FACEBOOK

Nagy Viktor: „Izgalmas időszak áll előttünk”

Nagy Viktor: „Izgalmas időszak áll előttünk”
hozzászólás, 2007.09.22.

Telefondoktor gyógyította a vállát, nyári szabadsága alatt a szó szoros értelmében útba ejtette a junior vb long beach-i döntőjét, s nem fél a megerősödött magyar riválisoktól. Interjúalanyunk a bajnoki szezon indulása előtt Nagy Viktor, a Vasas és a válogatott kapusa.

- Két napja a sérülésedről cikkeztek. Ilyen komoly volna?

 

- Nem, semmi komoly. Igaz, hogy kevesebbet játszottam a szegedi FILA Kupán, de ez nem függött össze a vállammal. Azzal egyébként, hogy vasárnap és hétfőn pihentettem, kedd reggel már tudtam vele edzeni. Persze hozzájárult a javuláshoz a csapat orvosa, dr. Szűcs Attila is, aki telefonon meggyógyított…

 

- Nyár közepén még kicsit félve merted tervezni, hogy a barátnőddel Amerikában tennétek egy körutat pihenésképpen. Minden úgy sikerült, ahogy terveztétek?

 

- Semmilyen nehézségbe nem ütköztünk a két és fél hét alatt. Csak egy baj volt. Hogy rövid volt. Mivel sok mindent szerettünk volna látni, így sűrű volt a program. Először New York nyüzsgésében járkáltunk, aztán San Franciscóba repültünk. Csodálatos város! Utána leautóztunk Los Angelesbe. Épp akkor volt a junior vb, így megnézhettük az elődöntőt és a döntőt. Nagyon jó volt látni, ahogy a mieink a bírói nyomás ellenére megverték a szerbeket, és a döntőben az olaszokat. Szerencsésnek érzem magam, hogy élőben láthattam.

 

- Ha a nyárnál tartunk: a berlini döntő kikerülhetetlen téma. Röviden Te hogyan összegeznéd?

 

- Jó csapat vagyunk. Nagyon jó volt végig a hangulat. Sajnos, a döntőben, mint már néhány más döntőben, hiányzott valami plusz. Koncentráltság és agresszió, meg talán önbizalom is…

 

- Akkor nem szenved a csapat „szerb-fóbiában”?

 

- Nem, hanem amit eddig mi csináltunk velük, azaz, hogy felőröltük a játékukat, most a szerbek és a horvátok teszik ellenünk. Mintha fizikálisan erősebbekké váltak volna nálunk. Erősebben fognak, erősebben állnak oda, mint mi. Talán lelkileg is erősebbek, gondolok itt az emberelőnyre és emberhátrányra. De mindez nem jelenti azt, hogy szerb-fóbiánk lenne. Bár ez csak az én kis szerény véleményem…

 

- Szombaton megkezdődik a bajnokság. Hogy érzi magát a csapat?

 

- Frissen.

 

- A három napos szegedi torna alatt a többségben nem ilyen benyomást keltettetek…

 

- Mármint úgy frissen, hogy az alatt a három nap alatt látni lehetett rajtunk, hogy a nyári pihenő után még nem igazán állt össze a játékunk. Egy hete vagyunk teljes létszámban együtt, míg például a horvátok korábban kezdtek el pihenni, nem voltak válogatott szinten érdekeltek, és korábban is kezdtek el készülni az új idényre. De a szegedi torna egyébként is elég sűrű volt, sok meccs volt kevés idő alatt. Dani még gyógyul, Tóth Marci pedig a mandulaműtétje után, háromnapi edzéssel szállt vízbe. Emellett van két újoncunk, Katonás Gergő és Hőna Dávid, akiknek még be kell illeszkedni a csapat szerkezetébe.

 

- Akkor igazuk van azoknak, akik szerint rövid a kispad a Vasasban?

 

- Nincs igazuk. Hárman mentek el, és ketten jöttek, az ifiből pedig felkerült Takács Bálint és Fülöp Bence is. Tehát létszámilag megvagyunk.

 

- Vannak, akik úgy vélik, hogy azért nem ment el az Eger a szegedi tornára, mert nem akarta időnek előtte megmutatni az erejét, s hogy idén az Eger, és nem a Honvéd lesz a Vasas nagyobbik ellenfele.

 

- Nem hiszem, hogy ezért ne jöttek volna el. Tény, hogy erősödtek, de nekik is idő kell ahhoz, hogy összecsiszolódjanak az új játékosokkal. Még nem fogalmazódott meg bennem, hogy kitől hogyan kell majd tartanunk, de látható, hogy a szegediek is beerősítettek, a Honvéd megváltozott, s ezáltal négy csapat egyenrangú féllé vált. De én soha nem tartok senkitől. Mindenkire készülni kell, és mindenkit meg akarunk verni. Nagyon fontos nekünk a bajnokság, de nem pusztán azért, mert címvédők vagyunk. Egyszerűen csak arról van szó, hogy egy új bajnokság kezdődik el, és azt meg kell nyernünk. Nem szabad az motoszkáljon a fejünkben, hogy bajnokként nem kaphatunk ki. A tavalyi bajnokság már a múlt, s nekünk a jövővel kell foglalkoznunk.

 

- Viszont végre itt egy év, amikor bajnok lévén, az Euroligában nem kell selejtezőkkel is bajlódnia a Vasasnak.

 

- Ez igaz. De novembertől már euroligás meccseket is játszunk, decemberben Magyar Kupa-döntő lesz, utána pedig az olimpia évébe lépünk, amikoris a válogatottal meg fognak sűrűsödni a programok. Úgyhogy érdekes és izgalmas időszak áll előttünk.

 

Veress Kata

6 régi hozzászólás

puki hozzászólása
puki4028
2007.09.22. 21:31

hol lesz tudósítás a meccsről?tudja valaki?

g hozzászólása
g4026
2007.09.22. 17:19

Lesz. És igen, "pöstiek előnyben"

nyuszo hozzászólása
nyuszo4025
2007.09.22. 17:08

hajra vasas! ja a mai ute-vasas meccsről lesz vhol tudosítás? vagy pöstiek előnyben megint

puki hozzászólása
puki4024
2007.09.22. 14:39

Ti vagytok a legjobbak!Viktor a legjobb!!

Kiki hozzászólása
Kiki4022
2007.09.22. 09:33

Ki az a Hona Dávid? Szőke Szabolcs nem kerül fel az ifiből? Amúgy sok sikert kívánok,nyerjétek meg ezt a bsjnokságot is. Hajrá VASAS!!!És az Euroligát.......

zsugabubus hozzászólása
2007.09.21. 19:30

jajj Viktor gyógyulj meg hamar!!!Nélküled nem Vasas a Vasas,amúgy meg te vagy a legjobb pasi,szóval minden szempontból kellesz!!!!!