuk a Vasas szombaton elért eredményét, de igazából ha valaki számolgat, az mindig megbosszulja magát. Nyerni kell, nem engedhetünk meg magunknak más eredményt.

SZIVÓS MÁRTON:

-
Mit vársz a hétvégi meccstől, hogy sikerült a felkészülés?

-
Ez majd kiderül a mérkőzésen, de én úgy gondolom, hogy nincs okunk panaszra, mindenki egészséges, harcra kész. Nagyon kemény mérkőzés vár ránk, mert a görögök még nem szereztek pontot, és úgy gondolom, hogy ez lesz az utolsó esélyük rá, hiszen majdnem borítékolható, hogy Dubrovnikban - az utolsó fordulóban - nem jutnak ponthoz. Biztos, hogy el akarják kerülni azt a csúfos kudarcot, hogy pont nélkül essenek ki. Ráadásul eddig senkinek sem volt egyszerű dolga Athénban, mindenki kemény meccset játszott ott. Bízom benne, hogy mi is meg fogjuk oldani.

- A hozzáállást mennyire befolyásolja, hogy a vasárnapi eredménytől függetlenül, mindenképpen az utolsó fordulóra marad a sorsdöntő összecsapás?

- Nem jelent semmit. Igenis komoly tétje van ennek az 5. fordulónak, ugyanis én bízom benne, hogy nyer a Vasas a Dubrovnik ellen itthon. Ez azt jelenti, hogy ha mi tudunk nyerni Görögországban, és tudnánk hozni a Vasas elleni meccset itthon a Kőérben, akkor mi vagyunk a csoportelsők. Ha pedig kikapna a Vasas, akkor a tét az, hogy a győzelmünk esetén a döntetlen nekünk kedvezzen az utolsó fordulóban. Minden egyes pont nagyon fontos, bármi történhet még a csoportban.

-
Hogy utaztok, mikor indultok?

- Szombaton délben indulunk Kecskemétről. Úgyanúgy, katonai repülőgéppel utazunk, mint legutóbb Dubrovnikba, csak most Athén lesz a célállomás. 



Az Etnikosz Pireusz-Honvéd Euroliga csoportmérkőzés vasárnap 10.45-kor kezdődik Pireuszban, s a találkozó alakulásáról a vlv.hu - a megszokott módon - folyamatos élő tudósítást ad a Volvo Autó Hungária Kft. jóvoltából.